Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: Χτύπησα ένα παππού

Νέο μέλος
    Το 2002 μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό, παππούς πετάχτηκε μπροστά από λεωφορείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον χτύπησα με τον καθρέφτη. Έπεσε κάτω ακίνητος και νόμιζα ότι την είχε κάνει για αλλού…
    Σταμάτησαν 3 άτομα με μηχανές που ερχόντουσαν ακριβώς πίσω μου και είδαν όλο το γεγονός. Κάλεσα 166, ήρθε πήρε τον παππού, κάλεσα 100 και δήλωσα το ατύχημα. Όταν ήρθε η ΤΟΤΑ κατέγραψε το περιστατικό και κράτησε τα στοιχεία των μαρτύρων. Πήγα μαζί με την ΤΟΤΑ στο νοσοκομείο που είχαν πάει τον παππού. Μου έκαναν αλκοτέστ και με ρώτησαν για το συμβάν και μου είπαν να πάω από την τροχαία την τάδε ημερομηνία να δώσω κατάθεση. Πήγαν μίλησαν και με τον παππού και έφυγαν. Εγώ μίλησα με τον παππού, κάλεσα κάποιον συγγενή του που ήρθε μετά από λίγο και αργότερα έφυγα.
    Πήγα στην ασφαλιστική και έκανα δήλωση για το ατύχημα. (πρώτα με ρώτησαν αν έφταιγα, τους είπα όχι, μου είπαν δεν χρειάζεται δήλωση, τους είπα ότι τράκαρα με πεζό και τότε είπανε εντάξει να κάνω δήλωση).
    Πήγα έδωσα κατάθεση, είχα κάνει και σχεδιάγραμμα για να καταλάβουν ακριβώς τι έγινε. Τους ρώτησα πότε περίπου μπορώ να ζητήσω τη δικογραφία της υπόθεσης.
    Τηλεφώνησα στους αυτόπτες μάρτυρες και μου είπαν ότι δεν έφταιγα και πως είχαν κληθεί να δώσουν κατάθεση στην οποία θα με υποστήριζαν.
    Τηλεφώνησα στον παππού και πήγα 2 φορές και τον επισκέφτηκα. Επίσης μίλησα στο τηλέφωνο 2 φορές και με το συγγενή του. Ο παππούς είχε κάταγμα στο ένα χέρι, κάποιο πρόβλημα στο ένα αυτί και ίσως κάτι ακόμη που δεν το θυμάμαι.
    Μετά τέλος η επικοινωνία με τον παππού.
    Η ασφαλιστική μάλλον γείωσε τον παππού που όπως μου είχε πει είχε βάλει δικηγόρο να ζητήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική.
    Μετά από 2 μήνες περίπου πήγα στην τροχαία και έκανα αίτηση για να μου δώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης. Όταν πήγα και την πήρα διάβασα στην κατάθεση του παππού ότι δεν ζητούσε την ποινική μου δίωξη, αλλά την υλική (αν θυμάμαι καλά) αποζημίωση του.
    Πριν από 1 χρόνο μου ήρθε κάλεσμα για αγωγή (ειρηνοδικείο) που έκανε ο παππούς σε εμένα και την ασφαλιστική και ζητούσε 3.000 ? αποζημίωση.
    Το δικαστήριο έγινε φέτος. 15 ημέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής τηλεφώνησα στην ασφαλιστική και ρώτησα ποιος δικηγόρος τους έχει αναλάβει την υπόθεση (δεν είχα νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο). Επικοινώνησα με το δικηγόρο του είπα ότι έχω τη δικογραφία και του την πήγα. Μου είπε να επικοινωνήσω με τους μάρτυρες αν μπορεί κάποιος να είναι στο δικαστήριο. (Το δικαστήριο αυτό δεν ήταν για το ποινικό της υπόθεσης οπότε δεν καλεί μάρτυρες τους καλείς εσύ.)
    Στο δικαστήριο ήρθε ένας μάρτυρας μου, και μιλήσαμε μαζί και με το δικηγόρο για το τι θα έλεγε στην κατάθεση του ο μάρτυρας.
    Ο παππούς έφερε ένα συγγενή του που είπε ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας αλλά του είχε πει ο παππούς τι είχε συμβεί (τον είχε δασκαλέψει ο δικηγόρος του παππού τι να πει). Αφού τα είπαν οι μάρτυρες, τελειώσαμε και περιμένουμε πότε θα βγει απόφαση!!!

JB

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Αν τωρα την εχει καταταξει στις "αρνητικες" και περασει κι ενα εξαμηνο (ή κατι τετοιο) και δεν εχει συρθει σε δικαστηρια ή οτιδηποτε αλλο, κατα την κριση της, σε επιστρεφει στο Bonus που ησουν, το οποιο εχει ανεβασει με την δηλωση σου και μονο!

επί του διαδιακαστικού καλύτερα να μην επαναπαυθείτε στην ίδια την ασφαλιστική για αυτό

εμένα μου είχε τύχει τρακάρισμα με αμάξι που τελικά επειδή ήταν αλουνού και διάφορα άλλα παλαβά με πλήρωσε για τις ζημιές σε μετρητά (για την ακρίβεια πλήρωσε απευθείας το συνεργείο) στο μεταξύ είχε γίνει "αρνητική δήλωση" έτσι ακριβώς μου την είχε πει ο ασφαλιστής να κάνω. Μόνο που σχεδόν 8 μήνες μετά το νέο ασφάλιστρο ήταν αυξημένο λόγο μπόνους μάλους

τους πήρα τηλέφωνο και τελικά χρειάστηκε να πάω ο ίδιος να κάνω ανάκληση της δήλωσης για να μου επιστρέωψουν τη διαφορά

Υ.Γ. το θεωρώ απαράδεκτο να σου αλλάζουν το μπόνους μάλους χωρίς να έχει τελεσιδικίσει απόφαση εις βάρος σου. Τώρα είμαι σε άλλη ασφαλιστική γιατί εκτός των άλλων αποδείχτηκε και πανάκριβη

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Παιδιά πολύ ενδιαφέροντα τα περιστατικά και οι γνώμες που διάβασα.

Ήθελα να τονίσω οτι ο τρόπος που οδηγώ προσωπικά έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή που μπορώ να έχω στη ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ:
    -Πεζοί αόρατοι μέσα στη νύχτα περνούν λεοφόρους
    -κουτιά πάνε σα μεθυσμένα πατώντας λωρίδες
    -κουτιά αλλάζουν λωρίδες χωρίς φλάς/χωρίς να κοιτάξουν
    -κουτιά (αλλά ακόμα και μηχανές!?!?) σε προσπερνούν από δεξιά ξυστά!!!
    -κοπελίτσες / κοπέλια σταματούν χωρίς αλάρμ και ανοίγουν την πόρτα ΝΑ!
    -μια ντουζίνα αυτοκίνητα κατα μέσο όρο (αποδεδειγμένο στατιστικά λέω εγώ) περνά το φανάρι όχι με βαθύ πορτοκαλί αλλά με κόκκινο
    -και άλλα αμέτρητα

Όλα τα παραπάνω τα περιμένω συνέχεια, συμβαίνουν ούκ ολίγες φορές μπροστά μου και φυσικά ..αν οδηγείς σύμφωνα με το γράμμα του νόμου - και μόνο (μια και έγινε - δικαίως - αναφορά σε νόμους) δε σου φτάνουν ούτε οι 7 ψυχές της γάτας! (αναφέρθηκε πάλι αλλά το τονίζω..)

Πέρα από το να τα προλαμβάνω, προσωπικά προσπαθώ να δίνω και "μαθήματα" στους παράτυπους - πχ θα "τρομάξω" αυτόν που πέρασε με κόκκινο περνόντας πολύ κοντά του αφού φύγω με το πράσινο, παίζοντας φώτα και κόρνα - ίσως λέω έτσι τον "συμμορφώσω" για το επόμενο φανάρι - δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι αλλά αυτό μου βγαίνει στο δρόμο...

Οπότε μεγάλη προσοχή, οχι τρεξίματα και να είστε πάντα σε ετοιμοτητα για ..ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!!!!

ps: Όλοι κάνουμε λάθη όπως κι εγώ, οπότε να με προσέχετε αν τύχει προσέχοντας τη ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, αυτός ο ΑΛΛΟΣ να είμαι εγώ. Και τούμπαλιν.
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Παλαιό μέλος
    Στην ευρωπη χτυπας πεζο σε διαβαση πας αδιαβαστος σε αλλη κουλτουρα οδηγων και πεζων αν τον χτυπησης εκτος διαβασης ακομα και οι κληρονομοι του σε πληρωνουν και για ψυχολογικα τραυματα. Εδω συνηθως στην καλυτερη περιπτωση δεν θα σε βγαλουν 100% υπευθυνο κυριως σε τι ειδους δικαστη θα πεσεις,οι χειροτεροι ειναι οι ανω των 50 και οι γυναικες. Οταν υπαρχει τραυματισμος η διωξη ειναι αυτεπαγγελτη. Αν ζητηθη και η ποινικη σου διωξη απο τον παθοντα ακομα χειροτερα.Ενα απο τα χαρακτιριστικα του ελληνα σε τροχαιο ειναι το γνωστο μαζεμα ολων γυρω απο το ατυχημα και η ξαφνικη τους αναχωρηση οταν ζητηθουν αυτοπτες. Δηλωνονται 2 κατηγοριες μονο,οι ευσυνηδητοι (σπανοιοτατοι ) και οι φανατικοι ειται υπερ εσου μηχανοβοιοι η' συμπαθουντες η' οι γνωστοι συνηθως ηλικιωμενοι για τους αλητες καμικαζι με τα μηχανακια,αυτοι ευτυχως σπανια εμφανιζονται στα δικαστηρια. Οταν υπαρχει τραυματισμος η εκθεση της τροχαιας ειναι πολυ πιο αναλυτικη. Αν εισαι ανεπαφος σωματικα τηλεφωνεις σε δυο φιλους και πρεπει να φθασουν στο σημειο σε μιση ωρα ωστε να δηλωθουν σαν αυτοπτες,καταθεση δεν δινουν εκεινη την ωρα γιατι οι αστυνομικοι εχουν φορτο εργασιας αλλα τους καλουν στο τμημα αργοτερα αυτοι οι μαρτυρες εχουν ολο το βαρος αργοτερα στο δικαστηριο. Οταν εμφανιστουν ΔΕΝ θα σας μιλησουν μαζι σας ουτε μεταξυ τους,θα παρκαρουν μακρυτερα απο το ατυχημα γενικα να μην γινει αισθητη η αφιξη τους.Ας μαθουν απο τους γυρω λεπτομερειες χωρις να ρωτανε μετα θα τα μαγειρεψετε. Αν ειναι σοβαρο να ζητατε αλκοτεστ η' να πατε στο νοσοκομειο να κανετε μονοι σας( τα παραπανω τα γραφω γι'αυτους που βλεπω τσαμπουκα να σπανε τα φαναρια να στεκονται στην μεση της λωριδας η' να κανουν σημα στην μεση του δρομου να σταματησουν ολοι για να περασουν) ο πεζος εχει μονο το κορμι του να ελενξει ενω ο οδηγος εχει και τ'οχημα.Αν τραυματιστητε και δεν φορατε κρανος και χωρις να φταιτε θα εχετε συνεπαιτιοτητα. Το αναθεμα ειναι να χτυπησεις παιδι που ειναι πιο απροβλεπτο απο τον γερο γι'αυτο κοψτε τις σφηνες εκει που δεν εχετε ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. Μια περιπτωση ειναι απο την μ@λ@κια του πεζου να πεσετε χωρις να τον χτυπησετε, τοτε σταματηστε τον και φωναξτε τροχαια η' παρτε τα στοιχεια του να ζητησετε αποζημειωση. Αν αμαξι σας τρομαξει και πεσετε χωρις επαφη των οχηματων προσποιηθητε τον τραυματισμενο ( ποναει το κεφαλι μου) ωστε ητροχαια να κανει εκθεση τραυματισμου και να εχετε τα στοιχεια του οχηματος, ποτε μην επαναπαυστε σε υποσχεσεις τυπου μην ανησυχεις φιλε η' πωπω τι εκανα γιατι 3 μερες αργοτερα τα φιλικα θα πεθανουν και η πλακα θ'αλαξει λες και θα πληρωσουν απο την τσεπη τους η το Bonus malus θα αυξηθει τρελα.
    Υ.Γ. Αν τρακαρετε με ανατολικες πινακιδες ζητηστε να κρατηθη τ'οχημα με οτι εχει μεσα για αποζημειωση. Στους ταξιτζηδες-φορτηγατζηδες-ασφαλειες τα δικαστηρια ειναι εχθρικα συνηθως.
    εχετε το τηλεφωνο του δικηγορου σας στο κινητο παντα. Εχω παθει αρκετα και εχω μερικη γνωση
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Τελικά ο γέρος μου έκανε μύνηση και επιθυμεί την ποινική μου δίωξη. (επειδή οδηγούσα την μηχανή μου στον δρόμο του ) Ο ασφαλιστής μου είπε ότι θα του προσφέρουν 2k ευρώ (αυτός ζητάει πολύ περισότερα) και αν τα δεχτεί έχει καλώς αλλιώς τρέχουμε δικαστήρια.
    Την όλη ιστορία την χειρίζεται ο γαμπρός του (προσπαθεί να πλουτίσει), κλασική περίπτωση πιστεύω...

Κουφάλογες Γριές!!!! Το avatar του/της kapeos
    Φτου ρε φούστη. Κοντά έπεσα ήταν ο γαμπρός και όχι κάποιο παιδί του. Πιστευω ότι δεν πρέπει να ανυσυχείς για κάτι. Ηταν πεζός, δεν πρόσεξε το δρόμο, ήσουν ασφαλισμένος, ενήργησες σωστά δηλ. δεν την κοπάνησες.

Όλα καλά θα πάνε

Παλαιό μέλος
    Πρωτα γινεται το αστικο μερος και αν το παρει λογικα θα χασεις και το ποινικο.Βαλε δικηγορο και πηγαινε τον ενα μαρτυρα δεν δεχονται δευτερο,τον οποιον τον κρατας για το ποινικο. Θα ακυρωσει ευκολα ο δικηγορος σου τον μαρτυρα εξ ακοης που θα φερουν,με ερωτησεις τυπου τι χρωμα 'η ειδος μηχανης καβαλουσες
    που εγινε μικρολεπτομεριες τις οποιες ρωτα ο δικηγορος με αυστηρο υφος.Ο μαρτυρας σου να μιλαει αργα σταθερα και ν'ακουγεται κοιτωντας τον δικαστη.Σε καμια περιπτωση μην εκνευρειστει 'η ειρωνευτει τον αντιδικο.ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΜΥΝΗΣΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ και αν ο δικηγορος σου πει οχι γραψτων, το πολυ να χασεις 500ευρω ενω ζητα 7-8χιλ βαλε γιαλια που σπασανε,φωτογραφικη που κουβαλουσες μαζι σου κ.τ.λ. παραπανω στειλε email.
    Υ.Σ Υποθετω μιλας για Αθηναικα δικαστηρια
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    pantos afti i mal...a na ftei sxedon panta to troxoforo mono stin ellada pezi

to gegonos oti o papous mpori na min kseri pou briskete apo to alzheimer (pssssssssss) ke tin presbiopia ke ta pedia tou ton afinoun na kiklofori den exi kamia simasia sta dikastiria

EKEINOS 1on den epatha zimia sto mixanaki mono to podi mou strampouliksa (pragma pou den apodyknietai sto dikastirio giati den piga sto nosokomeio). Kai 2on den thelo na paro lefta apo to gero, kakomoiris fanike... 3on i martyras leei to idio pou leme ego kai o geros< den leei kaneis psemata gia to symvan
    Apla aftoi stirizontai s'afto pou leei o wiredgr oti i dikaiosyni dinei dikio ston pezo opoies ki an einai oi synthikes...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Leipsippos
    Δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε ενα νομικο συστημα και μια φιλοσοφια η οποια δεν προστατευει αυτον που ενεργει σωστα αλλα αυτον που ειναι "αδυνατος". Και με οτι συνεπαγεται αυτο στη δκαστικη αιθουσα και στην καθημερινη ζωη. Η ευκολη και απερισκεπτη εξαγωγη συμπερασματων βαση στερεοτυπων.
    Αν δλδ χτυπησει μηχανη ενα γερο ή ενα παιδι η πρωτη σκεψη ολων ειναι οτι ετρεχε το μηχανακι και δεν τον ειδε. Αν χτυπησει αμαξι (ειδικα αν ειναι και ακριβη μαρκα) το μηχανακι, φταει το αυτοκινητο γιατι οι ασυνειδητοι σκοτωνουν τα παιδια μας.
    Ασχετο βεβαια που ο γεροντας , στην πρωτη περιπτωση, μπορει να περναγε την Κηφησιας σαν να ηταν ο δρομος στο χωριο του και στη δευτερη, το παπακι να ερχοταν αναποδα , βραδυ χωρις φωτα σε σκοτεινο δρομο και ουτε καν εκανε τον κοπο να κοιταξει γιατι παιζει να μιλαγε στο κινητο με το ενα χερι και να ειχε το αλλο στο γκαζι.

Για να μην πω το κλασσικο "ξεπροβαλει καροτσακι με μωρο αναμεσα απο τα αυτοκινητα στα καλα καθουμενα" Προφανως η μαμα του θελει να ειναι σιγουρη οτι το παιδι της θα ειναι τυχερο στη ζωη του και θελει να το τεσταρει απο μικρο.

Ου μπλεξεις βασικα...

Παλαιό μέλος
    Φιλε μαλον δεν εχεις περαση αρκετα.Ο κακομοιρης γερος ζηταει λευτα και την ποινικη σου διωξη. Τι αλλο θα ζητηση το νεφρο σου?
    Αυτος λεει οτι δεν ακουει εσυ πες οτι φοβασαι τα μηχανακια. Και στο κατω κατω αν κερδισεις ενα τετοιο δικαστηριο, κανεις και κοινωνικη πολιτικη δημιουργωντας προηγουμενο,για συμορφωση των υπολοιπων και αν εισαι μεγαλοψυχος, μολις τραβηξη την μυνηση του τραβα και εσυ την δικια σου. Οταν δεις τι λενε στο δικαστηριο θα καταλαβεις.Χρηματα θα χασεις ετσι κι'αλλιως κοιτα νην αρπαξεις και κανενα εξαμηνο και λερωσεις το μητρωο σου,μην το παιρνεις αξηφηστα
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:31
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 13:19
  3. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  4. Ένας τύπος πηγαίνει μια μέρα σε ένα μπαρ