Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 72

Θέμα: Αναλώσιμα και ελληνικά καταστήματα

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    δεν έχει σημασία αν μπαίνει 1-1 το ευρουλάκι στη τσέπη. σημασία έχει αν το ποσοστό κέρδους μιας επιχείρησης κρίνεται ικανοποιητικό στο σύνολο του τζίρου που κάνει ασχέτως αν πουλάει ένα κωδικό ή εκατοντάδες διαφορετικούς.

Μάλλον εσύ ζεις αλλού και δε ξέρεις οτι η επιχείρηση δεν είναι υγιής αν δουλεύει με 400% κέρδος, αλλά αν στο σύνολο του τζίρου το ποσοστό κέρδους είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες του επιχειρηματία και να του αφήσει στο τέλος του μήνα αυτά που υπολογίζει.

Σου έχω 2 μαγαζιά.

Πουλάνε και τα 2 την ίδια λάμπα.
    ο ενας πουλάει τη λάμπα 5ευρώ με 400% κέρδος και ο άλλος 3ευρώ με 150% κέρδος.
    Στο τέλος του μήνα ο 1ος έχει πουλήσει 10 λάμπες άρα στα 50ευρώ έβαλε τσέπη τα 38ευρώ ενώ ο άλλος πούλησε 100λάμπες άρα έβαλε στη τσέπη 200ευρώ.
    Ποιος από τους 2 πιστεύεις έχει πιο υγιή επιχείρηση και θα δει και τον επόμενο μήνα με καλό μάτι?

Βασικές οικονομικές έννοιες και υπολογισμοί που μαθαίναμε από το γυμνάσιο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της balakia
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kokos08 Προβολή μηνύματος
    Θα μπουν 10 πελατες που θα αγορασουν απο ενα λαμπακι και στα 50 λεπτα ή 1 ευρω καπελο που θα βαλει ο αλλος στο μαγαζι κονομησε. Κλεινει το καλοκαιρι και παει Μπαχαμες με την θαλαμηγο του να χαρει τα κερδη απο αυτη την μεγαλη μπιζνα. Δεν εχετε καμια επαφη με το τι εξοδα εχει ενα μαγαζι και ποσο εχθρικο ειναι το κρατος απεναντι στα καταστηματα. Ακομα και να στοκαρει οπως λετε, θα σκασει μετρητα ενα σωρο λεφτα μπροστα τα οποια λεφτα δεν θα υπαρχουν κιολας λογικα, και θα περιμενει να μαζεψει ενα ενα ευρουλακι μεχρι να ρεφαρει μετα απο μηνες ενω τα εξοδα τρεχουν καθημερινα. Καποιος μιλησε για πιστωσεις και επιταγες παραπανω χαχαχαχαχ, που ζειτε ρε σεις? Πραγματικα!
    για εξηγησε μου λιγο το αστειο της υποθεσης με της επιταγες να γελασει κι εμας λιγο το χειλακι μας...
    ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΗ ΜΕΡΑ......
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    έχω λοιπόν μια 10ετή εμπειρία στο χώρο που παράγγελνα 10άδες από ανεμιστηράκια-καλωδιάκια-βύσματα φόρτισης-οθόνες-μετασχηματιστές, αντάπτορες hdmi-dvi κλπ καυλατζίκια.
    Με... χαρτιά ή ως "ιδιώτης";
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος
    Συνηθες φαινομενο στο εμποριο,καποια φθηΝοπραγματα να τα αγοραζουνε με το κιλο και να τα πουλανε με το τεμαχιο.
    Παρολα αυτα κανενας τους δεν εγινε πλουσιος μιας και υπαρχουνε ενα σκασμο αλλες επιβαρυνσεις,που φερνουνε την δουλεια στα ισα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν και πολυεθνικές δεν είναι προνόμιο των εμπόρων.
    Συσκευασία 5 μπεκάκια ποτίσματος 5€.
    Ίδιες προδιαγραφές καλύτερη ποιότητα άλλη μάρκα 100 τεμάχια 4€.
    Τιμές τιμοκαταλόγου πάντα.
    Από την άλλη ο πελάτης λιανικής τι να τα κάνει τα 100 μπεκάκια, ή τις 10 λάμπες ή το ένα κουτί παξιμάδια
    ή το ένα κουτί πρόκες?

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Με... χαρτιά ή ως "ιδιώτης";
    Αυτό είναι το Α και το Ω της κουβέντας που γίνεται εδώ

Μιλάμε για κανονική επιχείρηση, με βιβλία ή μιλάμε για παροχή υπηρεσιών με το κινητό ;

Φυσική έδρα υπάρχει ή το επιχειρείν διεξάγεται στο πατρικό σπίτι ;

Ρε συ Γιώργο μιλάς για πράγματα ευτελούς αξίας, μου κάηκε το λαμπάκι του φλας στο μηχανάκι, και θα περιμένω 15 μέρεις να έρθει από την Κίνα ;

Μα είναι ποτέ δυνατόν ;

Χαλάει το HDMI καλώδιο που έχω, θα περιμένω να έρθει το container από την Σανγκάη για να δω τηλεόραση ;

Το πολύ πολύ να μπω στο Σκρουτζ και να δω πιο μαγαζί το έχει φτηνά (και να είναι και κοντά μου, γιατί αν είναι να γλιτώσω ένα ευρώ από το καλώδιο και να δώσω 3 ευρώ βενζίνη, πάλι χαμένος είμαι)

Μιλάς για αγορά αναλωσίμων, δηλαδή για πράγματα που όποιος τα θέλει τα θέλει τώρα, άρα εις γνώση του θα πληρώσει κάτι παραπάνω

Και αυτό το παραπάνω, δεν είναι υπερκέρδος για τον έμπορο, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι μέσα μπαίνει

Θες να σου πω δημόσια μαγαζί με πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρονικών / ηλεκτρολογικών κτλ ;

Με τη μόνη διαφορά ότι το συγκεκριμένο μαγαζί (και μαγκιά του του ανθρώπου που το έχει, τον ξέρω προσωπικά και είναι και ωραίος τύπος) έχει 4~5 πωλητές και αν πας ώρα αιχμής έχει περισσότερο κόσμο μέσα και από σούπερ μάρκετ...

Γενικώς να ξέρεις δεν είναι σοβαρά τα επιχειρήματα που προβάλλες βρε αδερφέ, πως να το κάνουμε...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτή την στιγμή ο ιδιώτης (μέχρι του ορίου που το μικροδεματάκι σαν όγκος και σαν αξία δεν χρειάζεται να περάσει τελωνείο) μπορεί να αγοράσει από e-bay ή από Gearbest και ομοειδή Κινεζοσάιτ πολύ φθηνότερα άπ' ότι αγοράζει το Ελληνικό μαγαζί χονδρική από τους εισαγωγείς.... Ακόμα και αν το μαγαζί αποφασίσει να παρακάμψει τον εισαγωγέα και τα φέρει μόνο του (όχι σαν καταναλωτικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα), πάλι το κόστος του θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της "λιανικής" του ιδιώτη...
    Ο ιδιώτης κλείνει την παραγγελία του, πληρώνει με Paypal και του έρχονται στην πόρτα του χωρίς ΦΠΑ και χωρίς άλλες επιβαρύνσεις.
    Το κατάστημα αν τα φέρει νόμιμα ως εμπόρευμα (άρα διαδικασία εισαγωγής), πρέπει να τα περάσει τελωνείο (116,00 + φπα έξοδα για αξίες έως 4.000,00) + δασμούς τρίτων χωρών (4-7 % της αξίας) + να προκαταβάλει τον ΦΠΑ του τιμολογίου (24%), + για εμβάσματα πάνω από 1000κο θα πρέπει να απευθυνθεί στην Τράπεζα και να σκάσει 50,00-60,00 για "τραπεζικά έξοδα εισαγωγής και εμβάσματος προς τρίτη χώρα"... Και από τον Κινέζο δεν θα πάρει σχεδόν καμία "έκπτωση χονδρικής" σε σχέση με την τιμή του ιδιώτη (εκτός αν πια μιλάμε για πολύ μεγάλες ποσότητες-αξίες που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες διάθεσης των Ελληνικών μικρομάγαζων)...

Όποιος κάνει τον ξερόλα και τα αμφισβητεί αυτά δεν έχει παρά να κάνει μια σύγκριση ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και να το εξακριβώσει με τα μάτια του (ή μάλλον με το πορτοφόλι του). Και πράξη εννοώ κανονική διαδικασία εισαγωγής με επαγγελματικό ΑΦΜ, όχι "παράγγειλα 20 ανεμιστηράκια, 20 αντάπτορες, και 10 καλώδια και παρέλαβα το δεματάκι στο σπίτι μου με μια υποτιμολογημένη απόδειξη-κωλόχαρτο που γράφει parts 20$..."
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 18/09/2016 στις 12:16.

Επειδή βλέπω από που πιαστήκατε.....Να σας γυρίσω μπούμερανγκ μια ερώτηση.

Όλα αυτά τα καυλατζίκια προϊόντα θεωρείτε οτι τα ελληνικά μικρομάγαζα τα φέρνουν με παλέτες και κοντέηνερ και επίσημα χαρτιά εισαγωγής και τελωνείο και όλη τη διαδικασία που περιγράφει ακριβώς από πάνω ο THEOD?

Ακόμα και στη περίπτωση των αλυσίδων τύπου public plaisio κλπ....που όντως φέρνουν παλέτες με φουλ διαδικασία πιστεύετε οτι οι τιμές που πέρνουν είναι χειρότερες από αυτά που περιγράφω;

μάλιστα....

Όλα αυτά τα καυλατζίκια προϊόντα θεωρείτε οτι τα ελληνικά μικρομάγαζα τα φέρνουν με παλέτες και κοντέηνερ και επίσημα χαρτιά εισαγωγής και τελωνείο και όλη τη διαδικασία που περιγράφει ακριβώς από πάνω ο THEOD?

Ακόμα και στη περίπτωση των αλυσίδων τύπου public plaisio κλπ....που όντως φέρνουν παλέτες με φουλ διαδικασία πιστεύετε οτι οι τιμές που πέρνουν είναι χειρότερες από αυτά που περιγράφω;

μάλιστα....
    Ασε τα μικρομάγαζα. Παρανομουν ας πουμε. Εσυ που παραδιδεις μαθηματα οικονομιας και εμπορίου, τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά πώς τα έφερνες; Σε ρώτησε ο Bladerunner πιο πανω αλλα εκανες ελαφρως την πάπια.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Ασε τα μικρομάγαζα. Παρανομουν ας πουμε. Εσυ που παραδιδεις μαθηματα οικονομιας και εμπορίου, τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά πώς τα έφερνες; Σε ρώτησε ο Bladerunner πιο πανω αλλα εκανες ελαφρως την πάπια.
    κουακ κουακ.

έχω απαντήσει στο συγκεκριμένο μέσω του pipe.

κουακ κουακ.

έχω απαντήσει στο συγκεκριμένο μέσω του pipe.
    Βασικά δεν απάντησες, αλλά να χαμε να λέγαμε...

Και ειλικρινά τρώγομαι να σου απαντήσω αλλά δε θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας

ψαναψόφα φούστη γλάρε

μην ανησυχείς. από φαγωμάρα εδώ μέσα πλέον δε μασάω. έχω μάθει όλο το διάστημα από το 2012.

εγω παρέθεσα κάποια νούμερα έχοντας εκ των έσω εμπειρία και από μεγάλη αλυσίδα και τιμές εισαγωγέα αλλά και από μικρομάγαζα.

προσωπικά γι αυτό τόσα χρόνια παρέχω μόνο υπηρεσία και δεν ασχολούμαι με λιανική. όπως έγραψα και πιο πάνω, δε με απασχόλησε ποτέ η πρακτική να βγάλω 400% κέρδος από ανταλλακτικό γιατί δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου προς το συνάνθρωπο.

όσοι βλέπουν κάτι διαφορετικό και θέλουν ξανά να μου την πουν γιατί "έτσι συνηθίζεται" εδώ μέσα, εδώ και καιρό πετάνε ντομάτες σε τοίχο.

μην ανησυχείς. από φαγωμάρα εδώ μέσα πλέον δε μασάω. έχω μάθει όλο το διάστημα από το 2012.

εγω παρέθεσα κάποια νούμερα έχοντας εκ των έσω εμπειρία και από μεγάλη αλυσίδα και τιμές εισαγωγέα αλλά και από μικρομάγαζα.

προσωπικά γι αυτό τόσα χρόνια παρέχω μόνο υπηρεσία και δεν ασχολούμαι με λιανική. όπως έγραψα και πιο πάνω, δε με απασχόλησε ποτέ η πρακτική να βγάλω 400% κέρδος από ανταλλακτικό γιατί δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου προς το συνάνθρωπο.

όσοι βλέπουν κάτι διαφορετικό και θέλουν ξανά να μου την πουν γιατί "έτσι συνηθίζεται" εδώ μέσα, εδώ και καιρό πετάνε ντομάτες σε τοίχο.
    Βρε συ οκ, δε συνάδει με τη φιλοσοφία σου και μπράβο σου

Όμως με τις υπηρεσίες που παρέχεις, σου βγαίνει να πληρώνεις το νοίκι για το σπίτι σου, την ΔΕΗ σου, τον ΟΤΕ σου, το κινητό σου, τις βενζίνες σου, φόρους, ΦΠΑ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος, σουπερμάρκετ, χασάπη κλπ κλπ ;

Και δε λέω να έχεις καν μαγαζί, έστω ότι έχεις προσωπική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου

Εάν η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ναι, 1000 μπράβο από εμένα που σκέφτεσαι τον πελάτη έτσι

Εάν η απάντηση είναι όχι, σημαίνει απλά ότι κοστολογώντας με αυτόν τον τρόπο που λες,βάζεις το μαγαζί σου μέσα δουλεύοντας, άρα παπάκια μάντολες οι νουθεσίες περί επιχειρηματικότητας και νόμων μάρκετινγκ

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

μάλιστα....

Δεν είναι απαραίτητο να είναι παλλέτες και κοντέινερ για να περάσει από τελωνείο...Μια χαρά περνάνε καθημερινά τελωνείο δεκάδες δεματάκια του 1-2 κιλών από το εκτελωνιστικό της DHL. Πριν κάνεις τον "έξυπνο του e-bay" ρώτα και κάποιους που έχουν κάνει (και πληρώσει) δεκάδες φορές την διαδικασία ακόμα και για δέματα αξίας 500,00... Και επειδή δεν συμφέρει μεμονωμένα, γιαυτό και συνήθως αυτά τα "καυλατζίκια" δεν έρχονται μόνα τους αλλά αποτελούν μέρος γενικότερων παραγγελιών σε ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό υλικό. Αυτή την δουλειά κάνουν οι εισαγωγείς και από αυτούς προμηθεύονται τα περισσότερα μικρομάγαζα...
    Αν έχεις αξιοπρεπώς οργανωμένη επιχείρηση με έσοδα-έξοδα και μηχανογραφημένη αποθήκη, δεν είναι δυνατόν να παρακάμψεις την διαδικασία και να φέρνεις πράγματα "ως ιδιώτης"... Δεν θα έχεις παραστατικό για να τα περάσεις στην αποθήκη, να τα διακινήσεις, και να κόψεις απόδειξη ή τιμολόγιο... Μην μπερδεύεις το εμπόριο με το λαθρεμπόριο, ούτε να πιστεύεις ότι όλος ο εμπορικός κόσμος κινείται στην αγορά του "μαύρου" και του "έλα μωρέ φέρτο και θα τα βρούμε", ούτε να θεωρείς ότι επειδή ένα μαγαζί είναι μικρό και δεν είναι αλυσίδα δεν είναι μια επιχείρηση με κανόνες-μηχανογράφηση-λογιστή...

Συνήθως το αποφεύγω αλλά θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου δώσω ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παράδειγμα μπας και καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα...
    Έχουμε λοιπόν ένα απλό ηλεκτρονικό αναλώσιμο όπως μια επώνυμη μπαταρία SAMSUNG 18650
    Τώρα που γράφω, στο GearBest (χωρίς να είναι σε ιδιαίτερη προσφορά (flight-sales) - την έχω δει κατά καιρούς και φθηνότερα) κοστίζει στον ιδιώτη 13,64 η 4άδα + 1,98 μεταφορικά για Ελλάδα. Δηλαδή κοστίζει να την παραλάβεις στην πόρτα του σπιτιού σου 3,90 η κάθε μια. http://www.gearbest.com/batteries/pp_241350.html?wid=21

Πάμε λοιπόν σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους στην Ελλάδα στον Δήσιο και στο site του βλέπουμε την ίδια μπαταρία να κοστίζει λιανική στα 12 ευρώ http://www.batteries.gr/product.asp?catid=5617 ενώ στα ιντερνετικά σκρουτζομάγαζα η καλύτερη τιμή είναι στα 8,50-9,00 ευρώ...

Επειδή ο Δήσιος κάνει χονδρική σε μπαταρίες σε εκατοντάδες μικρομάγαζα, η τιμή χονδρικής του σε αυτόν τον κωδικό είναι 5,60 + φπα δηλαδή 6,94. Με απλά λόγια το μαγαζί αγοράζει χονδρική στην Ελλάδα 6,94 την ίδια μπαταρία που εσύ φέρνεις από Κίνα με τιμή 3,90 !!! Πριν πείς οτιδήποτε, η τιμή χονδρικής είναι αυτή ακριβώς που σου γράφω και μπορώ αν θες να στο αποδείξω με "φρέσκο" τιμολόγιο αγοράς του Ιουνίου...

Το μαγαζί λοιπόν βλέπει τις τιμές "έξω" και σκέφτεται "και δεν την φέρνω μονος μου να μου στοιχίσει σχεδόν τα μισά ???"
    Αμ δε...
    Τον Ιούλιο λοιπόν κάνει μια παραγγελία σε Κινέζο και μαζί με 100 τέτοιες μπαταρίες (διακινώντας 10-15 τον μήνα πόσες παραπάνω να πάρει) βάζει και μερικά άλλα πράγματα και φθάνει σε μια παραγγελία ύψους λίγο κάτω από τα 800,00 καθαρή αξία (γιατί αν μαζί με τα μεταφορικά πήγαινε πάνω απο 1.000,00 λόγω των κάπιταλ κοντρόλ θα έπρεπε να πληρώσει με τραπεζικό έμβασμα πράγμα που θα ανέβαζε το κόστος κατά 50-60 ευρώ ακόμα). Μην ονειρεύεσε παλλέττες και κοντέινερ - ένα δεματάκι μια σταλιά ήταν...
    Στα 800,00 καθαρής αξίας του πακέτου πλήρωσε 138,00 μεταφορικά στην DHL (είναι και βαριές οι ρημάδες και λόγω λιθίου η Ευρωπαική ένωση απαιτεί ειδική-ακριβή συσκευασία κατά την αεροπορική μεταφορά), 116,00 + φπα κόστος εκτελωνισμού στην εδώ DHL, 45,00 δασμούς τρίτων χωρών, ένα 12άρι για ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, και 192,00 προπληρωμή του φπα.
    Η εκ των υστέρων αναλυτική και κατ' είδος κοστολόγηση έδειξε ότι παρ' όλο ότι για 100 κομμάτια τσίμπησε μια εκπτωσούλα του 8% σε σχέση με την τιμή που αγοράζεις εσύ, τελικά η μπαταρία αυτή του στοίχισε στα 4,75 + φπα = 5,90 (δηλαδή 15% φθηνότερα απ' ότι αν την έπαιρνε χονδρική από τον εισαγωγέα Δήσιο, και 52% ακριβότερα απ' ότι την αγοράζεις εσύ "λιανική"...)
    Και την έχει βγάλει τώρα λιανική στα 11,00 έχοντας ένα μικτό λιανεμπορικό της τάξης του 45% και έχοντας στοκάρει και προπληρώσει το στοκ του έτους... Τα παραστατικά όλων των ανωτέρω στην διάθεσή σου για επαλήθευση.
    Φυσικά κατ' εσένα "πουλάει 3-4 φορές επάνω", είναι λαμόγιο, και αισχροκερδεί... Πόσα λίγα ξέρεις...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 18/09/2016 στις 18:40.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Βρε συ οκ, δε συνάδει με τη φιλοσοφία σου και μπράβο σου

Όμως με τις υπηρεσίες που παρέχεις, σου βγαίνει να πληρώνεις το νοίκι για το σπίτι σου, την ΔΕΗ σου, τον ΟΤΕ σου, το κινητό σου, τις βενζίνες σου, φόρους, ΦΠΑ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος, σουπερμάρκετ, χασάπη κλπ κλπ ;

Και δε λέω να έχεις καν μαγαζί, έστω ότι έχεις προσωπική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου

Εάν η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ναι, 1000 μπράβο από εμένα που σκέφτεσαι τον πελάτη έτσι

Εάν η απάντηση είναι όχι, σημαίνει απλά ότι κοστολογώντας με αυτόν τον τρόπο που λες,βάζεις το μαγαζί σου μέσα δουλεύοντας, άρα παπάκια μάντολες οι νουθεσίες περί επιχειρηματικότητας και νόμων μάρκετινγκ

θα ήθελα να σταματήσουμε να προσωποποιούμε κάθε τι που γράφεται εδώ μέσα.

σε ένα εχθρικό κράτος για να επιβιώσουν, κάποιοι προτίμησαν να δουλεύουν με κομπίνες προς το συνάνθρωπο και κάποιοι με κομπίνες προς το κράτος.
    εγώ προτιμώ το 2ο.

δε το λέω για να επιβεβαιώσω τα μπράβο σου. το λέω γιατί δε μου αρέσει να βλέπω καταστήματα καθημερινά να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    το ρημάδι το λαμπάκι λοιπόν δε θέλω να το πληρώσω 400% καπέλο γιατί είναι ετοιμοπαράδοτο στο μικρομάγαζο.
    το να φέρει μια κούτα και να έχει απόθεμα να πουλάει λαμπάκια για 2χρόνια (αφού όπως έγραψαν παραπάνω η ζήτηση είναι μικρή) δεν είναι πρόβλημα.

για τους μεγάλους (plaisio, public) κλπ επειδή ξαναλέω είδα τα πράγματα από μέσα, δε τους στηρίζω σε τίποτα. όλο μου το πελατολόγιο το στέλνω για ανταλλακτικά και τις αγορές τους σε μικρότερες επιχειρήσεις που ξέρω οτι έχουν τίμιους επαγγελματίες με δικές τους εισαγωγές και παλεύουν για το καλύτερο.

THEOD.
    αυτό που ξέρω είναι οτι αν σε τέτοια καυλατζίκια κάνεις παραγγελία μέσω DHL και πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για απευθείας εισαγωγή στη πόρτα σου με τελωνεία και δασμούς έτοιμους από τη DHL, τότε άλλος είναι που πρέπει να αναθεωρήσει πόσα ξέρει για να μην πληρώνει κερατιάτικα τα νταβατζιλίκια τέτοιου είδους.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2018, 21:20
  2. Rally Λιβυης και Ελληνικα χρωματα
    από Nostradamus στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2016, 17:26
  3. ειναι ελληνικα ? ε και?????
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2010, 18:25