Παίζουμε?
Θέλω...
Θέλω κι άλλες...
Θέλω κι άλλες διακοπές...
Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......
Ζώντας στον Πανεπιστημιακό χώρο έχω κάνει κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις και έχω κάποια ερωτήματα:
πώς είναι δυνατόν να μην εισάγεις άτομα με βαθμό κάτω απο 10 στα Έλληνικά (συγνώμη για το χαρακτηρισμό) Μπουρδέλ@@ αλλά ταυτόχρονα αναγνωρισμένες σχολές της Ευρώπης να τους δέχονται?
Δεν λέω να τους βάζουμε όλους αλλά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ρε γαμώτη μου.
Αυτό φανερώνει αδυναμία του συστήματος μέχρι το πανεπιστήμιο.
Γιατί παρόλες τις μεταρυθμίσεις καμία δεν αφορά τους αναπληρωτές καθηγητές και τους καθηγητές αλλά σταματά σε λέκτορες και επίκουρους?
Δηλαδή οι τελευταίες βαθμίδες δεν ελέγχωνται από κανέναν?
Είναι πιό σημαντικοί και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που στην τελική ΕΜΜΕΣΑ τον εκλέγουμε?
Λέμε συνέχεια για τους υπουργούς και το κράτος όμως ποτέ δεν μιλάμε για τον ίδιο μας τον εαυτό.
Είμαστε ικανοί για αυτό το πτυχίο?
τρελαινομαι όταν κάνω εργαστήριο σε πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι 18 ετών έχουν ΗΔΗ σκεφτεί ποιό μεταπτυχιακό θα κάνουν μετά και που θα γίνει η διατριβή τους!!!!![]()
Το πτυχιό είναι δεδομένο δυστυχώς από την ημέρα που θα μπείς.
Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ????Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
πώς είναι δυνατόν να μην εισάγεις άτομα με βαθμό κάτω απο 10 στα Έλληνικά (συγνώμη για το χαρακτηρισμό) Μπουρδέλ@@ αλλά ταυτόχρονα αναγνωρισμένες σχολές της Ευρώπης να τους δέχονται?
θίγεις το μεγάλο ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και της δωρεάν φοίτησης....
ξέρω άπειρους φοιτητές που δεν έχουν βγάλει τη σχολή εδώ και 8 χρόνια ωστόσο δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει πάει στο εξωτερικό και να μην γύρισε με πτυχίο...(και από προσωπική πείρα τα άτομα αυτά ήταν πολύ μικρότερων ικανοτήτων...)
μήπως τελικά δεν πρέπει να έχουμε τα ξένα Πανεπιστήμια σαν μέτρο σύγκρισης (εννοείται ότι αποτελούν μέτρο σύγκρισης ως προς την υλικοτεχνική υπόδομή αλλά ως εκεί...)
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
αν δεν κάνω λάθος ο νέος νόμος στοχεύει και στην αξιολόγηση των Καθηγητών..κατά την άποψή μου πράγμα επικίνδυνο καθώς θα δέσει τους καθηγητές ακόμα περισσότερο στο άρμα των πολιτικων συμφερόντωνΑρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Γιατί παρόλες τις μεταρυθμίσεις καμία δεν αφορά τους αναπληρωτές καθηγητές και τους καθηγητές αλλά σταματά σε λέκτορες και επίκουρους?
Δηλαδή οι τελευταίες βαθμίδες δεν ελέγχωνται από κανέναν?
Είναι πιό σημαντικοί και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που στην τελική ΕΜΜΕΣΑ τον εκλέγουμε?
Λέμε συνέχεια για τους υπουργούς και το κράτος όμως ποτέ δεν μιλάμε για τον ίδιο μας τον εαυτό.
Είμαστε ικανοί για αυτό το πτυχίο?
τρελαινομαι όταν κάνω εργαστήριο σε πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι 18 ετών έχουν ΗΔΗ σκεφτεί ποιό μεταπτυχιακό θα κάνουν μετά και που θα γίνει η διατριβή τους!!!!![]()
Το πτυχιό είναι δεδομένο δυστυχώς από την ημέρα που θα μπείς.
όσο για τους φοιτητές το ότι συζητούν για το μεταπτυχιακό από το πρώτο έτος μαλλον παίζει ρόλο η πλύση εγκεφάλου που τρώνε και η ψυχολογική πίεση που δέχονται για την αξία του μεταπτυχιακού και την απαξίωση του πτύχίου ("ένα πτυχίο δεν είναι τίποτα", "όλοι έχουν ένα πτυχίο κτλ") ...αυτά ακούγονται κατά κόρον σε πανεπιστημιακέςαίθουσες κυρίως τεχνοκρατικών σχολών....αναγκαστικά οι φοιτητές αναζητούν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις περίφημες "ανάγκες της αγοράς" ....
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο πήγα ουκ ολίγες φορές σε ξένα ιδρύματα τα οποία πριν πίστευα ότι ΧΑΡΙΖΟΥΝ πτυχία και ότι εμείς εδώ έχουμε και γ@μώ τις σχολές.Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
............ξέρω άπειρους φοιτητές που δεν έχουν βγάλει τη σχολή εδώ και 8 χρόνια ωστόσο δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει πάει στο εξωτερικό και να μην γύρισε με πτυχίο...(και από προσωπική πείρα τα άτομα αυτά ήταν πολύ μικρότερων ικανοτήτων...)
Ημουν σε μαύρα μεσάνυχτα!!! Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε σοβαρά ιδρύματα ΤΙΠΟΤΑ δεν χαρίζετε, κατακτάτε και μπορώ να πώ ότι την οργάνωσή τους από Ελληνικά πανεπιστήμια την πλησιάζει μόνο της Κρήτης (τουλάχιστον στο δικό μου τομέα τη Χημεία)
Αν δεν έχουμε μέσο σύγκρισης τα πανεπιστήμια του εξωτερικού χαθήκαμε. Η δουλειά του καθηγητή ΔΕΝ είναι μόνο να κάνει μαθήματα στους φοιτητές. Αυτό είναι το μικρότερο ποσοστό. Ο ουσιαστικό του ρόλος είναι η ΕΡΕΥΝΑ! Αν απλά κάθε εξάμηνο έκανε τα ίδια πράγματα σε τί διαφέρει από ένα μέσο δημόσιο υπάλληλο?Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
μήπως τελικά δεν πρέπει να έχουμε τα ξένα Πανεπιστήμια σαν μέτρο σύγκρισης (εννοείται ότι αποτελούν μέτρο σύγκρισης ως προς την υλικοτεχνική υπόδομή αλλά ως εκεί...)
και όσο για την αξιολόγηση ο νέος νόμος ουσιαστικά ΔΕΝ προβλέπει την αξιολόγηση των 2 τελευταίων βαθμίδων! Αυτόι είναι οι θεοί και παράλληλα οι καταστροφείς του συστήματος
![]()
![]()
![]()
Φυσικά όταν μιλάμε για αξιολόγηση μιλάμε για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αξιολόγηση (κάτι σίγουρα λίγο δύσκολο για την Ελλάδα)
Όμως ρε παιδιά προτιμώ έστω την λανθασμένη μερικές φορές αξιολόγηση παρά καθόλου.
Αυτή τη στιγμή στα Ελληνικά πανεπιστήμια γίνονται ΟΡΓΙΑ! το τί χρήμα τρώνε δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Σίγουρα τα μέλη του Forum που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα καταλαβαίνουν τί εννοώ.
Μπροστά στους περισσότερους καθηγητές (όχι φυσικά όλους) ακόμα και ο λήσταρχος Σφακιανάκης (SUZUKI) φαντάζει ΑΓΙΟΣ![]()
![]()
![]()
η αξιολόγηγη σίγοθρα δεν θα αφορά παρατυπίες και οικονομικές ατασθαλίες..σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο της ΕΕ στην Μπολόνια η αξιολόγηση αφορά την αξιολόγηση των πτυχίων σύμφωνα με ένα ενιαίο σύστημα που θα δημιουργηθεί στην ΕΕ. κάτι σαν πιστωτικές μονάδες..Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Φυσικά όταν μιλάμε για αξιολόγηση μιλάμε για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αξιολόγηση (κάτι σίγουρα λίγο δύσκολο για την Ελλάδα)
Όμως ρε παιδιά προτιμώ έστω την λανθασμένη μερικές φορές αξιολόγηση παρά καθόλου.
Αυτή τη στιγμή στα Ελληνικά πανεπιστήμια γίνονται ΟΡΓΙΑ! το τί χρήμα τρώνε δεν μπορείτε να φανταστείτε.
και ρωτώ...ποιος είναι αυτός που θα αξιολογήσει τελικά το ελληνικό Πανεπιστήμιο?θα είναι τόσο ανεξάρτητος από οποιαδήποτε εθνικά-οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα??μήπως θα επιχειρηθεί μια απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων υπέρ ξένων ιδρυμάτων των μεγάλων ευρωπαίκών οικονομικών δυνάμεων???
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
η εμεπιρία μου με τα ξένα Πανεπιστήμια δεν είναι έμμεση αλλά άμεση από εμπειρίες πολύ κοντινών μου ατόμων και με επαφή που είχα με τον κύκλο σπουδών και τον τρόπο κ το επίπεδο εξέτασης...Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο πήγα ουκ ολίγες φορές σε ξένα ιδρύματα τα οποία πριν πίστευα ότι ΧΑΡΙΖΟΥΝ πτυχία και ότι εμείς εδώ έχουμε και γ@μώ τις σχολές.
Ημουν σε μαύρα μεσάνυχτα!!! Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε σοβαρά ιδρύματα ΤΙΠΟΤΑ δεν χαρίζετε, κατακτάτε και μπορώ να πώ ότι την οργάνωσή τους από Ελληνικά πανεπιστήμια την πλησιάζει μόνο της Κρήτης (τουλάχιστον στο δικό μου τομέα τη Χημεία)
σίγουρα εσύ που έχεις προσωπική εμπειρία έχει και καλύτερη γνώση ..πάω πάσο!!!
όσο για την έρευνα όλα καλά όταν αυτή δεν αποτελεί μέσο δέσμευσης των Πανεπιστημίων με επιχειρήσεις...
θα έπρεπε οι έρευνες να χρητοδοτούνται από το κράτος αλλά εδώ πάλι πάμε στο μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής Παιδείας ...την πολύ μικρή κρατική χρηματοδότηση...
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
νομίζω πως θα ταν καλύτερα από το να αρχίσουμε από το ασυλο και την δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων![]()
να κοιταξουμε να οργανωσουμε καπως καλύτερα τα ελληνικα δημόσια.
δεν ξερω τι μπορει να γινει αλλα ξερω τι συμβαινει!
υπάρχουν καθηγητες που πραγματικα διδασκουν, υπάρχουν ατομα που θέλουν να μας βοηθησουν να μαθουμε όπως υπάρχουν και φοιτητες που δεν επιθυμουν μονο το πτυχιο αλλα και την γνωση και τη μορφωση που κρύβεται πίσω από αυτο.
και φυσικά ατομα τα οποια είναι πολύ ικανα στην επιστημη τους.
και καθως αυτή η συγκρίση με τα "ξενα πανεπιστημια "εχει γινει ψωμοτυρι να θυμήσω πως ξενα θεωρούνται και τα πανεπιστημια της βουλγαριας ,της ρουμανιας και της κατω ιταλιας κι οχι μονο η σορβοννη .
όλα αυτα δε συμφερουν καποιους που βλεπουν την ανωτατη εκπαιδευση σαν βιομηχανια που πρεπει να ενταχτει στο νόμο της αγορας.
η μορφωση είναι αγαθο και εχουν όλοι δικαιωμα να χουν προσβαση σε αυτη.
μια καλή οργανωση είναι αυτο που χρειαζεται!
μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους
Εγώ πάλι παρατηρώ αρκετά αδιανόητα παράδοξα στο θέμα παιδεία-μόρφοση-πανεπιστήμια-κοινωνία.
Το μόνο που είναι προφανές είναι ότι από τους ανθρώπους που θα περίμενες να έχουν όραμα ώστε να "τραβήξουν" και τους άλλους έχουν γίνει απελπισμένοι παρτάκιδες.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima
νομίζω πως θα ταν καλύτερα από το να αρχίσουμε από το ασυλο και την δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων![]()
να κοιταξουμε να οργανωσουμε καπως καλύτερα τα ελληνικα δημόσια..................................................
......όλα αυτα δε συμφερουν καποιους που βλεπουν την ανωτατη εκπαιδευση σαν βιομηχανια που πρεπει να ενταχτει στο νόμο της αγορας.
η μορφωση είναι αγαθο και εχουν όλοι δικαιωμα να χουν προσβαση σε αυτη.
μια καλή οργανωση είναι αυτο που χρειαζεται!
Συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα και τη ψυχή (=anima) της αγριόγατας, που συνάδει με τις θέσεις που έχω καταθέσει πριν, σαυτό το θρεντ.![]()
![]()
![]()
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.