Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 107

Θέμα: Αγορά μηχανής και απελπισία

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skritikos Προβολή μηνύματος
    Τι σημαίνει κακές επιδόσεις; Το CB500 του 2000 είχε κάπου 56 άλογα και 47nm ροπής δηλαδή πάνω από τα σημερινά Α2.
    Και τότε και τώρα είναι παραπάνω από αρκετά για γενική και ειδική χρήση για όποιον δεν έχει την επιθυμία/χρήματα/διάθεση/ενέργεια για παραπάνω.

Ταξιδεύουν με 120 που είναι το όριο στους καλούς δρόμους; Ναι
    Επιταχύνουν γρήγορα μέσα στην πόλη για να αποφεύγεις την κίνηση αν θες; Φυσικά
    Μικρή κατανάλωση; ΝΑΙ
    Αξιοπιστία; Πάλι ναι.

Όποιος θέλει να δίνει τουλάχιστον 12 ευρώ ανα 100 χλμ για βενζίνη παίρνει κάτι από αυτά που αναφέρθηκαν αρχικά.
    Με τιμές 2023-24 ίσως αυτό να γίνει και 18-20 ευρώ. Κανείς δεν ξέρει, οπότε καλύτερα μοντέρνο 500 για από όλα και καλά παρά τεχνολογία 20 ετών με όσα αυτό κουβαλάει.
    δεν ξέρω πως να ορίσω το κακές επιδόσεις, φαντάζομαι ένα μηχανάκι που δεν έχει αγοράσει ποτέ κανείς πουθενά για τις επιδόσεις του κάνει τικ στο κουτάκι όμως.
    μιλώντας για μηχανες παντα, θεωρώ οτι το cb500 του 2000 είναι ο ορισμός των κακων επιδόσεων. αν το συγκρίνω με τογιοτα γιαρις πρώτης γενιάς θα το πω σβέλτο. αυτό μόνο τα λέει όλα. θα έλεγε ποτέ κανείς οτι έχει ροπάκλα???

κατα τα άλλα, αν θέλεις ξαναδιάβασε όσα έγραψα παραπάνω, συμφωνώ σε όλα όσα λες (εντάξει, εκτός του ταξιδεύει ένα 500άρι με 120χαω, αλλά μάλλον είναι θέμα ορισμού του πως ορίζει το ταξιδεύει κανεις) ειδικά στο ''Και τότε και τώρα είναι παραπάνω από αρκετά για γενική και ειδική χρήση για όποιον δεν έχει την επιθυμία/χρήματα/διάθεση/ενέργεια για παραπάνω.'' απλώς μην τα βαπτίζουμε γρήγορα με το ζόρι, αυτό λεω μόνο...
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Το μάρκετινγκ προσαρμόζεται κάθε φορά αναλόγως σε ποιον απευθύνεται. Αν κάποιος έχει 1000άρα μοτοσυκλέτα το marketing του λέει πως τίποτα κάτω από αυτόν τον κυβισμό δε μπορεί να ταξιδέψει καλύτερα... Όπως το λες είναι, το marketing στην αγορά των μικρών λέει πως και με "αυτό" θα ταξιδέψεις παντού. Αλλά έχουν τους τρόπους να κλιμακώσουν την "προώθηση".
    Να θυμίσω ότι αναφέρθηκα θετικά στους μεγαλύτερους κυβισμούς, αυτό όμως δεν πρέπει να ακυρώνει τους μικρότερους κυβισμούς.

Ροπάκλα δεν έχουν -το έγραψα κι εγώ- αλλά με 140 ταξιδεύουν ακούραστα. Το γράφω επειδή αναφέρεις πως θα ξεχάσεις τι ξέρεις. Και είμαι κάθετος σε αυτό γιατί το έχω κάνει πολλάκις (όχι Πολάκης). Το πρόβλημα δεν είναι στη μοτοσυκλέτα αλλά στον αναβάτη. Σιγά μην έχουν πρόβλημα 2Κ και 500cc να ταξιδεύουν με 140.

Θα σταθώ στην αναφορά σου για τις επιδόσεις, λες δεν άλλαξε τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια. Εγώ δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη επίδοση. Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτό που κάνω είναι πως περιγράφω τη διαφορά στην απόδοση. Οδήγησε λοιπόν οποιοδήποτε 500άρι 20ετίας και μετά πάρε μια βόλτα ένα CB500X, για να μη σε πηγαίνω σε "εξωτικά" Ευρωπαϊκά.

Και KLE είχα (δυο φορές) και TDM είχα (δυο φορές) και μεγάλα On/Off είχα.... στα 35 χρόνια που καβαλάω υποθέτω ότι ξέρω τις διαφορές στην επίδοση και στην απόδοση. Ξέρω όμως με σιγουριά ότι ότι έχεις με τη κατάλληλη προσαρμογή είναι επίσης πάντα κατάλληλο. Προφανώς δε προσπαθώ να καταλήξω στο ότι ένα μικρότερο είναι καλύτερο από ένα μεγαλύτερο, αλλά δεν είναι ανίκανο. Για εμένα όποιος θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη τα 750cc είναι υπέραρκετα αρκεί να ξέρεις τι έχεις και πως να το πας. Οπότε για αποστάσεις 50χλμ θα συζητάμε αν μας κάνουν τα 500cc στα 40 και στα 50 hp; Έ όχι δα.

Και για να επανέλθω στο αδιέξοδο του φίλου... Αυτό που είπα είναι πως σε αυτά τα κυβικά, σε αυτά τα χρήματα.... δε θα έπρεπε να τον απασχολούν τα 8-10 άλογα λιγότερα αλλά ποιος από αυτούς τους μεσαίους κινητήρες αποδίδει καλύτερα τη ροπή του (αυτή τη μικρή διαθέσιμη που έχει).
    το ίδιο μάρκετινγ που έλεγε πως τα 750 δεν έιναι αρκετα, και φτάσαμε στα 1200+, τώρα λέει πως τα 400 είναι αρκετα! και στην προσπάθεια, όπως τότε έλεγε οτι τα κτηνη εκείνα ζυγίζουν πούπουλο και κινουνται σαν μπαλαρίνες, τωρα μας λένε οτι τα αργά μηχανάκια έχουν τράβηγματα και ροπακλες...στην αυτό προσπαθώ να αναδείξω παιδιά, δεν λέω ότι τα μικρά μηχανάκια είναι αχρηστα! και σίγουρα η προσαρμογή είναι το παν!

εγώ στον νηματοθέτη θα έλεγα να πάρει ότι θεωρεί πιο εμπορικό, έτσι κι αλλιώς πρώτη του μηχανη είναι και θα την δώσει πάνω στον χρόνο, που θα εχει αρχίσει να ορίζει τα κριτήρια του.
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Ρε 'σεις.... με 120 ταξιδεύω με το μονοκύλινδρο 250άρι μου (και όχι μόνο εγώ)... μην απαξιώνεται τόσο πολύ τα μεσαία.
    Μου θυμίζει συζήτηση που διάβαζα σε διπλανό forum μεταξύ ιδιοκτητών R1200GS και NC750X που το απαξίωναν τόσο.... αλλά στο τέλος όλο το NC περίμενε στην Ευρώπη τους... "μεγάλους".

Νέο μέλος
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς την δυνατότητα, αν είσαι αρκετά αποφασισμένος μπορείς να γυρίσεις όλο τον κόσμο και με πάπια.

Σαν προτίμηση θέλω μια μηχανή πιο γρήγορη από αυτό που μπορεί να προσφέρει το παραδοσιακό 500άρι, χωρίς αυτό να έχει σχέση με τις καθ'εαυτού ικανότητες του 500αριού.

Ως προς την απόδοση της ροπής, στα parallel twin τα πράγματα είναι αρκετά απλά ως προς τη γραμμικότητα και την απόδοση της ροπής (υπάρχουν οι καμπύλες ροπής από dyno για όλα τα μοντέλα που συζητάμε). Στα τετρακύλινδρα, αντίστοιχα, μπορεί να υστερούν στις χαμηλές στροφές σε σχέση με ίδιας κατηγορίας δικύλινδρα (πχ shiver 750) ωστόσο το bandit πχ είναι πρακτικά ίδιο σε ροπή με τα δικύλινδρα που συζητάμε στις ίδιες στροφές (6000-7000rpm) άρα δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε επι τούτου.

Και το beverly 500 cruiser που οδηγάω τώρα μια χαρά πάει στα 120 χλμω και ας είναι μονοκύλινδρο και ας έχει και 39 "μόνο" άλογα. Η συζήτηση δεν είναι περί ικανότητας αλλά περί επιθυμίας .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tools Προβολή μηνύματος
    το ίδιο μάρκετινγ που έλεγε πως τα 750 δεν έιναι αρκετα, και φτάσαμε στα 1200+, τώρα λέει πως τα 400 είναι αρκετα! και στην προσπάθεια, όπως τότε έλεγε οτι τα κτηνη εκείνα ζυγίζουν πούπουλο και κινουνται σαν μπαλαρίνες, τωρα μας λένε οτι τα αργά μηχανάκια έχουν τράβηγματα και ροπακλες...στην αυτό προσπαθώ να αναδείξω παιδιά, δεν λέω ότι τα μικρά μηχανάκια είναι αχρηστα! και σίγουρα η προσαρμογή είναι το παν!

εγώ στον νηματοθέτη θα έλεγα να πάρει ότι θεωρεί πιο εμπορικό, έτσι κι αλλιώς πρώτη του μηχανη είναι και θα την δώσει πάνω στον χρόνο, που θα εχει αρχίσει να ορίζει τα κριτήρια του.
    Μιλώντας για εμπορικότητα, ξέρει κάποιος απο προσωπική ή φιλική εμπειρία πως πάει η μεταπώληση στα νέα κινέζικα; Τύπου voge 500ds, benelli trk 502, cfmoto 650mt

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Σε εναν μεσο επαρχιαλο δρομο ,μιας λωριδας ανα κατευθυνση,ή μιαμιση λωριδας αν ειναι και λιγο πλατυς,(οταν συνδεει πρωτευουσες νομων (οπως π.χ Σπαρτη-τριπολη) ταχυτητες πανω απο 120 χλμ νομιζω οτι ειναι υπερβολη ειδικα τις βραδυνες ωρες,για πολους λογους που εχουν ηδη αναφερθει.Πρακτικα λοιπον οι παραπανω απο 120,χρησιμοποιουνται μονο σε κλειστους αυτοκινητοδρομους ή εθνικες οδους οπως τις λεει ο κοσμος οπως Ε75 ,αττικη οδος,εγνατια,αθηνα-κορινθος-τριπολη-καλαματα,και ιονια οδος.Και τελος.Πρακτικα λοιπον το 90%,του χρησιμοποιουμενου οδικου δικτυου καλυπτεται ανετα (κατ εμε) απο μια συγχρονη 500 κυβικων μηχανη.Βεβαια ο καθενας το βλεπει οπως του αρεσει,και τον βολευει.Επειδη ειχα καβασακι er-5 500 κυβικων,και 50 ιππων,και τωρα εχω voge 471 κυβικων και 47 ιππων,στην πραξη αισθανομαι οτι η κινεζα εχει καλυτερη ροπη απο χαμηλα,και την φχαριστιεμαι καλυτερα σε ορεινο ειδικα στροφιλικι.Σημειωτεον ως εχω πολλακις αναφερει,μονος μου οταν κυκλοφορω,η μηχανη μεταφερει μονιμως βαρος με την μονη μπαγκαζιερα γυρω στα 150 κιλα,140 αναβατης+10 εξοπλισμος.Με εναν ελαφρυτερο,θα ειναι ακομα καλυτερα.Ενας λογος γι αυτη την αισθηση αυξημενης ροπης ,ειναι βεβαιως οτι το μηχανακι ειναι πιο κοντα γραναζωμενο απ το er-5,γι αυτο και εχει και ελαφρως μικροτερη τελικη.Εχοντας οδηγησει και το CFMOTO 650,οντως ειχε 15 ιππους παραπανω,αισθητους μεν ,οχι ομως και αντιστοιχη η διαφορα στην ροπη δε.Η δε μεση καταναλωση του ηταν 40-50 % μεγαλυτερη απ του voge.Πιστευω να βοηθησα.Κατα την γνωμη μου,βαλε κατι παραπανω ή καποιες δοσεις και οτι παρεις παρτο καινουργιο,ή αν βρεις κατι μτχ να μην ειναι πανω απο 10000 χλμ.Επισης αν μπορεις οδηγησε οτι σκοπευεις να παρεις.Υπαρχουν μηχανες για τεστ στις αντιστοιχες αντιπροσωπειες και στα εξουσιοδοτημενα.Πληροφοριες αν θες σε π.μ.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tools Προβολή μηνύματος
    δεν ξέρω πως να ορίσω το κακές επιδόσεις, φαντάζομαι ένα μηχανάκι που δεν έχει αγοράσει ποτέ κανείς πουθενά για τις επιδόσεις του κάνει τικ στο κουτάκι όμως.
    μιλώντας για μηχανες παντα, θεωρώ οτι το cb500 του 2000 είναι ο ορισμός των κακων επιδόσεων. αν το συγκρίνω με τογιοτα γιαρις πρώτης γενιάς θα το πω σβέλτο. αυτό μόνο τα λέει όλα. θα έλεγε ποτέ κανείς οτι έχει ροπάκλα???

κατα τα άλλα, αν θέλεις ξαναδιάβασε όσα έγραψα παραπάνω, συμφωνώ σε όλα όσα λες (εντάξει, εκτός του ταξιδεύει ένα 500άρι με 120χαω, αλλά μάλλον είναι θέμα ορισμού του πως ορίζει το ταξιδεύει κανεις) ειδικά στο ''Και τότε και τώρα είναι παραπάνω από αρκετά για γενική και ειδική χρήση για όποιον δεν έχει την επιθυμία/χρήματα/διάθεση/ενέργεια για παραπάνω.'' απλώς μην τα βαπτίζουμε γρήγορα με το ζόρι, αυτό λεω μόνο...
    Συμφωνούμε γενικά. Άλλωστε γρήγορα και οικονομικά μαζί δεν πάει.

Έχοντας κατέβει σε Α2 έπειτα από δυο δεκαετίες με 900-1000 κυβικά δεν μου έλειψε ποτέ το γκάζι. Αντίθετα, έχω κάνει σχεδόν τα 3πλα χλμ ακριβώς γιατί η συντήρηση και η κατανάλωση είναι ελάχιστες.
    Με τελική στα 170+ (GPS) τα 120 δεν είναι τίποτα. Ροπή και δύναμη ήταν τόσες που πήγα από 15αρι εμπρός γρανάζι σε 16 για να παίζω σε ακόμη λιγότερες στροφές (CB500X).

Δεν εννοώ ούτε είπα πιο πριν πως είναι πύραυλοι τα 500αρια. Αλλά προσωπικά χαίρομαι που δεν είναι
    Δεν μου έχει λείψει καθόλου η αίσθηση μιας μηχανής που δύσκολα πάει ήρεμα, και όταν πάει απλά καις τσάμπα λίτρα βενζίνης χρησιμοποιώντας την στο 10% της απόδοσης της.
    Τελευταία τροποποίηση από skritikos; 14/12/2022 στις 18:36.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nerfarious Προβολή μηνύματος
    ....
    Ως προς την απόδοση της ροπής, στα parallel twin τα πράγματα είναι αρκετά απλά ως προς τη γραμμικότητα και την απόδοση της ροπής (υπάρχουν οι καμπύλες ροπής από dyno για όλα τα μοντέλα που συζητάμε). Στα τετρακύλινδρα, αντίστοιχα, μπορεί να υστερούν στις χαμηλές στροφές σε σχέση με ίδιας κατηγορίας δικύλινδρα (πχ shiver 750) ωστόσο το bandit πχ είναι πρακτικά ίδιο σε ροπή με τα δικύλινδρα που συζητάμε στις ίδιες στροφές (6000-7000rpm) άρα δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε επι τούτου.
    Mε τι κατανάλωση το κάνει όμως το 4κύλινδρο και με τι το σύγχρονο 2κύλινδρο; 5.5-7lt/100km το πρώτο και 3.5-4lt/100km το δεύτερο.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Αν και είμαι υπέρ των οικονομικών κινητήρων, λόγω τιμής των καυσίμων, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους ενεργοβόρους τετρακύλινδρους και τη γραμμική λειτουργία στις χαμηλές στροφές. Ακόμα κι αν έχουν πιο λίγη ροπή στις χαμηλές στροφές, από ένα αντίστοιχων κυβικών δικύλινδρο, η γραμμική λειτουργία θα σου επιτρέψει να ανοίξεις το γκάζι και να επιταχύνεις, έστω και με μέτρια επιτάχυνση, τη στιγμή που ένα δικύλινδρο μπορεί να σκορτσάρει στις 2.000 rpm.

Αν είχαμε τιμή βενζίνης στα 0,63€/L, όπως πριν από 20 χρόνια, θα μας απασχολούσε πρακτικά μόνο το κόστος κτήσης και συντήρησης των μοτοσυκλετών με πολλά κυβικά.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος
    Πρώτη μου μηχανή ήταν 185cc/18 άλογα και μέσα στην πόλη μονοκαβαλο με κάλυπτε. Μου έλειπε η επιτάχυνση αλλά δεν ηταν και κάτι δραματικο. Δεν θυμάμαι πότε να κατεβαίνω τον Κηφισό μόνος ή με συνεπιβάτη και να χρειάζομαι περισσότερα από 100-110 km/h, με δεδομένη την απειρία μου και το γεγονος ότι πάντα θα έχει μια σχετική κινηση που χρειάζεται και την αντίστοιχη προσοχή. Πλέον έχω 373cc/ 41 αλογα και μου φαίνονται υπεραρκετα. Για μέσα στην πόλη δεν το συζητάω καν, για ένα ταξιδακι νομίζω πως επίσης αρκούν. Εκτός αν θέλεις να πηγαίνεις με 150-160km/h αλλά δεν το θεωρώ και πολύ συνετό να φτάνεις σε τέτοιες ταχύτητες όταν οδηγεις την πρώτη σου μηχανη. Επίσης είμαι από αυτούς τους φλώρους που λένε ότι τα όρια ταχυτητας υπάρχουν για κάποιο λόγο και καλό είναι να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από phovos Προβολή μηνύματος
    Επίσης είμαι από αυτούς τους φλώρους που λένε ότι τα όρια ταχυτητας υπάρχουν για κάποιο λόγο και καλό είναι να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας.

Ομοίως.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Γαμάτη φωτό!
    Κι ένα δάκρυ κύλησε για τις παντελόνες MC Hammer

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    Στα 120-130 ταξιδευουν πληθωρα μοντελων,το θεμα ειναι να μπορουν να κανουν μια προσπεραση ακαριαια και εκει χρειαζεται δυναμη,ευστροφια,ροπη κτλπ...ειδικα αν ειναι φορτωμενα.Αυτο δεν ειναι θεμα τεντιμποισμου,αλλα πολλες φορες και ασφαλειας,ειδικα στο επαρχιακο δικτυο
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nitse3
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Οι φωτό είναι από ταξίδι στη Βαρκελώνη το 1993 (γιαυτό όλα είναι χύμα στο κύμα, άλλες εποχές με πολύ μικρότερη πληροφόρηση και γνώση). Ναι, ήμουν υπερφορτωμένος και δικάβαλος, μετά τα πρώτα 200 χλμ όμως ο εγκέφαλος είχε χαρτογραφήσει τα νέα δεδομένα και δε καταλάβαινα τίποτα.
    Ουαου Βαρκελώνη αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς!!! Τι ταξιδάρα πρέπει να ήταν αυτή!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    Στα 120-130 ταξιδευουν πληθωρα μοντελων,το θεμα ειναι να μπορουν να κανουν μια προσπεραση ακαριαια και εκει χρειαζεται δυναμη,ευστροφια,ροπη κτλπ...ειδικα αν ειναι φορτωμενα.Αυτο δεν ειναι θεμα τεντιμποισμου,αλλα πολλες φορες και ασφαλειας,ειδικα στο επαρχιακο δικτυο
    πες μου μια φορα ,που χρειαστηκες ακαριαια προσπεραση ,απο 50-80,και δεν σου εφτασε ενα 500αρι κατεβαζοντας απο 6η σε 3η,και αλλη μια φορα που χρειαστηκες απο 130-150,δηλαδη εκ των πραγματων πηγαινες εθνικη και χρειαστηκες να προσπερασεις ακαριαια καποιον με την ιδια ταχυτητα.Σ αυτην την ταχυτητα για να προσπερασεις ''ακαριαια'' οπως λες θελεις απο 1000 κυβικα και πανω ή καμμια τετρακουνα του στυλ EVO και φτιαγμενο κι ολας.ΑΝ τον προσπερασεις σαν ανθρωπος,κατεβαζοντας απο 6η μια 5η,μια χαρα τον προσπερνας.Αμα θες ''ακαριαια'' τοτε θες πολυ παραπανω.Τα 500 δικυλινδρα κυβικα πλεον ,ειναι ο βασιλιας ολων των κατηγοριων,και κανουν για ολες τις δουλειες ,τηρουμενων των συνθηκων που επικρατουν ΣΗΜΕΡΑ.Οι εποχες που σερναμε τα σκυλια με τα λουκανικα,εχουν περασει ανεπιστρεπτι.Το επομενο σταδιο που θα συζηταμε θα ειναι ,με την νεα τεχνολιγια των ηλεκτρικων.Ο ''θερμικος'' κινητηρας,σε λιγο ,τραγουδαει το ''κυκνιον'' ασμα του.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 15/12/2022 στις 11:02.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Έχει λογική αυτό που λέει ο πυξίδας για την ενεργητική ασφάλεια. Ορίζεις τη μέγιστη ταχύτητα που εκτιμάς ότι θα κινείσαι, π.χ. 130 km/h, ενώ αφήνεις να υπάρχει περιθώριο για καλή επιτάχυνση, αν χρειαστεί. Με 500άρι, φορτωμένο, δικάβαλο, δύσκολα.

Θα πω όμως και την αντίθετη άποψη, ότι για όχημα που κινείται στο 95% των χιλιομέτρων του σε δρόμους με όριο ταχύτητας 30 έως 90 km/h, είναι υπερβολή να πληρώνεις το επιπλέον κόστος μετακίνησης και συντήρησης, ώστε να έχεις μία ενεργητική ασφάλεια που θα σου χρειαστεί σπανίως. Διαφορετικά θα παίρναμε και όλοι Hummer H2, ώστε να έχουμε καλή παθητική ασφάλεια, διότι κάποιος μπορεί να μας τρακάρει από το πλάι. Κάπου βάζεις ένα όριο στα μέτρα ασφαλείας που πληρώνεις και φυσικά προσασμόζεις την οδήγηση στις δυνατότητες του οχήματος για τις συνθήκες φορτώματος.

Ωραίο πράμα η αίσθηση ροπής, αλλά αν το πληρώνεις καθημερινά για μετακίνηση ρουτίνας, μετά από λίγο καιρό αρχίζει να σου φαίνεται άσκοπη σπατάλη. Οπότε παίρνεις 500άρι και αν πας δικάβαλος φορτωμένος, μειώνεις τις προσπεράσεις και την ταχύτητά σου, ώστε να διατηρείς σε καλά επίπεδα την ενεργητική ασφάλεια.

Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αγορά μηχανής και απωθημένα
    από l_logo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2013, 17:59
  2. Αγορά μηχανής και νομικά θέματα.
    από Παντελής Ε. στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2012, 19:51
  3. αγορα μηχανης και πληροφοριες
    από kouradis στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας