Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 34 από 34

Θέμα: Μπότες για εκδρομες, ταξιδια και ισως λιγο χωμα

Minimalist Το avatar του/της STF
    Ισχύει ότι ισχύει και για τις μοτοσυκλέτες. Για να πάρεις το απόλυτο πρέπει να έχεις 2 ή και 3 αναλόγως της χρήσης που θα κάνεις εκείνη την ημέρα.
    Λάβε υπόψη ότι η άνεση είναι στοιχείο ασφάλειας και μια εντουρομπότα σε ασφάλτινη χρήση θα σε κουράσει ή αν θέλεις μπορώ να το πω και αλλιώς, ΔΕΝ θα σε ξεκουράζει τις στιγμές ανάπαυλας π.χ. σε ένα Cafe.

Στον αντίποδα, χώμα χωρίς κατάλληλη μπότα δεν γίνεται (δεν είναι σωστό) και δεν είναι μόνο το βασικότερο στοιχείο του να σε πλακώσει η μηχανή, είναι και άλλα που συμβαίνουν στις χωμάτινες βόλτες. Είναι τερέν πυο δεν σηκώνει συμβιβασμούς καθώς το απροσδόκητο στατιστικά θα το συναντήσεις.

Για εμένα αφού το χώμα το βλέπεις για μελλοντική χρήση μην πάρεις κάτι τέτοιο στερώντας από τον εαυτό σου τα πλεονεκτήματα μιας touring μπότας σε επίπεδο άνεσης, ίσως και αδιαβροχοποίησης. Τον εξοπλισμό μας τον χτίζουμε σιγά-σιγά και είναι βασικό στοιχείο του on/off μοτοσυκλετισμού. Εγώ έχω 4 ζευγάρια σε μπότες και μποτάκια αλλά είναι "χτισμένα" σε βάθος 6-7 ετών. Πλέον αντικαθίσταται μόνο ότι φθείρεται. Δεν πουλάω ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιώ γιατί δε ξέρω πότε θα επανέλθω σε κάποια τερέν.
    Η τιμή -μας αρέσει δεν μας αρέσει- είναι βασικός παράγοντας που οριοθετεί τα επίπεδα ασφάλειας. Για εμένα δεν υπάρχει κάτι κάτω από τα 150 ευρώ που να μπορεί να προστατεύσει είτε επαρκώς είτε με σωστό τρόπο.
    Η πρόταση μου είναι άσε της τύπου Adventure μπότες ή της τύπου Enduro για το μέλλον, πάρε τώρα αυτό που έχεις ανάγκη για άμεση χρήση.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Εκτός αυτού:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Για εμενα οι κατηγοριες ειναι ξεκαθαρες. Αν θες ΜΧ μποτα την θες για κανεις ΜΧ, το ιδιο και οι enduro.
    είναι φτιαγμένες και για τα αντίστοιχα μηχανάκια (διαφορετικές αποστάσεις λεβιε φρένου και επιλογέα ταχυτήτων απο τα μαρσπιέ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Τι λέτε για αυτή την μπότα σε χρήση all a round με γνώμονα ότι θέλω μέγιστη προστασία ακόμη και από στατική πτώση; Δηλαδή από μια μεγάλη βόλτα αυθημερόν, μέχρι ταξίδι και μελλοντικά βόλτες στο χωμα.
    Δεν με ενοχλεί αν θα είναι δύσκολα στο περπάτημα. Αυτό λύνεται με ένα αθλητικό στις αποσκευές.

https://www.motoraid.eu/falco-boots-avantour-2-brown
    Εναλλακτικά κοιτούσα αυτές

https://www.skroutz.gr/s/40753084/Ga...E000GX103.html

Για καθημερινό έχω ένα haix black eagle safety οπότε δεν τίθεται θέμα να πρέπει να πάω για ψώνια και να σκάσω σαν τον stormtrooper. Τις φοράω χρόνια στα εργοτάξια και έχουν γλιτώσει τα πόδια μου από σοβαρά ατυχήματα, οπότε θεωρώ ότι με καλύπτουν και για την μηχανή.

Να πω ότι δεν έχω φορέσει ποτέ μπότα μηχανής.
    Θα σου πω για τις πρώτες Falco Avantour, που τις είχα πάρει πριν από 9-10 χρόνια. Άνετη μπότα, σαν.. ας πούμε χοντροκομμένο ορειβατικό στο περπάτημα. Τις φορούσα με το Τρανσαλπ που είχα τότε. Δεν με ενόχλησαν ποτέ, αλλά η αδιαβροχοποίηση δεν ήταν αντοχής και στον 2ο-3ο χρόνο έμπαζαν. Σε πτώσεις και χτυπηματάκια στο χώμα έκαναν δουλίτσα. Τις έχω ακόμα για «λάιτ» ονοφφ καταστάσεις και στην τιμή που τις είχα πάρει (έτρεχε προσφορά τότε) τις θεωρώ οκ αγορά.
    Φαντάζομαι οι Avantour2 θα είναι βελτιωμένες.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Ωραία φαίνεται αυτή και από ότι κατάλαβα συνδυάζει και τους δύο κόσμους για τους ψευτο adventurάδες. Θα πάω να τις δοκιμάσω μόλις βρεθώ ξανά στην πρωτεύουσα, μαζί με ό,τι άλλο βρω στο κατάστημα. Για την ώρα με καλύπτουν οι μπότες ασφαλείας.
    Αν και σκέφτομαι να φτιάξω ντουλάπα σαν του stf, μακροπρόθεσμα πάντα! Ακολούθησα την ίδια συμβουλή όσον αφορά το μπουφάν και δεν το μετάνιωσα!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Θελω μηχανη για πολυ πολη και λιγο χωμα...
    από Panos1313 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2010, 20:13
  2. Μποτες Για Χωμα εντουραδικες.
    από mixanobio$ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 15:23
  3. Αυριο για λιγο χωμα ...
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2005, 09:17

Κανόνες δημοσιεύσεων