Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 63

Θέμα: Έχουμε γίνει Far West

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
    Η βία μπορεί να φέρνει βία, αλλά υπάρχουν φορές που δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Βία προς αυτόν που την ξεκίνησε, είναι δικαιολογημένη.
    Αρα με αυτη την φιλοσοφια ασπαζεσαι και την λογικη του χαρακιρι το οποιο συμφωνα με τα λεγομενα σου απερριψες σε προηγουμενο ποστ.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος
    Ιδέα δεν έχω πως έμπλεξες δύο τελείως διαφορετικές κατηγορίες καταστάσεων.

Το ένα είναι "αυτοκτονώ επειδή έκανα λάθος" και το άλλο είναι "χρησιμοποιώ βία εναντίων αυτού που με απειλεί και δεν έχω άλλο τρόπο να αμυνθώ"

Δεν εκανες λογο για αυτοαμυνα και εχεις ταχθει και παλιοτερα υπερ της βιας ακομα και για καταστασεις οι οποιες δεν σηκωνουν απαραιτητα το "βρωμοξυλο".

Οπως και να εχει το αποτελεσμα που φερνει η βια ειτε την προκαλουμε στους εαυτους μας, ειτε στους αλλους, ειναι το ιδιο.
    -..Not Yet!

Παλαιό μέλος
    είναι αυτονόητο ότι μιλάω για αυτοάμυνα και μάλιστα όχι για κάθε περίπτωση αυτοάμυνας! αυτά είναι πράματα που δε θα έπρεπε να συζητάμε!

έλεος ρε φίλε, έλεος!

και εξακολουθείς να μπλέκεις καταστάσεις που δεν έχουν τίποτα κοινό.

και, τέλος πάντων, αν δεις τα ποστ μου στο thread το διευκρινίζω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης

έλεος ρε φίλε, έλεος!

Το ελεος ειναι σχετικο.
    Αν ντροπιαζομαι με αυτα που γραφω πανε κανε χαρακιρι.

Υ.Γ Υπαρχει για λαπτοπ firewire σε PCMCIA σε περιπτωση που δεν προβλεπει ο κατασκευαστης;
    :rotflmao:
    -..Not Yet!

Παλαιό μέλος
    http://www.usbgear.com/Firewire_PCMCIA_cardbus/

(laptop να έχει firewire κ να μην έχει pcmcia αποκλείεται, οπότε μάλλον δε θές firewire που να καταλήγει σε pcmcia)

Banned Το avatar του/της X_NR750
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Το ελεος ειναι σχετικο.
    Αν ντροπιαζομαι με αυτα που γραφω πανε κανε χαρακιρι.

Υ.Γ Υπαρχει για λαπτοπ firewire σε PCMCIA σε περιπτωση που δεν προβλεπει ο κατασκευαστης;
    :rotflmao:
    Και γιατι οχι software firewall ποιο ευελικτα ειναι

~
    kapios pio pano anefere oti akouse "thorivo" to vradi
    k vgike "exoplismenos" na dei...ktl

mou thymise kati apo to American History X... tainia 1998....

osoi to exoun dei xeroun....

osoi den .... kai exoun grapsei edo mesa ....as kanoun ton kopo

ps
    tnx mano

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Πολύ ωραία...

Να μας κλέβουν αλλά να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα ε;
    Να μας σπάνε αμάξια, μαγαζιά, μηχανές, κεφάλια και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα ε;

Λοιπόν παρακαλώ πολύ κάποιον που μιλάει συνέχεια περί φασισμού, μεγάλου αδερφού κλπ να μου στείλει τα στοιχεία του και να βρεθούμε να του κοπανήσω λίγο τη μηχανή. Έχω πολλά νεύρα τώρα τελευταία και αυτή η π@@τάνα η κοινωνία με έχει αδικήσει και δεν με έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί...

Α! Αν τυχόν δεν μου περάσουν τα νεύρα μπορεί να χρειαστεί να πάμε και από το σπίτι του. Νομίζω ότι μερικά χρήματα και καμία καλή τηλεορασίτσα, υπολογιστής κλπ θα με ηρεμούσαν για λίγο. Για λίγο μόνο όμως αφού και αύριο θα θέλω τα ίδια.

Τώρα από πού τα βρίσκει αυτός;... Ειλικρινά στα @@ μου. Γιατί δηλαδή να μην έχω εγώ και να έχει αυτός; Να μην έχουμε και οι δυο λοιπόν. Φωτιά! Τώρα το αν αυτός στο σχολείο διάβαζε όσο ήταν απαραίτητο και τελείωσε το πανεπιστήμιο και γαμήθηκε να βρει δουλειά και γαμιέται καθημερινά 10ωρα... ε τί να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Και άλλωστε εγώ πώς να το ξέρω...

Θα έπρεπε να βάλει ταμπέλα ότι δεν γεννήθηκε από πλούσια @@ άρα έχει λίγο μεγαλύτερη ανάγκη... Ενώ τον γεννημένο λεφτά... να τον γδύσουμε του φούστη!

Ωραία ως εδώ... Εγώ απλά μιάω για τον εαυτό μου. Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, να λέει ότι θέλει και να πιστεύει ότι θέλει. Αν όμως αυτά που θέλει/κάνει/πιστεύει συμπεριλαμβάνουν την ασφάλεια της οικογένειάς μου, το σπίτι, τα υπάρχοντα, το αμάξι, μηχανή, χρώμα αυτοκινήτου, καθρέφτης κλπ τότε καλύτερα να μην βρεθεί μπροστά μου γιατί ειλικρινά δεν ξέρω πού θα σταματήσω.

Η θεωρία που λέει ότι δεν μπορεί για λαμαρίνες και λεφτά, και γενικώς υλικά αγαθά, να ασκήσεις βία σε άνθρωπο είναι μία μαλακία, γιατί η κλοπή του αντικειμένου δεν είναι ή πράξη αυτή καθ' εαυτή μονάχα αλλά και ο σεβασμός στον όποιο κόπο έκανε ο καθένας για να αποκτήσει κάτι.

Το αν μία γυναίκα έχει 500 ευρώ στην τσάντα της καθημερινά (άρα τα έχει) δεν μας δίνει αυτομάτως και το δικαίωμα να τα κλέψουμε. Πού ξέρουμε εμείς τί έκανε αυτή για να τα βγάλει; Και πίπες να έκανε, καλά έκανε. Στνη τελική αν γουστάρεις τόσο τα 500 ευρώ πήγαινε να κάνεις κι εσύ πίπες και αν είσαι τόσο καλός μπορεί να βγάλεις και 1000.

Sorry για τη γλώσσα που χρησιμοποιώ ρε παιδιά αλλά αγανακτώ. Αγανακτώ όταν βλέπω ανθρώπους μεροκαματιάρηδες να κλαίνε γιατί ο κάθε "επαναστάτης-ανένταχτος-αναρχικός του κώλου" πετάει μία μολότοφ και του καίει το μαγαζί. Δηλαδή αν ο άλλος του μπουμπουνίξει μία στο δόξα πατρί γιατί είναι κακός και ο άλλος απλώς διαμαρτύρεται καθώς είναι δικαίωμά του να το κάνει; Μήπως το δικαίωμα σταματάει 1 χιλιοστό πριν από τη βιτρίνα του μαγαζιού; Δεν μετατρέπεται αυτομάτως σε εγκληματία;

Ξέρω τί θα πείτε τώρα... Ας τον πιάσει η αστυνομία τότε... Μα εσείς οι ίδιοι είστε που αποκαλείτε τους αστυνομικούς γουρούνια και όχι κάμερες, όχι αστυνομία σε κάθε γωνία, όχι φακελώματα κλπ κλπ...

Εγώ ένα πράγμα έμαθα περί δημοκρατίας. Ότι το δικαίωμα του καθενός στμαματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου σε οποιαδήποτε έκφανση της δημόσιας ή ιδιωτικής ζωής.

Είναι θέμα σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Νομίζω ότι αν όλοι εφαρμόσουμε το "να μην κάνεις στους άλλους αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν εκείνοι" τότε μόνο η κοινωνία μας θα προοδεύσει.

Θέμα παιδείας λοιπόν; Δεν ξέρω. Αν με κάνετε πρωθυπουργό θα το σκεφτώ. Ως τότε... απλώνει χεράκι-κόβει χεράκι+άλλο χεράκι (για να μην μπορεί να το ξανακάνει)

Συγγνώμη για το μέγεθος (με την καλή έννοια). Εάν διαβάζετε αυτό σημαίνει ότι το διαβάσατε όλο. Ευχαριστώ για την υπομονή.

Γιώργος
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Ξέχασα...

Το American History X μιλούσε για προβληματικό άτομο και όχι για την αντίδραση ενός κατά τα άλλα φυσιολογικού ανθρώπου. Εκείνος θα έκαιγε τους άλλους μόνο και μόνο γιατί ήταν μαύροι.
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Το American history X μιλούσε για ένα φυσιολογικό άτομο το οποίο μετατρεπόταν σε προβληματικό. Ακριβώς λόγω της χρήσης βίας. Και τελείωνε με την άποψη ότι από την στιγμή που θα μπεις σε ένα κύκλο βίας, δεν ξέρεις που θα σταματήσει. Είναι ανεξέλεγκτη.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Ψιτ... ΟΛΟΙ οι αποπάνω μου...
    το θέμα δεν είναι να μεταφέρετε καταστάσεις που έχετε ακούσει ή δει κι αναλόγως να βγάζετε συμπεράσματα λέγοντας έτσι πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα.
    Δεν λειτουργεί έτσι μία κοινωνία.
    Πολύ σωστά κάποιος εδώ έδωσε το παράδειγμα των ΗΠΑ αλλά πολύ λίγοι κατάλαβαν τι εννοούσε ο άνθρωπος ή λίγοι το πρόσεξαν.
    Στην περίπτωση της συγκεκριμένης χώρας (ΗΠΑ) η οπλοφορία επιτρέπεται και ανάλογα με την περίσταση και η οπλοχρησία.
    Εκτός από τις εμφανέστατες αδυναμίες του συστήματος (περίπτωση Κολουμπάιν περιπτώσεις μαθητών που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ανθρώπων που μανιάζουν μπουκάρουν κάπου και τα κάνουν μπάχαλο κλπ) για μάθετε΄κύριοι (και κυρίες):
    Τους έχει βοηθήσει το σύστημα αυτό;;; Δηλαδή αν εγώ είχα ένα πιστόλι ή ένα ούζι ή τεσπα ότι θέλετε να είχα για την άμυνα μου θα είχα τις ίδιες πιθανότητες να σκοτώσω ή να τραυματίσω κάποιον εγκληματία που έχει μεγαλώσει (από ένα σημείο και μετά) έτσι; Που πέρασε τη ζωή του με συμμορίες και στην παρανομία;
    Για μάθετε λοιπόν πόσοι από αυτούς στις ΗΠΑ που σκοτώθηκαν ήταν μέλη συμμοριών και εγκληματίες και σκοτώθηκαν από νόμιμους πολίτες που βρίσκονταν σε άμυνα;
    Και μετά το ξανασυζητάμε...
    Να σας πω μόνο ότι εδώ στη χώρα μας έχουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (αυτές ξέρω εγώ) ενός τύπου που εμπιστεύτηκε τη γνώση του στο καράτε και μπήκε στο διαμέρισμα του για να ακινητοποιήσει έναν διαρρήκτη.
    Κατέληξε στο νεκροτομείο με μαχαιριά στο λαιμό!!!
    Και πριν λίγες βδομάδες πρωταθλητής (παρακαλώ!!!) του Τάε κβο ντο έφαγε το ξύλο της αρκούδας και κατέληξε στο νοσοκομείο από πορτιέρη!!!
    Μην ωραιοποιείτε καταστάσεις πάιδες. Δεν έχει να κάνει με φιλειρηνισμό κλπ. Αλλά καλύτερα ζωντανός παρά...

Όσο για τη νόμιμη άμυνα εννοείται ότι το ένστικτο σε σπρώχνει να αμυνθείς.
    Αν σε παίρνει... κάντο. Δηλαδή σε τσαντάκια μέσα στην Αθήνα ή πορτοφολά κάντο. Να έχει όμως και κόσμο ολόγυρα σου. Εκεί το πολύ πολύ να φας καμιά μπουνιά και ο άλλος να εξαφανιστεί.
    Ότι όμως και να έχεις πάνω σου ότι και να ξέρεις στην περίπτωση του πορωμένου εγκληματία του οπλισμένου που δεν έχει τίποτα να χάσει... τα πράγματα δεν είναι καλά.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    εγω θα μιλησω σαν αλλη πυθεια και οποις καταλαβει...καταλαβε

ΖΗΤΩ Η ΚΡΗΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Το American history X μιλούσε για ένα φυσιολογικό άτομο το οποίο μετατρεπόταν σε προβληματικό. Ακριβώς λόγω της χρήσης βίας. Και τελείωνε με την άποψη ότι από την στιγμή που θα μπεις σε ένα κύκλο βίας, δεν ξέρεις που θα σταματήσει. Είναι ανεξέλεγκτη.

Φυσιολογικό ο δηλωμένος νεοναζί που έδερνε οτιδήποτε το μη λευκό; Χμμμ μάλλον λάθος κάνεις...

Τώρα όσον αφορά τις ΗΠΑ πάλι νομίζω ότι λάθος κάνετε. Δηλαδή υπάρχει λευκό (πλήρης ανοχή στις παρανομίες) και το μαύρο (όπλα παντού); Δεν σας περνά απ' το μυαλό μία ενδιάμεση λύση ευνομούμενης πολιτείας όπου οι απλοί νορμάλ εργαζόμενοι -όπως πιθανώς το 99% όλων εδώ μέσα- να μη νιώθουν ότι βρίσκονται απροστάτευτοι σε μία ζούγκλα;

Όπως και να το κάνουμε, όποιος είναι θύμα κλοπής, βίας κλπ θέλει να προστατευτεί, ΟΚ;

Αν λοιπόν αυτός ο κάποιος ξέρει ότι ο θύτης έχει μεγάλες πιθανότητες να πιαστεί (κατά συνέπεια και ο ίδιος ο θύτης γνωρίζοντάς το θα το σκεφτεί δυο φορές πριν κάνει κάτι) δεν θα τον κυνηγήσει.

Αν όμως ο ίδιος νιώθει ελαφρώς μαλάκας διότι ούτε η Πολιτεία (ως οφείλει) τον προστατεύει, ούτε και πρόκειται να πιαστεί ο θύτης (ο οποίος δεν νιώθει καθόλου μαλάκας γνωρίζοντάς το και γίνεται τελείως μα τελείως θρασύς και ενίοτε επικίνδυνος) τότε τί θα κάνει;

Μιας και ανήκουμε στη δεύτερη περίπτωση (αν κάνω λάθος διορθώστε με) νομίζω ότι εναπόκειται στον καθένα προσωπικά για το πώς θα αντιδράσει. Και στην τελική αν εγώ τουλουμιάσω κάποιον που έστω πήγε να μου γρατζουνίσει το αμάξι, γιατί εσάς να σας νοιάζει; Μήπως σκοπεύετε να κάνετε το ίδιο; Συμφωνείτε με τον τουλουμηθέντα; Απλώς επικροτείτε την πράξη του γιατί ούτε εσάς σας αρέσει που το αμάξι μου έχει περισσότερα άλογα απ' το δικό σας (λέμε τώρα);

Τα περί παιδείας, εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθησίας κλπ είναι πολύ ωραία αλλά σχεδόν ουτοπικά.

Όπως είπα και πριν λοιπόν "δεν κάνουμ ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν" αλλά μέχρι ο κόσμος να γίνει παράδεισος... απλώνει χεράκι=κόψει χεράκια...

Όσο για οπλοφορία; Συμφωνώ. Αν το έχεις θα το τραβήξεις. Είναι νόμος.

~
    [Νομίζω απεικόνιζε, όπως την «ερμήνευσα» βλέποντας την, όχι την πορεία ενός προβληματικού ατόμου, αλλά την πορεία των ιδεών/νοοτροπίας όπως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά εμποτισμένες με «καθαρές» «αλήθειες» που μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο την ζωή μας και του μικρόκοσμου πριν και μετά από εμάς που μας περιβάλλει…
    Οι εμποτισμένες με βία οποιεσδήποτε τέτοιες ιδέες, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναπαράγουν βία στο όνομα και καλά των απειλουμένων συμφερόντων μας από …Χ …(βάλτε ότι θέλετε….) παράγοντες.
    Και εδώ πια ότι υπάρχει και παντού: κοινωνία 2 ταχυτήτων (τουλάχιστον) όπου η 1η πάει με 300+ και που η 2η αγκομαχώντας καθημερινά αγγίζει πάντα κάτι κάτω από 100…
    Μεγάλη [αποξένωση  αδιαφορία] και φθορά λόγω των «απαιτήσεων» της «καλής και υγιούς» TV made, καθημερινότητας (ζωής)…κτλ κτλ
    Μεγάλος, πολλές φορές αδικαιολόγητος, φόβος, άγνοια, έλλειψη παιδείας κτλ

Κυρίως έλλειψη χρόνου για σκέψη, περισυλλογή και ηρεμία …

Παράγοντες που «κάποιος» πάντα εκμεταλλεύεται για να την δημιουργία και υπεράσπιση οποιασδήποτε μορφής βίας ή ψυχαναγκασμού των άλλων ή και του ιδίου… κτλ κτλ κτλ ]

...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Cretan Far West 2!
    από MikeG στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2008, 19:59
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2007, 09:47
  3. Ζούγκα παίδες, ζούγκλα έχουμε γίνει...
    από McGyver στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2005, 21:03
  4. Μπορούμε να έχουμε...
    από DIT στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 19:04
  5. Ρε Τι Θα Γινει?
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2003, 16:00

Κανόνες δημοσιεύσεων