Το 2002 μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό, παππούς πετάχτηκε μπροστά από λεωφορείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον χτύπησα με τον καθρέφτη. Έπεσε κάτω ακίνητος και νόμιζα ότι την είχε κάνει για αλλού…
Σταμάτησαν 3 άτομα με μηχανές που ερχόντουσαν ακριβώς πίσω μου και είδαν όλο το γεγονός. Κάλεσα 166, ήρθε πήρε τον παππού, κάλεσα 100 και δήλωσα το ατύχημα. Όταν ήρθε η ΤΟΤΑ κατέγραψε το περιστατικό και κράτησε τα στοιχεία των μαρτύρων. Πήγα μαζί με την ΤΟΤΑ στο νοσοκομείο που είχαν πάει τον παππού. Μου έκαναν αλκοτέστ και με ρώτησαν για το συμβάν και μου είπαν να πάω από την τροχαία την τάδε ημερομηνία να δώσω κατάθεση. Πήγαν μίλησαν και με τον παππού και έφυγαν. Εγώ μίλησα με τον παππού, κάλεσα κάποιον συγγενή του που ήρθε μετά από λίγο και αργότερα έφυγα.
Πήγα στην ασφαλιστική και έκανα δήλωση για το ατύχημα. (πρώτα με ρώτησαν αν έφταιγα, τους είπα όχι, μου είπαν δεν χρειάζεται δήλωση, τους είπα ότι τράκαρα με πεζό και τότε είπανε εντάξει να κάνω δήλωση).
Πήγα έδωσα κατάθεση, είχα κάνει και σχεδιάγραμμα για να καταλάβουν ακριβώς τι έγινε. Τους ρώτησα πότε περίπου μπορώ να ζητήσω τη δικογραφία της υπόθεσης.
Τηλεφώνησα στους αυτόπτες μάρτυρες και μου είπαν ότι δεν έφταιγα και πως είχαν κληθεί να δώσουν κατάθεση στην οποία θα με υποστήριζαν.
Τηλεφώνησα στον παππού και πήγα 2 φορές και τον επισκέφτηκα. Επίσης μίλησα στο τηλέφωνο 2 φορές και με το συγγενή του. Ο παππούς είχε κάταγμα στο ένα χέρι, κάποιο πρόβλημα στο ένα αυτί και ίσως κάτι ακόμη που δεν το θυμάμαι.
Μετά τέλος η επικοινωνία με τον παππού.
Η ασφαλιστική μάλλον γείωσε τον παππού που όπως μου είχε πει είχε βάλει δικηγόρο να ζητήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική.
Μετά από 2 μήνες περίπου πήγα στην τροχαία και έκανα αίτηση για να μου δώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης. Όταν πήγα και την πήρα διάβασα στην κατάθεση του παππού ότι δεν ζητούσε την ποινική μου δίωξη, αλλά την υλική (αν θυμάμαι καλά) αποζημίωση του.
Πριν από 1 χρόνο μου ήρθε κάλεσμα για αγωγή (ειρηνοδικείο) που έκανε ο παππούς σε εμένα και την ασφαλιστική και ζητούσε 3.000 ? αποζημίωση.
Το δικαστήριο έγινε φέτος. 15 ημέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής τηλεφώνησα στην ασφαλιστική και ρώτησα ποιος δικηγόρος τους έχει αναλάβει την υπόθεση (δεν είχα νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο). Επικοινώνησα με το δικηγόρο του είπα ότι έχω τη δικογραφία και του την πήγα. Μου είπε να επικοινωνήσω με τους μάρτυρες αν μπορεί κάποιος να είναι στο δικαστήριο. (Το δικαστήριο αυτό δεν ήταν για το ποινικό της υπόθεσης οπότε δεν καλεί μάρτυρες τους καλείς εσύ.)
Στο δικαστήριο ήρθε ένας μάρτυρας μου, και μιλήσαμε μαζί και με το δικηγόρο για το τι θα έλεγε στην κατάθεση του ο μάρτυρας.
Ο παππούς έφερε ένα συγγενή του που είπε ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας αλλά του είχε πει ο παππούς τι είχε συμβεί (τον είχε δασκαλέψει ο δικηγόρος του παππού τι να πει). Αφού τα είπαν οι μάρτυρες, τελειώσαμε και περιμένουμε πότε θα βγει απόφαση!!!
JB