Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 47

Θέμα: CFMOTO 150NK

Νέο μέλος
    Με cb400 γίνονται τα μαθήματα. Προσωπικά δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσχρηστη, ο λόγος που κοιτάω για μικρότερα είναι οι συμβουλές που έχω ακούσει μέχρι στιγμής(δάσκαλος, γνωστοί)
    Τελευταία τροποποίηση από sadikai; 29/10/2024 στις 15:49.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Το πως ορίζει ο καθένας το "μικρή" είναι μια υπόθεση από μόνο του.
    Μπορεί δηλαδή εσύ όταν λες μικρή να εννοείς κάτω από 250cc, εγώ όταν λέω μικρή να εννοώ κάτω από 500cc, και ο δάσκαλος να εννοεί κάτω από 60 ίππους..

Ως ένα βαθμό σε καταλαβαίνω, καθώς στα 46 μου αγόρασα πρώτη φορά μοτοσικλέτα (και το δίπλωμα το έβγαλα πριν από ένα μήνα). Έψαχνα κάτι στα 400cc, αλλά δεν βρήκα, και αγόρασα τελικά μοτοσικλέτα 600cc η οποία προς το παρών "με τρομάζει λίγο"..
    Στην περίπτωση μου, ξέρω οτι στα 46 μου ελέγχω τις ορμές μου, οπότε δεν φοβάμαι μην κάνω καγκουριές. Η μοτοσικλέτα με τρομάζει λίγο μόνο μέχρι να μπορέσω (σαν νέος οδηγός κι εγώ) να αποκτήσω μια εξοικείωση και το απαραίτητο muscle memory ώστε να μην "σκέφτομαι" τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω ταχύτητα.
    Από την άλλη το γεγονός οτι "με τρομάζει" με αναγκάζει αυτόματα να είμαι 1500% συγκεντρωμένος όταν βρίσκομαι πάνω στην μοτοσικλέτα και να οδηγώ όσο πιο παθητικά μπορώ.

Με απλά λόγια, μην "φοβάσαι" να πας σε κάτι "μεγαλύτερο" αν νιώθεις οτι μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.
    Αν πάλι δεν μπορείς, τότε κακώς ξεκινάς να οδηγήσεις μοτοσικλέτα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη..

Τέλος τα παιδιά εδώ μέσα και στην δική μου περίπτωση κάνανε πολλές αξιόλογες προτάσεις οι οποίες με βοήθησαν να καταλήξω όπου κατέληξα, ακόμα κι αν η μοτοσικλέτα που αγόρασα δεν προτάθηκε "ευθέως"
    Ως νέος αναβάτης κι εγώ, συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sadikai Προβολή μηνύματος
    Με cb400 γίνονται τα μαθήματα. Προσωπικά δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσχρηστη, ο λόγος που κοιτάω για μικρότερα είναι οι συμβουλές που έχω ακούσει μέχρι στιγμής(δάσκαλος, γνωστοί)
    Σ' εμένα ο δάσκαλος μου είχε πει: «Ήρθες στην καλύτερη ηλικία. Με το μυαλό σου και την εμπειρία σου μπορείς μέχρι και σε 1000άρα να πας! Αν μπορείς να καβαλήσεις την A2, άνετα πας και στην Α κατηγορία».

Προσωπικά τη CB500 (Α2 κατηγορια) δε τη μπορούσα καθόλου. Όταν πήγα στη Hornet 600 (πρώτη γενιά) ένιωσα άνετα από το πρώτο δευτερόλεπτο! Γενικά είναι και θέμα ψυχολογίας. Ακούμε το δάσκαλο, ακούμε τον εγκέφαλο και το σώμα μας για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δε θέλει βιασύνες.

Ότι και να λέμε εδώ, αν δε νιώθεις έτοιμος για 400 και 500 κυβικά πήγαινε σε κάτι μικρότερο/ελαφρύτερο, που και αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να τρέξει και να σε τρομάξει. Ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αυτό έχει σημασία πάνω απ' όλα. Να χαίρεσαι με ότι έχεις και να καλύπτεις τις ανάγκες σου χωρίς να δυσφορείς Για παράδειγμα καλή και η Hayabusa αλλά για μένα δεν είναι
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Ύψος 1.80 βάρος 80, το θέλω πρώτα απ' όλα για καθημερινή μετακίνηση(και σε εθνικη) και εννοείται και βόλτες σε άσφαλτο γιατί έτσι κι αλλιώς Αθήνα μένω.

Όπως είπα είμαι νέος οδηγός, έχω μόνο δίπλωμα αυτοκινήτου εδώ και 3 χρόνια και τώρα βγαίνει το Α2. Επομένως δεν θα ήθελα να βάλω δικάβαλο τουλάχιστον μέχρι να νιώσω άνετα με την ευθύνη αυτή. Ταξίδια επίσης δεν σκοπεύω να κάνω, αλλά έτσι κι αλλίως οι κατηγορίες που ψάχνω δεν νομίζω να το επιτρέπουν κιόλας. Η πρόταση όλων όσων έχω μιλήσει μέχρι στιγμής είναι μικρή μηχανή για αρχή(σε κυβικά και βάρος), επομένως κοιτάω μέχρι 200 το πολύ(και αυτό όχι και τόσο). Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και πάνω σε αυτό βέβαια.

Ως είδος μηχανών δεν γνωρίζω τι μου αρέσει μιας και τώρα μπαίνω στον χώρο, αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι τα παπιά και τα σκούτερ και δεν μου αρέσουν(εμφανισιακά) και δεν μου εμπνέουν ιδιαίτερη ασφάλεια, μπορεί όμως εννοείται να κάνω και λάθος.
    Απο αυτά που γράφεις , με το καλό να γίνουν όλα, παραθέτω μερικά μοντέλα που θα πήγαινα εγώ ώστε να δεις κάποιες επιλογές
    και να αρχίζεις να περιορίζεις τη λίστα μοντέλων

Θεωρώ οτι ABS πρέπει να έχει.

KTM Duke 250
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...0-ktm-250-duke

Voge AC300X (καινούργιο)
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...5-voge-300-acx

Suzuki V-Strom 250
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...ki-v-strom-250

Husqvarna Svartpilen 250
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...rna-svartpilen
    (δυστυχώς , το πολύ πιο όμορφο προηγούμενο μοντέλο ,πρέπει να πας μέχρι Δωδεκάνησα για να το βρεις)

Το κάθε ένα διαφορετικό σε κυβικά ,απόδοση, στυλ , θέση κλπα, εσύ επιλέγεις ή ρωτάς εδώ για λεπτομέρειες.

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Τότε ήδη κουμαντάρεις (σε ένα βαθμό) ~50 άλογα και 180-200 kg. Προφανώς ξέρεις καλύτερα τις επιδόσεις σου και τι θέλεις για τον εαυτό σου, αλλά μάλλον δεν θα έχεις θέμα και με κάτι γύρω στα 250-400cc.

Όταν με το καλό πάρεις το δίπλωμα, αν η σχολή σου δεν έχει πρόσβαση σε κάποια άλλη αναλογη μηχανή, ίσως αξίζει να απευθυνθείς και σε κάποια άλλη σχολή για έξτρα μαθήματα, ώστε να δεις και πως είσαι με κάποια διαφορετική μηχανή.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THRESH Προβολή μηνύματος
    Συγνώμη για το offtopic, αλλά τί λάστιχο φοράει το συγκεκριμένο στην αγγελία; Ξέρει κανείς;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Συγνώμη για το offtopic, αλλά τί λάστιχο φοράει το συγκεκριμένο στην αγγελία; Ξέρει κανείς;
    ινδική, MRF

https://www.mrftyres.com/product/two...del=ktm-rc-200

Νέο μέλος
    Από την πλευρά του δασκαλού, η πρόταση για μικρή μηχανή παραμένει παρά το ότι το δίπλωμα είναι Α2, λόγω έλλειψης εμπειρίας. Προσωπικά θεωρώ ότι και σε μια μηχανή 200-250 κυβικών θα μπορούσα να αντεπεξέλθω εξίσου καλά με το 125άρι. Αλλά είναι τόσο απόλυτες οι απόψεις που είχα ακούσει μέχρι σήμερα που η αλήθεια έιναι ότι δεν είχα σκεφτεί καν για κάτι παραπάνω. Η προσέγγιση που μου είχαν περάσει είναι "μικρή μηχανή για να μάθεις τουλάχιστον 1 χρόνο και μετά κάτι μεγαλύτερο", το οποίο εξ΄αρχής μου είχε φανεί περιέργο γνωρίζοντας κιόλας ότι δεν σκοπεύω να κάνω πράγματα εκτός των ορίων μου. Παρ' όλα αυτά ως "άσχετος" επί του θέματος οφείλω να ακούσω τις απόψεις του δασκάλου. Δηλαδή στο μυαλό μου είχα ότι αν δεν ξεκινήσω με 125 θα δυσκολευτώ εξαιρετικά. Όπως και να χει, όταν τελειώσω με τα μαθήματα φαντάζομαι ότι θα μου είναι πιό ξεκάθαρο το μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες μου.

Παλαιό μέλος
    Έχε κατά νου ότι υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ο δάσκαλος να μην είναι καν μοτοσυκλετιστής. Το λέω αυτό γιατί λογικό είναι να τον θεωρείς ως κάποια αυθεντία αφού αυτός σου μαθαίνει να.οδηγάς, αλλά δεν πάει έτσι ακριβώς.

Προφανώς και ξέρει να οδηγάει μηχανή αλλά η γνώμη του δεν έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα απαραίτητα. Όπως και να χει τα 250-300 κυβικά που σου προτείνονται εδώ είναι πολύ βατά και πιο ασφαλή για εσένα απ τα 125-150.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Έχε κατά νου ότι υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ο δάσκαλος να μην είναι καν μοτοσυκλετιστής. Το λέω αυτό γιατί λογικό είναι να τον θεωρείς ως κάποια αυθεντία αφού αυτός σου μαθαίνει να.οδηγάς, αλλά δεν πάει έτσι ακριβώς.

Προφανώς και ξέρει να οδηγάει μηχανή αλλά η γνώμη του δεν έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα απαραίτητα. Όπως και να χει τα 250-300 κυβικά που σου προτείνονται εδώ είναι πολύ βατά και πιο ασφαλή για εσένα απ τα 125-150.
    No Offence , οι περισσότεροι στις σχολές οδηγών είναι πρώην ταξιτζίδες ...

Ενώ του είχα πει ότι δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου μηχανή , μου είχε δώσεi το Hornetaki να το πάω από Ίλιον - Τρίτση γιατί αυτός έπρεπε να φέρει το αμάξι... (περίπου 2,5 χλμ απόσταση για τους μη Αθηνέζους)

Το Hornetaki που ούτε σήμερα μπορώ να οδηγήσω γιατί έχουν κάνει μαλακία με τον συμπλέκτη και δίνει 2κ στροφές χωρίς γκάζι για να μην σου σβήνει :P :P :P
    The Dirty Harry

Νέο μέλος
    Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι χρόνια μοτοσυκλετιστής οπότε αυτός είναι και ένας παραπάνω λόγος που σέβομαι την γνώμη του. Βέβαια απ' ότι καταλαβαίνω αυτή η επιμονή είναι ξεκάθαρα από πλεύρας δασκάλου πρός μαθήτη, και άρα επιβαρυμένη με μια κάποια ευθύνη. Ίσως κατ' ίδιαν να ήταν και αυτός πιό διαλλακτικός.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Αυτό:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nitse3 Προβολή μηνύματος
    Ίσως κανά gsxr ή ninja 250 του 17-19.
    Δεν είναι υπερβολή για πρώτη μηχανή;
    Όχι, 250κ.εκ ειναι μια χαρά για πρώτο μηχανάκι.

Μη ξεχνάς ότι θέλεις να μπεις και στην εθνική.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Σε γενικές γραμμές όλοι όσοι γνωρίζω με μηχανές και ακόμη και ο ίδιος ο δάσκαλος οδήγησης επιμένουν στο "μικρή μηχανή για αρχή". Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δεί αυτή την οπτική που παρουσιάζετε. Ο ενδοιασμός μου παραμένει στο κατά πόσο εύκολα θα μάθω να οδηγάω με μια μεγαλύτερου κυβισμού μηχανή, δεδομένου ότι είναι και πιο βαρία, έχει και μεγαλύτερο γκάζι. Γιατί καλώς ή κακώς στα μαθήματα οδήγησης δεν μαθαίνεις ουσιαστική οδήγηση σε δρόμο.
    ένα μηχανάκι 250κ.εκ, μικρό είναι.

Μην αγχώνεσαι.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Καλημέρα.
    Με το 250ρι νιώθεις πως οδηγάς μοτοσυκλέτα,ξεφεύγει από τα 125κε που η όλη αίσθηση ε,είναι λίγο παπάκι.
    Δεν κρίνω τα παπάκια/μοτοσυκλετάκια αρνητικά απλά είναι ότι είναι .
    Καλές βόλτες με ότι και να πάρεις !

edit αφού προορίζεται για καθαρά αστική χρήση ίσως θα μπορούσες να δεις και ένα σκούτερ.Έχει πολλά θετικά σαν εργαλείο πόλης
    και για παραέξω σε περιορίζει τόσο όσο μια μοτοσυκλέτα ίδιων κ.ε.
    when life gets complicated... i ride.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ωραία για να διευρύνω λοιπόν λίγο την συζήτηση, για νέο οδηγό, με budget μέχρι 3.500ε, τι θα προτείνατε, είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο, ιδανικά 150cc, μαξ 200, και με στήσιμο μοτοσυκλέτας;
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...honda-cbr-125r

Αλλιως θα πηγαινα σε ενα sh150 ,με προστασια σχετικα απο βροχη,γενικως καλυτερη προστασια,οχι ασχημο γκαζι,θ αποκτουσα καποια εμπειρια και μετα θα επερνα μοτοσυκλετα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Κατα την ταπεινη μου αποψη,αφου εισαι νεος στην μοτοσυκλεττα,παρε το μηχανακι αφου το παζαρεψεις ,κανε την δουλεια σου για οποιο διαστημα θεωρεις οτι εχεις μπει με ασφαλεια στο μοτοσυκλετιστικο γιγνεσθαι,και οταν νοιωσεις ετοιμος , ανεβα κυβικα.Το πηρες φτηνα ,λογω μεταχειρισμενου,και καταγωγης (κινεζικο),εμαθες,δεν σε νοιαζει πολυ,αν σου επεσε η το γρατζουνισες, (ανωδυνα) ,και το πουλησες αργοτερα για κατι αλλο καλυτερο ,μεγαλυτερο,και αν θες και καινουργιο.Ξεκινα,σιγα-σιγα,και δεν θα μετανοιωσεις.Ο ενθουσιασμος, και η βιασυνη λογω αυτου,συνηθως κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο,στον χωρο της μοτοσυκλεττας.Γνωμη μου μετα απο 48 χρονια εμπειριας στον χωρο της μοτο.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 30/10/2024 στις 13:22.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CFMOTO - Γενικό chat
    από athletico στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 238
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2025, 13:32
  2. CFMOTO 250NK
    από cfloratos στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 239
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2023, 04:10
  3. CFMOTO 400GT
    από lleonidas στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2023, 20:34
  4. CFMOTO 400 GT και ΝΚ
    από lleonidas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2019, 19:16
  5. CFMOTO 650 MT
    από lleonidas στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2019, 15:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •