Δεν μου έχει τύχει ακόμη, αλλά με 38 βαθμούς, θα καθόμουν στα αυγά μου. Ακόμη και με το αυτοκίνητο είναι ταλαιπωρία.
Δεν μου έχει τύχει ακόμη, αλλά με 38 βαθμούς, θα καθόμουν στα αυγά μου. Ακόμη και με το αυτοκίνητο είναι ταλαιπωρία.
Πέρυσι , 15Αυγουστο , ημερήσια , Πήλιο , περι τα 400χλμ πήγαινε-ελα.
Έξω απο τη Λάρισα, 40 βαθμούς, δεν κυκλοφορούσε ψυχή, όχι δίκυκλο
1.5 ώρα στο καταμεσήμερο, ήμουν με καλοκαιρινό παντελόνι μηχανής, διάτρητο μπουφάν,γάντια καλοκαιρινά ενισχυμένα , βαμβακερό μπλουζάκι μέσα, καλοκαιρινά μποτάκια αεριζόμενα
και το Shoei NXR2 με φουλ ανοιχτούς τους αεραγωγούς. Οπότε, φτάνω, αράζω με παρέα για
φαγητό, καφέ, νερό, γλυκάκι και το βραδάκι μετά τις 20.00 που επέστρεφα , έβαλα και ένα βαμβακερό πουκάμισο πάνω απο το διάτρητο , για ψιλοψύχρα.
Εντωμεταξύ , έξω απο τη Λάρισα έγραφε 32 βαθμούς στις 21.00 το βράδυ , επίδομα ζέστης πρέπει να παίρνουν οι Θεσσαλοί
Γενικότερα, ασχέτως μηχανής, σε μέρες καύσωνα, θέλει να είσαι κομπλέ απο ηλεκτρολύτες + νερό
ΥΓ μεμβράνη στους 40 βαθμούς πας για σάουνα ενισχυμένη , κατ'εμέ. Κινδυνεύεις με θερμοπληξία δηλαδή
@Peter ναι και μην σου τύχει να δουλεύεις στην Β. Αφρική καλοκαίρι μήνα
@Thresh αυτό μου φαίνεται και μένα λογικό
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχω βίντεο από το θερμόμετρο του αυτοκινήτου στον περιφερειακό της Λάρισας.. 46 βαθμούς με το αυτοκίνητο να κινείται περίπου με 80 χ.α.ω (και όχι σταματημένο σε κάποιο φανάρι)
Τρόμαξα, το λέω και το ομολογώ...
Και μην νομίζεις.. 30 λεπτά αργότερα, στα Τρίκαλα που μένω.. 44 έλεγε..
Αλλά το 44 το είχα ξαναδεί! Το 46 όχι!
Δεν ξέρω για ποια μεμβράνη λέτε,
υποθέτω αντιανεμικη/αδιαβροχη,με 35c και τέτοιο
πράγμα από μέσα το πιο πιθανό είναι πως μετά
από 10 χλμ θα σταματήσεις και θα την βγάλεις, χωρίς τον αέρα να σε στεγνώνει θα γεμίσουν ιδρώτα μέχρι και οι μπότες.
when life gets complicated... i ride.
Κι εγώ από την έρημο γύρισα. 40 βαθμοί, ολόσωμη στολή εργασίας και κλάμα γιατί δεν παλευόταν. Γενικα υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς αλλά όπως και να το κάνουμε είναι αφύσικο για το ανθρώπινο σώμα.
Εγώ προσωπικά αναφέρομαι στην θερμική επένδυση του μπουφάν μου και όχι στην αδιάβροχη μεμβράνη. Η επένδυση σε πιάνει τόσο όσο ώστε να μην σε διαπερνά πλήρως ο αέρας ενώ παράλληλα διατηρείται δροσερή στον κορμό.Δεν ξέρω για ποια μεμβράνη λέτε,