Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 70

Θέμα: Προβλημα θερμοκρασιας σε hayabusa 1999

τα συστημα ψυξης ειναι υπο πιεση ως γνωστον σε 0 πιεση το σημειο βρασμου ειναι 100οC οποτε θα εβραζε εκει το παραφλου σου αντε 101 -102 επειδη ειναι και προσμιξεις χημικων με υψηλοτερο σημειο βρασμου.Τωρα εαν αυξησεις την πιεση αυξανεται και το σημειο βρασμου.Οποτε εαν χανει πιεση απο την ταπα θα αρχισει να ξερναει το παραφλου απο την υπερχιλειση με αποτελεσμα να ρουφηξει αερα το κυκλωμα με διαφορα αποτελεσματα το ενα ειναι να εγκλωβισει αερα στον αισθητηρα εναρξης βεντιλατερ και το βεντιλατερ να μην αναψει στην κρισιμη θερμοκρασια και να φουντωσει το συμπαν.
    Εαν ξερναει παραφλου ειναι μια ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα εκει

εγω στην θεση θα εκανα 3 πραγματα
    1.βαζω οπωσδηποτε τον θερμοστατη (καινουριο).Οπως προειπε και ο μαστορας αντωνης ειναι καταστροφικο για τη μηχανη να δουλευει χωρις θερμοστατη ..επισης αυξανει και την καταναλωση καυσιμου
    2.Ενα καλης ποιοτητας παραφλου
    3.μια σωστη εξαερωση με ταυτοχρονη παρατηρηση για διαρροες σε καποιο κολαρο

τωρα δοκιμη σε κινηση η στατικη δοκιμη για να δεις πως παει το θεμα εαν συνεχιζει και δεν κατεβαζει θερμοκρασια τοτε παμε στην ταπα

εαν και παλι υπαρχει προβλημα τοτε παμε σε αλλα κολπα οπως αντλιες νερου κεφαλες κλπ

GEORGE NO BRAKES Το avatar του/της SAM46
    ηδη το θεμα θερμοστατης εχει δρομολογηθει.

θα αλλαξω και την ταπα,θα βαλω καλο παραφλου,θα κανω εξαερωση,θα δω αν χανει απο πουθενα παραφλου και βλεπω στην πορεια πως θα πανε τα πραγματα.

ελπιζω να μην εχει αλλη ζημια περα απο αυτα γιατι αν παμε σε κεφαλες και δεν ξερω και εγω τι αλλο τοτε χεσε μεσα.

@ταξιδευτης-->φιλε μου εχω αγανακτησει,ειναι αρκετα ψυχοφθορο,αλλα δεν θα φτασω σε σημειο να ερθω στα χερια με καποιον.ροδα ειναι και γυριζει............................

οταν θα εχω νεοτερα θα ξαναποσταρω!!!
    George no brakes

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    ..επισης αυξανει και την καταναλωση καυσιμου..
    Τι τσίπης, θεέ μου...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

το προβλημα λυθηκε βαζοντας θερμοστατη και αλλαζοντας την ταπα του ψυγειου!!!
    George no brakes

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

(αλλά έκανες 2 βδομάδες να το διορθώσεις, μπαγασάκο...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harlek
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SAM46
    το προβλημα λυθηκε βαζοντας θερμοστατη και αλλαζοντας την ταπα του ψυγειου!!!
    Παράξενο πάντως. Αν σου είχε κολλήσει ανοιχτός, θα έπρεπε να είχες δυσκολία να ζεσταθεί το μοτέρ κι όχι υπερθέρμανση. Αν πάλι είχε κολλήσει κλειστός, θα είχες υπερθέρμανση πάντα, ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο. Τέλος πάντων, αφού λύθηκε το πρόβλημα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

(αλλά έκανες 2 βδομάδες να το διορθώσεις, μπαγασάκο...)
    οχι εγω ο μαστορας
    George no brakes

Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
    Παράξενο πάντως. Αν σου είχε κολλήσει ανοιχτός, θα έπρεπε να είχες δυσκολία να ζεσταθεί το μοτέρ κι όχι υπερθέρμανση. Αν πάλι είχε κολλήσει κλειστός, θα είχες υπερθέρμανση πάντα, ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο. Τέλος πάντων, αφού λύθηκε το πρόβλημα...

δεν ειχε θερμοστατη!!!

μονο στην κινηση μου ανεβαζε θερμοκρασια!!!στην πορεια τιποτα!!

αλλα απο οτι μου ειπε η ελλειψη θερμοστατη χαλασε και την ταπα του ψυγειου!!!την αλλαξε και ολα οκ!!!
    George no brakes

Αρχικά δημιουργήθηκε από SAM46
    δεν ειχε θερμοστατη!!!

μονο στην κινηση μου ανεβαζε θερμοκρασια!!!στην πορεια τιποτα!!

αλλα απο οτι μου ειπε η ελλειψη θερμοστατη χαλασε και την ταπα του ψυγειου!!!την αλλαξε και ολα οκ!!!
    Και πάλι, "μη θερμοστάτης" ισοδυναμεί με "κολλημένο ανοιχτό". Άρα θα έπρεπε στην πορεία να ρίχνει θερμοκρασία και όταν κολλάς στην κίνηση να έρχεται σε κανονικά επίπεδα, όχι να ψήνεται! Και πως γίνεται η έλλειψη θερμοστάτη να χαλάσει την τάπα;
    Απλά μια απορία διατυπώνω, μη σου βάλω και ψύλλους στ' αυτιά!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το εξηγεί ο Hornet παραπάνω.
    Η τάπα λειτουργεί όπως η βαλβίδα στη χύτρα ταχύτητας.
    Το υγρό του ψυγείου αν η τάπα είναι χαλασμένη και δεν κρατάει πίεση, θα βράσει πρίν φτάσει στην υπολογισμένη απο την "μαμα" θερμοκρασία (100+), και δεν θα ανταλάξει το απαιτούμενο ποσο θερμότητας με το περιβάλλον.Οπότε βασικά έχουμε ένα ψυγείο "μικρότερο" από το υπολογισμένο σε αυτή την περίπτωση.
    Αν η τάπα ήταν οκ δεν θα έβραζε στην κίνηση, οπότε ο "μάστορας" δεν θα έβγαζε τον θερμοστάτη για καλύτερα.
    Είναι η καλύτερη περίπτωση να σου τύχει.
    Αν ήταν φλάτζα κεφαλής

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Το εξηγεί ο Hornet παραπάνω.
    Το υγρό του ψυγείου αν η τάπα είναι χαλασμένη και δεν κρατάει πίεση, θα βράσει πρίν φτάσει στην υπολογισμένη απο την "μαμα" θερμοκρασία (100+), και δεν θα ανταλάξει το απαιτούμενο ποσο θερμότητας με το περιβάλλον.Οπότε βασικά έχουμε ένα ψυγείο "μικρότερο" από το υπολογισμένο σε αυτή την περίπτωση.
    Αν η τάπα ήταν οκ δεν θα έβραζε στην κίνηση, οπότε ο "μάστορας" δεν θα έβγαζε τον θερμοστάτη για καλύτερα.
    Είναι η καλύτερη περίπτωση να σου τύχει.
    Αν ήταν φλάτζα κεφαλής
    Οκ, η χαλασμένη τάπα είναι κάτι κακό, πέρα του ότι χαμηλωνει την πίεση και το σημείο βρασμού, έχεις και μεγάλες απώλιες υδρατμών, χάνοντας ουσιαστικά ψυκτικό.
    Και πάλι, όμως, δεν κατάλαβα πως η έλλειψη θερμοστάτη χάλασε την τάπα, καθώς και το πως μπορεί η έλλειψη θερμοστάτη να οδηγήσει σε επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας στην πυκνή κίνηση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

το ιδιο πρόβλημα είχα με το ΚΤΜ, άλλαξα ταπα και ησυχασα!

παθαίνει κόπωση το ελατήριο και χαλάει και το λάστιχο εφαρμογής συνήθως!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
    Οκ, η χαλασμένη τάπα είναι κάτι κακό, πέρα του ότι χαμηλωνει την πίεση και το σημείο βρασμού, έχεις και μεγάλες απώλειες υδρατμών, χάνοντας ουσιαστικά ψυκτικό.
    Και πάλι, όμως, δεν κατάλαβα πως η έλλειψη θερμοστάτη χάλασε την τάπα, καθώς και το πως μπορεί η έλλειψη θερμοστάτη να οδηγήσει σε επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας στην πυκνή κίνηση.
    Και εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Θεσσαλικό Κλιμάκιο ! Το avatar του/της Hell_Rider
    καλησπερα παιδες !!! μιας και εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον φιλο μας στην μηχανη ειπα να μην ανοιξω καινουργιο thread...το μηχανακι εχει ακριβως το ΙΔΙΟ προβλημα.. δεν ξερω ομως εαν εχει θερμοστατη επανω η οχι ! ο μαστορας που το πηγα μου ειπε οτι ειναι φλατζα κεφαλης...η οποια αλλαχτηκε την προηγουμενη εβδομαδα...αλλα το προβλημα παραμενει και απ οτι μου ειπε τα νερα τα πεταει ποιο γρηγορα τωρα απ οτι παλια που επιανε θερμοκρασια στα κοκκινα...μου ειπε οτι το προβλημα μου ειναι οτι εχει ρωγμη ή η κεφαλη ή η μηχανη ( κυλινδρος ) και οτι δεν γινετε τπτ και πρεπει να παω για μοτερ...συμπτωματα οπως νερο στα λαδια , η καπνο ασπρο απο την εξατμιση η νερο να πεταει απο το ψυγειο με την ταπα ανοιχτη δεν ειδα εγω... τι γινεται ??? αυριο θα παω να το παρω να το φερω στο σπιτι και να δω τι θα κανω... τι αλλα συμπτωματα υπαρχουν εαν ειναι οντως ραγισμενο ??? το βεντιλατερ μου ειπε οτι αναβει κανονικα... ευχαριστω παιδες !!!
    Now people keep asking if we're going to change
    I look'em in the eye
    Tell'em no fucking way !!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Hell_Rider Προβολή μηνύματος
    καλησπερα παιδες !!! μιας και εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον φιλο μας στην μηχανη ειπα να μην ανοιξω καινουργιο thread...το μηχανακι εχει ακριβως το ΙΔΙΟ προβλημα.. δεν ξερω ομως εαν εχει θερμοστατη επανω η οχι ! ο μαστορας που το πηγα μου ειπε οτι ειναι φλατζα κεφαλης...η οποια αλλαχτηκε την προηγουμενη εβδομαδα...αλλα το προβλημα παραμενει και απ οτι μου ειπε τα νερα τα πεταει ποιο γρηγορα τωρα απ οτι παλια που επιανε θερμοκρασια στα κοκκινα...μου ειπε οτι το προβλημα μου ειναι οτι εχει ρωγμη ή η κεφαλη ή η μηχανη ( κυλινδρος ) και οτι δεν γινετε τπτ και πρεπει να παω για μοτερ...συμπτωματα οπως νερο στα λαδια , η καπνο ασπρο απο την εξατμιση η νερο να πεταει απο το ψυγειο με την ταπα ανοιχτη δεν ειδα εγω... τι γινεται ??? αυριο θα παω να το παρω να το φερω στο σπιτι και να δω τι θα κανω... τι αλλα συμπτωματα υπαρχουν εαν ειναι οντως ραγισμενο ??? το βεντιλατερ μου ειπε οτι αναβει κανονικα... ευχαριστω παιδες !!!
    πριν κάνεις το οτιδήποτε δεν πας σε κανέναν άλλο μηχανικό;

και κυρίως ρώτα αν έχει θερμοστάτη πάνω η μηχανή αν όχι ,τότε βούρ να πάρεις έναν ή δες ποιος στον αφαίρεσε.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα μίζας σε ΚΛΕ 500
    από georgeboy στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2007, 06:51
  2. Προβλημα θερμοκρασίας σε Transalp?
    από Trickster στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 18:07
  3. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 18:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ