Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Ερώτηση για κατάθεση πινακίδων / πινακίδα "Μ".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Έχω την εντύπωση πως μιλάω άλλη γλώσσα.
    Αν κάνεις τον κόπο να δεις τα μηνύματα μου μεσω του προφίλ, θα διαβάσεις πως φτιάχνω την επόμενη μοτό μου ξεκινώντας
    από την επιλογή του επόμενού μου κράνους.
    Πως συμπέρανες ότι είμαι από αυτούς που λένε σιγά μωρε.. μόνο εσύ ξέρεις.

Από σεβασμό στο χρόνο που διέθεσες να σε ενημερώσω ότι έχω κατεβάσει μοτέρ από την πρώτη εβδομάδα
    οπότε μάλλον δεν θα κυκλοφορήσω ανήθικα, γράφοντας στα @@ τους συνανθρώπους μου.

Το πρόβλημα μου είναι πως εργάζομαι πολλές ώρες και η εργοδοσία μου δεν "δικαιολογεί" να λείψω για να καταθέσω
    τις πινακίδες.
    Γι' αυτό ρώτησα έναν εκτιμώμενο χρόνο, να δω αν μπορώ να παω ξημερώματα στο υπουργείο να περιμένω έχοντας
    προτεραιότητα να ανοίξει, να καταθέσω πινακίδες και να πάω στο γραφείο.
    Δόκτωρ αν στην επόμενη διασταύρωση στοιχείων (η οποία μπορεί ήδη να έχει γίνει) θα σου έρθει πρόστιμο 4απλασιο της αξίας ασφαλιστηρίου συν ότι θα πρέπει να την ασφαλίσεις και από πάνω. Οπότε προτείνω να βρεις χρόνο να πας να καταθέσεις ή να πας να φτιάξεις μια εξουσιοδότηση και να πάει κάποιος δικός σου . Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Αγαπητε οχι υπουργείο, αλλα εφορια(υπαρχει τμημα αυτοκινητων), οπως σου ειπανε οι απο πανω συνηθως δε παιζει να κανεις πανω απο 10' ειδικα στις παραδόσεις πινακίδων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Αγαπητέ μου δεν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα για σένα. Γράφω Ελληνικά. Έγραψα λοιπόν, "ΑΝ"....

Δε μπορώ όμως να μη σημειώσω πως υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα εκ των οποίων κάποιες δεκάδες ιδιοκτήτες είναι μέλη σε διάφορα forum και με ένα περίεργο στατιστικό σφάλμα όλοι τους δεν κυκλοφορούν ο όχημα τους. Έχουν γίνει αυτές οι συζητήσεις πολλές φορές....

Σε οτι αφορά εσένα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σε πιστέψω. Όμως να ξέρεις πως όπως σου έγραψα παραπάνω είσαι ΗΔΗ παράνομος. Το πότε θα βρεις το χρόνο είναι δική σου υπόθεση, Δε ξέρω ούτε πότε, ούτε πως το διασραυρώνουν και αν το διασταυρώνουν. Εύχομαι να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

Υ. Γ.: Σου γράφω με φιλική διάθεση, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Το ξεθάβω με αφορμή αυτό.

Ψηφιακή έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας στο myCAR

Μια ακόμα υπηρεσία, για την οποία μέχρι τώρα οι πολίτες χρειαζόταν να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους παρέχεται πλέον ψηφιακά από την ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, τη δυνατότητα να εκδώσουν ψηφιακά πινακίδα κατηγορίας «Μ» έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, όταν το όχημά τους βρίσκεται σε ακινησία, δηλαδή όταν έχουν καταθέσει τις πινακίδες ψηφιακά ή στη ΔΟΥ.
    Στην περίπτωση αυτή, στην πλατφόρμα myCAR, ενεργοποιούν την επιλογή, «Έκδοση πινακίδας Μ: Υποβολή Δήλωσης».
    Για την έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας απαιτείται:
    - Η ύπαρξη ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου και
    - Η ύπαρξη ενός πληρωμένου - ενεργού παραβόλου (τουλάχιστον για μία μέρα κυκλοφορίας)

Η χορήγηση του ηλεκτρονικού παραβόλου γίνεται από τον σύνδεσμο
    https://www1.gsis.gr/sgsisapps/epara...ic/welcome.htm, επιλέγοντας:
    - Φορέα Δημοσίου: ΑΑΔΕ
    - Κατηγορία Παραβόλου: Προσωρινή άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων «Μ» ή Προσωρινή Άδεια Κυκλοφορίας δίκυκλων «Μ» και
    - Τύπο Παραβόλου: Έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας "Μ"

Αυτόματα, ανάλογα με την κατηγορία του παραβόλου, εμφανίζεται το ποσό προς
    καταβολή:
    -10,00 ευρώ/ημέρα κυκλοφορίας επιβατικού Ι.Χ. αυτοκινήτου ή
    - 3,00 ευρώ/ημέρα κυκλοφορίας δίκυκλου Ι.Χ. οχήματος

Σε περίπτωση περισσότερων ιδιοκτητών, με την υποβολή αίτησης από έναν συνιδιοκτήτη για την προσωρινή κυκλοφορία του οχήματος με πινακίδα «Μ», οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ενημερώνονται μέσω μηνύματος στην «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» του TAXISnet και email, προκειμένου να αποδεχτούν την ενέργεια αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες στο mycar.aade.gov.gr.

Παλαιό μέλος
    Με φυσικό παράβολο πινακίδα "Μ" γιοκ;

Παλαιό μέλος
    Δε ξέρω για φυσικό παράβολο κ πινακίδα, αλλά η ουσία είναι ότι έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει "Μ" τις πινακίδες ενός οχήματος σε ακινησία από το σπίτι του.
    Πραγματικά δεν ξέρω αν θα έχει οποιαδήποτε ουσία να υπάρχει δυνατότητα για φυσικό παράβολο, σημειωτέον δεν υπάρχει πλέον φυσικό ως παράβολο, να μεταφερθεί στην εφορία, να πάρεις πινακίδα Μ , να κάνεις την δουλειά σου κ να την επιστρέψεις ξανά

Νέο μέλος
    Καλησπέρα σε όλους.

Ξεθάβω το θέμα για μια ερώτηση που έχω εαν γνωρίζει κανείς.

Θέλω να βγάλω πινακίδα Μ μέσω του site mycar για 1 ημέρα για να μεταφέρω το αυτοκίνητο, στο οποίο έχω κάνει ψηφιακή ακινησία, σε συνεργείο.
    Έχω βγάλει ασφάλεια, εχώ βρεί απο που εκδίδεις το αντίστοιχο παράβολο, όμως αυτό που με κωλυει είναι το που ορίζεται για ποιά ημέρα θα έχει ισχύ η πινακίδα. Γιατί θα βγάλω το παράβολο για 1 ή 2 ημέρες χρήσης αλλά δεν δηλώνω πουθενά πότε θα το χρησιμοποιήσω.

Μπορώ δηλαδη να κάνω την αίτηση σήμερα και να βγάλω το όχημα στον δρομο μεθαύριο; Ή την μέρα που θα πληρώσω το παράβολο, απο τότε ξεκινα να έχει ισχυ και η πινακίδα Μ;

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DIG Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να βγάλω πινακίδα Μ μέσω του site mycar για 1 ημέρα για να μεταφέρω το αυτοκίνητο, στο οποίο έχω κάνει ψηφιακή ακινησία, σε συνεργείο.
    Έχω βγάλει ασφάλεια, εχώ βρεί απο που εκδίδεις το αντίστοιχο παράβολο, όμως αυτό που με κωλυει είναι το που ορίζεται για ποιά ημέρα θα έχει ισχύ η πινακίδα. Γιατί θα βγάλω το παράβολο για 1 ή 2 ημέρες χρήσης αλλά δεν δηλώνω πουθενά πότε θα το χρησιμοποιήσω.

Μπορώ δηλαδη να κάνω την αίτηση σήμερα και να βγάλω το όχημα στον δρομο μεθαύριο; Ή την μέρα που θα πληρώσω το παράβολο, απο τότε ξεκινα να έχει ισχυ και η πινακίδα Μ;
    Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά έχω να προτείνω, να ρωτήσεις την ΑΙ του συστήματος. Η βοήθεια έχει εξελιχθεί πολύ.
    Ααααψού!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Καλησπέρα σε όλους.

Μιλάμε πάντα για ψηφιακή άρση ακινησίας έτσι; Έτσι και αλλιώς δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος σήμερα.
    Αν μπεις στο mycar.gov με αναζήτηση google ή στο aade.gr/mycar απευθείας από τον browser σου με σύνδεση μέσω κωδικών taxis θα σε πάει βήμα-βήμα και θα φτάσεις στο σημείο που μπορείς να βάλεις τις ημερομηνίες που θέλεις να το κινήσεις (νομίζω πως μπορείς να συμπληρώσεις μέχρι 2 ή 3 ημέρες).

Εναλλακτικά αν αισθάνεσαι ανασφάλεια ή αν δεν καταλαβαίνεις κάποιο από τα βήματα πάρε τηλέφωνο στο τμήμα τελών κυκλοφορίας ΑΑΔΕ, στο 2132122400. Ίσως χρειαστεί να επιμείνεις λίγο στο τηλέφωνο αλλά απαντάνε πάντα και είναι ευγενέστατοι και ή θα σε ενημερώσουν άμεσα ή θα σε κατευθύνουν. Κατά τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα να το κάνεις μόνος σου για να έχει μια εικόνα πριν μιλήσεις μαζί τους, μέσα από το aade/gr/mycar

Το έχω κάνει πριν από 3 χρόνια αλλά λόγω του ότι δεν έχω κάτι σε ακινησία τώρα δε μπόρεσα να το προβάρω για να σε βοηθήσω πιο αναλυτικά βλέποντας το σε εμένα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote.V Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά έχω να προτείνω, να ρωτήσεις την ΑΙ του συστήματος. Η βοήθεια έχει εξελιχθεί πολύ.
    Το δοκιμασα......εβγαλε σαν απάντηση οτι ημερομηνία που ξεκινά να ισχύει είναι η ημερομηνία που γίνεται η αίτηση. Δεν το πολυεμπιστεύομαι βεβαια!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Μιλάμε πάντα για ψηφιακή άρση ακινησίας έτσι; Έτσι και αλλιώς δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος σήμερα.
    Αν μπεις στο mycar.gov με αναζήτηση google ή στο aade.gr/mycar απευθείας από τον browser σου με σύνδεση μέσω κωδικών taxis θα σε πάει βήμα-βήμα και θα φτάσεις στο σημείο που μπορείς να βάλεις τις ημερομηνίες που θέλεις να το κινήσεις (νομίζω πως μπορείς να συμπληρώσεις μέχρι 2 ή 3 ημέρες).

Εναλλακτικά αν αισθάνεσαι ανασφάλεια ή αν δεν καταλαβαίνεις κάποιο από τα βήματα πάρε τηλέφωνο στο τμήμα τελών κυκλοφορίας ΑΑΔΕ, στο 2132122400. Ίσως χρειαστεί να επιμείνεις λίγο στο τηλέφωνο αλλά απαντάνε πάντα και είναι ευγενέστατοι και ή θα σε ενημερώσουν άμεσα ή θα σε κατευθύνουν. Κατά τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα να το κάνεις μόνος σου για να έχει μια εικόνα πριν μιλήσεις μαζί τους, μέσα από το aade/gr/mycar

Το έχω κάνει πριν από 3 χρόνια αλλά λόγω του ότι δεν έχω κάτι σε ακινησία τώρα δε μπόρεσα να το προβάρω για να σε βοηθήσω πιο αναλυτικά βλέποντας το σε εμένα.
    Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απαντήση. Η αλήθεια είναι οτι δεν το προχώρησα πολυ για να μην κανω κανένα λαθος δίχως επιστροφή. Θα δοκιμάσω να παρω και τηλέφωνο όπως είπες!

Νέο μέλος
    Λοιπόν, το έκανα, οπότε ας πώ 2 λόγια σε περίπτωση που ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος.

Καταρχήν το τηλέφωνο που έβαλε ο STF για κάποιον λόγο δεν δουλέυει, είναι νεκρό.

Όπως είπαμε χρειάζεται ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να έχεις πληρώσει παράβολο για κάθε ημερα μετακίνησης (10€/μερα για αμάξι, 3€ για μοτο). Αν θέλεις πινακίδα Μ για 2 ημέρες πρέπει να βγάλεις δυο παράβολα, για 3 μερες τρία παράβολα.

Όταν εκδοθεί το παράβολο, θα φανεί αμέσως στην αίτηση χορήγησης πινακίδας Μ κατω κατω και ας μην είναι ακόμα πληρωμένο. Όταν πληρωθει θα μπορείς να επιλέξεις το παράβολο (ή τα παράβολα εαν πρόκειται για περισσότερες μερες) και θα πρέπει να πατήσεις "Υποβολή Αίτησης". Η έγκριση γίνεται άμεσα.

Εδώ είναι λίγο "παγίδα" το σύστημα γιατι η ημερομηνία υποβολης της αίτησης / έγκριση είναι και η ημερομηνία εναρξης ισχύς της πινακίδας. Δεν σε ρωτάει για ποιά ημερομηνία θα το θέσεις σε κίνηση.

Εγώ δηλαδή που την ήθελα για αύριο για 1 ημέρα (απο πολυ νωρίς το πρωι) και την έκανα απο σήμερα, την "πάτησα" γιατί μου την ενεργοποίησε μόνο για σήμερα. Οπότε αύριο πρέπει να την ξανακάνω. Ή θα έπρεπε να κάνω απο σήμερα για δύο ημέρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Λοιπόν, το έκανα, οπότε ας πώ 2 λόγια σε περίπτωση που ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος.

Καταρχήν το τηλέφωνο που έβαλε ο STF για κάποιον λόγο δεν δουλέυει, είναι νεκρό.

Όπως είπαμε χρειάζεται ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να έχεις πληρώσει παράβολο για κάθε ημερα μετακίνησης (10€/μερα για αμάξι, 3€ για μοτο). Αν θέλεις πινακίδα Μ για 2 ημέρες πρέπει να βγάλεις δυο παράβολα, για 3 μερες τρία παράβολα.

Όταν εκδοθεί το παράβολο, θα φανεί αμέσως στην αίτηση χορήγησης πινακίδας Μ κατω κατω και ας μην είναι ακόμα πληρωμένο. Όταν πληρωθει θα μπορείς να επιλέξεις το παράβολο (ή τα παράβολα εαν πρόκειται για περισσότερες μερες) και θα πρέπει να πατήσεις "Υποβολή Αίτησης". Η έγκριση γίνεται άμεσα.

Εδώ είναι λίγο "παγίδα" το σύστημα γιατι η ημερομηνία υποβολης της αίτησης / έγκριση είναι και η ημερομηνία εναρξης ισχύς της πινακίδας. Δεν σε ρωτάει για ποιά ημερομηνία θα το θέσεις σε κίνηση.

Εγώ δηλαδή που την ήθελα για αύριο για 1 ημέρα (απο πολυ νωρίς το πρωι) και την έκανα απο σήμερα, την "πάτησα" γιατί μου την ενεργοποίησε μόνο για σήμερα. Οπότε αύριο πρέπει να την ξανακάνω. Ή θα έπρεπε να κάνω απο σήμερα για δύο ημέρες.
    Ωραία, να το έχουμε και αυτο πως γινεται, ευχαριστώ.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. καταθεση πινακιδων( ερωτηση)
    από zopas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2017, 15:39
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2016, 11:10
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2007, 20:36