Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Αντιπαγωτικό αυτοκινήτου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τιποτα δεν θα πάθει. Αν μεινει κανα μήνα από τώρα, δηλ μέσα νοέμβρη, οι θερμοκρασίες θα παιζουν κοντά στο μηδεν, δεν θα πέσουν ευκολα σε μειον. Πιθανότατα δεν θα ρίξει ουτε χιονι.
    Οι θερμοκρασίες το νοεμβρη εκει είναι εφάμιλες με καταχείμωνο στη κεντρική/βορεια ελλάδα. Ότι και να έχει το αμάξι αντέχει χαλαρά μέχρι -10 ή -15, θερμοκρασία που δύσκολα θα πιάσει το νοεμβρη στο μοναχο. Από δεκεμβρη και μετά.

Αν έμενε όλο το χειμώνα τότε ίσως για σιγουριά άξιζε να κάνεις την αλλαγή. Αλλά μιας και μιλάμε για χειμώνα, πιο πολύ θα με προβληματιζαν τα ελαστικά. Αν εισαι με καλοκαιρινά.....προσεχε.

Μέλος Το avatar του/της nauagios
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Τιποτα δεν θα πάθει. Αν μεινει κανα μήνα από τώρα, δηλ μέσα νοέμβρη, οι θερμοκρασίες θα παιζουν κοντά στο μηδεν, δεν θα πέσουν ευκολα σε μειον. Πιθανότατα δεν θα ρίξει ουτε χιονι.
    Οι θερμοκρασίες το νοεμβρη εκει είναι εφάμιλες με καταχείμωνο στη κεντρική/βορεια ελλάδα. Ότι και να έχει το αμάξι αντέχει χαλαρά μέχρι -10 ή -15, θερμοκρασία που δύσκολα θα πιάσει το νοεμβρη στο μοναχο. Από δεκεμβρη και μετά.

Αν έμενε όλο το χειμώνα τότε ίσως για σιγουριά άξιζε να κάνεις την αλλαγή. Αλλά μιας και μιλάμε για χειμώνα, πιο πολύ θα με προβληματιζαν τα ελαστικά. Αν εισαι με καλοκαιρινά.....προσεχε.
    Αλλαγμένα ελαστικα 29 Σεπτέμβρη.

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Εγώ θυμάμαι ότι παλιά στα βενζιναδικα σου έπαιρναν με μια τύπου σύριγγας λίγο αντί ψυκτικό από το κύκλωμα και σου έλεγαν επί τόπου μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nauagios Προβολή μηνύματος
    Αλλαγμένα ελαστικα 29 Σεπτέμβρη.
    Δεν σου είπε ο άνθρωπος πότε άλλαξες λάστιχα, αν έχεις φρέσκα δλδ. Σου είπε να μην έχεις καλοκαιρινά, δλδ ακατάλληλα για χειμωνιάτικες συνθήκες (βροχή, βρεγμένο οδόστρωμα, χαμηλή θερμοκρασία, χιονόνερο, πάγο).
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stavrouliasp Προβολή μηνύματος
    Εγώ θυμάμαι ότι παλιά στα βενζιναδικα σου έπαιρναν με μια τύπου σύριγγας λίγο αντί ψυκτικό από το κύκλωμα και σου έλεγαν επί τόπου μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει.
    Σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να διακρίνεις από το χρώμα τον τύπο του αντιψυκτικού και να καταλάβεις σημεία ζέσεως και τήξεως. Όμως τα σύγχρονα αντιψυκτικά δεν ακολουθούν όλα κάποιο χρωματικό κώδικα, αλλά πρέπει να διαβάσεις την περιγραφή στη συσκευασία για να καταλάβεις. Σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζουν όλα τα αντιψυκτικά σε όλα τα αμάξια, οπότε πρέπει να δεις τι συνιστά ο κατασκευαστής και να βάλεις αντίστοιχο.

Αν δεν ξέρεις πότε αλλάχτηκε και τι υγρό μπήκε, θα έλεγα να κάνεις προληπτικά μία αλλαγή. Αυξάνει τη μακροζωία του κυκλώματος ψύξης ένα φρέσκο υγρό, διότι έχει αντιδιαβρωτικά στοιχεία, που θα έχουν εξασθενίσει στα παλιά υγρά. Ανάλογα με τον τύπο του υγρού, χρειάζεται αλλαγή ανά δύο έως ανά δέκα χρονιά, ενώ τίθενται και χιλιομετρικά όρια.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    γραφεις οτι εκανες σερβις στην Ελλαδα πριν 6 μηνες
    παρε ενα τφ και ρωτα αν αλλαχθηκε αντιψυκτικο και τι μπηκε
    στα toyota πρεπει να μπαινει μονο το γνησιο....αν μπηκε αυτο εισαι οκ
    αν οχι αλλαξε το ανεξαρτητως χωρας κλιματος θερμοκρασιας κλπ

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    3 σελιδες για το αντιψυκτικο ενω ολα θα ειχαν λυθει με ενα απλο (σουτ) τηλεφωνημα στην Toyota...
    Ride(s) the wind of change...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Δεν σου είπε ο άνθρωπος πότε άλλαξες λάστιχα, αν έχεις φρέσκα δλδ. Σου είπε να μην έχεις καλοκαιρινά, δλδ ακατάλληλα για χειμωνιάτικες συνθήκες (βροχή, βρεγμένο οδόστρωμα, χαμηλή θερμοκρασία, χιονόνερο, πάγο).
    Αμάν ρε φίλε πια. Έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου και προσπαθείς να μου την πεις? Κοροϊδέψει πιο πάνω. Σου έκαναν σύσταση ότι ήταν αχρείαστο και έρχεσαι τώρα σε δεύτερο ποστ, ενώ δεν έχεις πει σορού μαλάκια μου για πριν, να βρεις πάλι κάτι να πιαστείς. Τόσο πολύ θες να θρέψει το εγώ σου? Και για την ιστορία της υπόθεσης απάντησα με ΠΑΡΑΘΕΣΗ στην προτροπή για χειμερινά ελαστικα. Ο κύριος που απαντάει σε καλό πνεύμα προφανώς ξέρει ότι από 1 Οκτωβρίου είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά. Και απαντάω σε αυτόν κατευθείαν ότι άλλαξα στις 29. Εκείνος λοιπόν στον οποίο απευθύνθηκα σίγουρα πήρε την απάντησε και ήταν σωστή. Εσύ τώρα είσαι οκ με την επεξήγηση?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    γραφεις οτι εκανες σερβις στην Ελλαδα πριν 6 μηνες
    παρε ενα τφ και ρωτα αν αλλαχθηκε αντιψυκτικο και τι μπηκε
    στα toyota πρεπει να μπαινει μονο το γνησιο....αν μπηκε αυτο εισαι οκ
    αν οχι αλλαξε το ανεξαρτητως χωρας κλιματος θερμοκρασιας κλπ
    Αυτό ακριβώς έκανα. Είναι της toyota το long lasting coolant έως -35 και είναι το ίδιο για όλη την Ευρώπη. Ευχαριστω

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nauagios Προβολή μηνύματος
    Αυτό ακριβώς έκανα. Είναι της toyota το long lasting coolant έως -35 και είναι το ίδιο για όλη την Ευρώπη. Ευχαριστω
    Τζάμπα οι 3 σελίδες, δηλαδή....

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Εγώ την απάντηση την πήρα στο δεύτερο ποστ και το επιβεβαίωσα στο συνεργείο. Τώρα τα υπόλοιπα είναι απλά επακόλουθα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Χωρίς παρεξήγηση, δεν σου ειπε κάτι κακό ο τελέγονος, μια παρατήρηση έκανε και μάλιστα σωστή. Δεν εννοουσα πόσο φρέσκα είναι τα λάστιχα αλλά αν φοράς καλοκαιρινά ή χειμερινά.

Αν πιάσουν παγωνιές τα καλοκαιρινά σχεδόν απαγορεύονται. Χιονι μπορεί να μην έχει αλλά με θερμοκρασίες κοντά στο μηδεν ολα είναι πιθανα.
    Επίσης αν εμπλακείς σε ατύχημα λόγω ολισθηρότητας θα έχεις θέμα και με το νόμο.
    Το αναφέρω γιατί άλλο φοβάσαι αλλά από αλλού μπορεί να την πάθεις.

Μέσα οκτώβρη με αρχες νοέμβρη πάνε όλοι και τα αλλάζουν, εγώ αν το ευνοουσε ο καιρός τα κράταγα μέχρι και τέλη νοέμβρη αλλά παρατηρούσα τις θερμοκρασίες, όταν έφταναν να παίζουν στους 6-7 είχα φροντισει να τα αλλάξω.

Αν σκοπεύεις να το φέρεις οδικώς με καλοκαιρινα, ψαξε λίγο να δεις τι ισχύει στις χωρες που θα περάσεις.
    Φυσικά αν φοράς ηδη χειμερινά (ή έστω 4 εποχών) τότε αγνόησε το παρόν ποστ.

Φίλε μου φοράω χειμερινά από 29 Σεπτεμβρίου και πλέον έχω 2 σετ ελαστικα να αλλάζω. Τώρα στο γιατί αρπαχτηκα. Αν διαβάσεις όλο το ποστ από τη αρχή που έκανα την ερώτηση θα το δεις μόνος σου. Δες λίγο την συμβολή του στην ερώτηση μου και την σύσταση του mod. Γιατί μεμονωμένα φαίνομαι τσαντίλας.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Μανέτα φρένου vs Καθρέπτης αυτοκινήτου
    από Alexander στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 85
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2014, 19:47
  2. Extra ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    από ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2006, 12:23
  3. Βοηθεια για αγορα αυτοκινητου...
    από Koufalonix στο forum Off topic