Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 140

Θέμα: Επίδομα επικινδυνότητας..

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    εχω την γνωμη κυριοι οτι το προβλημα δεν ειναι οτι πηρανε χρηματα 50.000.000 ευρα οι αστυνομοι.αλλα ο χρονος που τα πηρανε,ο τροπος που τα πηρανε και ο κοπος ποου καταβαλανε για να τα παρουνε.θελω να πω δλδ οτι ενω βρισκομαστε σε μια σκληρη εισοδηματικη πολιτικη ξαφνικα βρισκονται καποια χρηματα να πηγαινουνε σε μισθους ατομων που δεν πειθουν(εμενα προσωπικα) οτι επιτελουν εργο και για να μη με πειτε εμπαθη σας πληροφορω οτι δεν ελεγα αυτα επι υπουργειας βουλγαρακη αλλα ακριβως τα αντιθετα.

δευτερον.τα πηρανε ενω οι δασκαλοι προσπαθησανε με απεργια διαρκειας να κερδισουνε κατι και φυσικα πηρανε τα @@ μου.

και 3ον μηπως ειναι to much η δηλωση με 50 εκατομυριακια δε θα πεσει εξω ο προυπολογισμος????

ρε βυρωνακη...μη παλαβωσουμε κιολας...δεν μιλας για δραχμες!!!!!!!!!!για ευρα μιλας!!!!!!!!!!τα χεις χαμενα??????????????

τελος να σας ενημερωσω οτι στο κρατικο τιμολογιο στη δικια μου ειδικοτητα(φυσικοθεραπευτης) εχει να γινει αναπροσαρμογη απο το 1991!!!!!!!!!!!!

ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ???????????????????

για μενα το θεμα το συγγεκριμενο ληγει εδω.

σε ολους και παμε για αλλα!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    Εκτός του ότι εισαι ο «κωλοτουμπας ο ιδιος»… ισχυροποιώ στο μυαλο μου με τα λεγομενα σου την αποψη μου ότι δεν εχεις διαμορφωσει ακομα χαρακτηρα και σταθερες ιδεες

Προφανώς κατά την αποψη σου πυροσβέστες, λιμενικοί, διασωστες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κτλ δεν είναι εργαζόμενοι !

Α και οιι πολιτικες σου θεσεις είναι εντελώς ακρεες και φασιστικες και δεν εχουν συνέχεια…

Πυροσβεστες και διασωστες ειναι εργαζομενοι. Οι αλλοι προστατευουν συμφεροντα, σαφες;

αφου με κρινεις εσυ....προσκυνω..

τα σεβη μου ενημερωμενε φιλησυχε πολιτη..
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Εγω παντως οταν ακουω κοινωνικες ομαδες οπως δασκαλοι , φοιτητες , μαθητες κλπ μετα απο πορειες να βγαινουν στα καναλια και να φωναζουν οτι φαγανε ξυλο απροκλητα απο τους μπατσους βαζω τα γελια.
    Τουλαχιστον σε πορειες φοιτητων και μαθητων εχω παει , εχω δει , και οποιος εφαγε ξυλο μπροστα στα ματια μου σωστα το εφαγε. Καμμια φορα βεβαια μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
    Keep on rocking in a free world !!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αντί να τσακώνεστε μεταξύ σας για το αν πρέπει ή όχι να πληρώνονται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ποιοι, για το αν θα πέσει έξω ή όχι ο προϋπολογισμός της χώρας για 50Μ Ε, για για για, καλό θα ήταν να ξέρατε το τι ποσά παίζουν σε μίζες στις αμυντικές δαπάνες (κυρίως γιατί εκεί τα ποσά είναι μυθικά - και στα υπόλοιπα υπουργεία ανθεί ακόμα το σπορ της μίζας) και ΠΟΙΟΙ τα παίρνουν.....

Πάντως κατάφεραν (αυτοί που το θέλουν) να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αυτονόητο....

Συνεχίστε τα καντήλια τώρα.... Σόρρυ για την διακοπή....

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Αντί να τσακώνεστε μεταξύ σας για το αν πρέπει ή όχι να πληρώνονται οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ποιοι, για το αν θα πέσει έξω ή όχι ο προϋπολογισμός της χώρας για 50Μ Ε, για για για, καλό θα ήταν να ξέρατε το τι ποσά παίζουν σε μίζες στις αμυντικές δαπάνες (κυρίως γιατί εκεί τα ποσά είναι μυθικά - και στα υπόλοιπα υπουργεία ανθεί ακόμα το σπορ της μίζας) και ΠΟΙΟΙ τα παίρνουν.....

Πάντως κατάφεραν (αυτοί που το θέλουν) να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αυτονόητο....

Συνεχίστε τα καντήλια τώρα.... Σόρρυ για την διακοπή....

POINT MADE.

+οσα γουστάρεις sniper γιατί για αυτά δέν ακούγεται τπτ.
    Έχουμε δεί το τέλος της ιστορίας, το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, το τέλος της Θρησκείας, το τέλος της αυταπάτης, ακόμα και το τέλος της χιλιετηρίδας...
    Μόνο το τέλος της μαλακίας δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα.

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Πυροσβεστες και διασωστες ειναι εργαζομενοι. Οι αλλοι προστατευουν συμφεροντα, σαφες;
    αφου με κρινεις εσυ....προσκυνω..
    τα σεβη μου ενημερωμενε φιλησυχε πολιτη..
    εγω αν ημουν μπατσος βλακες σαν εσενα θα τους σαπιζα στο ξυλο ... μπας και συνελθουν

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    εγω αν ημουν μπατσος βλακες σαν εσενα θα τους σαπιζα στο ξυλο ... μπας και συνελθουν

Ειμαι σιγουρος. Για να αποδειξεις τον κοσμο που θες και τον πολιτισμο σου. Λογικο το βρισκω.

Αν ησουν μπατσος..αν ησουν πρωθυπουργος..αν ησουν προεδρος του χωριου..Ολοι εχουμε φαντασιωσεις.. Αλλοι βεβαια εχουν πιο υγιεις και θελουν ενα κοσμο αδελφωμενο και ελευθερο. Ο καθεις και οι επιλογες του. Και αυτο φαινεται απο πολλα

Δεν θα σου ξαναπαντησω. Υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι εδω μεσα για να κανουμε κουβεντα. Δεν εχω ωρα για παιδικους τσακωμους και απειλες ιντερντικες, μεγαλωσα πια, ειμαι 15 χρονων

Καλημερα και καλη συνεχεια σ οτι κανεις ( φροντισε να μη γινεις μπατσος γιατι και παλι αδικος θα ναι ο κοπος σου ).

Τα μυαλα δεν αλλαζουν με ξυλο. Το ξυλο αλλαζει με μυαλο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Εγω παντως οταν ακουω κοινωνικες ομαδες οπως δασκαλοι , φοιτητες , μαθητες κλπ μετα απο πορειες να βγαινουν στα καναλια και να φωναζουν οτι φαγανε ξυλο απροκλητα απο τους μπατσους βαζω τα γελια.
    Τουλαχιστον σε πορειες φοιτητων και μαθητων εχω παει , εχω δει , και οποιος εφαγε ξυλο μπροστα στα ματια μου σωστα το εφαγε. Καμμια φορα βεβαια μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.

Δηλαδη ποιος το εφαγε δικαιως;

Ποια ειναι τα ξερα και τα χλωρα;

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Ειμαι σιγουρος. Για να αποδειξεις τον κοσμο που θες και τον πολιτισμο σου. Λογικο το βρισκω.

οχι

γιατι εισαι φασιστας και θελεις να ανατρεψεις τo πολίτευμα με βίαιη εξεγερση 1000 ατομων

βλακα! 1000 ατομα εισαστε σε ολη την Ελλαδα ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ?

ουτε πιο εξυπνοι εισαστε ουτε πιο διαβασμενοι

απλα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ και δεν εχετε σεβασμο στην αποψη των αλλων που θεωρείτε κατώτερους απο εσας

κουβεντα μπορεις να κανεις μονο με τα 1000 ατομα ακομα σε ολη την Ελλαδα που ειναι κολλημένα σαν εσενα

εισαι Κ-Ο-Λ-Λ-Η-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ και Κ-Α-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ

αντε γεια πολυ ασχολήθηκα μαζι σου σε 100 χρονια μπορει να πείσεις αλλους 2 και να κανετε οι 1003 σας επανασταση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    αυτό είναι δικιά σου εικασία και μάλλον ο δικός σου τρόπος σκέψης....εδώ που μένω εγώ ισχύει το δίκιο του δρόμου κ οι μπάτσοι κάνουν τις κοτούλες, γιατί είναι κοτούλες και κοιτάνε τον κώλο τους....
    γεννήθηκα κ μεγάλωσα σε γειτονίες όπου η εγκληματικότητα ήταν στο υψηλότερο σημείο και έμαθα να ζω με αυτό κ να το αντιμετωπίζω μόνος μου...γιατί η μπάτσοι ήταν πάντα απόντες...
    τώρα αν εσύ μεγάλωσε στην Κηφισιά που οι μπάτσοι θα τρέξουν πανικόβλητοι στο πρώτο κάλεσμα τι να σου πω.....γιατί οι μπατσαρίες για αυτό γεννήθηκαν...για να προστατεύουν τις Κηφισιές, όχι για να προστατεύουν το Περιστέρι, το Μενίδι, το Ζεφύρι κ τον Ασπρόπυργο....

και ένα λόγος που δεν έχω πάρει καλύτερη μηχανη είναι γιατί ξέρω ότι 50-50 να μου την κλέψουν...και αυτή που έχω, το βράδυ με τον παραμικρό θόρυβο πετάγομαι έξω....

Υ.Γ. γελοίος είσαι εσύ ρε καραγκιόζη....φίλα τους κωλους των μπάτσων να σε προστατέψουν.....
    Υ.Γ. 2 ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΙΣΑΙ???η ήθελες να γίνεις κ είσαι τόσο άχρηστος που ούτε αυτό κατάφερες???
    αν θες να δείρεις δεν χρειάζεται να φοράς στολή....μπορείς να πιάσεις μια γριούλα στο δρόμο κ να τη δείρεις....αλλά μάλλον θέλεις να πέρνεις κ επίδομα επικινδυνότητας για αυτό....

οι σκέψεις μου με λέξεις...
    Οι πανταχού απόντες κάθε φορά που η παρουσία τους ειναι απαραίτητη,έτσι εύκολα και άνετα πήραν την αυξηση τους.σίγουρα δεν είναι τρομερό το ποσό που πήραν.προκαλούν όμως οι κυριοι αρμόδιοι το κοινό αίσθημα,βολεύωντας τα "δικά" τους παιδιά όταν όλοι οι υπολοιποι είναι στην πίκρα.

δεν μπορώ να καταλάβω τι μαλακισμένη άποψη είναι αυτή που κράζει κάποιον που αφήνει το μηχανάκι του κοντά σε τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.
    είναι κατακριτέο δηλαδή το να προσπαθεί κάποιος να προστατέψει την περιουσία του?
    ειδικά απο τη στιγμή που αυτοί ποου είναι υπεύθυνοι και πληρώνονται (απο όλους μας) για αυτο,αδυνατούν (για να μην πω είναι ανικανοι) ή/και αδιαφορούν!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    ρε αδέλφια... έχετε καταλάβει ότι τσακώνεστε τόση ώρα χωρίς ουσία;
    Το έχετε συνειδητοποιήσει;;;
    Το θέμα μας ποιο είναι τελικά; Αν σωστά τα πήραν οι αστυνομικοί ή αν έπρεπε να τα πάρουν και άλλοι εργαζόμενοι;
    Και επίσης τι άλλο θέλουμε να λύσουμε (και καλά); Αν πέτυχαν αυτό που ήθελαν ή αν το έκαναν με εκβιαστικό τρόπο;
    Έχετε ανοίξει ένα τεράστιο θέμα χωρίς να έχετε βάλει σκοπούς! Για τι πράγμα συζητάτε!!!

Να πω εγώ τα δικά μου και μετά τσακωθείτε με την ησυχία σας.
    Έχουμε και λέμε, ερώτημα πρώτο:
    Τα σώματα ασφαλείας δικαιούνται να πάιρνουν καλύτερους μισθούς;
    ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ!!! Για ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους εννοείται ότι οι μισθολογικές παροχές πρέπει να είναι αυξημένες!
    Ερώτημα δεύτερο: Δικαιούνται οι ίδιοι άνθρωποι να παίρνουν επίδομα επικίνδυνης κι ανθιυγιεινής εργασίας;
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Αν δεν πάρουν αυτοί ποιοι θα το πάρουν;
    ΔΕΝ είναι οι μόνοι που πρέπει να το πάρουν ΟΚ; Αλλά σίγουρα και αυτοί;
    Παρένθεση εδώ:
    Το ότι κάποιοι ξύνονται το ότι κάποιοι γίναν αστυνομικοί μόνο και μόνο για να κολλάνε σφραγίδες και να κάθονται δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν αυτοί που είπε ο Μάνος υπάρχουν και αυτοί που παράτησαν το πόστο τους κι έτρεχαν να με μαζέψουν από την Ακαδημίας...(να ναι καλά τα παιδιά)!
    Όπως υπάρχουν οι μηχανικοί μοτοσικλετών που δεν θα σου πουν τίποτα για το πρόβλημα του κινητήρα και ξαφνικά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις! Δεν είναι όμως όλοι έτσι!

Τα τελευταία ερωτήματα τώρα:
    Κερδίσαν οι αστυνομικοί κλπ αυτό που ήθελαν;
    ΟΧΙ!!! Διαβάστε προσεκτικά τι ζητούσαν αστυνομικοί λιμενικοί κλπ. συγκρίνετε με το τι πήραν και θα δείτε... τα πάγια αιτήματα τους δεν εισακούστηκαν!
    Ποιος κέρδισε;
    Ο Πολύδωρας που το έπαιξε μαγκάκος και υπενθύμισε στην κυβέρνηση να τι κάνω και τι αξίζω, που έδειξε στους αστυνομικούς τι μπορεί να κάνει (χωρίς να το κάνει)... εν ολίγοις κέρδισε πολύ επικοινωνιακά.
    Επίσης κέρδισε ο Καραμανλής για το "κοινωνικό" πρόσωπο που 'εδειξε γι' ακόμη μία φορά...

Ποιος έχασε λοιπόν;
    Βρείτε το εσείς αυτό...

Για το τέλος-τέλος:
    Ήταν εκβιαστικό αυτό που έκανε ο Πολύδωρος (που να στα πόδια γρήγορος) και εις βάρος άλλων τάξεων;
    Ναι και όχι!
    Ναι γιατί ήταν εν μέρει εκβιαστικό (εκμεταλλέυτηκε τη θέση των αστυνομικών και την ευαισθησία της ΝΔ απέναντι στα σώματα ασφαλείας ευαισθησία που πάντα είχε) όχι διότι είχε τάξει πολλά παραπάνω ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Καλή συνέχεια στους τσακωμούς...

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Ρε παιδιά είναι πολύ απλό:

Έγινε η λύση "2 σε 1", δηλαδή καί οι ένστολοι ικανοποιήθηκαν, και οι δάσκαλοι θα φάνε της χρονιάς τους (από ένστολους πού είναι ικανοποιημένοι πλέον) αν πάνε σε διαδήλωση, οπότε όλα υπό έλεγχο... ε κακό ε;;;

georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
    mapsara@pegasus.gr

Aσυνήθιστα αυξημένα περιστατικά σοβαρών ασθενειών καταγράφονται στις ειδικές μονάδες της Aστυνομίας που έχουν την ευθύνη ρίψης χημικών σε διαδηλώσεις. Kαταγγελίες για αύξηση εμφάνισης καρκίνων και εξαιρετικά επικίνδυνων νευροπαθειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, φτάνουν στις ομοσπονδίες των αστυνομικών. Aν και τα στόματα είναι ακόμα κλειστά, οι πληροφορίες θέλουν αστυνομικούς που εκτίθενται συχνά στις χημικές ουσίες να πάσχουν από σοβαρές έως και ανίατες ασθένειες.

«Yπάρχουν ανησυχίες για αυξημένα περιστατικά καρκινοπαθειών στους αστυνομικούς από τη μακροχρόνια χρήση των χημικών ουσιών», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο Kώστας Bουδούρης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Aστυνομικών Yπαλλήλων (ΠOAΣY). «H αγωνία μας είναι μεγάλη, καθώς κανείς δεν ξέρει τη σύσταση των ουσιών αυτών και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν όχι μόνο στους αστυνομικούς, αλλά και στους διαδηλωτές».

Tα δακρυγόνα, όπως και τα υπόλοιπα χημικά που εκλύονται από τις φυσούνες της Aστυνομίας για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, συγκαταλέγονται στην κατηγορία των χημικών όπλων. Παρόλο που οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά σοβαρές και η ανάγκη περαιτέρω έρευνας επιτακτική, ειδική μελέτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ή προγραμματιστεί.

Eκτός από τις προφανείς και άμεσες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως ο βήχας και τα κρούσματα ασφυξίας, οι μακροπρόθεσμες βλάβες δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν. Oι ελάχιστες μελέτες που είναι διαθέσιμες από τη διεθνή βιβλιογραφία αφορούν τον γενικό πληθυσμό και δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές είναι πολύ πιο επικίνδυνες απ όσο επίσημα δηλώνεται.

«Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο καρκίνος θερίζει τους αστυνομικούς των MAT, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και περιστατικά σκλήρυνσης κατά πλάκας. Tι περιμένουμε δηλαδή, να γίνει επιδημία;», μας λέει ο Mίλτος Aνδρικόπουλος, υπεύθυνος του ΣYPIZA για τα Σώματα Aσφαλείας.

Καθησυχαστικός
    Σε σχετικές αναφορές που έχουν γίνει με θέμα την ακριβή σύσταση των δακρυγόνων, η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει ότι βασική ουσία των χημικών είναι το CS (ορθοχλωροβενζολιδενομαλονονιτρίλιο). Σε πρόσφατη συζήτηση που έγινε στη Bουλή ο υπουργός Δημόσιας Tάξης ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά την επικινδυνότητα της ουσίας, αναφερόμενος σε μελέτες που έχουν γίνει από την Kομισιόν και τη βρετανική κυβέρνηση. Eπίσης, δεσμεύτηκε να δώσει στον βουλευτή του ΣYPIZA, Θανάση Λεβέντη, δείγματα των χημικών ουσιών προς ανάλυση και αν διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερά, να αποσυρθούν.

«Kαι δεν είναι μόνο το CS. Tη συγκεκριμένη ουσία, οι αστυνομικοί τη διαλύουν σε μια άλλη ουσία, τη μεθυλο-ισοβουτρυλο-κετόνη (MIBK), η οποία είναι επίσης τοξική και κανείς δεν ξέρει, ούτε είναι σε θέση να διαπιστώσει τις βλαβερές συνέπειες από τις νέες χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από την πρόσμειξη των ουσιών αυτών», εξηγεί ο Θανάσης Λεβέντης.

«H Aστυνομία χρησιμοποιεί αβασάνιστα τις πολεμικές χημικές ουσίες κατά κόρον, χωρίς να ξέρει το είδος της χημικής ουσίας ή τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο Bασίλης Kαπράλος, συνταγματάρχης, ειδικός πυροτεχνουργός του Στρατού Ξηράς. «Δύο είναι τα κύρια αέρια που χρησιμοποιεί η EΛ.AΣ.: τη χλωροκετοφαινόνη CN (Chloroacetophenone) που είναι ερεθιστική δακρυγόνος ουσία και τον αδαμσίτη DM (Adamsite), ερεθιστικό εμετικό αέριο που εμπεριέχουν οι κατακαιωμένου τύπου χειροβομβίδες και φιάλες που έχουν οι αστυνομικοί στις ζώνες τους. Tα αέρια είναι τοξικά, αλλά δεν θεωρούνται θανατηφόρα. Aπαγορεύεται πάντως να εισέρχονται στα μάτια και στους πνεύμονες», λέει ο ειδικός.

«H υγεία των διαδηλωτών, των περιοίκων, των καταστηματαρχών, των περαστικών, και κυρίως των ίδιων των αστυνομικών πλήττεται από τέτοια τοξικά αέρια», τονίζει ο Iωάννης Tσαντίρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Eνωσης Γιατρών Δημόσιας Yγείας. «Tα προφανή συμπτώματα μπορεί να είναι ο ερεθισμός στα μάτια και στο αναπνευστικό. Yπάρχουν όμως και πιο σοβαρές συνέπειες, όπως τα εγκαύματα, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η τάση για εμετό. Σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, αν κάποιος από τους περαστικούς ή τους διαδηλωτές έχει αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιακή πάθηση, η εισπνοή των συγκεκριμένων τοξικών αερίων μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα».

Μεγάλη η τοξικότητα του CS

Σε ειδική έκθεση που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη ύστερα από καταγγελία, η επιστημονική βιβλιογραφία για το CS είναι εκτενής. «Kατόπιν αναζητήσεως στο Διαδίκτυο», τονίζει στην έκθεσή του, «το Δελτίο Δεδομένων Aσφαλείας της ουσίας CS εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων του Eργαστηρίου Φυσικής και Θεωρητικής Xημείας του Πανεπιστημίου της Oξφόρδης. Στο συγκεκριμένο site αναφέρεται για την τοξικότητα του CS ότι: είναι επιβλαβές όταν εισπνέεται ή σε περίπτωση κατάποσης. Πιθανόν να είναι επιβλαβές σε επαφή με το δέρμα. Προκαλεί σοβαρό ερεθισμό στους οφθαλμούς», και συνεχίζει: «Στο φύλλο πληροφοριών χημικής ασφάλειας που διαθέτει το Eθνικό Iνστιτούτο Eρευνας και Aσφάλειας της Γαλλίας αναφέρεται ότι τα συμπτώματα σε περίπτωση οξείας τοξικότητας είναι: ερεθισμός του δέρματος, των οφθαλμών και της αναπνευστικής οδού, πεπτικές διαταραχές, πονοκέφαλος, πιθανή αλλεργική αντίδραση, δερματικά εγκαύματα. Σε περίπτωση χρόνιας τοξικότητας αναφέρονται: καρκίνοι, έλκη στο δέρμα και στο ρινικό διάφραγμα, νεφρικές βλάβες».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
    Θανάσης Λεβέντης, Νευροχειρουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Τα χημικά τους έλιωσαν τα πανό των δασκάλων»
    «Oι πληροφορίες που πήρα από πολλές πλευρές λένε ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν πάθει σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Στις πρόσφατες πορείες των εκπαιδευτικών τα χημικά που εκσφενδόνισαν οι αστυνομικοί έλιωσαν στην κυριολεξία τα πανό των διαδηλωτών. Aν μπορούν να κάνουν αυτό στα πανό, τι μπορούν να κάνουν στον ανθρώπινο οργανισμό;».

Μιχάλης Χάλαρης, Γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελλήνων Χημικών

«Ακόμη και σε μικρές δόσεις είναι επικίνδυνα»
    «Tα δακρυγόνα CS είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικά από τα CN. Στο σημείο που πέφτουν τα CS δημιουργούν καπνό ή ομίχλη. H αποτελεσματικότητά τους στο να περιορίζουν τις μαζικές συγκεντρώσεις οφείλεται στις ιδιότητές τους ως σοβαρών ερεθιστικών του δέρματος και των βλεννογόνων ακόμα και σε μικρές δόσεις. H Eνωση Eλλήνων Xημικών έχει επανειλημμένως επισημάνει την επικινδυνότητα αυτών των ουσιών. Eπίσης, σύντομα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε συζητήσεις με κυβερνητικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να καταργηθούν οι ουσίες αυτές».

https://www.ethnos.gr/article.asp?ca...=2&pubid=73192

Αχ...κριμα τα παιδια...κριμα...και φορανε και μασκες...γι αυτο να παρουν το επιδομα..τους χρειαζεται..αληθεια μας λενε τελικα...δουλευουν σε ανθυγιεινες συνθηκες..κριμα...κριμα

:hypnotize

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ......

Αχ...κριμα τα παιδια...κριμα...και φορανε και μασκες...γι αυτο να παρουν το επιδομα..τους χρειαζεται..αληθεια μας λενε τελικα...δουλευουν σε ανθυγιεινες συνθηκες..κριμα...κριμα

............

Ρε φιλαράκο.... κάνε μας την χάρη.... είσαι μικρός και δεν ξέρεις τι γίνεται....

Λες να τους καυλώνει να βγαίνουν έξω και να σε πλακώνουν στις μπάτσες;

ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.... αμα δεν σ' αρέσει γίνε πολιτικός, βγες στην κυβέρνηση και απόλυσέ τους ΟΛΟΥΣ..... και ζήσε σε μια φανταστική χώρα όπου δεν χρειάζεται η αστυνομία, ακόμα και στην μορφή που είναι τώρα

Ώχου...

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
    mapsara@pegasus.gr

Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από εφημερίδα του Μπόμπολα.....

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2010, 21:03
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2009, 09:10
  3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    από lspiros στο forum Off topic