Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 69

Θέμα: Μέγας Αλέξανδρος

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω..

- Καλό είναι να ενημερωνόμαστε γιά ιστορικά θέματα από την αυθεντική πηγή και όχι π.χ. από το Ε της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας.

- Οπωσδήποτε θα εκνευριζόμουν αν μου σκότωνε τον πατέρα κάποιος εισβολέας. Αλλά αν εξαφάνιζε παράλληλα τους Σκύθες ληστές που έχουν ξεκληρίσει το μισό χωριό μου, θα τον συγχωρούσα και θα του έλεγα "ευχαριστώ" γιατί το παιδιά μου δεν θα έχουν πλέον αυτόν τον κίνδυνο.

- Η Τροία αλώθηκε το 1184-1196 π.χ. Οι Τούρκοι πρωτοεμφανίστηκαν τον 6ο αι. μ.χ.

- Ο Αλέξανδρος όχι μόνο δεν έκαψε ναούς, αλλά τηρούσε καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκίας.

- Οι Πέρσες δεν ήταν ένα ενιαίο έθνος. Ήταν σκόρπιες φυλές που ο Δαρείος Ά του ένωσε διά της βίας (βλέπε αθηναϊκή συμμαχία). Αν εξαιρέσουμε την πλούσια Βαβυλώνα όλη η υπόλοιπη επικράτεια αποτελούνταν από χωριά χωρίς ίχνος υποδομής. Δεν υπήρχε πολιτιστική ανάπτυξη. "Πέρσης ιστορικός", είναι σαν αυτό που λέγαμε παλαιότερα "Αλβανός τουρίστας". Οι ανασκαφές στην Περσία έχουν να επιδείξουν μόνο ξερολιθιές και σπίτια.

- Ο σκελετός που βρέθηκε στην Αφρική χρονολογείται το 40.000 π.χ. (αν θυμάμαι καλά). Ο σκελετός που βρήκε ο Άρης Πουλιανός στα Πετράλωνα Χαλκιδικής χρονολογείται το 750.000 π.χ.
    Δεν λέω ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Λέω ότι δεν είναι καλό να καταπίνεις αμάσητα ότι προβάλουν τα διάφορά μέσα.

Εν τέλει, να θέσω και εγώ ένα ερώτημα:
    Αν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο "σκάρτος", γιατί τον λατρεύουν μέχρι σήμερα; Γιά τα κακά που τους έκανε;

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Θυμίζω ότι οι Τούρκοι (όχι άδικα ίσως), επιμένουν ότι οι βάρβαροι Έλληνες καταστρέψανε τον αρχαίο πολιτισμό τους στη Τροία.

Σε κάθε περίπτωση, το να είσαι τόσο μικροπρεπής ώστε να νομίζεις ότι κάποια νοητά σύνορα, κάποιες ομοιότητες στο σχήμα και στους λαρρυγγισμούς σε κάνουν διαφορετικό από κάποιους δίπλα σου που δεν καταλαβαίνεις τη γλώσσα τους, είναι απλά ένα ακόμα δείγμα του πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι...
    μα τι λες ρε φίλε??

ποιός στα λέει αυτά???

*με κάλυψε ο χωμάτινος... αλλα θα κρατήσω δυο σχόλια

1ον οι τούρκοι δεν επιμένουν ούτε κάν υποστιρίζουν κάτι τέτοιο, αν πάς στην αρχαία τροία θα το καταλάβεις, και

2ον, όταν οι αρχαίοι έλληνες εχτίζαν πόλεις οι υπόλοιποι λαοί πίναν αίμα και έκοβαν κεφάλια στις μάχες. δεν χαρακτηρίστικαν αδίκως βάρβαροι, και το ότι έκαναν κάποια βήματα προς τον πολιτισμό δεν τους έκανε πολιτισμένους.

παρεπιπτώνως, να προτείνω ένα ανάγνωσμα, ιστορικό μυθιστόρημα βιογραφία του αλεξάνδρου, του στήβεν πρεσφιλντ με τίτλο "οι αρετές του πολέμου"... είναι ρκετά αξιόλογο, αν και όχι το καλύτερο του συγγραφέα νομίζω αξίζει μια ανάγνωση

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    παρεπιπτώνως, να προτείνω ένα ανάγνωσμα, ιστορικό μυθιστόρημα βιογραφία του αλεξάνδρου, του στήβεν πρεσφιλντ με τίτλο "οι αρετές του πολέμου"... είναι ρκετά αξιόλογο, αν και όχι το καλύτερο του συγγραφέα νομίζω αξίζει μια ανάγνωση
    Συμφωνώ, πολύ καλή αφήγηση.

Θεωρώ το καλύτερό του τους "Ανεμους του πολέμου"

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Συμφωνώ, πολύ καλή αφήγηση.

Θεωρώ το καλύτερό του τους "Ανεμους του πολέμου"

μαζι σου φίλε... αν και οι περισότεροι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο είναι οι πύλες της φωτιάς (που είναι εκπληκτικό) εγώ λατρεύω το άνεμοι πολέμου.

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Και για να μην νομιζεις οτι με την τελευταια σου απαντηση ειπες κατι το εξυπνο θα ηθελα να μου πεις τι εχεις μελετησει για τον Αλεξανδρο και απο που? Μιας και θελεις να κανεις κουβεντα για το θεμα (και ειπες και οτι δεν εχω να σου απαντησω τιποτα) θα ηθελα να ξερω το επιπεδο των γνωσεων σου για να δω τι σοη κουβεντα θελεις να κανουμε. Μιας και αυτα που μου λες θελουν δουλεια πολυ. Αλλωστε ειμαι απο τους τυπους που δεν με ενδιαφερει η γνωμη των πολλων αλλα η γνωμη των ειδικων (ελπιζω να κατανοεις τι λεω)

Με το "ήθος" που επιδεικνύεις, τί είναι αυτό που σε κάνει να περιμένεις απάντηση; Απαντώ σε άτομα που σέβονται όλων τις απόψεις, χωρίς ύφος ανωτερότητας και ειρωνείας. Αυτό προτείνεις σε όποιον εντρυφεί στη μελέτη; Αυτό είναι το ήθος που προκύπτει απ' τη μόρφωση; Εξάλλου ακόμα δεν απάντησες στο ερώτημά μου. Έχεις διαβάσει όλη τη γραμματεία περί Αλεξάνδρου; Εύγε! Ξέρεις τα πάντα!
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος

- Καλό είναι να ενημερωνόμαστε γιά ιστορικά θέματα από την αυθεντική πηγή και όχι π.χ. από το Ε της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας. ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗ" ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΘΕΛΩ ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

- Οπωσδήποτε θα εκνευριζόμουν αν μου σκότωνε τον πατέρα κάποιος εισβολέας. Αλλά αν εξαφάνιζε παράλληλα τους Σκύθες ληστές που έχουν ξεκληρίσει το μισό χωριό μου, θα τον συγχωρούσα και θα του έλεγα "ευχαριστώ" γιατί το παιδιά μου δεν θα έχουν πλέον αυτόν τον κίνδυνο. ΑΝ ΦΟΒΟΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΜΑΦΙΟΖΟΥΣ Ή ΑΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΦΙΛΕ ΧΩΜΑΤΙΝΕ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟ. "ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ" ΚΑΝΩ.

- Η Τροία αλώθηκε το 1184-1196 π.χ. Οι Τούρκοι πρωτοεμφανίστηκαν τον 6ο αι. μ.χ. ΙΣΩΣ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

- Ο Αλέξανδρος όχι μόνο δεν έκαψε ναούς, αλλά τηρούσε καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκίας. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΝΑΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ; ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ;

- Οι Πέρσες δεν ήταν ένα ενιαίο έθνος. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Ήταν σκόρπιες φυλές που ο Δαρείος Ά του ένωσε διά της βίας (βλέπε αθηναϊκή συμμαχία). Αν εξαιρέσουμε την πλούσια Βαβυλώνα όλη η υπόλοιπη επικράτεια αποτελούνταν από χωριά χωρίς ίχνος υποδομής. Δεν υπήρχε πολιτιστική ανάπτυξη. "Πέρσης ιστορικός", είναι σαν αυτό που λέγαμε παλαιότερα "Αλβανός τουρίστας". Οι ανασκαφές στην Περσία έχουν να επιδείξουν μόνο ξερολιθιές και σπίτια. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΘΕΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ; ΤΟΤΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ;...ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ...ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ, ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΤΡΟΠΩΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΡΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

- Ο σκελετός που βρέθηκε στην Αφρική χρονολογείται το 40.000 π.χ. (αν θυμάμαι καλά). Ο σκελετός που βρήκε ο Άρης Πουλιανός στα Πετράλωνα Χαλκιδικής χρονολογείται το 750.000 π.χ. Ο ΠΕΤΡΑΛΩΝΙΟΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ", ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΊΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΑΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.
    Δεν λέω ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Λέω ότι δεν είναι καλό να καταπίνεις αμάσητα ότι προβάλουν τα διάφορά μέσα. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΟΙ "ΠΗΓΕΣ" ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, Ή ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΗΜΟ ΝΑ "ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ "ΠΗΓΗ". Η ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ "ΠΗΓΗ", ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: Ο ΤΑΔΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΟΝΟ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Αν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο "σκάρτος", γιατί τον λατρεύουν μέχρι σήμερα; Γιά τα κακά που τους έκανε;
    ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ; ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ; Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ; ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΊ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ; ΑΠ'ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΟΙΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ; ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ: "ΠΟΔΙ ΠΟΝΕΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΜΗ ΠΟΝΕΙ"; ΦΙΛΕ ΧΩΜΑΤΙΝΕ, ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ, Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΠΟΠΤΕΣ. ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ"ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΥΡΡΑΝΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ "ΣΩΚΡΑΤΗΔΕΣ" ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΆΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΜΨΙΜΑ ΥΠΗΡΧΑΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ(=ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΖΩΗ). (Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ).
    ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΑ, ΑΛΛΑ Η ΤΑΠΕΙΝΌΤΗΣ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ.
    -ΦΙΛΙΚΑ.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Εξάλλου ακόμα δεν απάντησες στο ερώτημά μου.
    Δηλαδη επιμενεις ακομα?

ΥΓ Μην εξαπτεσαι. Και βεβαια δικαιωμα σου ειναι να λες οτι θες και να --νομιζεις -- οπως λες παραπανω. Αλλα απο την αλλη και μενα ειναι δικαιωμα μου να μην αφηνω να περνανε ανακριβειες, γιατι μπορει να τις διαβασει και καποιος αδαης που δεν γνωριζει καλα την ιστορια και να μεινει με λανθασμενη εντυπωση. Αν πιστευεις οτι εχεις δικιο δεν εχεις παρα να με παραπεμψεις στις πηγες σου και θα σου βγαλω και το καπελο.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Να επέμβω...

Αναχρονισμός σε κοινότυπα στρατιωτικά επεκτατικά σχέδια δεν υφίσταται.
    Οι τακτικές του Μ.Αλεξάνδρου , χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και απο τον Ναπολέωντα και τον Χίτλερ, ώς πρότυπο διακυβέρνησης και κατάληψης , χωρών με την χρήση στρατού.

Η Ελλάδα ενώθηκε αρχικά διά της βίας (όποιος δεν συμμορφώνεται καίγεται) απο τον πατέρα του Φίλιππο , ο οποίος πεθαίνοντας άφησε μια αυτοκρατορία, ανάλογη με εκείνη που είχε διαμορφωθεί απο τους Πέρσες στην Ανατολή.

Είναι φυσικό , να επιτεθεί κάποιος στον δυνατότερο εχθρό του , εφόσον είναι απροετοίμαστος. Είναι βασική αρχή του πολέμου αν θέλετε.

Οι Πέρσες άργησαν να αντιδράσουν. Αυτό πλήρωσαν. Η εξάπλωση των Ελληνικών στοιχείων , έγινε διά της βίας και πολλές φορές λόγω πολιτικών διαπλοκών (βλ. Γάμος Μ.Αλέξανδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για γεώ-οικονομικά συμφέροντα)

Ο τρόπος σκέψης και δράσης παρέμεινε ο ίδιος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γιατί να θεωρηθεί αναχρονισμός , η σύγκριση του με το σήμερα;

Το λάθος που υπέπεσε ο Μ.Αλέξανδρος , είναι οτι υπέπεσε θύμα της ίδιας της ματαιοδοξίας του, θέλοντας να γίνει κυρίαρχος του γνωστού κόσμου τότε (αν δεν σας θυμίζει κάτι, δείτε Ναπολέων, Καίσαρα, Χίτλερ) και να επιβάλει την προσωπικότητα του , ώς σωτήρα πολιτισμών. Έτσι όλη η στρατιωτική του δύναμη , ήταν μακριά απο το κέντρο ενισχύσεων και ηθικής δύναμης (SunTzu..ArtofWar) και πριν εδραιώσει μια τοπική κυβέρνηση Ελληνικού στοιχείου , τον πρόλαβε η ασθένεια/δολοφονία/θάνατος του.

Ήταν λοιπόν αντικειμενικά, ένας απο τους μεγαλύτερους στρατηγούς , με απίστευτα οργανωτικό μυαλό , αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν "Ειρηνοποιός" , "Εκπολιτιστής" ή ότι άλλο κατά βούλησιν. Αυτά ήταν παρενέργειες απο την έντονη παρουσία του και της στρατιωτικής δύναμης του, που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον εντρυφησμό απο τους ασθενέστερους πολιτισμούς (βλ. Περσία (Σημερινό Ιράν), Πακιστάν, Σημερινή Τουρκία κτλ.)
    Σε αντίθεση με αυτούς , η Αίγυπτος διατήρησε τον πολιτισμό της, με κάποιες προσθήκες μετά απο τον δικό μας. Τουλάχιστον μέχρι που σχετικά κοντά ,μετά, κατακτηθήκαν απο τους Ρωμαίους.

"Η ισχύς ενός έθνους απέναντι σε άλλα, διατηρείται απο το δέος που προκαλεί ο στρατός του"...Βοναπάρτης

Και εκείνη την περίοδο, οι "νικητές" είμασταν εμείς, μέσω των κατακτήσεων του Μ.Αλεξάνδρου. Αυτό επέφερε και διασπορά των συνηθειών και του πολιτισμού μας, σαν ισχυροί.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος

- Καλό είναι να ενημερωνόμαστε γιά ιστορικά θέματα από την αυθεντική πηγή και όχι π.χ. από το Ε της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας.

- Οπωσδήποτε θα εκνευριζόμουν αν μου σκότωνε τον πατέρα κάποιος εισβολέας. Αλλά αν εξαφάνιζε παράλληλα τους Σκύθες ληστές που έχουν ξεκληρίσει το μισό χωριό μου, θα τον συγχωρούσα και θα του έλεγα "ευχαριστώ" γιατί το παιδιά μου δεν θα έχουν πλέον αυτόν τον κίνδυνο.

- Η Τροία αλώθηκε το 1184-1196 π.χ. Οι Τούρκοι πρωτοεμφανίστηκαν τον 6ο αι. μ.χ.

- Ο Αλέξανδρος όχι μόνο δεν έκαψε ναούς, αλλά τηρούσε καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκίας.

- Οι Πέρσες δεν ήταν ένα ενιαίο έθνος. Ήταν σκόρπιες φυλές που ο Δαρείος Ά του ένωσε διά της βίας (βλέπε αθηναϊκή συμμαχία). Αν εξαιρέσουμε την πλούσια Βαβυλώνα όλη η υπόλοιπη επικράτεια αποτελούνταν από χωριά χωρίς ίχνος υποδομής. Δεν υπήρχε πολιτιστική ανάπτυξη. "Πέρσης ιστορικός", είναι σαν αυτό που λέγαμε παλαιότερα "Αλβανός τουρίστας". Οι ανασκαφές στην Περσία έχουν να επιδείξουν μόνο ξερολιθιές και σπίτια.

- Ο σκελετός που βρέθηκε στην Αφρική χρονολογείται το 40.000 π.χ. (αν θυμάμαι καλά). Ο σκελετός που βρήκε ο Άρης Πουλιανός στα Πετράλωνα Χαλκιδικής χρονολογείται το 750.000 π.χ.
    Δεν λέω ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Λέω ότι δεν είναι καλό να καταπίνεις αμάσητα ότι προβάλουν τα διάφορά μέσα.

δηλαδη επειδη ο κακος μπιν λαντεν καταδυναστευε τους αφγανους καλα εκανε ο ψυχοπονιαρης μπους και εστειλε ολο το στρατο του για να τους....ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    το ιδιο στο ιρακ,στη γιουγκοσλαβια,στο βιετναμ κλπ....και για να προλαβω οσους μου πουνε οτι τωρα οι ΗΠΑ εχουνε συμφεροντα,να απαντησω οτι το συμφερον δεν ειναι εφευρεση του 20ου αι. απο την εποχη του μεγαλεκου και πολυ νωριτερα υπηρχε!!!!!!

οσο για την ερωτηση εχω να απαντησω οτι και σημερα υπαρχουνε ανθρωποι που ενδεχομενως υποστηριζουνε ατομα τα οποια αντικειμενικα κανουνε κακο στον τοπο....δε μου λεει τιποτα λοιπον!

και για να ξεκαθαρισω την γνωμη μου...ο περι ου ο λογος ηταν δυναστης,πολεμοχαρης,φιλοδοξος και αρκετα αλλα κακα της μοιρας του αλλα σε τελικη αναλυση μαγκια του!
    ηταν φοβερος αρχηγος,στρατηλατης και καταφερε να παει με τα ποδια και να υποδουλωσει ολους τους εχθρους του.αφτο κανουν ολες οι μεγαλες δυναμεις ανα τους αιωνες!
    ελλαδα,ρωμη,τουρκια,ρωσσια,μογγολια,κινα,ιαπωνια,ηπα και βαλτε και ολους τους αλλους!φιλευσπλαχνη και ηπερδυναμη δε παιζει...παρτε το χαμπαρι!απλα μη παμε και στην αλλη μερια οτι δλδ ο μεγαλεξανδρος ητανε καλος ανθροπακος.

φιλικα παντα....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Έχω δύο επιλογές :

Να αντικρούσω μία προς μία τις εναντίον μου θέσεις και να αρχίσουμε τα τεράστια post όπου δεν βγάζεις άκρη ή να παραιτηθώ.

Παραιτούμαι. Καλό δρόμο..

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Έχω δύο επιλογές :

Να αντικρούσω μία προς μία τις εναντίον μου θέσεις και να αρχίσουμε τα τεράστια post όπου δεν βγάζεις άκρη ή να παραιτηθώ.

Παραιτούμαι. Καλό δρόμο..
    μανο βασικα ισως καπου απο κοντα και σε φαση που θα μας βγει η κουβεντα να ητανε καλυτερα να τα πουμε γιατι εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα τα τεραστια ποστ.και προς αποφυγη παρεξηγησεων απο συναδελφους,δε τιθεται θεμα του ποιος νικαει και ποιος παραιτηται και για να το αποδειξω παραιτουμαι και εγω!καλο δρομο και σε σενα και εφχαριστουμε για το κερασμα προχθες

Να πω και γω δυο ασχετα αλλα σχετικα.Οταν ημουν στο στρατο επεσε στα χερια μου ενα απο τα πολυ διδαχτηκα κυριολεχτικα βιβλια του Γες.Ηταν μεταφραση στα ελληνικα,μιας αγγλικης μελετης του 1909 των μεθοδων διοικιτικης μεριμνας,υποστιριξης μεταφορας του σταρτου του αλεξανδρου βασισμενο απ'ευθειας στους συνχρονους του ιστορικους,που αναφερθηκαν.Οταν οι αγγλοι χρειαστηκαν να επεμβουν στην Μεση ανατολη ,επρεπε πρωτα να επιβιωσουν στην ερημο κι επειτα να δωσουν τις μαχες τους.
    Απο την αναγνωση καταλαβα οτι:
    α)Η μαχη απο μονη της ειναι το εσχατο γεγονος μιας εξτρατειας.
    β)Οτι ο αλεξανδρος ηταν οντως μια στρατιωτικη ιδιοφυηα,και οτι το δυνατο του σημειο ηταν οτι μπορουσε να μεταφερει στα περατα του κοσμου μια στρατια στρατιωτων, υπηρετων, μαγειρων, πουτανων, αρχιτεκτονων, οπλουργων, τεχνιτων πασης φυσεως...ενα συστημα που γκρεμιζε αλλα και εχτιζε.Ο Τζεγκις χαν πιθανον να κατεκτησε πολυ περισσοτερα αλλα δεν εχτησε ουτε πετρα.

Καθε μεγαλοφυης ειναι και αφελης ταυτοχρονα. Οταν οσα γκρεμισε και εφτιαξε γιναν παλι ρημαδιο μετα απο 50-100 χρονια.Αλλα μηπως λεω μηπως,ηταν η αιτια των αλεξανδρινων χρονων,της ηγεμονιας του ελληνικου πνευματος οταν αυτο πια πεθαινε;

Φυσικα και ειναι κατακτητης,και σφαγεας και πολιτισμενος και αδερφη κι απολα.

Οπου μπλεκουμε την ηθικη με αυτα τα θεματα ακολουθει κατα ποδας η βλακεια
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Οπου μπλεκουμε την ηθικη με αυτα τα θεματα ακολουθει κατα ποδας η βλακεια

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Να επέμβω...

Αναχρονισμός σε κοινότυπα στρατιωτικά επεκτατικά σχέδια δεν υφίσταται.
    Οι τακτικές του Μ.Αλεξάνδρου , χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και απο τον Ναπολέωντα και τον Χίτλερ, ώς πρότυπο διακυβέρνησης και κατάληψης , χωρών με την χρήση στρατού.

Η Ελλάδα ενώθηκε αρχικά διά της βίας (όποιος δεν συμμορφώνεται καίγεται) απο τον πατέρα του Φίλιππο , ο οποίος πεθαίνοντας άφησε μια αυτοκρατορία, ανάλογη με εκείνη που είχε διαμορφωθεί απο τους Πέρσες στην Ανατολή.

Είναι φυσικό , να επιτεθεί κάποιος στον δυνατότερο εχθρό του , εφόσον είναι απροετοίμαστος. Είναι βασική αρχή του πολέμου αν θέλετε.

Οι Πέρσες άργησαν να αντιδράσουν. Αυτό πλήρωσαν. Η εξάπλωση των Ελληνικών στοιχείων , έγινε διά της βίας και πολλές φορές λόγω πολιτικών διαπλοκών (βλ. Γάμος Μ.Αλέξανδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για γεώ-οικονομικά συμφέροντα)

Ο τρόπος σκέψης και δράσης παρέμεινε ο ίδιος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γιατί να θεωρηθεί αναχρονισμός , η σύγκριση του με το σήμερα;

Το λάθος που υπέπεσε ο Μ.Αλέξανδρος , είναι οτι υπέπεσε θύμα της ίδιας της ματαιοδοξίας του, θέλοντας να γίνει κυρίαρχος του γνωστού κόσμου τότε (αν δεν σας θυμίζει κάτι, δείτε Ναπολέων, Καίσαρα, Χίτλερ) και να επιβάλει την προσωπικότητα του , ώς σωτήρα πολιτισμών. Έτσι όλη η στρατιωτική του δύναμη , ήταν μακριά απο το κέντρο ενισχύσεων και ηθικής δύναμης (SunTzu..ArtofWar) και πριν εδραιώσει μια τοπική κυβέρνηση Ελληνικού στοιχείου , τον πρόλαβε η ασθένεια/δολοφονία/θάνατος του.

Ήταν λοιπόν αντικειμενικά, ένας απο τους μεγαλύτερους στρατηγούς , με απίστευτα οργανωτικό μυαλό , αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν "Ειρηνοποιός" , "Εκπολιτιστής" ή ότι άλλο κατά βούλησιν. Αυτά ήταν παρενέργειες απο την έντονη παρουσία του και της στρατιωτικής δύναμης του, που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον εντρυφησμό απο τους ασθενέστερους πολιτισμούς (βλ. Περσία (Σημερινό Ιράν), Πακιστάν, Σημερινή Τουρκία κτλ.)
    Σε αντίθεση με αυτούς , η Αίγυπτος διατήρησε τον πολιτισμό της, με κάποιες προσθήκες μετά απο τον δικό μας. Τουλάχιστον μέχρι που σχετικά κοντά ,μετά, κατακτηθήκαν απο τους Ρωμαίους.

"Η ισχύς ενός έθνους απέναντι σε άλλα, διατηρείται απο το δέος που προκαλεί ο στρατός του"...Βοναπάρτης

Και εκείνη την περίοδο, οι "νικητές" είμασταν εμείς, μέσω των κατακτήσεων του Μ.Αλεξάνδρου. Αυτό επέφερε και διασπορά των συνηθειών και του πολιτισμού μας, σαν ισχυροί.

Gandalf

Ωραίος ο Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    δηλαδη επειδη ο κακος μπιν λαντεν καταδυναστευε τους αφγανους καλα εκανε ο ψυχοπονιαρης μπους και εστειλε ολο το στρατο του για να τους....ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    το ιδιο στο ιρακ,στη γιουγκοσλαβια,στο βιετναμ κλπ....και για να προλαβω οσους μου πουνε οτι τωρα οι ΗΠΑ εχουνε συμφεροντα,να απαντησω οτι το συμφερον δεν ειναι εφευρεση του 20ου αι. απο την εποχη του μεγαλεκου και πολυ νωριτερα υπηρχε!!!!!!

οσο για την ερωτηση εχω να απαντησω οτι και σημερα υπαρχουνε ανθρωποι που ενδεχομενως υποστηριζουνε ατομα τα οποια αντικειμενικα κανουνε κακο στον τοπο....δε μου λεει τιποτα λοιπον!

και για να ξεκαθαρισω την γνωμη μου...ο περι ου ο λογος ηταν δυναστης,πολεμοχαρης,φιλοδοξος και αρκετα αλλα κακα της μοιρας του αλλα σε τελικη αναλυση μαγκια του!
    ηταν φοβερος αρχηγος,στρατηλατης και καταφερε να παει με τα ποδια και να υποδουλωσει ολους τους εχθρους του.αφτο κανουν ολες οι μεγαλες δυναμεις ανα τους αιωνες!
    ελλαδα,ρωμη,τουρκια,ρωσσια,μογγολια,κινα,ιαπωνια,ηπα και βαλτε και ολους τους αλλους!φιλευσπλαχνη και ηπερδυναμη δε παιζει...παρτε το χαμπαρι!απλα μη παμε και στην αλλη μερια οτι δλδ ο μεγαλεξανδρος ητανε καλος ανθροπακος.

φιλικα παντα....

Eυτυχώς που υπάρχει κόσμος που διαχωρίζει τους κατακτητικούς πολέμους απ'τον πολιτισμό. Ηδη εξ ορισμού είναι οξύμωρο. Και οι πόλεμοι διεξάγονται απ'τις εμπαθείς κορώνες κάποιων εθνικιστών, και όχι πατριωτών, και χύνεται ανθρώπινο αίμα, δυστυχία και πόνος. Γεια σου ρε TROOPER, ωραίος

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μέγας συγγραφέας!
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2006, 12:22
  2. Αλεξανδρος Φιλιππου και οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονιων
    από tifoefs στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2005, 00:50
  3. Μέγας Δούκας.
    από maintenance στο forum Off topic