Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 57

Θέμα: Ευτυχώς που δεν είναι Ειδωλολάτρες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Αυτη η "απολυτοτητα" σου με κανει ρε Θανε, να θελω ν' ανοιξω το στοματακι μου ...

Αλλα κρατιεμαι ... :wacko:

:rotflmao:
    Ναι άσε... τα είδαμε και όταν μιλάμε με το "σεις" και με το "σας" τι αποτελέσματα έχει... (και δεν λέω για σένα εννοτείται...)

Ευτυχώς πάντως που δεν είσαι εσύ απόλυτος και κρατάμε τις ισορροπίες...
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από oapomesa
    Ωραία τα λές Stavrogin!

Εχεις διαλέξει και Ντοστογιεφσκικό όνομα.

Δεν πιστεύω να είναι σύμπτωση.

Δαιμονισμένοι ε;

Εχοντας υπ' όψιν αυτά που έγραψες.
    Τον έχει διαβάσει τον τύπο;
    E! βεβαια ,ο σταυρογκιν ο γνωστος ο Ντοστογιεφσκικος ειναι.Αν κι εγω ομολογω πως δεν εχω και πολυ σχεση μαζι του.Απλα μου ειχε κολησει στο μυαλο μια εποχη.

Ο Ντοστογιεφσκυ ειναι οτι ποιο σοβαρο εχω διαβασει για την πιστη.Δεν τον καταλαβαινω πληρως αλλα το επαιξεργαζομαι.

Την ιδεα οτι η θρησκεια δεν θα μπορουσε να διατηρηθει στην μορφη της χωρις ενα γραφειοκρατικο συστημα,εξουσιας (την εκκλησια) την πηρα αυτουσια απο τον Ρ.Μουζιλ βιβλιο:"ανθρωπος χωρις ιδιοτητες".Ο τυπος λεει αστειευομενος οτι δεν μπορει καν να φανταστει μια δευτερα παρουσια,ανασταση νεκρων ,λυτρωση ψυχων χωρις μια στρατεια δημοσιων υπαλληλων να κρατανε τα μυτρωα και να υπολογιζουν της αμαρτιες του καθενως

that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    ..........................
    Ευτυχώς πάντως που δεν είσαι εσύ απόλυτος και κρατάμε τις ισορροπίες...

Με τις Θρησκειες και το Κυνηγι, μαλλον ειμαι ε?

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Οποτε η ιστορια εχει ως εξης(που ειναι το λογικοτερο και το πιο δημοκρατικο) :

Ο καθεις πιστευει(η δεν πιστευει) οτι θελει , οπως θελει και οποτε θελει...

Πραγματικα ειμαι περιεργος να δω την εξελιξη (αν αυτη υπαρξει ) της εκκλησιας στο περασμα του χρονου.Ειναι λιγο σκληρο αυτο που λεω , αλλα η πλυθησμιακη ομαδα που στηριζει και υποστηριζει την εκκλησια σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει...οι επομενες απο αυτους γεννιες , μπορει να πιστευουν , αλλα δεν εχουν τις παρωπιδες και την ''γαλουχηση'' που ειχαν υποστει αυτοι....το να προσαρμοστει και να μετασχηματιστει σε κατι πιο συγχρονο το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο.Φταιει η ακαμπτη και αρτηριοσκληρωτικη εικονα που η ιδια φροντιζε να διατηρει τοσα χρονια...το σιγουρο ειναι οτι ο εκσυγχρονισμος της δεν μπορει να γινει απο την μια μερα στην αλλη.
    Προσεξετε , δεν μλαω για την Ελληνορθοδοξη πιστη...αυτην οσοι θελουν μπορουν να την ασπαζοντε και δικαιωμα τους ειναι στην τελικη...μιλαω για την εκκλησια στην πολιτικοκοινωνικη της διασταση.

θα δειξει...

Καμμία έξαρση φιλοσοφικής σκέψης και κανένας θρησκευτικός οίστρος δεν μου έχει προσφέρει το μεγαλείο και την αρμονία που βιώνω όταν είμαι δίπλα στο ποτάμι, με το βουνό από πάνω μου, τους φίλους κοντά μου και την φύση γύρω μου.

Που χωράει και τι δουλειά έχει η θρησκεία σε όλα αυτά;

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Καμμία έξαρση φιλοσοφικής σκέψης και κανένας θρησκευτικός οίστρος δεν μου έχει προσφέρει το μεγαλείο και την αρμονία που βιώνω όταν είμαι δίπλα στο ποτάμι, με το βουνό από πάνω μου, τους φίλους κοντά μου και την φύση γύρω μου.

παλιο ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ!

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    παλιο ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ!

Μη λες πολλά γιατί θα αναφερθώ στην Ικαρία..

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Μήπως τελικά , πιστεύεις στο 12θεο? παλιο-ολυμπιστή? και έχεις απο κοντά τη φύση τα διονυσιακά κλπ και είσαι παιδί ενός ανώτερου αρχέγονου λαού...??? :hypnotize :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

γιατι........ Το avatar του/της bartlal

Please DO so...

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Μήπως τελικά , πιστεύεις στο 12θεο? παλιο-ολυμπιστή? και έχεις απο κοντά τη φύση τα διονυσιακά κλπ και είσαι παιδί ενός ανώτερου αρχέγονου λαού...??? :hypnotize :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ΟΧΙ!

Αλλά μιάς και το ανέφερες, είναι μία καλή ευκαιρία να ξεδιαλύνουμε μία διαχρονική παρανόηση.
    Οι θεοί τους δεν ήταν 12, ήταν 3-4 χιλιάδες. Η διαφορά είναι ότι αυτό που ονόμαζαν θεός-α, είναι αυτό που σήμερα ονομάζεται άγιος-α. Υπαρκτά πρόσωπα που προσέφεραν κάτι και τους μνημόνευαν τιμής ένεκεν. Κατά το αυτό σκεπτικό, η ορθοδοξία έχει μπόλικους θεούς: Αγ. Αντώνιος-Κωνσταντίνος-Άννα-Ελένη κ.ο.κ.

Μην μου αρχίσετε τους συγκριτικούς παραλληλισμούς και μπλέξουμε

E! βεβαια ,ο σταυρογκιν ο γνωστος ο Ντοστογιεφσκικος ειναι.Αν κι εγω ομολογω πως δεν εχω και πολυ σχεση μαζι του.Απλα μου ειχε κολησει στο μυαλο μια εποχη.

Ο Ντοστογιεφσκυ ειναι οτι ποιο σοβαρο εχω διαβασει για την πιστη.Δεν τον καταλαβαινω πληρως αλλα το επαιξεργαζομαι.

Την ιδεα οτι η θρησκεια δεν θα μπορουσε ......
    Ασε τον Μουζίλ στην ησυχία του.Δεν έχουμε καμμία σχέση με καθολικούς και προτεστάντες.Αυτοί πέρασαν άλλα κανάλια σαν κοινωνία.Εχουν άλλες εμπειρίες.Αυτοί είχαν θεό με μιά ζυγαριά να ζυγίζει πόσα καλά έκανες και πόσα στραβά.
    Το καλό που σου θέλω, πιάσε τον Φιοντόρ!!
    Το να πώ τώρα και στους άλλους "διαβάστε τον και μετά μιλάτε" δεν θα ωφελήσει ουδόλως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    Please DO so...

Τα φιλόξενα ορεινά χωριά, μέσα από τα οποία κυλάει κάποιο ρυάκι που χύνεται σε έναν αμμουδερό κόλπο. Άνθρωποι χαλαροί, χωρίς αίσθηση του χρόνου. Ο ήλιος θερμός και το αεράκι ευχάριστο. Κι εσύ να ενσωματώνεσαι στο τοπίο και να γίνεσαι ένα με το μέρος.

Σ΄εφτιαξα;

Τα φιλόξενα ορεινά χωριά, μέσα από τα οποία κυλάει κάποιο ρυάκι που χύνεται σε έναν αμμουδερό κόλπο. Άνθρωποι χαλαροί, χωρίς αίσθηση του χρόνου. Ο ήλιος θερμός και το αεράκι ευχάριστο. Κι εσύ να ενσωματώνεσαι στο τοπίο και να γίνεσαι ένα με το μέρος.

Σ΄εφτιαξα;
    Χωματινε το σκεπτικο σου ειναι ληψο.
    Επειδη αναφερεσε στον Μπαρτ ,που ειναι ειδηκη περιπτωση πιστου.
    Δε βαζεις και καμια δωδεκαδα μπηρες να παγωνουν στο ρυακι;:rotflmao:
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Που χωράει και τι δουλειά έχει η θρησκεία σε όλα αυτά;
    Η θρησκεια δεν χωραει, αλλα ουτε και δουλεια εχει.

Ο Μεγαλος ομως.............

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek

Re: Ευτυχώς που δεν είναι Ειδωλολάτρες.

Από τον οβολό των πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν μαζεύτηκε το ποσό των .. (κρατιέστε).. 5 δις δρχ.

Ρε τους φούστηδες!!!
    Δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες ευρά να πάρω ένα πιο καλό μηχανάκι???
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ