Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 63

Θέμα: Επίσκεψη στο εστιατόριο Δέλτα (** MIchelin) στις 9 ή 10 Ιανουαρίου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Έχω δοκιμάσει το Pelagos της Four Seasons και εκεί κατάλαβα της διαφορές μία τέτοιας κουζίνας.

Νομίζω είναι ακόμα Michelin αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Υπάρχουν κιάλλου τύπου ακριβά εστιατόρια (π.χ. Beefbar) που δεν θα το έλεγα υψηλή γαστρονομία, αλλά προφανώς είναι και αυτό γ@μιστερό.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Έχω πάει 2-3 φορές στης Λαμπίρη στο Πικέρμι (meat the stars).
    Ο υιός γουστάρει πικάνιες κι εγώ με τη γυναίκα μου μάγουλα και σαλάτα του Καίσαρα.
    Βασικά σκάσαμε στο κρεατικό, καλό κρεατικό όμως.
    Είμαι βλάχος στο φαγητό το ξέρω.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Έχω πάει 2-3 φορές στης Λαμπίρη στο Πικέρμι (meat the stars).
    Ο υιός γουστάρει πικάνιες κι εγώ με τη γυναίκα μου μάγουλα και σαλάτα του Καίσαρα.
    Βασικά σκάσαμε στο κρεατικό, καλό κρεατικό όμως.
    Είμαι βλάχος στο φαγητό το ξέρω.

Τελικά τα "γίδια" ήμαστε περισσότερα από όσα νομίζαμε.....

(Από βδομάδα πάω για προσκύνημα στα Καλύβια.....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Θα κάνω μία γενική παρατήρηση, τα εγώ δεν ξέρω από τέχνη, γαστρονομία, λογοτεχνία, μουσική κλπ ¨σκοτώνουν¨ ευκαιρίες και προοπτικές να ζήσουμε εμπειρίες και να γνωρίσουμε - εκτιμήσουμε νέα και υπέροχα πράγματα.

Ένας πίνακας μπορεί να αξίζει περισσότερο από τις μπογιές του, ένα βιβλίο από το χαρτί του, μια συναυλία από ένα cd και ένα ποιοτικό γεύμα από τα 50 πιτόγυρα που θα μπορούσαμε αντίστοιχα να αγοράσουμε.

Και αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να το καταλάβει και να το εκτιμήσει!

Προφανώς δεν είναι όλα για όλους ούτε και για χόρταση αλλά είναι κρίμα να μην εξελισσόμαστε λόγω άγνοιας που αντανακλαστικά προκαλεί την ατολμία και τη χλεύη.

Προφανώς τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε κανέναν προσωπικά!

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Θα κάνω μία γενική παρατήρηση, τα εγώ δεν ξέρω από τέχνη, γαστρονομία, λογοτεχνία, μουσική κλπ ¨σκοτώνουν¨ ευκαιρίες και προοπτικές να ζήσουμε εμπειρίες και να γνωρίσουμε - εκτιμήσουμε νέα και υπέροχα πράγματα.

Ένας πίνακας μπορεί να αξίζει περισσότερο από τις μπογιές του, ένα βιβλίο από το χαρτί του, μια συναυλία από ένα cd και ένα ποιοτικό γεύμα από τα 50 πιτόγυρα που θα μπορούσαμε αντίστοιχα να αγοράσουμε.

Και αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να το καταλάβει και να το εκτιμήσει!

Προφανώς δεν είναι όλα για όλους ούτε και για χόρταση αλλά είναι κρίμα να μην εξελισσόμαστε λόγω άγνοιας που αντανακλαστικά προκαλεί την ατολμία και τη χλεύη.
    Ξέρεις Παντελή ενώ συμφωνώ στο animus όσων λες , διαφωνώ στην σύγκριση και θα εξηγήσω.

Το να πας σε ένα μουσείο τέχνης και να θαυμάσεις έναν πίνακα , γλυπτό κλπ είναι οικονομικά προσβάσιμο σε όλους, καθώς τα κόστη αυτών δεν είναι απαγορευτικά (και πολλές φορές δωρεάν )
    Το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή μια συλλογή ποιημάτων καλή ώρα , επίσης.
    Το να πας σε μία συναυλία και να απολαύσεις έναν καλλιτέχνη επίσης.

Η υψηλή γαστρονομία όμως καλώς ή κακώς έχει καθαρή ταξική απόχρωση.
    Το υψηλής γαστρονομίας φαγητό είναι μια ζωιρή υπενθύμιση ότι κάποιοι δεν έχουν φάει 3 μέρες και κάποιοι ''κάνουν παιχνίδι '' με το φαγητό τους στην ενήλικη διάσταση του.
    Δεν απευθύνεται σε όλους, δεν έχει καμία καθολική ή απόλυτη πανανθρώπινη αξία.

Ελιτιστική αντιμετώπιση μίας βασικής ανθρώπινης ανάγκης στο βωμό του να ξεχωρίσουν οι λίγοι από τους πολλούς.
    Αλλά όλο αυτό είναι η άποψη μου και η αξία της περιορίζεται υποκειμενικά στο αποδέκτη.

Τέλος, δεν έχει καμία σχέση ούτε είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο νύξη προς τον επενδυτή της καρδίας μου. (ptc)
    The Dirty Harry

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ήθελα να απέχω για να μη χαλάσω την πρόσκληση του πουτς, αλλά ακριβώς ό,τι είπε ο πτώμας. Προσωπικά, απολαμβάνω πιο μοντέρνα κουζίνα και "περίεργες" γεύσεις, και, ενίοτε, επισκέπτομαι κάποιο καλό εστιατόριο. Αλλά 240€ για να φάει ένα άτομο 12 μπουκιές δε θα τα έδινα ποτέ μου. Και, μάλιστα, θεωρείται και εξαιρετική τιμή. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ούτε η κουζίνα, ούτε η ποσότητα.

Αν και δέχομαι ότι κάποιοι σνομπάρουν και την κουζίνα καθαυτή, όπως αντίστοιχα κάνω εγώ όταν βλέπω να κανονίζετε μοτοβόλτες και κάποιοι το πρώτο που ρωτάνε είναι αν θα έχει παϊδάκια ή προβατίνα. Όπως τη βρίσκει κανείς.
    Life begins at 45°.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ήθελα να απέχω για να μη χαλάσω την πρόσκληση του πουτς, αλλά ακριβώς ό,τι είπε ο πτώμας. Προσωπικά, απολαμβάνω πιο μοντέρνα κουζίνα και "περίεργες" γεύσεις, και, ενίοτε, επισκέπτομαι κάποιο καλό εστιατόριο. Αλλά 240€ για να φάει ένα άτομο 12 μπουκιές δε θα τα έδινα ποτέ μου. Και, μάλιστα, θεωρείται και εξαιρετική τιμή. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ούτε η κουζίνα, ούτε η ποσότητα.

Αν και δέχομαι ότι κάποιοι σνομπάρουν και την κουζίνα καθαυτή, όπως αντίστοιχα κάνω εγώ όταν βλέπω να κανονίζετε μοτοβόλτες και κάποιοι το πρώτο που ρωτάνε είναι αν θα έχει παϊδάκια ή προβατίνα. Όπως τη βρίσκει κανείς.
    Α καλά , φτάσαμε να συμφωνούμε δημοσίως.

Μισή ντροπή δική σου μισή ντροπή δική μου.
    The Dirty Harry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ήθελα να απέχω για να μη χαλάσω την πρόσκληση...
    Κι εγώ για αυτό έγραψα μετά από κάτι μέρες, αλλά πλέον νομίζω ότι το θέμα, καλώς ή κακώς έχει παρεκκλίνει ήδη αμετάκλητα.

Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος

Προφανώς τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε κανέναν προσωπικά!
    Διαβάζοντας το, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι τα οπιούχα.

Άντε εξήγησε εσύ στους μπάτσους, ότι το g σου είναι για διεύρυνση των οριζόντων σου.
    Oldfarts never die

Νέο μέλος Το avatar του/της ThatSlowMF
    "Βεβαίως Κυρ πάτσε μου μιλάμε καθαρά εγκυκλοπαίδικη χρήση, με παρεξηγήσατε"

V2 Mόνον

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Διαβάζοντας το, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι τα οπιούχα.

Άντε εξήγησε εσύ στους μπάτσους, ότι το g σου είναι για διεύρυνση των οριζόντων σου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ThatSlowMF Προβολή μηνύματος
    "Βεβαίως Κυρ πάτσε μου μιλάμε καθαρά εγκυκλοπαίδικη χρήση, με παρεξηγήσατε"

Τι να σου κάνουνε λεφτά, μπριζόλες και ναρκωτικά όταν έχεις Er

Θας σας πω μια αστεια κατ' εμε ιστορια ..επι του θεματος.

Για τον κλασικο τον Ελληνα ...
    Την θυμαμαι και γελαω .

Συνεβη σε μια απο τις επισκεψεις μου σε εστιατοριο/ ξενοδοχειο της Λοζανης στην Ελβετια οπου ειχαμε παει ενα team απο την επιχειρηση που εργαζομουν για να κανουμε μια παρουσιαση της Ελληνικης γαστρονομιας, κρασιων κτλ ...ακομα και το κλιμα (μουσικη , ντεκορ) θυμιζε Ελλαδα .
    Αφου τελειωσαμε και οι υποχρεωσεις μας ελαβαν τελος , για να μας ευχαριστησουν οι Ελβετοι ( και αφου ημασταν και φιλοξενουμενοι στο ιδιο το ξενοδοχειο μες στην χλιδή καξ μας ειχαν δωσει και pass για το prive club που ειχε στο ισογειο διπλα ) μας εκαναν "δωρο" ενα τραπεζι στο πιο καλο μαγαζι τους και συγγεκρημενα στο καλυτερο τραπεζι .
    Το τραπεζι αυτο ειχε εξτρα χρεωση κανονικα και βρισκοταν στην ουσια μεσα και πανω απο την κουζινα ,οπου εβλεπες μπροστα σου την ολη διαδικασια .
    Το μαγαζι λεγοταν la table .
    ...Εκει λοιπον την ωρα που εσκασε ο σομελιερ με το κρασι και αναλαβε ο δικος μας προυσταμενος εστιατοριου να δοκιμασει το κρασι και να πει οκ για να συνεχισουμε ....
    Τους τα εβγαλε 2 φορες χαλασμενα !!! Εκει πρεπει να μας καταραστηκανε κανονικα ομως !

Monsieur Cannibale Το avatar του/της HelenKoR
    Εμένα θα με ενδιέφερε
    I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Το υψηλής γαστρονομίας φαγητό είναι μια ζωιρή υπενθύμιση ότι κάποιοι δεν έχουν φάει 3 μέρες και κάποιοι ''κάνουν παιχνίδι '' με το φαγητό τους στην ενήλικη διάσταση του.
    Δεν απευθύνεται σε όλους, δεν έχει καμία καθολική ή απόλυτη πανανθρώπινη αξία.
    (ptc)
    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα λεφτά!!!!

Έχω φάει κι εγώ σε λεγόμενο "καλό" εστιατόριο (λόγω δουλειάς) όπου ο λογαριασμός είχε φτάσει στον θεό για να εντυπωσιάσουμε και καλά, τον πρόεδρο της ISUZU Ταϊλάνδης (αυτός, βέβαια ήταν περίπου "ενεργήθη η φόρβας εις το αλώνιον")
    Νόστιμο; πολύ! Χόρτασα; όσο δεν πήγαινε (τζάμπα ήταν....) αλλά 200 ευρώ που πήγε (περίπου) το κεφάλι, ΔΕΝ θα τα έδινα.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HelenKoR Προβολή μηνύματος
    Εμένα θα με ενδιέφερε
    Ε ναι, εσένα σε βλέπει κανείς, και λέει, αυτή είναι σωποδήποτε φαγού.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βιντεάκια (2) από Σέρρες στις 28-10-07
    από kapoulos στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2007, 09:32
  2. Paintball Mods VS Members στις 22/10/2006 στην Λυκόβρυση
    από Nostra στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2007, 12:24