Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 38 από 38

Θέμα: Οδηγηση μηχανης

Νέο μέλος
    Γι αυτόν που είπε να παρατήσω και το αυτοκίνητο έχω να απαντήσω ότι είμαι εξαιρετική οδηγός και πολύ καλύτερη από τους περισσότερους ασυνείδητους που κυκλοφορούν χωρίς συναίσθηση του κινδύνου (no offence). Ασε που είμαι και κορμάρα κιόλας, τι να το κάνω το ποδαράτο :P

To μηχανάκι το θέλω για μέσα στην πόλη, τις καθημερινές μετακινήσεις. 1) πρωτίστως γιατί είναι πιο οικονομικό και στην αρχική αγορά και στη συντήρηση 2) είναι πιο βολικό στο παρκάρισμα.
    Δεν σκοπεύω να πηγαίνω ταξίδια κλπ.

Δυστυχώς στο μηχανάκι όπως είπατε κ εσείς, εξαρτάσαι πολύ από το πόσο ασυνείδητα κυκλοφορούν οι άλλοι. Ενας να ανοίξει πχ την πόρτα χωρίς να κοιτάξει καθρέφτη μπορεί να καταλήξεις νεκρός. Και είμαστε και στην Ελλάδα ε...πολλοί δολοφόνοι, ανασφάλιστοι, ατιμώρητοι στους δρόμους
    Με αποθαρρύνει που λέτε επίσης ότι θα πρέπει να φάω τούμπες για να μάθω....
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα τις λάβω υπ όψην

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    εγω παλι περιμενα απαντησεις του τυπου ''πες κιλα'', ''χρωμα μαλλιων-ματιων'', ''τι περιφερεια εχεις'', ''αληθεια απο που βγαινει το λιλα? απο το παουζε? εισαι τοσο γλυκια?'' και αλλα τετοια. αλλα με τετοια μελη που εχει πλεον το φορουμ που να δεις σοβαρες απαντησεις και προτασεις...

επειδη λοιπον απο αυτους εδω πηρες απαντησεις τυπου ''αστο κοπελια'', εγω θα σου πω GO FOR IT και αν δε βγει, δεν βγηκε. ξεκινα με εξοπλισμο, διαβασε πως και τι πρεπει να προσεχεις, να θυμασαι οτι οποιος καβαλαει πεφτει και να προσεχεις. καλη τυχη.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Αλλά δεν γεννηθήκαμε όλοι Μάμολα, δεν παίζει λογικός άνθρωπος να μην έχει αίσθημα φόβου, ειδικά όταν πάει να κάνει κάτι που είναι επικίνδυνο.
    Κάποιες φορές αυτό είναι σωτήριο, κάποιες άλλες όχι.

Το βασικό είναι να μάθεις να οδηγείς, κι όχι οι σχολές οδηγών δεν θα σου μάθουν, αυτοί θα σε βοηθήσουν να πάρεις το δίπλωμα, που είναι το τυπικό της υπόθεσης.
    Ο πατέρας σου λογικό είναι να σου πει όχι, φοβάται για την κόρη του. Οι από πάνω έχουν δίκιο, γίνεται πόλεμος εκεί έξω.

Το ποδήλατο έχει σχέση με τη μηχανή επειδή έχουν και τα δύο 2 ρόδες, μετά ξεχνάμε κάθε σχέση.
    Αν λοιπόν θες να πάρεις μηχανή (σκουτερ, μικρή μηχανή κλπ στην αρχή) ξεκινάς απο τα βασικά πρώτα που είναι ο εξοπλισμός (κράνος, γαντια, μπουφαν, μποτες/μποτακια) κλπ και μετά μαθαίνεις να οδηγείς.
    Πως; Διαβάζοντας, εδω κι αλλού σχετικά θέματα. Και κάνοντας χιλιόμετρα, δεν ειναι ανάγκη να τα κανεις όλα μέσα στην κίνηση, μπορείς να ξεκινησεις (με τη βοήθεια του πατέρα σου) σε δρόμους ή χώρους χωρίς κίνηση.

Πάντως, είναι ακριβό σπρο. Αν όμως θες, προχώρα. Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, ξέχνα το.
    Ο,τι είπανε αυτοί οι δυο.

Τί φρίκη φάγανε ολοι και κολλήσανε στο ποδήλατο δεν μπορω να καταλάβω.
    Κι εγώ ποτέ δεν τα ειχα καλα με τα ποδήλατα. Μήπως να κόψω τις μηχανές?

Κοπελιά, αν θες να το δοκιμάσεις καν'το.
    Αν συνεχίσεις να το θες μονο για το παρκάρισμα και την κίνηση, μάλλον θα το παρατήσεις απο μόνη σου.
    Αν αρχισει να σου αρεσει σιγα σιγα θα καταλάβεις οτι η ευκολία στο παρκάρισμα και στην κίνηση ειναι το λιγότερο που μπορει να σου προσφέρει η μοτοσυκλέτα, και ολα θα παρουν το δρομο τους.

Εννοείται πάντα με σωστό εξοπλισμό και σύνεση.

χαχα! δεν ισχύει αυτο με τις τούμπες! οδηγώ μηχανάκι στο χωριο που μεγάλωσα απο τα 12. δόξα τω θέω δεν έφαγα τούμπες για να μάθω! ουσιαστικά ειμαι απο τους πολυ τυχερούς καθώς δεν είχα καμένα ατύχημα μέχρι τωρα. 2 ψευτοτρακαρισματα χωρίς σωματικές βλάβες ή σοβαρές υλικές ζημιές! με δικό μου φταίξιμο φυσικά, ετσι; να τα λέμε κι αυτα. ενα στράβωμα τιμονιού μόνο στο παπι.αλλα κι αυτα που έπαθα έγιναν στα 25 μου και μετα. θεωρητικά ήμουν "μαθημένος"...
    πολυ προσοχή (οχι σε σημείο να σε αγχώνει, προσοχή είπαμε οχι άγχος), εξοπλισμό αναβάτη και τύχη!
    δοκιμάζεις με τον μπαμπά σε "ασφαλές περιβάλλον" (κάπου χωρις ιδιαίτερη κίνηση) και βλέπεις! αν σε ευχαριστεί το συνεχίζεις, αν σε φοβίζει το παρατάς! ειναι απλό. θα δεις απο μόνη σου αν το εχεις ή οχι!

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    εμενα μια φορα με πειραξανε στο στομαχι κατι πιτογυρα που ειχα φαει, αλλα ξαναφαγα πολλες φορες απο τοτε

χωρις πλακα, ξεκινα με κατι μικρο πχ σκουτερ η παπι και βρες καποιον που γνωριζει απο οδηγηση να σου πει τα βασικα και γιατι οχι να πας καποιες βολτες μαζι του για να μαθεις.
    στο μυαλο σου ειναι περισσοτερο. θελεις πραγματικα να μαθεις να οδηγας 2κυκλο? ε που θα παει, αν εχεις λιγο πεισμα θα μαθεις.
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leela Προβολή μηνύματος
    To μηχανάκι το θέλω για μέσα στην πόλη, τις καθημερινές μετακινήσεις. 1) πρωτίστως γιατί είναι πιο οικονομικό και στην αρχική αγορά και στη συντήρηση 2) είναι πιο βολικό στο παρκάρισμα.
    Δεν σκοπεύω να πηγαίνω ταξίδια κλπ.

Δυστυχώς στο μηχανάκι όπως είπατε κ εσείς, εξαρτάσαι πολύ από το πόσο ασυνείδητα κυκλοφορούν οι άλλοι. Ενας να ανοίξει πχ την πόρτα χωρίς να κοιτάξει καθρέφτη μπορεί να καταλήξεις νεκρός. Και είμαστε και στην Ελλάδα ε...πολλοί δολοφόνοι, ανασφάλιστοι, ατιμώρητοι στους δρόμους
    Με αποθαρρύνει που λέτε επίσης ότι θα πρέπει να φάω τούμπες για να μάθω....
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα τις λάβω υπ όψην
    Δεν είναι απαραίτητο να φας τούμπες για να μάθεις. Ομως οποιος καβαλάει δίκυκλο κάποια στιγμή θα την φάει την τούμπα του.
    Χωρίς εξαιρέσεις.
    Αν φτάσεις να έχεις αρκετή εμπειρία ωστε να προβλέπεις τουλάχιστον το 90% των δύσκολων καταστάσεων απο πριν, θα είναι πιο δύσκολο να την φας.
    1ος κανόνας για μένα ειναι να μην είσαι ποτέ αφηρημένος/η γιατι δεν θα την γλυτώσεις.

Συζήτα το και με τον πατέρα σου και εξήγησέ του την κατάσταση.
    Αν έχει ενα ελαφρύ μηχανάκι και μπορείτε να πάτε μαζί να δείς κι εσυ κι αυτός πως παει το πράγμα ίσως βγεί άκρη.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikma
    Σωστά! κι όταν ακούς κόρνες στο διάβα σου ίσως να μην είναι πάντα από θαυμαστές..

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Πάει, τώρα την διώξαμε την κοπέλα...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leela Προβολή μηνύματος
    Ασε που είμαι και κορμάρα κιόλας, τι να το κάνω το ποδαράτο :P
    Troll alert!!!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Γιατί η οδήγηση της μηχανής βοηθά στην ανάπτυξη των στρατηγικών ικανοτήτων μας...
    από free rider στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2015, 14:52
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2008, 08:27
  3. Αέρας και οδήγηση μηχανής
    από anf125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2006, 20:14
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:40

Κανόνες δημοσιεύσεων