Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 102

Θέμα: Japan VS Europe (scooter edition)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    συντηρείται λοιπον ευλαβικα σε εξουσιοδοτημενο σερβις piaggio συμφωνα με τα πρότυπα της εταιριας
    Καπου εδω σταματησα να σε διαβαζω.

ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ.

Και αν κρινω απο τα ποστ σου... μαλλον εισαι λιγακι "ο σπαω τις μπαλες του μηχανικου" ... επομενως μην φανταζεσαι οτι με χαδακια, μασαζακια και φιλακια θα σου κανουν το σερβις και θα σε ενημερωσουν για οτι παει στραβα. Ραμπα-τακα-τουκα-στα-γρηγορα και γεια σας με ενα χαμογελο μεχρι τ'αφτια.
    pew pew pew pew pew pew !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    2) Φιλε ζευκα όλα τα χοντα που ειχα ΠΟΤΕ κανενα δεν εσταζε λαδι...ναι ενα διχρονο γιαμαχα μου 110 εσταζε, το ΚLR 250 που ειχα ναι εσταζε αλλα όχι τα χοντα...ναι μπορει να καινε λαδι λογω φλαντζας αλλα ΔΕΝ σταζουν. Εμενα ποτε κανενα χοντα δεν ειχε πρόβλημα τετοιο...ειδικα το μαθουσαλικο 50αρι λειτουργουσε σχεδόν και χωρις λαδι αν το ξεχνουσε καποιος.. Ακομα και το παλιοχρεπο που εχω το SH του 2004 που πρεπει να εχει πανω από 120.000χλμ στη καμπουρα του, μπορει σημερα να μου καιει 1 λιτρο λαδι στα 1000χλμ αλλα ένα χρονο που το εχω ΔΕΝ εχει σταξει ποτε και να μου μαμησει τη ροδα όπως εκανε η ιταλικη πατατα σημερα..
    μπράβο σου.

επειδή εγώ είμαι ήδη στο δεύτερο χόντα μπορώ εκ πείρας να ισχυριστώ ότι τα χόντα είναι μπουρδέλ για το πουτσ υπερεκτιμημένα

προς τους μαθουσάλες του φόρουμ:

σταματήστε οι μεν να λέτε ότι τα γιαπωνέζικα είναι άσπαστα και τα ευρωπαϊκά πανέμορφα και στριφτερά.

τελειώνει η δεύτερη δεκαετία της χιλιετίας και τα μυαλά σας είναι στη δεκαετία του '80. ξεκολλάτε.
    και τα γιαπωνέζικα είναι ζημιάρικα και κουκλιά και ακριβά και τα ευρωπαϊκά κακάσχημα και έχουν
    τον άστριφτο και είναι φθηνά κτλ κτλ

δεν υπάρχουν χαοτικές διαφορές πλέον

ο άλλος λέει για τα πιάτζιο και ότι το χόντα του καίει ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΕ 1000χλμ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
    δλδ πόση προκατάληψη βρε Ζόπα; πόση;

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    χαζοι λοιπον είναι που εδωσαν 30%-40% περισσοτερα για κανουν το στολο τους και δεν προτιμήσανε τις φθηνες λυσεις..
    Σωστά το έγραψες! "Φθηνές λύσεις" είπες όχι Ιταλικές! Ένα Ιταλικό ίδιας αξίας δεν είναι χειρότερο! Ή μπορεί και να είναι, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχύει και για ένα Ιαπωνικό.

Όσο για τα άλλα!

Η honda (και όχι μόνο), λέει πως κάθε 4 χρόνια, πρέπει να αλλάζονται όλα τα κολάρα. Έχεις πάει ποτέ σε εξουσιοδοτημένο ή σε γενική αντιπροσωπία και να σου αλλάξουν κολάρα επειδή έκλεισε 4 χρόνια? Αν δουν αυτοί ή εσύ ότι κάποιο κολάρο έχει ξεραθεί, μπορεί να σε ρωτήσουν, σωστά? Αλλά αν σου αλλάξουν όλα τα κολλάρα στην τετραετία και σου τα χρεώσουν, θα επαναστατήσεις! Θέλεις να μου πεις ότι όποιο έχει σφραγίδα στο βιβλιαράκι δεν πρέπει να χαλάει? Λάθος! Η σφαργίδα δεν σημαίνει σωστή συντήρηση φίλε μου! Και εγώ το πήγαινα για τα 2 πρώτα χρόνια και μου το σφράγιζαν σε εξουσιοδοτημένο. Δεν έκαναν τίποτα απ' τα προβλεπόμενα του κατασκευαστή. Ούτε γράσο στο ρουλεμάν του λαιμού δεν έβαλαν και όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν "θέλεις να δώσεις άλλα 60 ευρώ? Άστο έτσι δεν έχει ανάγκη".
    100 (εκατό) χλμ μετά το ρουλεμάν του λαιμού μάγκωνε! Αλλά τη σφραγίδα στο βιβλιαράκι την είχα!

Η τιμή αντιπροσωπίας στα 20.000 χλμ είναι 317 ευρώ (δεν ξέρω αν είναι μαζί με το φπα) και του εξουσιοδοτημένου 120 ευρώ. Που λες ότι το πήγα? Και οι δύο σφραγίδα για σέρβις στα 20.000 χλμ θα μου έβαζαν στο βιβλιαράκι, σωστά? Αν έδινα 317 θα μου κολλούσε το ρουλεμάν? ΒΤW το σέρβις της τετραετίας είναι πιο ακριβό απ' τα 317 ευρώ (για ιαπωνικό μονοκύλινδρο) γιατί έχει κι άλλες εργασίες! Έχεις ακούσει να δίνει κανένας 500 ευρώ για σέρβις χωρίς το μηχανάκι να έχει καποιο πρόβλημα μονο και μόνο για προληπτικές αλλαγές? Όχι! Καλά κάνει εδώ που τα λέμε! Τα κολάρα στο μηχανάκι μου είναι 9 χρονών αλλά το μηχανάκι δεν μένει ούτε στον ήλιο ούτε στη βροχή. Δλδ θα μείνει, αλλά στα 9 χρόνια τα 8 ήταν συνέχεια σε κλειστό χώρο.

Θέλεις να μου πεις ότι σε σκούτερ αλλάζουν τα λάδια στις μπουκάλες κάθε 30.000 χλμ επειδη έτσι πρέπει? Εγώ σου λέω ότι οι περισσότεροι αν δεν σκάσει η τσιμούχα, μπουκάλα δεν ανοίγουν και ο μάστορας που θα τους ζητήσει 100 ευρώ για λάδια, τσιμούχα, εργασία θα φάει ban!

Ξεραμένα σωληνάκια στη σύνδεση τα κόβουν, τα τραβάνε και τα ξαναβάζουν μέσα και μετά λέμε, είναι παλιό το μηχανάκι και βγάζει προβλήματα (αν είναι ιαπωνικό), είναι μπουρδέλο και με άφησε από σωληνάκι (αν είναι Ιταλικό).

Τα περι ξερολίασης τα προσπερνώ γιατί παρόλο που δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε μου είσαι αρκετά συμπαθής και ξέρω ότι έχεις πολλές γνώσεις και δεν θέλω να περάσουμε σε προσωπικές επιθέσεις.
    Αλλά όχι απαραίτητα σωστές απόψεις για κάποια θέματα!

Τα λάδια όμως δε μας είπες από έφυγαν και γέμισε η ρόδα σε σημείο επικίνδυνο ρε συ.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    προς τους μαθουσάλες του φόρουμ:

σταματήστε οι μεν να λέτε ότι τα γιαπωνέζικα είναι άσπαστα και τα ευρωπαϊκά πανέμορφα και στριφτερά.

τελειώνει η δεύτερη δεκαετία της χιλιετίας και τα μυαλά σας είναι στη δεκαετία του '80. ξεκολλάτε.
    και τα γιαπωνέζικα είναι ζημιάρικα και κουκλιά και ακριβά και τα ευρωπαϊκά κακάσχημα και έχουν
    τον άστριφτο και είναι φθηνά κτλ κτλ

δεν υπάρχουν χαοτικές διαφορές πλέον

ο άλλος λέει για τα πιάτζιο και ότι το χόντα του καίει ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΕ 1000χλμ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
    δλδ πόση προκατάληψη βρε Ζόπα; πόση;
    φαντασου να μην και τα εγραφα ετσι όπως γινονται τι θα μου εσερνες..τωρα λες εχω παρωπιδες....απλα δεν με διαβαζεις γιατι στη χοντα αν καποιος τα εχει χωσει δημοσια εδώ μεσα είμαι εγω,,,τα εχω χωσει για την ακριβη αγορα τους και τα ακομα ακριβοτερα ανταλλακτικα τους, ναι είναι υπερτιμημένα καμια αμφιβολια...όπως καμια αμφιβολια για την αξιοπιστια τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο οποτε καποιος αποφασιζει τι θελει...στα 35 χιλιαδες χλμ που η ιταλικη σκουτερ πατατα μου εχει βγαλει τη ψυχη με τις βλαβες της, τα αντιστοιχα χοντα εχουν κανει απλα το δευτερο τυπικο μεγαλο σερβις τους και προχωρουν ακάθεκτα...υπερτιμημένα ναι.. αλλα και πολύ καλυτερα...αυτο δεν ειναι προκαταληψη αλλα πραγματικοτητα...
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Ακομα δεν μας ειπες, απο ΠΟΥ ετρεξαν λαδια....

Moderator
    φαντασου να μην και τα εγραφα ετσι όπως γινονται τι θα μου εσερνες..τωρα λες εχω παρωπιδες....απλα δεν με διαβαζεις γιατι στη χοντα αν καποιος τα εχει χωσει δημοσια εδώ μεσα είμαι εγω,,,τα εχω χωσει για την ακριβη αγορα τους και τα ακομα ακριβοτερα ανταλλακτικα τους, ναι είναι υπερτιμημένα καμια αμφιβολια...όπως καμια αμφιβολια για την αξιοπιστια τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο οποτε καποιος αποφασιζει τι θελει...στα 35 χιλιαδες χλμ που η ιταλικη σκουτερ πατατα μου εχει βγαλει τη ψυχη με τις βλαβες της, τα αντιστοιχα χοντα εχουν κανει απλα το δευτερο τυπικο μεγαλο σερβις τους και προχωρουν ακάθεκτα...υπερτιμημένα ναι.. αλλα και πολύ καλυτερα...αυτο δεν ειναι προκαταληψη αλλα πραγματικοτητα...
    H γυναίκα του κολλητού μου έχει ένα 50αρακι liberty από τότε που ήταν παιδί. Τώρα το έχει ο πεθερός για να πηγαίνει να πίνει τα ουζάκια του και να έρχεται να βλέπει τα εγγόνια. Έχει χαθεί ο λαγαριασμός χλμέτρων! Ταφος, ναι! Πατάτα, ναι! Μια μαλακία και μισή είναι, συμφωνώ! Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο φίλε! Δε θα το συγκρίνουμε με ακριβότερα ούτε θα το κρίνουμε για τις επιδόσεις του. Οι επιδόσεις του ήταν εκεί όταν το αγόρασες δεν προέκυψαν στην πορεία.
    Είναι αστείο να λες ότι η ιταλικη μαλακια στα 35.000 αποσυντίθεται ενώ ένας Ιαπωνικός κολοσσός θα τίναζε την στάχτη απ' την βάτα του και θα συνέχιζε!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/06/2017 στις 23:21.

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ.
    Πικρη αληθεια,αλλα αληθεια....
    Και σε αυτο δε ξερω αν φταινε οι μαστορες ή οι πελατες.
    Γιατι απο τη μια αν κατσει ενας επαγγελματιας να ασχοληθει με το μερακι που θα ηθελαν οι περισσοτεροι,οταν τους χρεωσει τις αντιστοιχες εργατοωρες,θα πουν οτι παει να βγαλει το μηνιατικο του απο αυτους.
    Απο την αλλη υπαρχουν και καποιοι που θα ηταν διατεθειμενοι να πληρωσουν το κατι παραπανω για να ασχοληθει πραγματικα με το μηχανακι τους ο μηχανικος και εκεινος ειτε βαριεται,ειτε τους βλεπει σαν ΑΤΜ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yiannis172 Προβολή μηνύματος
    Πικρη αληθεια,αλλα αληθεια....
    Και σε αυτο δε ξερω αν φταινε οι μαστορες ή οι πελατες.
    Γιατι απο τη μια αν κατσει ενας επαγγελματιας να ασχοληθει με το μερακι που θα ηθελαν οι περισσοτεροι,οταν τους χρεωσει τις αντιστοιχες εργατοωρες,θα πουν οτι παει να βγαλει το μηνιατικο του απο αυτους.
    Απο την αλλη υπαρχουν και καποιοι που θα ηταν διατεθειμενοι να πληρωσουν το κατι παραπανω για να ασχοληθει πραγματικα με το μηχανακι τους ο μηχανικος και εκεινος ειτε βαριεται,ειτε τους βλεπει σαν ΑΤΜ.
    Εχεις δικιο αλλα δεν γινεται να συντηρούμε ολοι προσωπικα τις μηχανες μας...σε πολλους από εμας δεν πιανουν τα χερια μας, ουτε υπαρχουν χωροι και εργαλεία ακομα και αν μπορούσαμε..αν η κάθε εταιρια δεν βαζει τα σωστα στάνταρτ συντηρησης των προιοντων της, λιγα πραγματα μπορούμε να κανουμε εμεις...την επομενη εβδομαδα θα το συζητησω το θεμα με τον εξουσιοδοτημενο...κριμα που το σκουτερ είναι της εταιριας και όχι δικο μου, εκει εχω μαστορα σωστο που θα εδινε απαντησεις αλλα τελος παντων παλευουμε με ότι εχουμε..παλι καλα που ακολουθούνται οι τυπικες συντηρήσεις..

Μακρια από ολους μας οι ατυχιες παιδια...και προσοχή και παλι γιατι ο ιουνιος φετος μας τα εχει κανει μουσκεμα και οι δρομοι είναι γυαλι...
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Moderator
    αν η κάθε εταιρια δεν βαζει τα σωστα στάνταρτ συντηρησης των προιοντων της, λιγα πραγματα μπορούμε να κανουμε εμεις...
    Πάλι οι Ιταλοί φταίνε ρε πστ μου! Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν σωστά αυτοί οι άνθρωποι!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πάλι οι Ιταλοί φταίνε ρε πστ μου! Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν σωστά αυτοί οι άνθρωποι!
    αυτό σωστό. η χόντα πχ σου λέει: κουβάλα μια ζωή μαζί σου μπουκάλι λάδι και κάθε 500χλμ μαζί με τη λίπανση της αλυσίδας συμπλήρωνε και λάδι
    τίμια.

Αφού σκέφτονται τα εγγόνια του Σοιχίρο να λανσάρουν νέο προϊόν: Λιπαντικό 2σε1. Και για αλυσίδα και για το κινητήρα

'' κοπυ πειστ '' απο θρεντ μου με τιτλο -Ευχαριστω HONDA-σε καποιο φορουμ

14-01-11

Το σκουτερ μου silver wing 600 αρχισε να πατiναρει στα 24000χλμ

Αποτελεσμα

ιμαντας,μπιλιες,σιαγωνες φαγωμενα.Στην τριχα γλιτωσα απο αλαγη φυγοκεντρικου οποτε θα ειταν μαλον ασυμφορη η επισκευη.
    Ετσι μαζι με το σερβις των 24000 πληρωσα ΜΟΝΟ (376 ανταλακτικα και τα υπολοιπα εργασια ) 450 ευρω.

το μηχανακι με συντηρηση by the book στον Νινο Ιωαννη εξουσιοδοτημενο honda συνεχιζε να βγαζει και αλλα προβληματα και αντικατασταθηκε απο burgman 650.
    κουκουρουκουκου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος

14-01-11

Αποτελεσμα

ιμαντας,μπιλιες,σιαγωνες φαγωμενα.Στην τριχα γλιτωσα απο αλαγη φυγοκεντρικου οποτε θα ειταν μαλον ασυμφορη η επισκευη.
    Ετσι μαζι με το σερβις των 24000 πληρωσα ΜΟΝΟ (376 ανταλακτικα και τα υπολοιπα εργασια ) 450 ευρω.

το μηχανακι με συντηρηση by the book στον Νινο Ιωαννη εξουσιοδοτημενο honda συνεχιζε να βγαζει και αλλα προβληματα και αντικατασταθηκε απο burgman 650.
    Μαλακια εκανες.
    Μονο Χοντα ειπαμε, μονο αυτη ξερει...αλλα ξεχασα... εσυ εισαι"ΜποργΚ"..... εχεις και ιταλικα
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος

14-01-11

Αποτελεσμα

Το χαλουσες επιτηδες επειδη εισαι Ducatista. Αυτο ειναι το πιθανοτερο.
    Kαι εννοειται πως ως Ducatista δεν εχεις το παραμικρο δικαιωμα να ασκεις κριτικη στα Honda ουτε μπορει να ληφθει ως αξιοπιστη η αποψη σου επι του θεματος λογω των παραπανω. Μονο αντιστροφα δουλευει αυτο.

MADE IN JAPAN 日本製

Ριχτε ενα ban τον zopa απο το τοπικ παρακαλω.
    200 φορες ρωτησα απο που ηταν η διαρροη λαδιου, ακομα την παπια κανει.

Το λοιπον, οι Leader/Quasar εχουν ταπα λαδιου (23αρι καρυδακι) η οποια σφιγγει επανω στο καρτερ και παγιδευει στην εγκοπη της, ενα O-ring.
    Με τα πολλα ανοιξε-κλεισε και τα χρονια, το o-ring οπως ολα τους, θελουν ΑΛΛΑΓΗ. Αυτο το κρινεις κατα το λυσιμο και προχωρας αναλογως.
    Εαν βιδωσεις χωρις αυτο (το 'χω δει) πρεπει να πας πολυ κοντα στο μεγιστο που παιρνει για σφιξιμο η ταπα για να σφραγισει καλα μεταλλο με μεταλλο.
    Εαν σφιξεις λιγοτερο, η ταπα μπορει να χαλαρωσει χωρις την υπαρξη του.

Το oring αυτο εχει αστειο κοστος, στο δικο μου, το αλλαζω σε καθε αλλαγη λαδιου.
    Μιλαω γι'αυτο https://www.pols.gr/o-rinyk-t-p-l-thioe.html/
    Εμποριου αν πας να αγορασεις, η τιμη ειναι ΑΣΤΕΙΑ. Παιρνεις 10 και τα 'χεις για να πιανεις κοτσιδες αμα λαχει!

Ο εξουσιοδοτημενος με αγαπη στοργη και προδερμ, κατα 99% δεν μπαινει στον κοπο να τ'αλλαξει εκτος και αν εχουν κλαταρει τελειως. Ακομα και τοτε, παιζεται το σεναριο!

Λαδια που να γεμισουν τον τροχο, μπορει να φυγουν απο το γραναζωμα της τελικης μεταδοσης επισης.
    Εκει ομως, δεν φταιει καμια Piaggio... φταιει ο βλακας ο μαστορας που αν το ελυσε και το εδεσε εβαλε φλατζοκολλες.
    Εκει τραβαει ζορι, αφου το καπακι της τελικης μεταδοσης, συγκρατει τον αξονα τροχου και γενικα, το 80% της μαζας του σαπιοPiaggio.
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΕΙΣ.

Αρκετα με τις μαλακιες...
    Ο ελληνας ιδιοκτητης, δεν ειναι ικανος για 'μενα να κρινει αντικειμενικα μια εταιρεια. Ποσο μαλλον στην εποχη της "κρισης" που εχουν κοψει απο παντου!
    Οι μισοι δεν ξερουν ουτε τα βασικα και οι υπολοιποι μισοι, σαν μεγαλο σερβις αντιμετωπιζουν οτιδηποτε κοστιζει παραπανω απο 80€.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. JAPAN Vs. EUROPE ΙΙ
    από sniper στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2923
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2007, 09:13
  2. JAPAN Vs. EUROPE
    από super_toto στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3051
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 11:44
  3. Japan Vs Europe (UK)