Σελίδα 3 από 13 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 195

Θέμα: Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    άσε τον Newton απ' έξω

δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τρόπος να στρίψεις, παρότι οι νόμοι της φυσικής είναι ίδιοι για όλους

οι σουπερμουστάρδες στρίβουν με ντριφτ και πόδι κάτω, κι αυτοί με τους ίδιους νόμους φυσικής δεν παίζουν;

ακόμη και η δικιά μου διαφωνία μπορεί να οφείλεται στο σαφώς πλατύτερο τιμόνι του super4, που επιτρέπει πλάγιασμα χωρίς counter steering

τέλος πάντων, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει

εγώ έχω τις δικές μου απόψεις που με έχουν κρατήσει σώο ως τώρα, κι αυτό είναι που μετράει

δεν έχω να κερδίσω τίποτε αμφισβητώντας την αναγκαιότητα (και όχι τη χρησιμότητα!) του counter steering, άρα υστερόβουλα κίνητρα δεν έχω

το ότι κάνω counter steering ασυναίσθητα είναι αστείο επιχείρημα, το έχω μελετήσει στην πράξη πολλές φορές με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση κατά τη στροφή και απλά δεν συμβαίνει, τι να κάνουμε...

άντε καληνύχτα σας
    Οχι εγω δεν θα σε καληνυχτισω ακομα.
    Το γυροσκοπικο δεν ειναι κατι που θα το συζητησουμε για πολυ απλα υπαρχει και ειναι κατι που μπορεις να το διαπιστωσεις, αλλα μαλλον φοβασαι τοσο πολυ να διαψευσεις τον ιδιο σου τον εαυτο που τι να πω ξερω γω;

Οι σουπερτετοιοι ειναι οι πρωτοι που εφαρμοζουν το γυροσκοπικο, αν εχεις δει ποτε φωτο (που τελικα πολυ αμφιβαλλω), απο αγωνες, θα δεις με τα ιδια σου τα ματια οτι το γυροσκοπικο ειναι τοσο εντονο και υπαρκτο εκει, που ο μπροστινος τροχος κοιταει το εξωτερικο της στροφης.

Για πες μας λοιπον πως γινεται η μοτο να πηγαινει αντιθετα προς την φορα που κοιταει η μπροστινη ροδα;
    Ρε μηπως μας δουλευεις δεν εισαι και κανας αδαης τυπος δα.

Και βασικα αναιρεις αυτα που λες.
    Απο την μια υποστηριζεις τη υπαρξη του και απο την αλλη λες οτι υπαρχει και αλλος τροπος.

Σου ειπα οτι το γυροσκοπικο θελει και καποια χλμ για να πιασει, οταν στριβεις απο Πανεπιστημιου δεξια στην Εμμανουηλ Μπενακη με 20 χλμ, ε ναι ασφαλως και θα στριψεις το τιμονι κατα την φοτα της στροφης.

Τραβα μια εθνικη πιασε 80 χλμ κατσε μεσαια λωριδα, και στριψε δεξια χρησιμοποιωντας το δεξι σου χερι ως εξης.

Τραβα το τιμονι προς τα μεσα.

Τωρα με το αριστερο.

Πιεσε προς τα μπροστα.

Τι λες οτι θα γινει;

Και δεν προσπαθουμε να σου αποδειξουμε οτι ειμαστε οδηγαρες, γιατι εγω τουλαχιστον ΔΕΝ ειμαι, ξερεις πολυ καλα τι προσπαθουμε να σου πουμε.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Μην σε παρει απο κατω αν σου πω οτι πριν απο δυο-τρια χρονια το εβαλα σκοπο να μου γινει δευτερη φυση, και τωρα πλεον το κανω ασυναισθητα.
    να με πάρει από κάτω;;;;;;

γιατί;;;;;

ΚΑΙ εγώ θέλω να εφαρμόζω το counter steering, αφού έτσι μπορώ να στρίβω πιο γρήγορα, αλλά θα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου!

και εσύ εξάλλου αυτο λές παραπάνω, ότι το έβαλες ΣΚΟΠΟ να το κάνεις!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    κάπως έτσι

χωρίς απαραίτητα βγάλσιμο σώματος, απλώς με κλίση του σώματος προς τα μέσα
    Καλά το σώμα ας το αφήσουμε δεν παίζει τόσο ρόλο σ'αυτό που συζητάμε. Όμως αν στρίψεις το τιμόνι αριστερά η μηχανή θα γύρει σίγουρα προς τα δεξιά!

Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμβεί το αντίθετο! Μόλις όμως πάρει την τελική κλίση αν και εφόσον σταματήσεις να πιέζεις το τιμόνι, τότε αυτό θα γυρίσει ανάποδα σταματώντας το πλάγιασμα και παίρνοντας τη θέση που πρέπει να έχει ώστε να κινηθεί η μηχανή κυκλικά.

Αν δηλαδή θέλεις να στρίψεις αριστερά, θα πιέσεις προς τα δεξιά και μόλις πάρεις την τελική κλίση, θα χαλαρώσεις τα χέρια και το τιμόνι θα αντιδράσει λόγω γυροσκοπικού στρίβοντας μόνο του προς τα αριστερά και μένοντας εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η στροφή σου και δώσεις πάλι πίεση να σηκωθεί η μηχανή.

Δεν ξέρω αν το είπα μπερδεμένα... εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αν δεν στρίβεις τη μηχανή ακαριαία δίνοντας απότομα μεγάλες κλίσεις, αλλά οδηγείς στρωτά και ομαλά, ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι την αρχική γυροσκοπική κίνηση...

Αν δηλαδή έχεις μία παρατεταμένη ανοιχτή αριστερή στροφή, στο μυαλό σου θα έχεις την αίσθηση ότι το τιμόνι ήταν καθ'όλη τη διάρκεια στριμένο αριστερά (που ήταν)... μόνο που μέχρι να πλαγιάσει η μηχανή έδωσες αρχικά πίεση δεξιά.

Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να συμβεί διαφορετικά!

Υ.Γ. Κάνω υστερόγραφο για να μην χαλάσει το quoting... Όταν λέω παραπάνω θα πιέσεις δεξιά, εννοώ θα πιέσεις το τιμόνι ώστε να στρίψει η μηχανή δεξιά.
    Θάνος..

Τραβα μια εθνικη πιασε 80 χλμ κατσε μεσαια λωριδα, και στριψε δεξια χρησιμοποιωντας το δεξι σου χερι ως εξης.

Τραβα το τιμονι προς τα μεσα.

Τωρα με το αριστερο.

Πιεσε προς τα μπροστα.

Τι λες οτι θα γινει;
    α, παγίδα ερώτηση!

περιμένεις να σου πώ πως θα στρίψει δεξιά, για να μου πείς πως δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι θσ στρίψει αριστερά!

χα χα...

δεν πάει έτσι

βάζει και το σώμα του κανείς στο παιχνίδι, δεν στρίβει ΜΟΝΟ με το τιμόνι...

και εσύ εξάλλου αυτο λές παραπάνω, ότι το έβαλες ΣΚΟΠΟ να το κάνεις!!!
    ναι το εβαλα σκοπο γιατι καταλαβα οτι η μεθοδος σου την οποια δεν ξερεις ουτε εσυ ποια ειναι ειναι το ιδιο το γυροσκοπικο αλλα με πολυ μικροτερη ενταση.

Και ετσι δεν ειναι αποτελεσματικο.

Κατι ειπες για βγαλσιμο σωματος.
    Λοιπον ασε την μηχανη να αναπτυξει ταχυτητα παρε τα χερια απο το τιμονι βαλτα στο ρεζερβουαρ, και κανε το σωμα αριστερα η δεξια οσο θες, για να παθεις ενα μικρο σοκ!

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει για το βγαλσιμο σωματος και το τραβηγμα του τιμονιου εκει ου νομιζεις τελος παντων, και ειναι απολυτο φυσιολογικο, ειναι να ασκεις ασυναισθητα μια μικρη πιεση στο σωστο κλιπον η τιμονι, ενω παραλληλα νομιζεις οτι κανεις το ακριβως αντιθετο.

Και αυτο γιατι δεν εχεις κατανοησει το γυροσκοπικο.
    Ουσιαστικα το εφαρμοζεις εμμεσα και με μετρια αποτελεσματα.
    -..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Καλά το σώμα ας το αφήσουμε δεν παίζει τόσο ρόλο σ'αυτό που συζητάμε. Όμως αν στρίψεις το τιμόνι αριστερά η μηχανή θα γύρει σίγουρα προς τα δεξιά!
    το σώμα παίζει ρόλο, αν βάλεις το σώμα σου κατάλληλα, με στρίψιμο του τιμονιού αριστερά η μηχανή θα στρίψει κι αυτή αριστερά, αν το κρατήσεις όρθιο, ναι, θα γίνει αυτό που λες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Δεν ξέρω αν το είπα μπερδεμένα... εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αν δεν στρίβεις τη μηχανή ακαριαία δίνοντας απότομα μεγάλες κλίσεις, αλλά οδηγείς στρωτά και ομαλά, ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι την αρχική γυροσκοπική κίνηση...
    μια χαρά τα είπες, τα έχω διαβάσει εξάλλου σε πολλά άρθρα και βιβλία

απλά δεν θεωρώ απαραίτητο αυτό το κόλπο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    το σώμα παίζει ρόλο, αν βάλεις το σώμα σου κατάλληλα, με στρίψιμο του τιμονιού αριστερά η μηχανή θα στρίψει κι αυτή αριστερά, αν το κρατήσεις όρθιο, ναι, θα γίνει αυτό που λες

μια χαρά τα είπες, τα έχω διαβάσει εξάλλου σε πολλά άρθρα και βιβλία

απλά δεν θεωρώ απαραίτητο αυτό το κόλπο
    Το σώμα δεν έχει καμμία σχέση με το τιμόνι. Μόνο το κέντρο βάρους επηρρεάζει και κατ'επέκταση την κλίση της μηχανής στη στροφή.

Είναι πέρα από βέβαιο ότι κάτι κάνεις λάθος.
    Θάνος..

α, παγίδα ερώτηση!

περιμένεις να σου πώ πως θα στρίψει δεξιά, για να μου πείς πως δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι θσ στρίψει αριστερά!

χα χα...

δεν πάει έτσι

βάζει και το σώμα του κανείς στο παιχνίδι, δεν στρίβει ΜΟΝΟ με το τιμόνι...
    Σε πρωτη φαση διαβασε αυτο που εγραψα παραπανω.
    Δεν πηγα να σε παγιδεψω.
    Πηγα να σου εξηγησω την ψευδαισθηση που εχεις για το σωμα το οποιο στην παρουσα φαση δεν κανει κατι.
    Μαλλον κανει αλλα οχι αυτο που νομιζεις.
    Αφου διαβασες λοιπον τα παραπανω πες μου τωρα ποια ακολουθια κινησεων θα κανεις για να στριψεις δεξια,(σωμα τιμονι κτλ για να σου πω κατι).
    -..Not Yet!

Φτου με καλυψε ο μπατσος
    -..Not Yet!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ....

Αφου διαβασες λοιον το παραπανω πες μου τωρα που ακολουθια κινησεων θα κανεις για να στριψεις δεξια,(σωμα τιμονι κτλ για να σου πω κατι).
    Ρε Γιώργο....

Ειναι αδύνατο να σου πει κάτι τέτοιο...

Κατά προσέγγγιση πάει και ότι του βγει...

και ο θεός είναι μεγάλος
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ρε Γιώργο....

Ειναι αδύνατο να σου πει κάτι τέτοιο...

Κατά προσέγγγιση πάει και ότι του βγει...

και ο θεός είναι μεγάλος
    Κατσε ρε συ ειπε ηδη, αλλα το φοβερο ειναι οτι ΔΕΝ κανει αυτο που λεει γιατι δεν εχει κατανοησει ακριβως το τι κανει, συμφωνουμε ως εδω;
    -..Not Yet!

Κατι ειπες για βγαλσιμο σωματος.
    Λοιπον ασε την μηχανη να αναπτυξει ταχυτητα παρε τα χερια απο το τιμονι βαλτα στο ρεζερβουαρ, και κανε το σωμα αριστερα η δεξια οσο θες, για να παθεις ενα μικρο σοκ!

Ουσιαστικα το εφαρμοζεις εμμεσα και με μετρια αποτελεσματα.
    έχεις μια εμμονή να μου προτείνεις ασκήσεις που απομονώνουν το τιμόνι ή το σώμα και ποτέ δεν τα συνδυάζουν

πουθενά δεν έγραψα πως η μηχανή στρίβει ΜΟΝΟ με τιμόνι ή ΜΟΝΟ με σώμα, συνεπώς οι ασκήσεις σου δεν αποδεικνύουν τίποτε

τα αποτελέσματά μου είναι όντως μέτρια ως κακά, γιατί απλά είμαι πολύ διστακτικός στο πλάγιασμα, φοβάμαι μην χάσω πρόσφυση και πέσω, αφού δεν θέλω να περάσω 2 μήνες οριζόντιος στο νοσοκομείο για μια καύλα, κοπανώντας το κεφάλι μου στο κάγκελο του κρεβατιού, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι κάθε μέρα

λοιπόν, πάω για νανάκια

μην απαντάτε άλλο αφήστε με να κοιμηθώωωωωωωωωωωωωωωω...:ZZZ:

κάπως έτσι

χωρίς απαραίτητα βγάλσιμο σώματος, απλώς με κλίση του σώματος προς τα μέσα
    Εν ολιγοις κανοντας αυτο που λες και αν "καταπιεστεις" πολυ δηλαδη βγαλεις πιο πολυ σωμα και παραλληλα πιεζεις και αλλο το τιμονι προς την κατευθυνση που θες τοτε θα πηγαινεις εντελως ευθεια, αλλα πολυ πλαγιασμενος αριστερα...

Θα τρομαξουν και οι απο πισω:rotflmao:
    -..Not Yet!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Κατσε ρε συ ειπε ηδη, αλλα το φοβερο ειναι οτι ΔΕΝ κανει αυτο που λεει γιατι δεν εχει κατανοησει ακριβως το τι κανει, συμφωνουμε ως εδω;
    δεν θέλει να το κατανοήσει.... το ξέρω οτι το κάνει...

εκείνος δεν το ξέρει... και επιμένει οτι κάνει άλλα πράγματα....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

έχεις μια εμμονή να μου προτείνεις ασκήσεις που απομονώνουν το τιμόνι ή το σώμα και ποτέ δεν τα συνδυάζουν

πουθενά δεν έγραψα πως η μηχανή στρίβει ΜΟΝΟ με τιμόνι ή ΜΟΝΟ με σώμα, συνεπώς οι ασκήσεις σου δεν αποδεικνύουν τίποτε

τα αποτελέσματά μου είναι όντως μέτρια ως κακά, γιατί απλά είμαι πολύ διστακτικός στο πλάγιασμα, φοβάμαι μην χάσω πρόσφυση και πέσω, αφού δεν θέλω να περάσω 2 μήνες οριζόντιος στο νοσοκομείο για μια καύλα, κοπανώντας το κεφάλι μου στο κάγκελο του κρεβατιού, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι κάθε μέρα

λοιπόν, πάω για νανάκια

μην απαντάτε άλλο αφήστε με να κοιμηθώωωωωωωωωωωωωωωω...:ZZZ:

Γαμωτο μου δεν ειναι δυνατον να μην ξερω τι γραφω αλλα αντι αλλων καταλαβαινεις, κανε μου ρε συ μια χαρη και ξαναδιαβασε τα το πρωι να δεις οτι ΔΕΝ ξερεις τι κανεις εκει θελω να καταληξω.
    Δεν απομονωνω σωμα και τιμονι αλλα ο συνδυασμος αυτων των δυο ετσι ακριβως οπως τα ανεφερες εχουν ως αποτελεσμα μια μηχανη που πηγαινει ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΥΘΕΙΑ το καταλαβαινεις;;;;;;

Καληνυχτα.
    -..Not Yet!

Σελίδα 3 από 13 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
    από one στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2006, 13:34
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2003, 21:33