Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 92

Θέμα: Ιστορία Επιστημονικών Ανακαλύψεων (1450 μ.χ.-Σήμερα)

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp

Εγω δε πιστεύω ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν παντογνώστες και κατάφερναν πράματα που σήμερα δε μπορούμε επειδή ήταν υπερέξυπνοι και εμεις χαζοί.

κάτι άλλο συμβαίνει, πολύ πιο πεζό..

Συμφωνώ απολύτως.

O Sir Arthur Conan Doyle διά στόματος του χαρακτήρα του Sherlock Holmes είχε πει:
    "Εάν υπολογίσεις ΟΛΑ τα πιθανά σενάρια και αποκλείοντας αυτά που ΔΕΝ μπορεί να ισχύουν μείνει μόνο ενα, τότε αυτό, ΟΣΟ απίθανο κι αν φαίνεται, ΠΡΕΠΕΙ να είναι η αλήθεια."

Πως είναι δυνατόν να έχεις τόση γνώση γιά υλικά θέματα, χωρίς να έχεις υλικά μέσα;

1. Τα ανακάλυψες μόνος σου. (χωρίς τεχνικά μέσα; Μάλλον γελοίο)

2. Ως διά μαγείας-Θεία επιφοίτηση. (ας σοβαρευτούμε)

3. Τα διδάχτηκα.

Γιά να λειτουργήσει αυτός ο συλλογισμός, πρέπει πρωτίστως να υπάρχουν ΟΛΑ τα λογικά πιθανα σενάρια. Εάν μου έχει διαφύγει κάτι, παρακαλώ συμπληρώστε με.

δε ξέρω, αλλά μου αρέσει ότι σκέφτεσαι καλά.

αλλά μπορείς να μου πεις γιατί στην άλλη συζήτηση μου πέταξες το απίστευτο "το απόλυτο είναι κακός σύμβουλος"; Το έκανες για πλάκα επειδή παρατήρησες ότι όταν κάποιος το λέει "τα παίρνω";

Όσο για αυτό που είπε ο ντόιλ, δε δυνάμεθα να κάνουμε λίστα με όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά συνήθως η απλούστερη εξήγηση είναι η σωστή.

Εγώ έχω αυτα:

*Ξέραν περισσότερα απ'όσα νομίζουμε.
    *Συμπτώσεις.
    *Ψέματα/Υπερβολές/Λάθος συσχετισμοί.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχιζει να μυριζει "Τριτο Ματι" η δουλεια καμαρια και ΔΕΝ μ' αρεσει ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

το θεωρώ πιθανότερο να λένε ανακρίβειες ή υπερβολές αυτοί που τα κάνουν τους αρχικούς ισχυρισμούς (όχι ο χωμάτινος, αλλά από κει που τα διαβάζει ο χωμάτινος ή και πιό πριν στην "αλυσίδα"), παρά οι αρχαίοι έλληνες να καταλάβαν την ύπαρξη απομειναριών πλανήτη στου διαόλου τον κώλο... και δε ξέρω γω τι άλλο.

Μια σημαντική σημείωση: Οι έλληνες ήταν (υπό)δειγμα λαού που με ελάχιστα μέσα και κατακάθαρη σκέψη κατάλαβαν πράγματα που άλλοι "πιάσαν" μετά από χιλιετίες. Π.χ. η απόσταση Ηλίου-Γης, Η διάμετρος της γης κτλ κτλ (με το πηγάδι και την άλλη παπαριά, δε θυμάμαι ακριβώς... πάει καιρός)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Πριν πάθουμε τίποτα από την απότομη τόνωση της εθνικής μας υπερηφάνειας ας αναλογιστούμε ότι πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι ΚΑΙ αποτέλεσμα ερμηνείας που ως γνωστόν "χωράει" πολύ υποκειμενικότητα...

...σφάλμα στο οποίο πέφτει όποιος δεν είναι απόλυτος και αντικειμενικός...

σε πολύ καλή στιγμή ήρθε το σχόλιό σου THEOD... σε ποιόν πάς και κάνεις το χρονισμό βαλβίδων;;; πρέπει να είναι καλός!:rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    ... σε ποιόν πάς και κάνεις το χρονισμό βαλβίδων;;; πρέπει να είναι καλός!:rotflmao: :rotflmao:

Mην μου το θυμίζεις γιατί τώρα διαθέτω 20 από δαύτες και προβλέπεται "σκίσιμο" όταν θάρθει εκείνη η αποφράδα ώρα...

Ευτυχώς που αργεί ακόμα...

Όλα όσα έχω αναφέρει δεν προέρχονται από περιοδικά, ούτε μου τα είπαν ούτε τα άκουσα. Τα έχω διαβάσει με τα ματάκια μου από τα κείμενα των ανθρώπων που τα έγραψαν.

Όπου να 'ναι μου βγάζουν χρυσή κάρτα μέλους στις εκδόσεις Κάκτος

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    MAIOΣ 1978 OHE επίσημη καταγγελία από την διευθύντρια του μητροπολιτικού μουσείου της νέας Υόρκης, για καταστροφή αρχαιοελληνικών ναών στης ΗΠΑ
    R U sure christos ????
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Τα έχω διαβάσει με τα ματάκια μου από τα κείμενα των ανθρώπων που τα έγραψαν.
    Δηλαδή τα έχεις διαβάσει από το πρωτότυπο; Από μετάφραση; Ποιός την έκανε τη μετάφραση;

Αδελφια ...

Τετοια θεματα που εχουν να κανουν με "ερμηνιες" ειναι ΠΟΛΥ ευκολο να ξεφυγουν και να το γυρισουν στο ζεϊμπεκικο ...

Σκεφτειτε οτι εκει ακριβως στηριζονται και τα διαφορα "Τριτα Ματια" που κυκλοφορουν, σε παρερμηνιες και παραπληροφορησεις ... :smilea:

Το οτι εχουν γραφει βιβλια και μονο, ΔΕΝ "νομιμοποιει" κατι.

Τρανταχτο παραδειγμα τα 13 (εχω διαβασει εγω) βιβλια του Ντενικεν ...

Το θεμα ειναι ΚΑΙ το ποιος γραφει ενα βιβλιο, αλλα ΚΑΙ το πως το τεκμηριωνει.

Οταν πιανομαστε απο ΜΙΑ "φραση" (ακομα χειροτερα "λεξη") και φτιαχνουμε ενα κατεβατο που ξεκιναει με το "ηθελε να πει", ειναι σχεδον σιγουρο (η πρακτικη αυτο εχει δειξει) οτι κανουμε παραποιηση ...

Αυτα τα λεω ετσι ... γενικα ...

Δεν θελω να αντιπαρατεθω σε κατι συγκεκριμενο, αλλα απλως να τονισω το να ειμαστε πιο "μαζεμενοι" με τετοια θεματα ...

Θα συμφωνήσω, με μιά αλλάγη. Δεν έχει και τόση σημασία ποιός λέει τι, αρκεί αυτός που λέγει να έχει τεκμηριώσει σαφώς και πλήρως τους ισχυρισμούς του. Μη δέχεσαι καμία "αυθεντία" σε τίποτα.

τον κοκ τον έμαθες; όχι για τίποτα άλλο... μη σε τρακάρουν και νομίζεις ότι έχεις δίκιο...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος

Ο Πίρι Ρεις (1465-1554 μ.χ.) .... Το περίεργο είναι ότι σε κάποιον χάρτη απεικονίζει την ήπειρο της Ανταρκτικής με τις ακτογραμμές ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα...
    Για τον συγκεκριμένο χάρτη, ρίξτε μια ματιά εδώ, και εδώ.

@tsiros_temp μην ακούσω σχόλιο για τα link. Δεν ξέρω αν ο χάρτης είναι γνήσιος ή όχι, αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω καθώς δεν ξέρω να διαβάζω αρχαίους χάρτες....

Ο crs-k μήπως μπορεί να δώσει τα φώτα του? :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sar_1_a.jpg 
Προβολές:	112 
Μέγεθος:	22,0 KB 
ID:	55957
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

......................
    τον κοκ τον έμαθες; όχι για τίποτα άλλο... μη σε τρακάρουν και νομίζεις ότι έχεις δίκιο...

Οπως ειδες ΔΕΝ το συνεχισα το θεμα γιατι ΔΕΝ ειχε νοημα!

Εχω τρεις (αριθμος: "3") αποζημιωσεις απο ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την περιπτωση και το ξερω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Εσυ μαλλον δεν ξερεις οτι παντα υπαρχουν και "ερμηνευτικες εγκυκλιοι" ...

Και παλι δεν θα δωσω αλλη συνεχεια.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επαναστάσεις... Ιστορία .. και σήμερα.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2008, 09:27
  2. Μια Ιστορια Αλλιωτικη...
    από sofoklis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 16:00
  3. Απο Σημερα.................
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 08:16
  4. Σημερα ΕΧει Γενεθλια........