Ο CAPIROSSI ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΓΩΝΑ ''ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ''
O αναβάτης της Ducati Marlboro's Loris Capirossi φάνηκε ενοχλημένος από τον εκθρονισμό της πρώτης θέσης των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής από τους ανταγωνιστές του που δοκίμαζαν λάστιχα qualifying αλλά ήταν ''χωρίς αμφιβολία''ο ταχύτερος όλων με λάστιχα αγώνα.
Ο Ιταλός αναβάτης νικητής της pole position αλλά και του αγώνα το 2005 και που αναμένεται να παλέψει σκληρά για τη νίκη την Κυριακή ήταν πρώτος στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά μέχρι που οι αντίπαλοι του έβαλαν qualifying λάστιχα και τον εκτόπισαν στην έβδομη θέση.
''Είμαι χαρούμενος ,είπε ο Loris, με ότι κάναμε σήμερα καθώς και με το ρυθμό αγώνα που είχα. Πιστεύω πως είμαστε οι ταχύτεροι γιατί έκανα πολλούς γρήγορους γύρους με λάστιχα αγώνα. Το απόγευμα δοκίμασα δύο νέα πίσω λάστιχα Bridgestone.Το ένα το χρησιμοποίησα για λίγους μόνο γύρους ενώ με το δεύτερο έκανα πολλούς.Ο ρυθμός μου ήταν πολύ γρήγορος με αυτό το λάστιχο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήμουνα ο μόνος που γυρνούσε στο 1,47,7 με λάστιχα αγώνα άρα η έβδομη θέση μου δεν δίνει την πραγματική εικόνα μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι βιάζονται να βάλουν λάστιχα qualifying!Πιστεύω ότι ο καιρός θα παραμείνει καλός γιατι νομίζω πως μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα λίγο το στήσιμο της Ducati.Ξεκινήσαμε σήμερα με υο διαφορετικές ρυθμίσεις το πρωί και το απόγευμα κάναμε έναν συνδυασμό και των δυο πρωινών .Η μοτο είναι οκ τα λάστιχα είναι οκ επίσης και είμαι απόλυτα έτοιμος να αξιοποιήσω και τα δύο''
Ο team-mate του Loris , Sete Gibernau θύμισε ότι και παλαιότερα υστερούσε στην Ιαπωνική πίστα αλλά ήταν για αυτόν σταθερή η πρώτη μέρα των δοκιμών έχοντας τον δέκατο τρίτο χρόνο με λάστιχα αγώνα και γυρνώντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργά από το χρόνο του Capirossi.
''Είναι μια πίστα που ποτέ δεν αισθάνθηκα άνετα, έτσι σήμερα προσπάθησα να μείνω έξω με λάστιχα αγώνα για να μάθω αλλά και να δώ την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου. Και οι δύο σημερινές δοκιμές πήγαν καλά και πιστεύω πως αρχίζω να καταλαβαίνω τι χρειάζεται για να πάω γρήγορα εδώ, απλά χρειαζόμουνα να κάνω πολλούς γύρους με λάστιχα αγώνα και απότι φαίνεται είναι χάσιμο χρόνου να δοκιμάζει κανείς λάστιχα qualifier αν και όπως είδα όλοι αυτό κάνουν. Χρειάζεται να προσαρμόσω το φρενάρισμα μου σε αυτή την πίστα, πιστεύω πως οδηγώ καλά τη μοτο μου ,απλά φρενάρω για περισσότερο χρόνο και πρέπει να μειώσω το χρόνο φρεναρίσματος. Το φρενάρισμα είναι σπουδαίος παράγοντας εδώ. Δοκιμάσαμε δύο ρυθμίσεις σήμερα και για αύριο θα κάνουμε ένα συνδυασμό και των δύο και θα δούμε…''
''Οι δύο αναβάτες δεν έκαναν ούτε ένα γύρο με λάστιχα qualifying'' είπε ο υπεύθυνος της Bridgestone Shinji Aoki.''Το γεγονός ότι ο Loris ήταν 0.3 δεύτερα ταχύτερος από όλους για τον περισσότερο χρόνο των απογευματινών δοκιμών δείχνει ότι η Ducati θα είναι ισχυρός αντίπαλος στο Motegi''