Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 32 από 32

Θέμα: Τακάκια στο 600: Μου τον έπιασαν;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    @άρη: κάπως έτσι είναι όπως τα λέει ο αφρο, ως πρός τις μάρκες τουλ...

Ωστόσο έχε κατά νου ότι δεν σε απασχολεί μόνο να ΜΗΝ έχεις καθόλου φθορά στο δίσκο και μόνον στα τακάκια.
    Σε απασχολεί να υπάρχει μια ισορροπία στην φθορά και στα δύο μέρη.
    Δλδ, να φθείρεται μεν το τακάκι αλλά να υπάρχει και μιά ελάχιστη σχετική φθορά στον δίσκο.

Ειδάλλως, το κόστος θα είναι δυσανάλογο, είτε στην περίπτωση που αλλάζεις συχνά τακάκια (μαλακά), είτε στην περίπτωση που δεν αλλάζεις τακάκια συχνά και καταφεύγεις σε αντικατάσταση δίσκου λόγω πρόωρης φθοράς.

Δεν διαφωνώ. Τα τακάκια Honda ειναι ενας καλός συμβιβασμος πάντως και η Nissin δεν ειναι καμμια τυχαία εταιρεία.
    Στο Hornet βαζω τακάκια Honda για το Fireblade 98 και ειναι ΟΚ και στην πόλη και στην πίστα, βγαζουν πανω απο 12000 χλμ τα εμπρος και δεν τρωνε δίσκους. Τα μαμα στην πίστα δεν τα εβγαζαν πέρα.

Εχω δοκιμάσει διάφορα κατα καιρούς.
    Τα premier τα εχω για μετρια απο δοκιμές που ειχα κάνει παλια.
    newfren ειναι για τα σκουπίδια. Τα ειχα βαλει δε ενα CB250 γυρω στο 1988 γιατί δεν ειχα μία και μου φαγανε τον δίσκο γιατί δεν πρόλαβα να το πάρω χαμπάρι. Κράτησαν 1500 χλμ.

Tα Carbonne Loraine πχ ειναι πολύ καλά αλλά δεν θα βγάλεις ποτέ 100.000 χλμ με ενα σετ δίσκους.

Το Bimota εχει χυτοσίδηρους δίσκους και παίζει μονο με Brembo Racing.

Ο καθενας βαζει αυτό που του ταιριάζει.

sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Όχι και τόσο νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Eγω προσωπικά στο Honda βαζω Honda τακάκια, και ειναι μια χαρά.
    Δεν είναι ακριβά και οι δίσκοι είναι σαν καινούριοι μετα απο 40.000 χλμ.
    Τα Goldfren που εχεις στο πρωτο λινκ δεν τα ξερει ουτε η μάνα τους, τα Ferodo ειναι μετρια τακάκια, οτι πληρώνεις παίρνεις.
    Στα τακάκια η οικονομία μπορεί να σου στοιχίσει απο ενα τρακάρισμα λόγω μεγαλύτερης αποστασης φρεναρίσματος εως ενα σετ δίσκους που ειναι τσουχτεροί.
    Επίσης το λινκ με τα Goldfren εχει τακακια Ceramic Carbon που προφανως προορίζονται για πίστα και δεν κάνουν για τον δρόμο.

Βλέπεις λοιπόν οτι η απάντηση δεν ειναι απλή... δεν ειναι δυσκολη η ερώτηση, κατι άλλο είναι αλλά δεν το λέω.
    Πράγματι στο Transalp που είχα φόραγα τα μαμά για 100000+ Km !! και δεν είχαν φάει ούτε τον δίσκο. Τα αντικατέστησα με κάποια άλλα (δεν θυμάμαι μάρκα) μέσα σε 10000 Km φαγώθηκαν και τα τακάκια και ο δίσκος.
    CBF 600 SA

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ