Ωραία
Ψάχνεις για ραγισμένο πολλαπλασιαστή-πιπα ίσως
Εφόσον ο κάθε πολλαπλασιαστής πάει σε ξεχωριστή φωλιά μπορείς να βρέχεις έναν έναν
Εννοείται ότι δε σε πειράζει καθόλου να μαζευτεί νερό εκεί μεσα
Εγώ θα ξεκινούσα με τους δυο ακριανους
Ωραία
Ψάχνεις για ραγισμένο πολλαπλασιαστή-πιπα ίσως
Εφόσον ο κάθε πολλαπλασιαστής πάει σε ξεχωριστή φωλιά μπορείς να βρέχεις έναν έναν
Εννοείται ότι δε σε πειράζει καθόλου να μαζευτεί νερό εκεί μεσα
Εγώ θα ξεκινούσα με τους δυο ακριανους
Να επαναλάβω γιατί πιθανόν να μην το έγραψα σωστά.
Τα μπαμ της εξάτμισης είναι γιατί δούλευε τρικυλυνδρα και όχι από το PAIR το οποίο έχω καταργήσει χρόνια.
Τσεκαρε τα τετράγωνα λάστιχα από τις φισες των πολλαπλασιαστών ρίξε wd και Βάλτα στη θέση τους.
Βάλε εμπρός και ενώ δουλεύει ρίξε με το λάστιχο νερό επάνω στην κεφαλή.
Αν έχουν κουμπώσει όλα σωστά
ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.
Πολυ δυσκολο αυτο...οπως ειπα και στην αρχη το ρεζερβουαρ για να ειναι συνδεδεμενο (η φυσσα του) δεν εχεις ουτε 2 ποντους ανασηκωμα.
Αρα καμμια εργασια δεν μπορεις να κανεις.
Γιαυτο η Suzuki εχει ενα τρολεϊ με επέκταση φυσσας, βαζει το ρεζερβουαρ (συνδεδεμενο) στο πλαι κι εχει προσβαση απο πανω.
Ασε που μες τη μεση ειναι και ο θερμοστατης και σου κανει ακομα πιο δυσκολη τη ζωη.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ....το εκανε ενας απο τους μηχανικους.
Χωρις ομως να υφισταται το προβλημα τη δεδομενη χρονικη στιγμη.
Θεσαμε σε λειτουργια τη μηχανη, και μετα απο 5 λεπτα αρχισαμε να μετραμε θερμοκρασιες των λαιμων με υπερυθρο θερμομετρο.
Οι 3 δειχναν 200κατι βαθμους (τυχαιο-δεν θυμαμαι)....ο ενας 80.
Αυτος ειναι, λεμε.
Εβαλε πολλαπλασιαστη απο Busa (λεει...αρχιζω να αμφιβαλλω) και ολα ΟΚ.
Στο πρωτο πλυσιμο....τα ιδια.![]()
Πιο πριν στο κυκλωμα απο τους πολλ/στες ειναι η ηλεκτρονικη?
Μπροει να ξεκιναει απο κει το προβλημα...τι να πω ?
Το κακο ειναι οτι δεν ειναι δουλεια μου, και 3 μηχανικοι θα επρεπε να ειχαν βρει εστω κατι.
ναι η ηλεκτρονική ,αλλά μάλλον θα είχε παραδώσει πνεύμα μετά από 2 χρόνια που έχεις το πρόβλημα. Πρέπει να ελέγξεις όμως τα βασικά πριν αρχίζεις να ξηλώνεις πλεξούδες και ψάχνεις για κακή καλωδίωση.
υγ.Η προέκταση σε ένα σωληνάκι βενζίνης δεν είναι δύσκολο αλλά για την φίσα δεν παίρνω όρκο ότι δεν θα τα κάψεις όλα![]()
Πωπω....το ξεθαβω απο το 2017...αλλα ολο και καποιος μπορει να σωθει ή να βρει λυση στο προβλημα του.
Μετα τις διαφορες περιπετειες, και αφου το τσεκαρα πλενοντας το 2 φορες σε ξεχωριστες ημερες με πιεση νερου και στο μοτερ,
μπορω να πω πως το προβλημα "καπως" λυθηκε.
Βασικα λυθηκε τελειως και δεν ξανα-σκορτσαρισε ποτέ το μηχανακι.
Το "καπως" πηγαινε στον τροπο επιλυσης.
Βρηκα εναν μηχανικο, ο οποιος ΔΕΝ εχει βοηθους.
Αργει, αλλα πιανει καθε μηχανακι μονος του.
Του λεω, κρατα το οσες μερες θες και προσπαθησε να βρεις το προβλημα.
Εχουν αποτυχει 3 πριν απο σενα (για να του δωσω κουραγιο).
Αυτο που εκανε τελικα (και γενικα το κανει παντα) ειναι σε καθε αλλαγη μπουζί,
να μονωνει την πιπα πριν την ξανατοποθετησει στην κεφαλη με ενα ειδικο παχυρευστο γρασσο.
Οδηγια που τους ειχαν δωσει απευθειας απο την Ιαπωνια για αντιστοιχα προβληματα, οταν δουλευε ακομα στην Kawasaki.
Ε...αυτο μονωνει τοσο καλα απο υγρασιες την μπουζοπιπα, που σιγουρα μεχρι την επομενη αλλαγη δεν θα ξαναεχω προβλημα.
Υ.Γ.
Καμμια δεν ηταν ραγισμενη ή σκασμενη για να χρήζει αλλαγης.
Απλα με τον καιρο αποκτανε μποσικα και το νερο....απλα περναει.
Good enough for me.
Τελευταία τροποποίηση από PortisHead; 03/08/2020 στις 14:48.
Για χαρά, να ρωτήσω κι εγώ κάτι τεχνικό που θέλω.
Θέλω να αλλάξω μπουζοκαλώδιο στο πολλαπλασιαστή μου επειδή έχει, περίπου κοπεί. Αυτό μπαίνει κουμπωτό;
Επίσης πότε ξέρω αν θέλω καινούριο πολλαπλασιαστή; μιλάμε για daytona sprinter 125
κανείς;
σε αυτους που ξερω ο πολλαπλασιαστης εχει εσωτερικα μια βιδα και το μπουζοκαλωδιο βιδωνεται εκει
δεν ξερω αν ειναι ετσι ο δικος σου η ειναι φιξ
βγαλε φωτο