Πάντως στα τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ δίτροχο ποτέ δεν ζορίστηκα ιδιαίτερα στην βροχερή Αθήνα όπου κυρίως γίνεται διήθηση σε σταματημένα.
Αντιθέτως αγχώθηκα πολύ περισσότερο όταν σε ταξίδια πήγαινα αναγκαστικά 100-120χλμ επί 2-3 ημέρες σε βροχή και με μειωμένη ορατότητα. Μετά από 3-4 ώρες σε τέτοιες συνθήκες ήμουν πτώμα λόγω της υπερέντασης.
Κατά τα άλλα προφανώς και είναι απολύτως σεβαστή η κάθε άποψη ως προς την προσωπική ασφάλεια.
'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'
6.30 το πρωί από Γλυφάδα πήγα Χολαργό και ήταν απολαυστικα που δεν είχε αλλά 2τροχα ο δρόμος. Εννοώ τους "γρήγορους και άμπαλους, " που είναι επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και για όλους τους άλλους.
Και σιγά την βροχή ρε παιδιά που θα αφήσουμε την μηχανή.
Ποτέ δεν συμπάθησα τη βροχή με τη μηχανή. Στην παλιά μου δουλεια με βολευαν τα ΜΜΜ για όταν έβρεχε. Στην επόμενη όχι τόσο. Οπότε με την κίνηση να γίνεται ακόμα χειρότερη όταν βρέχει, το πηρα απόφαση οτι θα βγαινω και με βροχή. Αγόρασα λοιπόν αδιάβροχα και τα είχα στην ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΑ μου για παν ενδεχόμενο. Τελικά στα 2 χρόνια τα χρειάστηκα μαξ 5 φορές.
Η αλήθεια είναι ότι με βροχή ειναι λίγο πιο δυσκολη η οδηγηση. Αλλά δεν με πτοουσε, τσουκου τσουκου εφτανα. Ήταν και ένας λόγος που για ένα διαστημα κοιταζα για σκουτερ.
Το νεο γραφείο ευτυχως ειναι κοντά στο σπίτι, πάω με το λεωφορειο χωρις καμια ταλαιπωρια και αρκετα γρηγορα. Η μηχανη έχει περιοριστει στα απολυτως απαραίτητα και μονο όταν το μετρό δεν βολευει οποτε δεν ανυσηχω πια για τον καιρο.
Σήμερα ήταν ωραία, ούτε πολύ βροχή, καθαρός ο δρόμος από τις προηγούμενες μέρες, ούτε γλίστραγε ούτε τίποτα.
Προσωπικά με το μηχανάκι γουστάρω ανεξάρτητα από τον καιρό.
Με χαλαρώνει, σταματάει να με απασχολεί το οτιδήποτε, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που συνήθως βρίζω τον μπροστινό.
Μέχρι πέρσι ήμουν αποκλειστικά και μόνο με αυτοκίνητο και ας ήθελα περίπου 3 ώρες στο δρόμο καθημερινά.
Μάλιστα για μεγάλο διάστημα δεν σκεφτόμουν καθόλου την αγορά scooter για τις καθημερινές μετακινήσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν πως το Street Triple έκανε 8000km σε 2 χρόνια. Αν δεν ήταν για βόλτα δεν το κουνούσα. Ακόμα και αν ήθελα να κατέβω κέντρο το έκανα με το αυτοκίνητο (ή πολύ πιο σπάνια ΜΜΜ).
Επίσης μου έβγαινε τόση κούραση από τις μετακινήσεις μέσα στην εβδομάδα που τα ΣΚ το μόνο πράγμα που ήθελα ήταν να κάτσω χαλαρά με καφέ. Πρακτικά δεν χαιρόμουν σχεδόν καθόλου τo όχημά μου.
Πέρσι τον Ιανουάριο μετά από πολλές ημέρες απελπισίας και χαμένων ραντεβού/χρημάτων, πήρα τη Vespa και το ένα αυτοκίνητο κινείται μόνο μια φορά το μήνα για να αλλάξει θέση.
Αγχώνομαι πάρα πολύ με το χάος στο δρόμο, αλλά όπως είναι το πρόγραμμά μου σίγουρα φέτος και μάλλον και του χρόνου η μετακίνηση θα γίνεται με τη Vespa.
Από την άλλη όσο άχαρη και αν είναι η μετακίνηση εντός πόλης, νιώθω όμορφα πάνω στο δίκυκλο (έχω οδηγήσει μηχανή ελάχιστα ως πολύ νέος σε αυτό) και βρίσκω πως αναπληρώνω κατά κάποιο τρόπο το χαμένο χρόνο.
Οπότε υπάρχει και μια δόση χαράς σε όλο αυτό. Τέλος κυριολεκτικά χαίρομαι το όχημά μου κάθε μέρα και μάλιστα στο περιβάλλον για το οποίο φτιάχτηκε.
Στο θέμα μας τώρα νιώθω πως τις μέρες που βρέχει και η κίνηση είναι αυξημένη, το πιο επικίνδυνο δεν είναι η βροχή, η ορατότητα ή η ολισθηρότητα, αλλά το γεγονός πως οι περισσότεροι χάνουν την ελάχιστη υπομονή που έτσι και αλλιώς διαθέτουν και δεν προσέχουν καθόλου.
Αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα κάνει τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα.
Πολύ προσοχή, λίγη τύχη και πάντα όρθιοι όλοι μας!
No one told you when to run,
you missed the starting gun
Ειμαστε κι εμεις, που πιανουμε δουλεια 8 και φευγουμε 8.01 απο το σπιτι.
Οποτε αναγκαστικά με μηχανη, ακομα και με ινδονησιακο τυφώνα.
Η καθημερινή μετακίνηση είναι συνολικά 15 χλμ, συνήθως την κάνω με ποδήλατο, αλλά όταν βρέχει, παίρνω αναγκαστικά τη μηχανή. Το αυτοκίνητο δεν επιλέγεται τόσο για την κίνηση, όσο και για το παρκάρισμα
Καλύτερα μιας ώρας κρύο και βροχή, παρά σαράντα χρόνια μ@λάκας στο κουτί.
![]()
Oldfarts never die
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2