Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 69

Θέμα: to peirama tis feiladelfias!!!!?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Κάπου εκεί τώρα βρίσκεται και το μπιχλόπλοιο η Ναυκρατούσα που υπηρέτησα εγώ.

Είδα και φωτογραφίες της στο site του ναυτικού που έβαλε ο sapilas και μ'έπιασε σύγκρυο..
    Κι εγω την Nαυκρατούσα κοίταγα στο site...και τον Κωστάκο..

Την εχει και φωτο να πλεει μόνη της!!! Εγω την ειχα δει μόνο με ρυμουλκο, τελικά παροπλίστηκε, ......επιτέλους.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    (Που και που χανόταν καποιος κατά το προσκλητήριο, αλλά γινόταν επαναφορά.... είχε οδηγίες το Manual του πλοίου )
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Βλέπω οτι χάθηκε και η υπογραφή σου!! Ελπίζω να πετύχει το πείραμα!!! :rotflmao:
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αγοράστηκε από το ΠΝ και μετονομάστηκε σε Α/Τ Λέων.
    Δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί, η αν το πουλήσανε για σίδερα...
    Έφυγε στην Τουρκία για scrap

(παρόλο που έγιναν προσπάθειες να διατηρηθεί, λόγω του "παρελθόντος" του)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Άσε ρε Θάνο με το τσατσόπλοιο. Προέκταση του ντόκου ήταν η Ναυκρατούσα πολύ πριν υπηρετήσω....

1 φορά τον χρόνο την βγάζανε τα ρυμουλκά, μέχρι την Ψυττάλεια και παλι πίσω. Σαν περιφορά σε πανηγύρι ήταν :rotflmao: :rotflmao:
    Χαχα ναι.. έτσι μου λέγανε και μένα και έτσι και ήτανε μέχρι που πήγε ο γκαντέμης (εγώ).

Κατά τη διάρκεια της δικιάς μου θητείας η Ναυκρατούσα πρέπει να έκανε τα περισσότερα ταξίδια της καριέρας της... Άσε που για μας που δεν προλάβαμε το τριζωνικό, με 21 μήνες θητεία όπου και να ήσουνα, δεν υπήρχε λόγος να βρίσκομαι καν σε καράβι!

Παρόλα αυτά το πρόβλημα της Ναυκρατούσας δεν ήταν τα ταξίδια αλλά το κλίμα που δημιουργούσαν 300 άνθρωποι πλήρωμα και η απίστευτη μπίχλα!

Τέλος πάντων... ας όψεται αυτός που μου χάλασε τη μετάθεση για να με στείλει εκεί...
    Θάνος..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Έφυγε στην Τουρκία για scrap

(παρόλο που έγιναν προσπάθειες να διατηρηθεί, λόγω του "παρελθόντος" του)

Δλδ, μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ένα τόσο ¨σημαντικό πλοίο¨ θα το έδιναν οι Αμερικάνοι ???? :rotflmao: :rotflmao:

Τέσπα. Αυτό που διατηρήται σε άψογη κατάσταση από τους βετεράνους του πλοίου είναι το Α/Τ Αετός. Επιστράφηκε στους Αμερικάνους και βρίσκεται ως έκθεμα στην Ν. Υόρκη. (Όπως και ένα Αρματαγωγό μας κατηγορίας Liberty)

Δλδ, μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ένα τόσο ¨σημαντικό πλοίο¨ θα το έδιναν οι Αμερικάνοι ???? :rotflmao: :rotflmao:

Τέσπα. Αυτό που διατηρήται σε άψογη κατάσταση από τους βετεράνους του πλοίου είναι το Α/Τ Αετός. Επιστράφηκε στους Αμερικάνους και βρίσκεται ως έκθεμα στην Ν. Υόρκη. (Όπως και ένα Αρματαγωγό μας κατηγορίας Liberty)
    Όχι Liberty, αυτά ήταν φορτηγα. Η κλάση (νομίζω) λέγεται Terebone Parish (θα το ψάξω)

Επίσης νομίζω στο Φλοίσβο είναι αραγμένο και το "Βελος".

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Όχι Liberty, αυτά ήταν φορτηγα. Η κλάση (νομίζω) λέγεται Terebone Parish (θα το ψάξω)

Επίσης νομίζω στο Φλοίσβο είναι αραγμένο και το "Βελος".
    Όχι κλάση. Κατηγορία Liberty. Τα χρησιμοποιούσαν στις νηοπομπές τους. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να λέω και μ@λ@κίες βέβαια... Πάντως ένα το πήραν, και το πήγαν οι ίδιοι (οι βετεράνοι) στο states, διασχίζοντας τον Ατλαντικό

@ Θάνο, πρέπει να είσαι super γκαντέμης. Το 88 που υπηρέτησα, η Ναυκρατούσα ήταν αραχτή. Μια φορά τον χρόνο την έβγαζαν για άσκηση με τα μικρά αποβατικά...
    I know what you mean... με την μπίχλα. Στον 1ο Ξφία που έκανα, είχαμε καμμιά 80 Ν.Δόκιμους μαζί μας. 200 άτομα επί 26 ημέρες χωρίς νερό να πλυθούμε, λόγω προβλήματος ευστάθειας του πλοίου....(όταν άδειαζε κάποια δεξαμενή, το πλοίο έγερνε )

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Δεν ξερω τι λετε εσεις οι ειδημονες, αλλα θα συμφωνησω με τον Θανο και στα δυο σημεια ...

Και στο οτι η ιστορια ειναι πολυυυυ πιο παλια απ' το Holywood ...

Αλλα και στο οτι, χωρις να εχει σημασια το ποσοστο αληθειας που εμπεριεχουν, τετοιες ιστοριες ειναι ευχαριστες, μιας κι εξαπτουν την κοιμησμενη φαντασια μας ... :smilea:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Δεν ξερω τι λετε εσεις οι ειδημονες, αλλα θα συμφωνησω με τον Θανο και στα δυο σημεια ...

Και στο οτι η ιστορια ειναι πολυυυυ πιο παλια απ' το Holywood ...

Αλλα και στο οτι, χωρις να εχει σημασια το ποσοστο αληθειας που εμπεριεχουν, τετοιες ιστοριες ειναι ευχαριστες, μιας κι εξαπτουν την κοιμησμενη φαντασια μας ... :smilea:
    Η ιστορία υποτίθεται ότι συνεβει το κατα την διάρκεια του πολέμου, και ο τύπος το ανέφερε το 1947-48 νομίζω.
    Ωραίες είναι οι ιστοριούλες με φαντασία και λίγο τρόμο, αλλά η συγκεκριμένη ¨έμπαζε¨ από παντού......

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Η ιστορία υποτίθεται ότι συνεβει το κατα την διάρκεια του πολέμου, και ο τύπος το ανέφερε το 1947-48 νομίζω.
    Ωραίες είναι οι ιστοριούλες με φαντασία και λίγο τρόμο, αλλά η συγκεκριμένη ¨έμπαζε¨ από παντού......

Δεν ηταν ενας "τρελος" μονο, αλλα υπαρχουν αναφορες κι απο τα πλοια "παρατηρητες" γυρω του ...

Δεν διαφωνω επισης οτι "μπαζει" απο πολλες μεριες, αλλα το ιδιο ομως δεν "μπαζουν" κι ολα τα φαινομενα που ΔΕΝ μπορουμε ακομα να εξηγησουμε? :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Δεν ηταν ενας "τρελος" μονο, αλλα υπαρχουν αναφορες κι απο τα πλοια "παρατηρητες" γυρω του ...

Δεν διαφωνω επισης οτι "μπαζει" απο πολλες μεριες, αλλα το ιδιο ομως δεν "μπαζουν" κι ολα τα φαινομενα που ΔΕΝ μπορουμε ακομα να εξηγησουμε? :wacko:
    Ax βρέ Χρήστο. Μου αρέσουν και μένα τα ανεξήγητα αλλά αυτό παρά ηταν.
    Μην το χαλάσω όμως. Όποιος θέλει το πιστεύει.

Για τους fan της κλάσης Cannon βρήκα το Α/Τ Αετός όπως το έχουν διατηρήσει οι Αμερικάνοι.

κι ολα τα φαινομενα που ΔΕΝ μπορουμε ακομα να εξηγησουμε? :wacko:
    Κάτι έχεις δεί εσύ, εκεί στις ερημιές....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TATAR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Αν ψάξεις θα βρεις βιβλία.

Προσοχή στις πηγές, θα κουφαθείς με αυτα που θα διαβάσεις.....

Επίσης το πλοίο που 'εξαφανίσθηκε', το USS Eldridge δηλαδή, μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν αραγμένο/παροπλισμένο στην Αμφιάλη.

Αγοράστηκε από το ΠΝ και μετονομάστηκε σε Α/Τ Λέων.

Δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί, η αν το πουλήσανε για σίδερα...
    Ηταν ένα απο τα 4 λεγόμενα "θηρία". ΙΕΡΑΞ ΠΑΝΘΗΡ ΑΕΤΟΣ και ΛΕΩΝ. Με αυτά γινότανε ο λεγόμενος ΞΙΦΙΑΣ δηλαδή περιπολία απο το βόρειο άκρο της ΕΛΛΑΔΑΣ στο νότιο, παράλληλα με τα Τουρκικά παράλια, τα ξύλινα χρόνια του "βυθίσατε το ΧΟΡΑ" Ενας γνωστός καπετάνιος ο περίφημος ΝΑΞΑΚΗΣ. Αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο πλοίο γινότανε πολλά παράξενα - μεταφυσικά. Δεν έχω ιδία αποψη. Το είχα επσικεφθεί το 1982 να παραλάβω άρρωστο και είχα αντριχιάσει με τις συνθήκες διαβίωσης. Οι Αμερικανοί τα είχαν κατασκευάσει ως πλοία μιας χρήσεως, για συνοδεία νηοπομπών στον πόλεμο.
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ....
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ....
    TATAR

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Κάτι έχεις δεί εσύ, εκεί στις ερημιές....
    τιγκα στα μεταφυσικα πραγματα σΕ λεω βλεπει εκει στις ερημιες: απο νεραιδες, μεχρι δρακους!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ