Σε Θεσ/νικη και σε άλλα περιφεριακά (Αλεξ/πολη, Καβάλα) πηγαίνω με 30 λεπτά πριν την ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ, οχι πριν την επιβιβαση, αν με πηγαίνει κάποιος και δεν έχω να ασχοληθώ με παρκάρισμα.
Αν έχω να παρκάρω αμάξι, πηγαίνω 45λεπτα πριν την απογείωση.
Αθήνα πηγαίνω 60-70 λεπτά πριν την απογείωση (με ΜΜΜ), γιατι στον έλεγχο χειραποσκευών, στη χαμουτζία, απλά γαμίετε το σύμπαν![]()
Έίχε κάτσει στραβή μια φορά και πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο 5 λεπτα πριν αρχίσει η επιβίβαση....ναι καλα λεω, τραβαω ενα σπριντ και οι μαλακές επίτηδες έχουν βάλει την πύλη επιβιβάσεων της ryan air στο τέλος του αεροδρομιου στον κατω όροφο..τεεεερρμμμααα μέσα για να περπατας ολο το αεροδρόμιο. Ευτυχως μόλις αρχιζε η επιβίβαση οταν εφτασα στην πυλη![]()
Σωστος,μια ενναλακτικη που εφαρμοζω επιτηδες στο αεροδρομιο ηρακλειου ειναι η εξης:
Επειδη τους καλοκαιρινους μηνες γινεται ΠΑΝΤΑ πανικος και η μια ωρα ειναι πολυ λιγη με την ουρα που εχει πηγαινω επιτηδες 10-15 λεπτα πριν την απογειωση και ειμαι στο τελος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ουρας και λεω στο σεκιουριτι την πτηση μου και με περναει μαγικα μπροστα να προλαβω και δεν με πολυνοιαζει γιατι ολοι ειναι ξενοι που διακοπαρουν.
Τελος το παραμυθι της 1+ ωρας που πρεπει να βρισκεσαι επαψε να παιζει απο την στιγμη υπαρχει το ηλεκτρονικο τσεκ ιν και δεν εχεις βαλιτσες να παραδωσεις.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
Αν ,μαγικά πάντα ,στο κάνει κανένας άλλος ,γράψε εντυπώσεις ...
ΥΓ Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έμεινα Fife & Εδιμβούργο και κινήθηκα αρκετά και με λεωφορείο ,δεν υπήρξε ένας ξένος (από αυτά τα κορόιδα που περνάς στη σειρά φίλε )που να μην χαιρέτησε τον οδηγό κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ,εμείς βέβαια εδώ κάτω είμαστε πολύ μάγκες για τέτοιες συμπεριφορές...
Ayta ta 1 ora prin kai 2 ores prin , einai mono kai mono gia na periferesai askopa sto aerodromio kai na xalas lefta sta magazia tous.
enan kafe na pareis na'sou to taliro.
Prepei na ksereis omos poly kala to aerodromio gia na pas teleytaia stigmi, giati p.x. se frankfurti / bryxelles mporei na perpatas 30 lepta apo tin porta tou aerodromiou mexri tin pyli epibibasis.
Milame gia aerodromia oso mia mikri poli.
Apo tin alli, osoi gkriniazoun gia ti ryanair, mporoun na pane kai me aegean me tetraplasio (kai bale) eisitirio.
Ego prosopika protimo na plirono times ktel kai na exo mazi mou snickers gia na troo stin ptisi,
para na plirono eisitirio air force one kai na mou serviroun solomo me dill sauce tin ora pou koimamai.
Uriah Heep fasi ki etsi......
Δύο φορές έχω καθυστερήσει στη ζωή μου. Κι αυτές, ενώ είχα σκοπό να είμαι τουλάχιστον 1-1.5 ώρα πριν την πτήση στο αεροδρόμιο. Κάποιες φορές απλά δεν αρκεί. Και τις 2 φορές, ήμουν στην πύλη πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο, αλλά είχε κλείσει και δε με άφηναν να περάσω.
Τη μία, με μετέφεραν (δωρεάν) στην επόμενη πτήση, 24 ώρες μετά και, επειδή δεν ήταν πολύ βολικό να κάνω βόλτες με τα πράγματα και να χρεώνομαι ταξί κτλ κτλ, απλά επισκέφθηκα όλες τις καφετέριες και κοιμήθηκα σε όλες τις καρέκλες του Gatwick.
Τη 2η, ήμουν πιο τυχερός. Υπήρξε καθυστέρηση στην προετοιμασία του αεροπλάνου και, μετά από κάνα 10λεπτο, αφού ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πιλότο, απλά με άφησαν.
Life begins at 45°.
Kαλα τωρα σοβαρα, αναρωτιεστε αν συμφερει η Ryanair σε σχεση με το να πας με αυτοκινητο;;;;
Ενταξει ειναι λιγο μπερδεμα (οχι κατι ιδιαιτερο αλλα τεσπα) μεχρι να μαθεις τη διαδικασια αλλα μολις τη μαθεις πας παντου με 20 εως 50 €. Παντου!
Και αποσκευες επιτρεπονται μεχρι ενος αξιπρεπους μεγεθους, συν μια μικρη χειραποσκευη τυπου τσαντακι.
MADE IN JAPAN 日本製
Αναλογως την αποσταση κι του αν υπαρχει οδικο δικτυο (το οχημα, την διαθεση του οδηγου για βαρυ ποδι.χερι κτλ) να συνδεει τοπο αναχωρησης και προορισμο.
Στην περιπτωση του Αθηνα-Θεσ/νικη, οπως αναφερθηκε, εξαρταται.
Για αλλους συνδυασμους, απλα ειναι υπεροχη η εναλλακτικη μιας φθηνης αεροπορικης, εστω και τυπου ΚΤΕΛ
Inochi, ρε!
Για οσο.
Κάν'το x2 (πήγαινε και έλα) και θα σου βγάλει ακριβώς τα νούμερα που ανέφερα. Μεγάλη χειραποσκευή από 100 κιλά πράγματα που χωράνε άνετα σε ένα πορτμπαγκάζ απέχει κάπως.
Life begins at 45°.