Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 35 από 35

Θέμα: Πρόβλημα σε Sh300i

Νέο μέλος
    Τίς τιμές τίς ξέρω διότι έχω τό ελληνικό service manual τού συνεργείου όμως δέν είμαι μηχανικός καί δέν φτάνει μέχρι εκεί ή μαστοριά μου.
    Οταν πήγα κάποια στιγμή νά αγοράσω ένα δυναμόκλειδο για νά σφίγγω τίς βίδες στά φρένα στο variator τήν καμπάνα τού συμπλέκτη κλπ σύμφωνα μέ τίς τιμές του service manual ο υπάλληλος όταν τού είπα τόν λόγο πού τό θέλω τόν είδα και ψιλογέλασε όταν τόν ρώτησα γιατί γελάει μού απάντησε-έχεις δει πολλούς νά τό χρησιμοποιούν;
    Έτσι λοιπόν αγόρασα ένα μπουλονόκλειδο μπαταρίας καί ξεμπέρδεψα.
    Εδώ πού τά λέμε δέν είχε και άδικο διότι μού κίνησε τήν περιέργεια καί σέ αρκετά συνεργεία πού έτυχε νά πέσει ή ματιά μου όλοι μέ ένα αερόκλειδο
    στό χέρι δουλεύουν.
    Καί δέν το λέω πρός κακού διότι και εμένα μέ βόλεψε πολύ καί πήγε τσάμπα ή διχάλα πού αγόρασα από τό AliExpress για το variator καί τόν συμπλέκτη.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Ρώτησα:

Απάντησες:

Οπότε συμπεραίνω ότι ούτε ποιές είναι οι σωστές τιμές που δίνει η Honda ξέρεις, ούτε πόσο τις έβρισκαν στο όποιο κατάστημα πήγαινες, και βασικά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όντως γίνονταν οι βαλβίδες στα σέρβις.

Τα προβλήματα στο ρελαντί, είναι συχνά προβλήματα χαμηλής συμπίεσης, γιατί κάποια βαλβίδα, έχει φτάσει να κάνει πολύ μικρό διάκενο και ουσιαστικά δεν σφραγίζει τελείως. Στις στροφές ανά λεπτό πάνω από το ρελαντί, δεν προλαβαίνει το μίγμα να διαφύγει, αλλά στο ρελαντί προλαβαίνει, η συμπίεση μειώνεται, και η καύση δεν γίνεται σωστά.

Αποτέλεσμα, δύο πράγματα:

1-Δυσκολία να πάρει μπροστά, σβησίματα στο ρελαντί, ειδικά όταν είναι κρύο.
    2-Αν αυτό κρατήσει πολύ καιρό, λιώσιμο της βαλβίδας, γιατί δεν κάνει την επαφή που πρέπει με την έδρα για να ψύχεται.

Η χαλασμένη βαλβίδα ήταν εισαγωγής, σωστά;

ΠΑΝΤΑ στα συνεργεία, ότι σκούτερ ή μηχανή και να είναι, όταν πάμε για ρύθμιση βαλβίδων ή για σέρβις που περιλαμβάνει ρύθμιση βαλβίδων, ζητάμε ΠΑΝΤΑ το χαρτί με της μετρήσεις των διάκενων που έκανε ο μάστορας, και αν είναι με καπελότα, τι νούμερα καπελότα βρήκε μέσα, τι νούμερα καπελότα έβαλε. Ετσι θα φανεί, τι έχουμε, κατεργάρη ή σωστό επαγγελματία. Ο κατεργάρης θα αρχίσει τις δικαιολογίες αφού δεν θα έχει τίποτα να δείξει.
    Καλημέρα νομίζω ότι αυτό πού έγραψες ήταν το πρόβλημα πού είχε από τήν αρχή αλλά ο πρώτος ιδιοκτήτης δέν ασχολήθηκε καθόλου.
    Κοίταξε νά τό ξεφορτωθεί καί φυσικά εγώ δεν μπορούσα νά κάνω πολλά διότι ήμουν δεύτερος ιδιοκτήτης καί απλά μου είχαν πεί τότε (2012) ότι δέν ισχύει πλέον ή εγγύηση καί ότι είναι πρόβλημα τής ECU (εγκέφαλος) κάτι πού δέν ισχύει βέβαια διότι μετά τήν επισκευή δέν έχει ξανασβήσει.
    Καί έτσι για τήν ιστορία εσύ θά καταλάβεις τί είναι κάποια στιγμή πήγα στό συνεργείο (τώρα με τήν επισκευή) καί έπεσα στήν ώρα πού ο μάστορας είχε μπροστά του ένα κουτάκι μέ διαφορά χωρίσματα που είχε μέσα διαφορά μικρά μεταλλικά
    στρογγυλά σέ διαφορά πάχη καί έκανε κάτι υπολογισμούς καί τά έβαζε μέσα στις βαλβίδες.
    Καλημέρα καί σέ ευχαριστώ πολύ πού ασχολήθηκες καί μού έγραψες κάτι χρήσιμο.

Νέο μέλος Το avatar του/της alupis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Το σχετικό πρόβλημα με το σβήσιμο, μου το έκανε το sh από καινούργιο, μια δυό φορές το χρόνο, πάντα όταν ήταν σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, και έκλεινα το γκάζι για να σταματήσω σε φανάρι.
    Μόλις αποσύμπλεκε έσβηνε. Δεν με ενόχλησε ποτέ και ούτε ασχολήθηκα. Προσωπικά νομίζω ότι ήταν θέμα προγραμματισμού του ψεκασμού από το εργοστάσιο.
    Και οι βαλβίδες μου είναι ολόκληρες μέχρι και σήμερα (ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται μέχρι να αξιωθώ να το πιάσω)
    Συνημμένο 460073.

Πάντως το δικό μου από τα 90κ άρχισε να καίει λάδι και το ελατήριο του λαδιού είναι εντελώς κολλημένο από τα κατάλοιπα.
    Μπορείς να μου πεις τι λάδι χρησιμοποιούσες και τι κατανάλωση λιπαντικού είχες όλα αυτά τα χρόνια; Επίσης τι έκανες με το ελατήριο λαδιού;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alupis Προβολή μηνύματος
    Μπορείς να μου πεις τι λάδι χρησιμοποιούσες και τι κατανάλωση λιπαντικού είχες όλα αυτά τα χρόνια; Επίσης τι έκανες με το ελατήριο λαδιού;
    Στην αρχή του έβαζα Torco t4r , κάποια στιγμή δεν τα έβρισκα στη γειτονιά και ξεκίνησα να του βάζω διάφορα "scooter", liquimoly, motul, varvoline, elf, καλές εντυπώσεις ως προς την κατανάλωση μου είχε κάνει ένα IP, πάντα 10W-40.
    Κατανάλωση δεν μέτραγα, ανέπτυξα μια συνήθεια να ελέγχω στάθμη κάθε 3-4 μέρες και συμπλήρωνα. Πάντως χονδρικά όταν άλλαζα λάδια κάθε 5-6κ αγόραζα 3 κιλά, 1κάτι στην αλλαγή και τα υπόλοιπα συμπλήρωμα μέχρι την επόμενη αλλαγή.
    Κατά τα άλλα το μηχανάκι είναι φέτες στο υπόγειο και περιμένει να πάρω άδεια να το δέσω.
    Ελατήρια θα αλλάξω οπωσδήποτε, και ίσως και πιστόνι πείρο, θα δείξει στο μέτρημα.

Νέο μέλος Το avatar του/της alupis
    Το δικό μου είναι του 2016 πρώτο χέρι με 67000 χλμ.Οπως ΟΛΑ τα sh,και το δικό μου έχει κατανάλωση λιπαντικού.Επειδή κινούμαι κατά 90% ΕΟ ο κινητήρας δεν είναι λαδοφάγος.
    Όταν τα λάδια είναι φρέσκα τσιμπάει ελάχιστα και όσο παλιώνει μπορεί να φτάσει στα 100ml στα 1000 χλμ.
    Βάζω το belray thumper 10/40 ma2.
    Και τώρα η belray έβγαλε το scooter 10/40 mb και τα έβαλα στην τελευταία αλλαγή.
    Πάντως η κατανάλωση λιπαντικού στο sh300 ήταν μεγάλο φάουλ από την Χόντα γιατί παρόλο που το ανανέωσαν δύο φορές το 2011 και το 2016 συνέχισαν με το ίδιο πρόβλημα.
    Πολλά μάλιστα το παρουσίαζαν από εντελώς καινούργια!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Bmw F650
    από tasos21 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2014, 13:56
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Triumph
    από lord_dimos76 στο forum Triumph
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2006, 15:32
  3. Προβλημα σε 3 κινητηρες Cbf250.
    από oulas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks