Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 54

Θέμα: Λαβές κατσαβιδιού

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Έχει δοκιμάσει κανένας το system 6 από την Wiha;
    Γενικότερα, προτιμώ να έχω απλώς από ένα κατσαβίδι για κάθε βίδα, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να έχεις τα πάντα μαζί σου.
    Έχω πάρει ένα σετ από το 2018 λοιπόν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
    Στα συν:
    • Ποιοτικότατες (φυσικά) λάμες
    • Καθόλου τζόγος
    • Ρυθμιζόμενο συνολικό μήκος κατσαβιδιού

Στα πλην:
    • Δεν παίρνει στάνταρ μύτες 1/4", πρέπει να πάρεις τις δικές του
    • Δεν κάνει για μεγάλες ροπές (μου έχει γυρίσει η λάμα μέσα στη λαβή σε γερό σφίξιμο με τα δύο χέρια)
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Έχει δοκιμάσει κανένας το system 6 από την Wiha;
    Γενικότερα, προτιμώ να έχω απλώς από ένα κατσαβίδι για κάθε βίδα, αλλά κάποιες φορές δεν μπορείς να έχεις τα πάντα μαζί σου.
    Έχω πάρει ένα σετ από το 2018 λοιπόν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
    Στα συν:
    • Ποιοτικότατες (φυσικά) λάμες
    • Καθόλου τζόγος
    • Ρυθμιζόμενο συνολικό μήκος κατσαβιδιού

Στα πλην:
    • Δεν παίρνει στάνταρ μύτες 1/4", πρέπει να πάρεις τις δικές του
    • Δεν κάνει για μεγάλες ροπές (μου έχει γυρίσει η λάμα μέσα στη λαβή σε γερό σφίξιμο με τα δύο χέρια)
    Το 1/4 είναι 6,3μμ.

Oι system 4 είναι 4μμ και δεν είναι για μεγάλες ροπές. Στα μεγάλα νούμερα μπορούν να κάνουν δουλειά, αλλά όχι σε όλες τις βίδες. Δεν παίζει ρόλο το μέγεθος της κεφαλής αλλά η διάμετρος της βίδας.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fasarias Προβολή μηνύματος
    Ok μαζι σου αλλα ποιοι ειναι οι τομεις που εχει ονομα και φημη η συγκεκριμενη εταιρεια?
    Εργαλεια μπαταριας ας πουμε για παραδειγμα?
    Σχεδον 2 φορες επανω σε τιμη απο τον ανταγωνισμο.
    Και γιατι ειναι τοσο πολυ καλυτερο το 18βολτο δραπανοκατσαβιδο της milwaukee απο το ''ταπεινο'' bosch που εχω και του εχω πιει το αιμα σε βαρια επαγγελματικη χρηση τοσα χρονια χωρις να εχει κανει κιχ, που δικαιολογει την τοσο μεγαλη διαφορα τιμης?
    Καλυτερα χαρακτηριστικα ναι συμφωνω, ποιοτητα δεν γνωριζω.
    Κινεζικη κατασκευη ειναι ολα τα εργαλεια της, δεν φτιαχνει πια στο usa.
    Τελοσπαντων εγω προσωπικα ψιλοαπογοητευθηκα απο την milwaukee, αμετρητα views + reviews στο ιντερνετ και στο youtube, υψηλες προσδοκιες απο το κορυφαιο brand της παγκοσμιας αγορας εργαλειων, ξεκινησα αγοραζοντας καποια παρελκομενα ετσι για να δω τι παιζει, τα οποια φυσικα ουτε και αυτα τα λες φθηνα συγκριτικα με αλλες εταιρειες και δυστυχως προσγειωθηκα λιγο αποτομα.
    Το marketing καλα κρατει και οι αμερικανοι ειναι μεγαλοι μαστορες σε αυτο τον τομεα.
    Δεν ήταν ποτέ κορυφαία στην παγκόσμια αγορά. Καμία δεν ήταν, είναι ή θα είναι κορυφαία στα πάντα. Όλες ξεχωρίζουν σε κάποιους τομείς. Ή μάλλον ξεχώριζαν, γιατί τώρα οι καιροί επιτάσσουν οι εταιρίες να έχουν όσο πιο πλήρη γκάμα γίνεται. Και πέρα απ' αυτό, έχει χαθεί η ταυτότητα του κάθε κατασκευαστή γιατί όλα τα brand ανήκουν σε ομίλους εταιριών όπου γίνεται της Κίνας το κάγκελο.
    H milwaukee ανήκει στην TTi (Hong Kong) μαζί με την AEG και άλλες.

Εγώ δεν είπα οτι είναι φθηνή ούτε οτι είναι "τόσο πολύ καλύτερη" από άλλες. Είπα οτι σε κάποιους τομείς κρατάει υψηλά την ποιότητα.

Η bosch κατασκευάζει τα πάντα σε 10 διαφορετικά εργοστάσια (που της ανήκουν), σε όλο τον κόσμο. Το κορυφαίο της έχει δυσανάλογα μεγαλύτερη τιμή απ' το "ελαφρώς χειρότερων χαρακτηριστικών" μοντέλο. Κάποια έχουν δυσανάλογα μεγαλύτερη τιμή από άλλα, παρ όλο που τα χαρακτηριστικά τους είναι ολόιδια, μόνο και μόνο επειδή έχουν κατασκευαστεί με υψηλότερα στάνταρ. Κάποια που κατασκευάζονται στη γερμανία, έχουν δυσανάλογα μεγαλύτερη τιμή απ' αυτά που φτιάχνονται στην τουρκία (ακόμα και αν κάποια κομμάτια τους φτιάχνονται στην γερμανία και αποστέλλονται τουρκία).
    Μέσα σε αυτόν τον αχταρμά, δε μπορείς να συγκρίνεις το ένα με το άλλο, αν δε ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκει το καθένα. Σε ποια περίπτωση ανήκει το τάδε milwaukee σε σχέση με το τάδε bosch? Εδώ δε μπορώ να βγάλω άκρη ακόμα και μέσα στο επίσημο site της bosch συγκρίνοντας δυο δικά της εργαλεία.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Στα ηλεκτρικά εργαλεία τουλάχιστον αν δεν ανοίξεις να δεις εσωτερική κατασκευή μιλάς με υποθέσεις.
    Έχω ένα τροχό 115 600w Kress, made in Germany εδώ και 40 χρόνια με πολλή δουλειά, απροβληματιστο εργαλείο, ελαφρύ με εργονομικό πιάσιμο. Με τα σημερινά δεδομένα βλέποντας τα 600w δεν θα το αγόραζα με τίποτα... Ανοίγοντας το πρόπερσι να αλλάξω πρώτη φορά γρασσο, είδα την εσωτερική κατασκευή που μου θύμισε μπλε bosch εκείνης της εποχής και έτσι εξηγήθηκε η αντοχή του.Αυτό όμως δεν μπορείς να το κάνεις πριν αγοράσεις ένα εργαλείο.
    Εγω έχω σαν κριτήριο πχ το αν εδράζονται οι άξονες σε ευμεγέθη ρουλεμάν και πόσα, όμως και πάλι δεν ξέρω την ποιότητα τους. Από εκεί και πέρα κάνεις τον σταυρό σου και προχωράς.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 28/04/2022 στις 08:52.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Ναι ρε συ Γιαννη τι συζητάμε τώρα; Μεταλλικα γρανάζια vs γρανάζια πλαστικά απο τεφλόν που ακούω έχουν όλα τα μικρά τροχάκια Bosch μπλε...

Μέλος
    Έφτασε και η τελευταία λαβή από amazon.de, είναι απλή λαβή χωρίς καστάνια, μαζί με 6 μύτες σε θήκη, η Metabo 626723000.
    Την είχα παραγγείλει πριν ενάμιση μήνα μαζί με άλλες, αλλά ήταν σε έλλειψη και την έλαβα χτες.
    https://www.amazon.de/gp/product/B01...?ie=UTF8&psc=1

Λοιπόν αυτή νομίζω είναι η καλύτερη αγορά σετ λαβής στα 13,5 ευρώ, που στοιχίζει στην amazon με τον Ελληνικό ΦΠΑ.
    Ιδανική για να την έχεις μαζί σου σε ένα ελάχιστο σετ εργαλείων στην μηχανή. Γι αυτό αξίζει μια αναλυτική παρουσία.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	167 
Μέγεθος:	68,3 KB 
ID:	435638

Η λαβή είναι μεσαίου μεγέθους με καλό πιάσιμο για το χέρι μου.
    Ο αντάπτορας είναι τύπου μπαγιονέτ και πιάνει καλά και τους δύο τύπους μυτών C6.3 και E6.3.
    Για να μπει η μύτη χρειάζεται τράβηγμα μπροστά, δεν είναι σαν τους ακριβότερους αντάπτορες της Wera που απλά πιέζεις την μύτη και μπαίνει.
    Αυτός όμως ο αντάπτορας έχει ΕΛΑΧΙΣΤΟ τζόγο, τον μικρότερο από όλους τους προηγούμενους που έχω δοκιμάσει.
    Πιθανόν ο τόσο μικρός τζόγος να οφείλεται ότι είναι ο πιό βαθύς από όλους τους προηγούμενους μπαγιονέτ αντάπτορες. Η μύτη μπαίνει μέσα 18mm.
    Μια λεπτή κοντή μύτη των 25mm δυσκολεύεσαι να την βγάλεις, αλλά επειδή δεν έχει δυνατό μαγνήτη (αφού έχει μηχανικό πιάσιμο) δεν είναι τόσο δύσκολο όπως στα Milwaukee 4932471598 και 4932471599. Στην επόμενη φωτο η μύτη είναι PH2 μήκους 25mm.

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	163 
Μέγεθος:	62,0 KB 
ID:	435639

Το σετ περιλαμβάνει 6 μακριές μύτες μήκους 89mm. Μία φίλιπς PH2, δύο πόζι PZ1 PZ2, δύο τορξ T20 T25 και μία ίσια 5,5. Έχουν ίδιο μήκος με τις μύτες των Milwaukee 4932471598 και 4932471599.
    Η λαβή και οι μύτες είναι μέσα σε μια ωραία και λειτουργική θήκη, η οποία διπλώνει και κλείνει με βέλκρο καλά. Εξωτερικά η θήκη έχει και βρόχο για ασφάλιση στην μεταφορά.

Όνομα:	2.jpg 
Προβολές:	164 
Μέγεθος:	46,7 KB 
ID:	435640

Η θήκη εσωτερικά έχει βρόχους από λάστιχο για την συγκράτηση της λαβής και των μυτών. Επιπλέον έχει και δύο <αφτιά> που διπλώνουν προς τα μέσα, ώστε να είναι αδύνατον να γλιστρήσουν οι μύτες κατά την μεταφορά ακόμη και αν δεν είναι περασμένες στο λάστιχο. Η απόσταση μεταξύ των <αυτιών> είναι 13 εκατοστά.
    Η θήκη χωράει άνετα περισσότερες μύτες ή άλλα αντικείμενα. Με αυτές τις επιπλέον μύτες της επόμενης φωτογραφίας, άνετα κλείνει.

Όνομα:	4.jpg 
Προβολές:	163 
Μέγεθος:	77,1 KB 
ID:	435641

Επίσης στην θήκη χωράει μια μικρή γκαζοτανάλια μήκους 125mm μέχρι 150mm. Στις πιό κάτω φωτο έχω βάλει την Knipex Cobra 150. Οριακά όταν διπλώνει η θήκη δεν προεξέχει (δεύτερη πιο κάτω φωτο), αφού η διπλωμένη θήκη έχει μήκος 14,5 εκατοστά. Και όλα είναι απόλυτα ασφαλή στην μεταφορά.

Όνομα:	5.jpg 
Προβολές:	165 
Μέγεθος:	66,6 KB 
ID:	435642

Όνομα:	6.jpg 
Προβολές:	164 
Μέγεθος:	52,4 KB 
ID:	435643

Η θήκη που είναι φτιαγμένη από διπλό ύφασμα, θα μπορούσε να έχει ένα φερμουάρ και χωρίς επιπλέον ύφασμα, να έχει μια τσεπούλα για να βάζεις μέσα μερικές κοντές μύτες. Αυτή την μετατροπή θα πάω να μου την κάνει κάποια μοδίστρα.
    Τελευταία τροποποίηση από GEORGIOS; 08/05/2022 στις 00:06.

Παλαιό μέλος
    Ρε παιδια είναι δυνατόν;!!!

Όνομα:	Screenshot_20220606_101842_com.huawei.browser.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	40,7 KB 
ID:	436295

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Τι έπαθες ρε Γιαννη..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος

Όνομα:	Screenshot_20220606_101842_com.huawei.browser.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	40,7 KB 
ID:	436295
    Καλά ρε Γιάννη δε βλέπεις ότι είναι σε προσφορά? Σχεδόν μισή τιμή, ευκαιρία!

Παλαιό μέλος
    Δεν διαβάζω γερμανικά...
    Λαβή και κατσαβιδοτσοκ 140 ευρώ;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Τα 130€ που τα ειδες..??

161,25€ έχει το τεμαχιο, σε ελαχιστη παραγγελια των 10 τμχ..
    (γλυτώνεις 140,89€ ανα τεμαχιο..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Ακόμα χειρότερα, καλά που πήρα υπογλωσσιο χαπάκι!
    Μπας και τους έφτασε κανένας kalibr και χασανε τα αυγά και τα πασχάλια;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Τα 130€ που τα ειδες..??

161,25€ έχει το τεμαχιο, σε ελαχιστη παραγγελια των 10 τμχ..
    (γλυτώνεις 140,89€ ανα τεμαχιο..)
    Τα 160 ειναι για 10 τεμάχια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Τα 160 ειναι για 10 τεμάχια.
    Έτσι μάλιστα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Ναι ρε παιδιά, είναι τιμή συσκευασίας των 10 τεμ. Πάμε για ομαδική.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF