Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: Άτιτλο...

Επικρινω-κατηγορω,κατακρινω,αποδοκιμαζω,σχολιαζω με εχθρικη διαθεση.

Προσωπικα τινω να διχνω τεραστια ανοχη σε ανθρωπους ανηθικους ,εγκληματιες ,κλεφτες ψεφτες πορνους,πορνες,παθιασμενους,υπερβαλοντες ερωτευμενους κλπ κλπ.

Οτι ειναι ανθρωπινο παθος,ειτε ειναι πεινα ειτε μοχθηρια ζηλεια ειτε ερωτας ειναι κατα καποιο τροπο ευλογημενο.Ακριβως επειδη οσο αποτροπεο ειναι ,τοσο λιγοτερο γινεται ανεχτο και κατανοητο απο την κοινωνια.Εχει ομως ενα βασικο χαρακτιριστικο που για μενα το εξαγνιζει:Ειναι προσωπικο.

Ετσι
    Αν οι απροσωπες τραπεζες ή οι εξουσιες κλεβουν δισεκατομυρια,κουναμε το κεφαλι μας καρτερικα,αν ομως πιασουμε κανενα αλητιριο να μας κλεβει(πχ το μηχανακι) τοτε εξεγειρομαστε μεχρι που τον κρεμαμε κιολας.
    Λες και οι τραπεζες ή κυβερνηση,το τεβε δε μας εχουν κλεψει ολονων απο τρια τεσσερα μηχανακια

Ετσι και η εκκλησια.Που ακριβως επειδη εχει επιστεγασμα Αγίας ,ειναι και τοσο εκφυλη,αρπαγας,προστυχη,χυδαια και προπαντων αντιαισθητικη.
    Και φυσικα την κατακρινω,και την καταργιεμαι,γιατι ειναι εξουσια και μαλιστα κοσμικη.
    Σε αντιθεση με τη φουκαριαρα την πορνη που ξερει τις πομπες της ,καμια φορα αισθανεται και βρωμικη και τιποτενια,αλλα επισης καμια φορα στεκεται με αξιοπρεπεια και λεει θαρετα:Αυτη ειμαι.
    Το ιδιο λεει και ο κλεφτης κι ο φονιας που δεν περνανε τον εαυτο τους για αγιο.

Και στη τελικη ρε
    tsiros_temp ,γιατι δε βλεπεις το προφανες παρα ψαχνεις για κακες προθεσεις ,μονο και μονο επειδη κατεκρινα ενα κειμενο που σου αρεσε.Ολα αυτα ειναι λογια και τα δικα μου και τα δικα τους,δεν επιτηθεμαι στην πνευματικοτητα σου,δε με ενδιαφερει να μειωσω τον χ ή τον ψ εδω μεσα.

Μακαρι να μη δικαζαμε (την εκκλησια)στα ιντερνετια ,αλλα στα λαικα δικαστηρια,
    Αλλα τι να πεις;
    Δε μπορεις να κακιωσεις στην εποχη σου ,χωρις βα σου κακιωσει κι αυτη.

"Αμηχανον παντος ανδρος εκμαθειν
    ψυχην τε και φρονημα και γνωμην
    πριν αν αρχαις και νομοισιν εντριβης φανη."
    Αντιγονη,Σοφοκλης

Δηλ. Δεν μπορεις να καταλαβεις την ψυχη ,το φρονημα και την γνωμη ενος ανθρωπου πριν τον δεις να άρχει και να κρινει.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Εξακολουθείς να συγχέεις καταστάσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Ετσι
    Αν οι απροσωπες τραπεζες ή οι εξουσιες κλεβουν δισεκατομυρια,κουναμε το κεφαλι μας καρτερικα,αν ομως πιασουμε κανενα αλητιριο να μας κλεβει(πχ το μηχανακι) τοτε εξεγειρομαστε μεχρι που τον κρεμαμε κιολας.
    Λες και οι τραπεζες ή κυβερνηση,το τεβε δε μας εχουν κλεψει ολονων απο τρια τεσσερα μηχανακια

αν το σχόλιο αυτό αφορά το παράδειγμα και την τοποθέτησή μου διευκρινίζω ότι πρώτα από όλους επικρίνω την εξουσία που καλλιεργεί τις συνθήκες για τέτοια φαινόμενα και μετά το ίδιο τη θύτη της ενέργειας...
    ωστόσο πάντα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη των πράξεών μας...δεν είμαστε έρμαια της κάθε εξουσίας..μπορούμε να αντισταθούμε στη μοίρα που μας προωρίζουν...οπότε δεν απαλάσσω το κάθε κλεφτρόνι από τις ευθύνες του...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    ...οπότε δεν απαλάσσω το κάθε κλεφτρόνι από τις ευθύνες του...
    Oυτε εγω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    Εξακολουθείς να συγχέεις καταστάσεις.
    Μπορει.
    Προσπαθησα με 1000 ποστ να υποδειξω την υποπτη σκοπιμοτητα του αρθρου της μητροπολης,αλλα δεν ιδρωνει'αυτι σου

Αδιαφορώ. Το κείμενο δε μιλάει για μητροπόλεις εκκλησίες και δε ξέρω γω τι άλλο. Αν σε ενοχλεί που αναφέρει τη λέξη "θεός", αγνόησέ τη. Και πάλι το νόημα που είναι διαυγές.

Αν εσύ, επειδή έχεις κάποιο κώλυμα (καθώς φαίνεται από τα 2 πρώτα ποστ σου στο thread αυτό) και δυσκολεύεσαι να δεις τις συμβουλές μόνο και τίποτα άλλο, δεν πειράζει.

Εγώ γράφω στ'αρχίδια μου εκκλησίες και χριστόδουλους, χειρότεροι από γύφτοι είναι. Οι γύφτοι πουλάνε πατάτες, καρέκλες κτλ.

Αυτά όμως που προσπαθεί να διδάξει το κείμενο εμένα μου αρέσει. Κρίνω ότι είναι καλό.

Έχω την εντύπωση πως συμφωνείτε περισσότερο από όσο φαινομενικά τα πόστ σας καταδικνείουν.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Μπορει,αρα προτιμουμε να διαφωνουμε:rotflmao:

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Από την εκκλησία ειναι το αρθρο βλεπω..........; :hypnotize

Δεν θα πάρω τίποτα, ευχαριστώ
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Σταύρο. Αν ο μεγαλύτερος κλέφτης σου πει να μην κλέψεις γιατι στο τέλος θα σε πιάσουν, εσύ θα το σκεφτείς ή δεν ακούς συμβουλές από κλέφτες???

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    να ρωτήσω κάτι ???
    είνια δυνατόν να ζήσεις χωρίς να ασκείς την κρίση σου καθημερινά???

............................................................

Υ.Γ.2 ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩς ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ

Με τα φόβου θεού λοιπόν σου λέω ότι το να κρίνεις είναι επικοδομιτικό, κερδοφόρο, και έξυπνο. (είναι δυνατόν να είσαι ενεργός πολίτης χωρίς να κρίνεις τα κοινωνικά δρώμενα και τους άρχοντες???
    είναι δυνατόν να αναπτύξεις σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) χωρίς να κρίνεις τον άλλο)
    γιαυτό.
    Αλλωστε πως θα κανεις το καλό αν δεν κρίνεις??

Το να κατακρίνεις είναι μικρόψυχο, κομπλεξικό, εύκολο άρα φτηνό, και πολλές φορές επιζήμιο.
    Και σε αυτό αναφέρεται το κείμενο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    επειδή η δομή της απάντησης είναι λίγο μπερδεμένη μπορείς να ξαναγράψεις το κείμενο για να μπορώ να απαντήσω???
    στην απάντησή σου περιέχονται προτάσεις μου μαζί με απόψεις σου και μπερδεύτηκα λίγο...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Σταύρο. Αν ο μεγαλύτερος κλέφτης σου πει να μην κλέψεις γιατι στο τέλος θα σε πιάσουν, εσύ θα το σκεφτείς ή δεν ακούς συμβουλές από κλέφτες???
    φυσικα και θα τον ακουσω.Ισως να ειναι και περιττη τετοια συμβουλη,καθως ξερω τα ορια μου σε αυτο τον τομεα.
    Αλλα σε τι αναφερεσαι;

(το παρακάτω κείμενο αφορίστικε 5 τέρμινα αφού γράφτηκε, ο zireous χέ#τηκε)

Το ανθρώπινο κεφάλι είναι περίεργο πράμα.

Αρκούν λίγα παιδικά κολλήματα, μια παλιά καλοσχεδιασμένη πλάνη, και 10 μέρες νηστεία ώστε η έλλειψη γλυκόζης να σου δώσει γλυκές θρησκευτικές παραισθήσεις που θα σου δώσουν δύναμη και αρκετή πίστη να κάνεις πολλά.

Όμως το ανθρώπινο κεφάλι είναι αυτό που παράγει τα κατάλληλα ψυχεδελικά υλικά ώστε να συμβούν τα παραπάνω. Η αίσθηση δέους που χρησιμοποιείται από την εκκλησία κατά κόρον, με τους ισοκράτες, τα μπιχλιμπίδια και τα λοιπά, σε βάζει σε κατάσταση πιο light αλλά σε βάζει.

Ο Sagan ( πάλι; ) περιέγραψε λειτουργίες του εγκεφάλου στις οποίες ο άνθρωπος νοιώθει τρομακτική ευφορία, αλλά και "μεταφράζει" οράματα σε συγκεκριμένα γνώριμα πρόσωπα ή καταστάσεις (κλασική επιθανάτια εμπειρία, απαγωγές από εξωγήινους κλπ), είναι εύκολο πχ όταν έχεις εμμονές να ικανοποιούνται από εξάρσεις του υποσυνειδήτου για διάφορους λόγους.

Όσον αφορά λέξεις όπως "Θείον", "Άγιος" κλπ, ακόμα κι αν δεν αφορούν καλοστημένη απάτη, αφορούν θύματα καλοστημένης απάτης.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι βοηθά περισσότερο ένας απλός διαλογισμός είτε για να λυθεί ένα πρόβλημα, είτε για αναζητήσεις (πχ αρκετές φορές που το σύμπαν έχει συνομωτήσει εναντίον μου, αφού έκλεισα τα μάτια για λίγο και το σκέφτηκα αρκετά, είδα ότι ένα ελάχιστο τμήμα του σύμπαντος δεν συνομωτούσε), παρά να βάζεις στο κεφάλι σου ύποπτα προϊόντα ανθρώπων που ψεύδονται ασύστολα εκμεταλλευόμενοι την πιθανή ανάγκη σου για δέος, εξηγήσεις, και θαλπωρή στην θεϊκή οικογένεια.

Στην ανάγκη σου για αγάπη, δες γύρω σου, μη χάνεις χρόνο με φαντάσματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    (το παρακάτω κείμενο ...
    ...μη χάνεις χρόνο με φαντάσματα.

Mαζι σου :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε