Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 99

Θέμα: Investment

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Eπέτρεψέ μου να διαφωνήσω στα περί τζόγου και trade βάση λογικής.

Έλεγχος υπάρχει αλλά όχι στον βαθμό που θέλουν οι κυβερνήσεις. Tα CEX έχουν μια χαρά άδεια λειτουργίας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική. Ο SBF μια χαρά 25 χρόνια έφαγε χτες για απάτη και αναμένεται και η απόφαση για τον έτερο "απατεώνα" του Terra labs. Ξαναλέω είναι η άγρια Δύση, υπάρχουν σερίφηδες αλλά τις περισσότερες φορές είσαι μόνος.

Το οριακά αρνητικό EV πώς προκύπτει; Με +150% ytd για το BTC, πώς γίνεται να είναι αρνητικό;
    Το EV (Expected Value) δεν αναφέρεται στην τιμαριθμική εξέλιξη ενός Coin αλλά στο ratio Risk/Value .
    Παλιά που τα Crypto ήταν ακραία φθηνά (μέχρι τό 2014-2015) αλλά με κάποια αξία το EV ήταν θετικό.
    Πλέον για να μπεις σοβαρά στο παιχνίδι πρέπει είτε να τζογάρεις σε νέα φθηνά κρύπτο με το τεράστιο πλέον ρίσκο του pull the rug scheme είτε να μπεις χοντρά στα σοβαρά κρύπτο για να έχεις EV θετικό.

Btw ο SBF την έφαγε γιατί έστησε κανονική εταιρεία μετατροπής κρύπτο.
    Αν είχε μείνει μόνο σε Crypto Trading δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
    The Dirty Harry

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εγώ τα τρώω, μένουν κάποια κάθε μήνα για τυχόν ανάγκη. Δεν θα τα πάρω μαζί μου, οπότε.....
    Δεν χωράνε στό μοτόρι;;;;;;;;;;;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

δεν έχει μπαγκαζιέρα το κινέζικο;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος

δεν έχει μπαγκαζιέρα το κινέζικο;

Ρε τσογλάνια, δεν πάτε πιο πέρα να δω κάτι;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    σε σχεση με το 21 ειναι κατα μεσο ορο 30-40 κατω.απο το 19 εχω αλλαξει πανω απο 5-6 κομματια.πλεον βαρεθηκα να σου πω και ειμαι σε αλλη φαση και δεν τα δινω.αλλα ειναι καλη στιγμη ειδικα αν παρεις σωστα ρολογια.
    σιγουρα η grey market προσπαθει να κρατησει τιμες και πρεστιζ αλλα τους εχουν μεινει πολλα στο χερι.
    ΑΔΕΡΦΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΜΕΣΑ...

Η γκρι αγορα μας γαμησε, δεν μπορω να βρω αλοκεισο στην Ελβετια γιατι γαμιουνται και λεω ετσι ειστε και πηρα το ομεγκα το μουνφεις για τα χριστουγεννα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    ΑΔΕΡΦΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΜΕΣΑ...

Η γκρι αγορα μας γαμησε, δεν μπορω να βρω αλοκεισο στην Ελβετια γιατι γαμιουνται και λεω ετσι ειστε και πηρα το ομεγκα το μουνφεις για τα χριστουγεννα!
    Ποιο ψάχνεις ακριβώς?
    Αν δεν σε ξέρουν μην περιμένεις να πάρεις από OD.
    Από ομεγα έχω ένα seamaster 300αρι.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Μέλος
    Ποιο ψάχνεις ακριβώς?
    Αν δεν σε ξέρουν μην περιμένεις να πάρεις από OD.
    Από ομεγα έχω ένα seamaster 300αρι.
    Απο καινουργια θελω ενα gmt master 2 126710, oystersteel με jubilee. Ειτε μπλε μαυρο ειτε πρασινο μαυρο...
    Απο μτχ 16710 του 92 σε κοκκινο-μαυρο. (Επειδη δεν μου το πηρε ο πατερας μου οταν γεννήθηκα , θα μου το παρω εγω! )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    Απο καινουργια θελω ενα gmt master 2 126710, oystersteel με jubilee. Ειτε μπλε μαυρο ειτε πρασινο μαυρο...
    Απο μτχ 16710 του 92 σε κοκκινο-μαυρο. (Επειδη δεν μου το πηρε ο πατερας μου οταν γεννήθηκα , θα μου το παρω εγω! )
    Σου στέλνω inbox.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Μέλος
    Σου στέλνω inbox.
    Αναμένω!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Το πέτυχα σήμερα στο LinkedIn και μου φάνηκε σχετικό...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1711371722077.jpg 
Προβολές:	290 
Μέγεθος:	104,0 KB 
ID:	451953

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Αυτό που ψάχνεις απαιτεί πολύ μελέτη από μέρος σου, κατανόηση των κινδύνων και πιθανών απωλειών και σίγουρα δεν εφαρμόζεις κάτι επειδή στο είπα εγώ ή ο ΧΨΖ χωρίς να κάνεις "την δική σου έρευνα'.

Πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:

1. Κάτι που σήμερα δείχνει καλή επένδυση, αύριο μπορεί να είναι καταστροφή. Πρέπει να παρακολουθείς συνεχώς τις εξελίξεις για να κινείσαι ανάλογα.

2. Κάτι που δουλεύει για εμένα και είναι κερδοφόρο, για εσένα μπορεί να μην είναι. Η απόφασή σου για επενδύσεις εξαρτάται από το τί θέλεις να πετύχει, δηλαδή να θέσεις στόχους. Άλλος λέει έχω 10.000 ευρώ και θέλω να παίρνω 50 ευρώ το μήνα παθητικό εισόδημα. Άλλος μπορεί να πει έχω 500 ευρώ και θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο.

3. Από τα λίγα που ξέρω, ο S&P 500 θεωρείται επένδυση χαμηλού ρίσκου με μικρές αντίστοιχα απολαβές.

4. Βασικό, όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.

5. Διάβασε μερικά βιβλία για αγορές κλπ ώστε να έχεις μία εικόνα περί τίνος πρόκειται. Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου στείλω μερικά δικά μου στα Αγγλικά.

6. Ξεκίνα να παρακολουθείς CNBC και μερικά επιλεγμένα κανάλια στο Χ, είναι οι καλύτερες πηγές ενημέρωσης.

7. Προτείνω να παρακολουθήσεις την αγορά τουλάχιστον 6 μήνες πριν αποφασίσεις την τελική σου επένδυση.

8. Αν ενδιαφέρεσαι για την άγρια Δύση των επενδύσεων (crypto) μπορώ να σου δώσω πιο συγκεκριμένες συμβουλές και οδηγίες.

Disclaimer: Δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος, DYOR.
    Γιωργο ακολουθησα τις συμβουλες σου και μετα απο εννια μηνες επιστρεφω. Διαβασα καποια βιβλια, παρακολουθω την αγορα και συμμετεχω σε επενδυτικα subs του reddit.
    Ο,τι κι αν γραφτηκε για τα crypto, η πραγματικοτητα στο ενδιαμεσο σε εβγαλε ασπροπροσωπο οποτε δεν εχει πολλα να πουμε σε αυτο το κομματι. Money talks.

Ηρθε η ωρα να κανω το βημα λοιπον. Εχω βαλει ενα μικρο ποσοστο 10% στην ακρη για trading -ξεκινησα με την ΚΤΜ και πλεον εχω αλλες τεσσερις θεσεις στο χαρτοφυλακιο μου. Μια χαρα παει αυτο, ειμαστε στο +38% μεσα σε δυο μηνες περιπου, με την ΚΤΜ να κανει το heavy lifting προφανως (+118% αυτη τη στιγμη που γραφω). Οι αλλες επενδυσεις ειναι πολυ πιο συντηρητικες, δεν κανω τζογο παντου.

Θελω να βαλω ενα 80% σε ETF και κραταω και ενα 10% για crypto. Εχω δει να αναφερεσαι επανειλλημενα στο Sui το οποιο οντως στο ενδιαμεσο που το παρακολουθω παει μπαλα. Το κακο ειναι οτι δεν εχω προσβαση ουτε μεσω degiro ουτε IBKR που εχω λογαριασμους. Ποια πλατφορμα χρησιμοποιεις; Ποια ειναι η γνωμη σου για crypto-based ETFs; Γενικοτερα επειδη απο crypto δεν εχω καμια απολυτως ιδεα, δωσε μου τα φωτα σου. Προφανως δεν εχεις καμια ευθυνη για το τι θα κανω, εγω απλα θελω να μου πεις τι θα εκανες εσυ αν ησουν στη θεση μου.

Απο απλα ETF ειμαι αναμεσα σε VWCE και MSCI, αν και δε νομιζω πως ειναι και καμια φοβερη αποφαση το πού θα καταληξω.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Για crypto εγώ χρησιμοποιώ Coinbase εδώ και χρόνια. Έχω και hardware wallet, εννοείται. Προσωπικά, περιμένω το επόμενο crash για να (ξανα)μπω. Το BTC είναι πολύ κοντά στο ATH του αυτή την περίοδο, οπότε για μένα αξίζει να κάνεις υπομονή. Ανάλογα τα κέφια σου και τη διάθεσή σου για ρίσκο, φυσικά. Υπάρχουν προβλέψεις που το βλέπουν στα 150 χιλιάρικα ή παραπάνω φέτος. Εγώ δεν το βλέπω.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Καλή χρονιά με υγεία εύχομαι σε όλους!

Στα των κρύπτο:

1. Δουλεύω πάνω στο crypto.com σε εφαρμογή κινητού και για spot trading είμαι στο exchange. Αν δεν ξέρεις τις διαφορές μεταξύ spot trading και ανταλλακτηρίου, πες μου να στις αναλύσω.

2. Hot wallet έχω το crypto.com DeFi wallet και το X portal, αυτά τα δύο πρακτικά καλύπτουν τον μεγαλύτερο αριθμό αξιόλογων κρύπτο.

3. Το Sui είναι από τα πλέον ελπιδοφόρα projects αυτής της περιόδου. Tην στιγμή που γράφω, είναι 12% κάτω από το ATH του, αν αυτό λέει κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω μελετήσει τόσο για να δω αν είναι σε φάση entry.

4. ETF υπάρχουν αυτή την στιγμή μόνο για Ethereum και Bitcoin. Για εμένα ένας μικρός retail investor δεν αξίζει να ασχοληθεί με ETF λόγω μεγάλων προμηθειών. Προτιμώ να τα αγοράσω από spot trading.

5. Μπες στο tradingview.com, φτιάξε μία shortlist με όσα σε ενδιαφέρουν και παρακολούθησέ τα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Έτσι θα έχεις μία εικόνα του πως κινείται κάθε νόμισμα, ποιες τιμές είναι "χαμηλές" και ποιες "υψηλές". Tί εννοώ: Αν πεις σε κάποιον με μετοχές ότι έχει πτώση 5% η μετοχή του, θα πάθει δέκα εμφράγματα και 20 εγκεφαλικά. Σε κρύπτο όπως το MANA είναι στην ημερίσια διάταξη τέτοιες διακυμάνσεις.

6. Σημαντικό: Θέσε στόχους και τήρησέ τους. Mην γίνεσαι άπληστος και μην φοβάσαι να παραδεχτείς το λάθος και να βγεις από μία κακή αγορά.

7. Κανάλια στο Χ για να ακολουθήσεις: https://x.com/WorldOfCharts1

https://x.com/ali_charts
    https://x.com/0xENAS
    https://x.com/WatcherGuru
    https://x.com/TraderKoz
    https://x.com/cryptocom
    https://x.com/cryptclay
    https://x.com/kris
    https://x.com/bitcoinmunger

Παλαιό μέλος
    Σας ευχαριστώ. Έχω κάποιες άγνωστες έννοιες, θα κάνω τη μελέτη μου το βράδυ που θα κοιμηθεί ο μικρός και θα επανέλθω αν έχω νέες απορίες.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Σε ETFs επενδύει κανείς; Ποια πλατφόρμα χρησιμοποιείτε;
    Life begins at 45°.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ