Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Αγορά μηχανής - Xjr1300

Aς μου επιτραπεί να αναφέρω ότι τα άνευ φέρινγκ μηχανάκια που συζητάτε παρόλη τη ροπή από χαμηλά που συζητάτε είναι επιεικώς άχρηστα σε ταχύτητες πάνω από τα 140 χλμ/ώρα και για να τα φτάσουν εκτός από τα εκατομύρια μυγάκια που τρώς ολόσωμα, μετράς διπλάσια δεύτερα. Άν προτιμάς δικάβαλο φορτωμένος και ταξίδια δες κάνα sport-touring -αν είσαι συνέχεια στη πόλη ή μη κυκλοφορείς, ή πάρε κάνα παπί, απλά πράγματα.

Επειδή ακόμα έχω και ένα διακοσάκιλο ονόφ με μισό φέρινγκ, ακόμα και αυτό σε γρήγορους ρυθμούς σου δείχνει ότι δεν είναι και ότι καλύτερο για γρήγορο γυροσκοπικό, ακόμα και χέρια να έχεις, και γόνατο για να πιέζεις στις στροφές, και το σώμα έξω να είναι, πάλι βαρύ είναι. Το ίδιο είναι και τα τερατάκια που αναφέρετε παραπάνω. Το ότι σου δίνει τη ψευδαίσθηση το βάρος τους ότι είσαι ασφαλής δε σημαίνει ότι είσαι.

Από ένα σημείο και μετά είναι προσωπική επιλογή του καθένα.
    Η αίσθηση της ροπής πχ εμένα δε μου λέει τίποτα, ειδικά όταν στα 200+ (όταν τα πιάσει), ο αέρας με ένα τέτοιο μηχανάκι θα σου στέλνει τα πόδια πίσω (σά κάτι κόμικ ένα πράμα)...
    Φυσικά, κατά βάθος όλα στρίβουνε -αλλά καλό θα ήταν πριν καταλήξεις σε μια μηχανή να κάνεις αρκετά test ride και να περάσεις κάποια χρόνια με κάμποσες μηχανές μπας και καταλήξεις στο τι μηχανή ακριβώς θέλεις να οδηγάς και που. Το ύψος δεν έχει να κάνει, εγώ είμαι ψηλότερος από τον nnones (άλλο ένα + για τη suzuki).

nnones, το υπέροχο που είπες ότι λείπει ένα XJR 1300 στη παρέα ξαναπές το, είναι η χαρακτηριστική μαλακία ενός αναβάτη που δεν έχει ιδέα τί καβαλάει, αλλά το προσπερνάω, και προτείνω να μπείς σε καμιά σχολή για αναβάτες πρώτα (πάτα την υπογραφή μου για να δεις μερικές), και μετά από κάνα δύο χρόνια εξοικείωσης και σταδιακής εξάσκησης μου ξαναλές.

Οι βασικές παρανοήσεις σε σύγκριση με ένα supersport είναι ότι το ss α) είναι χαμηλά αδύναμο, β) είναι κουραστικό στην οδήγηση, γ) δεν έχει καλό ρεπρίζ...

α) Μια χαρά αδύναμο είναι για μέσα στη πόλη χαμηλά, ενώ όταν το πηγαίνεις σε ΕΟ, επίσης μια χαρά το δουλεύεις με ψηλές στροφές. Όταν μάθεις να δουλεύεις τη πρώτη, οι επόμενες κουμπώνουν σε άριστες στροφές, από λανθασμένα συμπεράσματα μιας βόλτας πολλοί νομίζουν ότι τα ss είναι κούφια -εκεί που δεν τα δουλεύει κανείς. Θέλει πιο πολύ μυαλό, και εξάσκηση από άλλες μηχανές για δρόμο (και τεχνικές που σε άλλες μηχανές, μπορείς και να μη χρησιμοποιήσεις καθόλου χωρίς κανένα τίμημα). Άν ο μέσος όρος ταχύτητάς σου όμως είναι χαμηλός για χ λόγους, μάλλον το αγόρασες τσάμπα.

β) Άμα συνηθίσεις να καμπουριάζεις ή/και να δίνεις βάρος στα χέρια όταν οδηγάς, είναι κουραστικό, αλλά από την άλλη αν δε καμπουριάζεις, όσο μεγαλύτερη κλίση έχει η πλάτη σου παράλληλα με το έδαφος τόσο λιγότερο κουράζεσαι.

γ) Ο μέσος όρος οδήγησης ενός ss είναι λιγουλάκι ανεβασμένος σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανάκια, μπορεί σε ένα 600άρι να σου φαίνεται ανύπαρκτο το ρεπρίζ (πχ τη πέμπτη όμως με πόσα χιλιόμετρα τη πήγαινες, και στη τελική τί περίμενες από ένα ss; ), αλλά σε ένα 750 είναι μια χαρά -και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να γίνουν μέτριοι έως καλοί οι δρόμοι στην Ελλάδα ώστε να είμαστε και ασφαλείς σε αυτά τα χιλιόμετρα (μή φας).

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

Re: Αγορά μηχανής - Xjr1300

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από nnones
    Τη μηχανή τη γουστάρω τρελά, την αξιοπιστία της τη θεωρώ δεδομένη (πολλά χρόνια στην αγορά άρα δοκιμασμένη), το 5άρι σασμάν θα βολεύει στην κίνηση, σε reviews από κατόχους στο εξωτερικό έχω διαβάσει τα καλύτερα + ότι δεν την έχω δει στο δρόμο ΠΟΤΕ (το συγκεκριμένο μπλε-άσπρο χρώμα)
    Δηλαδή απορρίπτεις το CB και το GSX επειδή τα έχουν κι άλλοι και,για τον ίδιο λόγο επίσης,
    TDM,Varadero και Vstrom;
    Σε βρίσκο ολίγον ματαιόδοξο.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    ΒρίσκΟ;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρτιμελής... ακόμη. Το avatar του/της eXJey
    .....κι εγώ θέλω να δώσω το αρχαίο μου -πλην άψογο- XJ 900 (σιγά μην ενδιαφέρεσαι) ..... λόγω αγοράς επίσης αρχαίας ZX-11 . Είχα βαρεθεί την όντως πολλή δύναμη στις χαμηλές αλλά και το σκέτο μούγκρισμα πάνω από τα 140 (τελική XJ 900 1983 = 230km/h).

Από ταξίδια μπόλικα πάντως με το XJ μου. Τελευταίο ήταν στην πανελλήνια στο δρέπανο ηγουμενίτσας από Αλεξανδρούπολη και επιστροφή. Αψογο ταξίδι χωρίς κούραση.

Τις προάλλες είδα κάποιον με CB1300 στην πόλη να την κάνει όταν άναψε το πράσινο με εντυπωσιακό ανέβασμα στροφών που θα ζήλευε οποιοδήποτε ss 600. Είδες τι κάνει η ροπή....
    Αποστόλης

Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο ή καί η κατηγορία του (αν μπορούσα να έχω 20 μηχανές μάλλον θα είχα και κάτι παρόμοιο).

Πάρτε και ένα θεματάκι για το συγκεκριμένο (ως μετάχειρο) από το Superbike του Φλεβάρη...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xjr1300a.jpg 
Προβολές:	243 
Μέγεθος:	97,6 KB 
ID:	77500

Για όσους μέχρι τώρα πίστευαν ότι δεν θα βρεθεί ποτέ Muscle Bike να κοντράρει Super Sport, καιρός να αλλάξουν (κι εγώ...) γνώμη!

Triumph Rocket III , 2300cc , 140ps , 20.5 kgr torque

Την οδήγησα , έχει το αφεντικό μου... Αν ανοίξεις το γκάζι απότομα ενώ πηγαίνεις με 100 , η μηχανή θα κουνήσει τον πισινό της σαν παιχνιδάκι. Τι λάστιχο φοράει πίσω;;; Περίπου 1.5 φορές του ZX-12R
    Αποστόλης

.

Όνομα:	rocket3.jpg 
Προβολές:	219 
Μέγεθος:	68,3 KB 
ID:	78096
    Αποστόλης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Στην ευρώπη κυκλοφορεί ήδη το νέο ψεκαστό XJR.....εδω.... ???

http://www.bikez.com/motorcycles/yam..._1300_2007.php

Μπορώ να αποδεχθώ ότι οι κατηγορίες στις μοτο υπάρχουν για ένα συγκεκριμένο λόγο, ο οποίος περιγράφει απόλυτα και τις δυνατότητες στον δρόμο της κάθε μηχανής.

Οι κινητήρες στα γυμνά αν δεν κάνω λάθος προέρχονται από επιτυχημένες super sport μόνο που επεμβαίνουν στις επιδόσεις τους για να ικανοποιήσουν τις παραπάνω προδιαγραφές.

Εδώ είναι το λάθος Χάθηκε ο κόσμος να μπει αυτούσιο το εργοστάσιο από το 12άρι στο XJR... Αδύνατον; Και αν όχι γιατί; Ξέρω, μετά δεν θα είχε λόγω πώλησης το ίδιο το ZX.

Αντιθέτως βλέπεις ψυχεδελικούς customizers να παίρνουν παλιά super sport μεγάλου κυβισμού και να τα μετατρέπουν εμφανισιακά σε μυώδη τέρατα με street fight look και δεν συμμαζεύεται.
    Αποστόλης

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Εφοσον θελεις μηχανη που δεν εχει αλλος .....

http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=24333

Όνομα:	suzuki_gsf_bandit_1250.jpeg 
Προβολές:	211 
Μέγεθος:	43,2 KB 
ID:	78141
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Αγορα μηχανης chappy η chally
    από krals στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2005, 08:23
  2. αγορα μηχανης...???
    από kortomalteze στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2005, 19:58
  3. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2005, 08:34
  4. Αγορα μηχανης (αντιπροσωπειας 'η παραεισαγωγης ?)
    από anco στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2005, 17:54
  5. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 21:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •