Μιας και είχα και tdm900 και fzs600, να σου πω ότι ούτε λίγο ούτε πολύ άμα κάνεις αυτή την αλλαγή θα βρεθείς με "ίδιο"* μηχανάκι αλλά με πολύ πιο βολική (για εσένα, λόγο ύψους) θέση οδήγησης.
Μετά τα ... 140 (? στην τύχη) περίπου, θα αρχίσεις να βλέπεις και διαφορά (εναντίον του tdm) στην απόδοση, όπου όσο ανεβαίνουν τα χλμ θα ανεβαίνει και η διαφορά,
αλλά ενδεχομένως αυτό να μη σε νοιάζει.
Βέβαια, μάλλον δε σε νοιάζει καν το tdmγια V-STROM ρωτάς εσύ...
Για Vstrom λοιπόν δε ξέρω, αλλά η αλλαγή σε TDM900 πιστεύω ότι θα σε "ισιώσει"
*: έχουν τις διαφορές τους όπως αναφέρουν οι συμφορουμίτες παραπάνω, αλλά από ιδίας χρήσης οι πρακτικές διαφορές είναι αμελητέες, εκτός από την άνω γειτονιά των χλμ όπου αποκτούν αίσθηση.
Ξέρω από βέσπα!
Κοίτα ταυτόχρονα εντελώς είναι λίγο δύσκολο,λίγο νωρίτερα να ξεκινήσει κάποιος έχει προβάδισμα.
Πάντως αυτό που κάνατε ήταν χαβαλές:το fazer με 20-25 όχι μόνο αδικείται,αλλά ίσα που τσουλάει.
Η 1η του κοφτιάζει στα 100,η 2α του βγάζει 150 σχεδόν.Αν σκεφτείς ότι σε χαμηλές στροφές ίσα που παίρνει τα πόδια του, το άνοιγμά σας για να κάνετε πλάκα μεταξύ σας προσφέρεται, όχι για συμπεράσματα.
Αν το κάνετε και το fazer έχει 1η στο κιβώτιο τότε θα καταλάβεις τί εννοώ.
Τo fazer αν μιλάμε για ισοδύναμους και ισοβαρείς οδηγούς,με φρέσκα λάστιχα και (βασικότερο) δουλεύοντάς το στην ωφέλιμή του περιοχή, έχει το βαραντέρο για πλάκα, είτε εν στάσει είτε εν κινήσει.
Συμφωνώ σε όλα προφανώς, αλλά η ωφέλιμη του φαζερ πχ κατα τις 6000rpm είναι στους κόφτες του βαραντέρο, γιαυτό και ρολαριστά τα ανοίγεις με χιλιόμετρα, και ξαναλέω οτι τα ανοίξαμε μέχρι τα 150 όχι παραπάνω, και οτι ηταν το 1ης γενίας βαραντέρο, με το καρμπ και το 5αρι σαζμαν.
Δεν ειμαι 100% σίγουρος οτι θα χάσει έτσι εύκολα απο το φαηζερ
Δείτε
http://www.sportbikes.net/forums/att...-diagram-2.jpg
Μέχρι τις 9000 το ψεκαστό(μπλε) τρώει ξύλο απ' το παλιό(κόκκινο).
Από εδώ,Έλληνας αυτός που γράφει και είχε και τα δύο:
http://www.sportbikes.net/forums/fz6...vs-fzs600.html
Βρε συμφωνώ.Καταλαβαίνω ότι συνήθως ρολαριστά ο άλλος δε θα ξεκινήσει με 1η,θες από συνήθεια,θες επειδή θα φοβηθεί να κατεβάσει 1η εν κινήσει.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ήταν δίκαιο το άνοιγμα.
Το fazer είναι πολύ ελαφρύτερο του βαραντέρο και σαφώς δυνατότερο.
Ο κόφτης δεν έχει να κάνει.
Αν κάνεις το πείραμα με 20-25 και το φέιζερ έχει 1η,το βαραντέρο θα κλαίει και πολύ μάλιστα.
Προϋπόθεση φυσικά ο αναβάτης του φέιζερ να μην σουζάρει λόγω άτσαλου χειρισμού του γκαζιού και μετά αναγκαστεί να κλείσει το γκάζι.
Συμφωνώ ότι ένας μέσος/αργός αναβάτης ευκολότερα θα επιταχύνει με βαραντέρο και 2α απ' ότι με φέιζερ/r6/gsxr600 και 1η (σε κάποιες περιπτώσεις μ'αυτά ίσως χρειαστεί να συμπλεκτάρει)αλλά δεν εξετάζουμε φιλικότητα.
Το ότι εγώ προσωπικά ξεκινώ από στάση γρηγορότερα με fazer καρμπυρατεράτο απ' ότι με R6, δε σημαίνει ότι είναι αργότερο το R6,σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να το ξεκινήσω τέζα,δε το'χω με τέτοιες εκκινήσεις.
Κάτι αντίστοιχο αλλά εν κινήσει συμβαίνει και στο πείραμα που έκανες.
![]()
να πω κι εγώ κάτι, όταν τελειώσετε το παιχνίδι σας και βρείτε ποιός έχει το μεγαλύτερο π'λάκι βάζω σκούπα, ναι; Καλά μπορεί και να ψεκάσω - σκουπίσω πριν τελειώσετε.
Το μεγαλύτερο, χοντρότερο και βαρύτερο ξέρουμε ποιος το έχει, αυτό που κοιτάμε είναι ποιος κατουράει πιο μακρυά.
Συγκρινονται ανομοια πραγματα και η πλακα ειναι οτι γραφετε στα σοβαρα..
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..