Από που να αρχίσω και που να τελειώσω..
- Καλό είναι να ενημερωνόμαστε γιά ιστορικά θέματα από την αυθεντική πηγή και όχι π.χ. από το Ε της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας.
- Οπωσδήποτε θα εκνευριζόμουν αν μου σκότωνε τον πατέρα κάποιος εισβολέας. Αλλά αν εξαφάνιζε παράλληλα τους Σκύθες ληστές που έχουν ξεκληρίσει το μισό χωριό μου, θα τον συγχωρούσα και θα του έλεγα "ευχαριστώ" γιατί το παιδιά μου δεν θα έχουν πλέον αυτόν τον κίνδυνο.
- Η Τροία αλώθηκε το 1184-1196 π.χ. Οι Τούρκοι πρωτοεμφανίστηκαν τον 6ο αι. μ.χ.
- Ο Αλέξανδρος όχι μόνο δεν έκαψε ναούς, αλλά τηρούσε καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκίας.
- Οι Πέρσες δεν ήταν ένα ενιαίο έθνος. Ήταν σκόρπιες φυλές που ο Δαρείος Ά του ένωσε διά της βίας (βλέπε αθηναϊκή συμμαχία). Αν εξαιρέσουμε την πλούσια Βαβυλώνα όλη η υπόλοιπη επικράτεια αποτελούνταν από χωριά χωρίς ίχνος υποδομής. Δεν υπήρχε πολιτιστική ανάπτυξη. "Πέρσης ιστορικός", είναι σαν αυτό που λέγαμε παλαιότερα "Αλβανός τουρίστας". Οι ανασκαφές στην Περσία έχουν να επιδείξουν μόνο ξερολιθιές και σπίτια.
- Ο σκελετός που βρέθηκε στην Αφρική χρονολογείται το 40.000 π.χ. (αν θυμάμαι καλά). Ο σκελετός που βρήκε ο Άρης Πουλιανός στα Πετράλωνα Χαλκιδικής χρονολογείται το 750.000 π.χ.
Δεν λέω ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Λέω ότι δεν είναι καλό να καταπίνεις αμάσητα ότι προβάλουν τα διάφορά μέσα.
Εν τέλει, να θέσω και εγώ ένα ερώτημα:
Αν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο "σκάρτος", γιατί τον λατρεύουν μέχρι σήμερα; Γιά τα κακά που τους έκανε;