Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 35 από 35

Θέμα: F650 Gs?

Παλαιό μέλος
    Πράγματι κάπως πρέπει να γίνει η μετάβαση κάποια στιγμή. Υπάρχει και η σκέψη να πάρω κανένα ΑΧ-1 μεταχειρισμένο πριν ανέβω στα 500-600, που μου αρέσει σαν μηχανάκι και ακούω καλά λόγια γενικά, αλλά διστάζω να πάρω τεχνολογία 5+ ετών... Θα δείξει, του χρόνου μάλλον θα λειφθεί απόφαση. Περιμένω μήπως βγει και κανένα νέο μοντέλο σε μεσαία κυβικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της RTnick
    ΑΚΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ = ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΗΧΑΝΗ !!! ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ = ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΛΑΘΟΥΣ

Κοίτα αν διαβάσεις παραπάνω θα δεις ότι πολλοι λένε ότι το 650 είναι οκ για πρωτάρηδες, και ότι είναι σαν ποδήλατο κλπ, κλπ.... Δεν λέω το αντίθετο και δεν ήθελα να μπω στο τριπάκι της διαφωνίας με όλους, και γι'αυτό δεν απάντησα ......

...... ΟΜΩΣ η άποψη μου καλως η κακώς είναι ως εξής ..... Δώσε το παπί και πάρε ένα αφαλές 125 ή 250 και σιγά σιγά χρόνο με χρόνο ανέβα κυβικά.

Η αλήθεια είναι ότι, ένας πρωτάρης μπορεί να οδηγήσει οποιαδήποτε μηχανή και όταν λέω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μηχανή εννοώ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ...... και επίσης όταν λέω πρωτάρης μιλάω για αναβάτες που έχουν αλλάξει τουλάχιστον 1 ή δύο μηχανάκια μικρών ή μικρο-μεσαίων κυβικών με λίγες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Πάρε ένα VARADERO, ένα R1 ή ένα 1200 GS, μπορείς να την καβαλήσεις μια χαρά. Οι μηχανές φτιάχτηκαν για ανθρώπους δεν είναι δα και αεροπλάνα ή διαστημόπλοια

ΟΜΩΣ το θέμα είναι ότι όλοι μας όταν πρωτοκαβαλάμε μια μηχανή έμπειροι ή νέοι στο χώρο, είμαστε ΟΛΟΙ ψαρωμένοι με την μηχανή την ίδια ..... με το καιρό συνηθίζουμε και ανοίγουμε το γκάζι και τότε ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΑΡΗΣ έρχεται το κακό ..... αισθανόμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΟΔΗΓΑΚΙΑ :rotflmao: και νομίζουμε ότι κανείς δεν μας πιάνει και τότε ????????? στον ΠΑΝΙΚΟ έρχεται η κυράτσα με τον κουβά και το κινητό και αντί να πατήσεις ελαφρία την δεξιά μανέτα και να κατεβάσεις 2, 3 ταχύτητες που μας έχουν πει οι έμπειροι φίλοι μας, κατεβάζεις τα πόδια κάτω σαν τον Βέγγο !!!!!!! ξεψαρώνουμε και μπένουμε με περισσότερα σε στροφιλίκια νομίζοντας ότι θα ξύσουμε γιατί κάποιοι μας έχουν πείσει ότι είναι μαγκιά :rotflmao: και ΠΑΡΤΟΝ ΚΑΤΩ :hypnotize και τότε έρχεται η αυτό-συνειδητοποίηση ....... ρε μήπως να το κόψω το επάγγελμα ..... δεν κάνω εγώ για μηχανή

Ένας έμπειρος οδηγός με γκάζια στο χέρι ξέρει που να τα χώσει και πάλι ποτέ δεν είναι σίγουρος ή 100% νηφάλιος για να μην κάνει το λάθος, άλλωστε όσο ζείς μαθαίνεις .... αλλά ένας άπειρος πολύ απλά όσο μυαλο και να διαθέτει οι πιθανότητες και η λογική μου λένε ότι όσο περισσότερα γκάζια έχει στη διάθεση του τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να κάνει το λάθος γρηγορότερα ....... γιατί το λάθος θα το κάνεις σίγουρα.... μη νομίζεις ότι δεν θα πεσεις. Τουλάχιστον ας πέσεις με ένα ασφαλές 125 ή 250 που έτσι και αλλιώς δεν θα μπείς με 1000 στα λιμανάκια ή θα πιάσεις 200+ στην εθνική.

Ουφφφφ τα είπα

Απλά η γνώμη χωρίς να θέλω να σε τρομάξω
    Νίκος RT

Παλαιό μέλος
    Είναι βέβαιο ότι μεγάλη μηχανή σε δεδομένη ταχύτητα είναι πιο ασφαλής από μικρή. Ο κίνδυνος είναι όπως λες κι εσύ να υπερεκτιμήσεις τις ικανότητές σου και θελήσεις να πας πιο οριακά, ενώ δεν είσαι έτοιμος. Ωστόσο θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα τσογλάνι να πάω για κόντρες ούτε κανένας άμυαλος, γι' αυτό και εξετάζω φυσιολογικές επιλογές για κάποιο κοινό θνητό οδηγό, χωρίς το ταλέντο του Βαλεντίνο και για χρηστικούς σκοπούς κυρίως (F650GS, MT-03, FMX 650, KLE 500 και όχι "διαστημικά" SS). Δέχομαι ότι προϋπηρεσία σε λίγο μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα είναι πολύτιμη, δυστυχώς όμως δεν κυκλοφορούν πολλά νέα αξιόλογα μοντέλα σε 125/250. Εσύ έχεις κάτι υπόψη; Αφήνω στην άκρη την αξία μεταπώλησης που χάνεις αν αλλάζεις πολλές μηχανές διαχρονικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της RTnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
    Ωστόσο θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα τσογλάνι να πάω για κόντρες ούτε κανένας άμυαλος, γι' αυτό και εξετάζω φυσιολογικές επιλογές για κάποιο κοινό θνητό οδηγό, χωρίς το ταλέντο του Βαλεντίνο και για χρηστικούς σκοπούς κυρίως (F650GS, MT-03, FMX 650, KLE 500 και όχι "διαστημικά" SS).
    ο τρόπος που έχεις αναλύσει τα θέματα σου μέχρι στιγμής δείχνει συγκροτημένο χαρακτήρα και μυαλό γι'αυτό και μπήκα στη διαδικασία να γράψω τα παραπάνω ...... πίστεψε με δεν θα το έκανα αλλιώς γιατί η άποψη μου είναι ακριβώς αυτό ..... ότι ανεβαίνει γρήγορα πέφτει και γρήγορα ..... και στην περίπτωση μας πονάει πολύ .....

Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
    Αφήνω στην άκρη την αξία μεταπώλησης που χάνεις αν αλλάζεις πολλές μηχανές διαχρονικά.
    Την αξία μεταπώλησης θα σκεφτείς περισσότερο ή την ασφάλεια σου? φυσικά το 2ο ..... και καλά κάνεις και το αφήνεις στην άκρη
    Νίκος RT

Τα ΟΟ μας 14
    Τελικά την πήρες τη μηχανή φίλε μου? Το σκέφτομαι και εγώ σοβαρά τώρα τελευταία. Ξεκίνησα με παπί, μετά ένα DR200 που έδωσα πρόσφατα και τώρα θέλω κάτι στα 500-650. Το πρόβλημα είναι τα χρήματα, αφού μπορώ να διαθέσω μόνο 2500-3000 ΜΑΧ. Σε αυτά βρίσκω KLE500 του 2002, ΤΑ 99-00 και F650 99. Το KLE μάλλον το απέκλεισα, λόγω των περισσότερων ΚΑΙ εδώ μέσα (μήπως δεν θα έπρεπε λογω του ότι είναι '02??) και τώρα σκέφτομαι για TA ή F650 και τα δύο 99. Αντε πες τι έκανες με τη BMW να πάρω θάρρος....
    Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τα πάντα συνομωτούν για το θέλεις αιώνια...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2023, 15:37
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 23:25
  3. Suzuki XF 650 Freewind h BMW F650 GS
    από MikeG στο forum BMW
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2005, 09:53
  4. bmw f650 gs manual στα ελληνικα η αγγλικα
    από nkbl στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks