Το πιάσαμε το υπονοούμενο, κύριος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλώς η κακώς η απόδειξη της ύπαρξης εκκρεμεί ακόμα....![]()
Το πιάσαμε το υπονοούμενο, κύριος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλώς η κακώς η απόδειξη της ύπαρξης εκκρεμεί ακόμα....![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγώ πιστεύω στην ιδεολογία του Χριστιανισμού(θεωρητικά μου αρέσει αν και ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί,είμαι ρομαντικός τί να κάνουμε...).Αυτό το οποίο δεν μπορώ είναι η προσωποποίηση της εκκλησίας.Δεν μπορώ την εκκλησιαστική εξουσία είτε είναι ένας απλός ιερέας είτε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος (πραγματικά τον σιχαίνομαι).Δεν μπορώ την εικονολατρεία,τα τάμματα,τα λεφτά που πρέπει να αφήνουμε στις εικόνες,τις χρυσές εικόνες,τους χρυσούς πολυελαίους,τα χρυσά κηροπήγια...Δεν μπορώ να βλέπω τον Χριστόδουλο να φοράει το πανάκριβο χρυσό στέμμα του,να κρατάει το πανάκριβο χρυσό σκήπτρο του και να φοράει τον τεράστιο,χρυσό σταυρό του...Είναι ειρωνικό να βλέπεις έναν τέτοιον άνθρωπο να λέει:"...ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν...".Εκκλησία θα πηγαίνω μόνο στην Ανάσταση,για 5 λεπτά και όχι παραπάνω,αηδιάζω με όλη αυτή την κατάσταση.Αν υπάρχει Θεός τότε είναι παντού και όχι σε μια εκκλησία γεμάτη από μαριονέτες με χρυσούς σταυρούς στο λαιμό που μιλάνε και κρίνουν τα πάντα...
Fortis Fortuna Adiuvat
runneras125..
- Τα ιερατεία Τον περίμεναν ώς Σωτήρα αλλά τον εκτέλεσαν με συνοπτικές και υποκριτικές διαδικασίες μόλις διαπίστωσαν οτι κουνιόντουσαν οι "καρέκλες" τους.
- Τα ιερατεία αλλοίωσαν μετέπειτα τις θρησκευτικές διδαχές με αποφάσεις οικουμενικών συμβουλίων, αιρέσεις, διαχωρισμούς, διχοτομήσεις, κτλ.
- Τα ιερατεία σήμερα, αποζητούν να επανακάμψουν ώς μόνη σανίδα σωτηρίας, στον βόθρο που κολυμπάμε όλοι.
Δυστυχώς η εξουσία είναι πάντα το πρώτο στάδιο της αλλοίωσης και απο αυτό η εκκλησία έχει μπόλικο.
Πως το είχε πεί να δείς;
Α..."Αν θες να δείς τον Θεό , κοίτα μέσα σου"... με οτι αυτό συνεπάγεται και μπορείς να αναλύσεις και να σκεφτείς σαν άνθρωπος.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Σχολιασμός των υπολοίπων...
Στοιχείο 1... ο Άνθρωπος είναι εγωκεντρικό και εγωιστικό ον. Με αυτό σαν πρώτο στοιχείο , είναι αδύνατο να στηρίξουμε επιχηρηματολογία , απέναντι σε μια κοσμική δύναμη που δεν επικεντρώνεται στην μικρή κοινωνία μας, αλλά σε όλο το σύμπαν...αόρατο και ορατό.
Στοιχείο 2... Τα θαύματα συντελούνται κάθε μέρα... Δεν χρειάζεται να είναι ορατά ΄σε εμάς. Η συμπαντική συνομωσία για εκατομύρια χρόνια που προστάτευσε την Γη για να υπάρξουμε σήμερα εμείς, οδηγεί σε ενα συνοθύλευμα μαθηματικών συμπτώσεων σε ελάχιστα όρια απόκλισης που οδηγούν σε αξίωμα. Αυτό είναι ενα καθημερινό θαύμα , όπως και το οτι κάθε μέρα κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας ή/και τον άνθρωπο μας και απολαμβάνουμε αυτο που ζούμε εδώ.
Στοιχείο 3... Το προσωπικό "μαρτύριο" του καθενός πολλές φορές είναι ακατανόητο σε εμάς. Όπως είναι ακατανόητο και το οτι , ίσως κάποια εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, ενας πλανήτης μπορεί να πεθαίνει για να δημιουργηθεί ενας άλλος.
Στοιχείο 4... Ο άνθρωπος φέρει πεπερασμένη λογική σκέψη. Ναι μεν έχει κρίση , αλλά δεν είναι παντογνώστης. Αντίθετα πέρα απο την καθημερινότητα τους, ελάχιστοι ανταποκρίνονται στις εσωτερικές τους ανυσηχίες και βολεύονται με καμιά μπύρα στο Δέλεαρ... (οχι οτι αυτό είναι κακό..μια χαρά είναι!!).
Είμαστε όντα με πολύ μικρό περιθώριο ζωής και με πολύ μεγάλη ιδέα για την ύπαρξη μας. Δυσανάλογα-τεράστια-μεγάλη. Αυτό είναι το ελάττωμα μας , που μας κρατάει με παρωπίδες.. και ίσως να είναι καλύτερα έτσι , μιας οι "μακάριοι, πτωχοί το πνεύματι"...και το "εν οίδα οτι ουδέν οίδα"... να είναι η απάντηση σε αυτό που αναρρωτιόμαστε κάθε μέρα σχεδόν...
Πως μπορώ να απολαύσω την ζωή μου καλύτερα και καθημερινά...;;;
Απλά με τον ζείς την ημέρα όπως σου έρχεται και να ερευνάς αλλά να μην κολλάς σε αυτό.
Καλησπέρα σε όλους και προσοχή στους δρόμους παιδιά.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ΕΙΔΙΚΑ εσυ δεν επρεπε να το θεωρεις υπονοουμενο, μιας και σου εχει αποδειχθει περσυ οτι ΔΕΝ υπαρχει ΘΕΟΣ!Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Το πιάσαμε το υπονοούμενο, κύριος...![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ο Χριστός που ξέρουμε ,σχολιάζουμε κρίνουμε, συμφωνούμε ή κατηγορούμε, είναι Αυτός που μας παρέδωσε το ιερατείο. Από εκεί τον ξέρουμε. Αλλοιωμένος ή γνήσιος Αυτού τα διδάγματα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Τώρα αν κάποιοι που τα ακολουθούν δεν είναι διάσημοι, και κάποιοι γνωστοί πράτουν το ‘δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.’ Ναι μεν ενοχλούν μέχρι αηδίας εμάς, και μέχρι μίσους άλλους, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του Χριστού, αλλά ούτε την αξία των σωστών ανθρώπων που βρίσκονται στην εκκλησία
Περισσότερες ζημιές κάνουν οι πιο πάνω ‘εκπρόσωποι’ και οι ημιμαθείς ‘πιστοί’ παρά οι πολέμιοι.
Αυτά μάθανε με αυτά πιστεύουν ή διαφωνούν όσοι δεν το ψάχνουν.
Χωρίς παρωπίδες (για τους φανατικούς που είναι χριστιανοί γιατί τους το είπανε)αλλά και χωρίς μίσος από τους (ελειπομαθείς) ‘προοδευτικούς’ αντιπαράθεση δεν υπάρχει.
Η ψάχνεις την εμπειρία (και την δικιά σου απόδειξη) , η δεν την γουστάρεις αυτήν την πίστη και ψάχνεις έναν άλλον θεό.
Είτε είναι ο θρύλος, είτε το 1,03στην πίστα, είτε το χρήμα είτε ο Μαρξ,
Και τάζεις την ζωή σου στο δικό σου παραμύθι.
Ο καθένας θέλει τον κόσμο καλύτερο. ,
Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος αν όλοι πιστέψουμε ότι είμαστε αδέλφια με πατέρα τον Θεό. Άλλος αν πάρει το πρωτάθλημα ο θρύλος, άλλος αν όλα τα έθνη γίνουν κουμουνιστικά, και άλλος χεστικε στην τελική για τον κόσμο, η πάρτη του να έχει φράγκα και να περνά αυτός καλά.
Ο καθείς τελικά κάπου πιστεύει και κάπου είναι ταγμένος.
Η ανασφάλεια του και ή αμάθεια του εκδηλώνονται μέσα από την έκφραση του μίσος που έχει προς τους αντιφρονούντες.![]()
Γι αυτό και εσυ που πιστεύεις στον Χριστό, αλλά και εσυ που πιστεύεις σε οτιδήποτε άλλο, φοράτε πάντα κράνος γιατί,![]()
1ον Αν σκοτωθείς δεν θα δεις τον θρύλο να παίρνει το πρωτάθλημα.![]()
2ον Αν σκοτωθείς δεν θα μπορείς να αγωνιστείς για την παγκόσμια ένωση του προλεταριάτου.![]()
3ον ο Θεός σου έδωσε την ζωή και σε έκανε αυτεξούσιο . Αν κάνεις μαλακία δεν φταίει Αυτός.![]()
Είναι δικιά σου ή ζωή, δικιά σου και η πορεία της.
4ον Εσύ που κοιτάς μόνο την πάρτη σου,
Αν σκοτωθείς στα @ρχιδι@ μου, να πάς να γ@μηθείς.
![]()
Tai και Gandalf....
Γράψατε,για μένα,τις πιο ειλικρινείς κουβέντες.
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
H αναγκη του ανθρωπου να νιωσει μοναδικος, θεοπλαστος, υπερτατος, κυριαρχος, κα, εκαναν τον δημιουργο (οτι ειναι αυτο τελοσπαντων) να στειλει τον γιο του στην ΓΗ...
πολυ εγωιστικο δεν ειναι...???
καποιοι ακολουθουν το... Πιστευε, και ΜΗ ερευνα...
εμενα μου ταιριαζει περισσοτερο το... Πιστευε και μη, ΕΡΕΥΝΑ!
![]()
Forgive But Never Forget
eNeRGy..
Είναι εγωιστικό αν σκεφτούμε οτι έγινε με γνώμονα την απαλλαγή μας απο πολλά. Απο την άλλη όμως είναι και μάθημα , αν θες να το ακούσεις, ....μάθημα αυταπάρνησης και προσωπικής θυσίας που σε μια λογική που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
Αν τώρα το σκεπτικό σου , αφορά το σύμπαν σαν σύνολο ... και γιατί μόνο εμάς... δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς επειδή δεν γνωρίζω τι είναι το σύμπαν στην πραγματικότητα.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
....μάθημα αυταπάρνησης και προσωπικής θυσίας που σε μια λογική που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε...
Gandalf
Μονο στην ελληνικη ιστορια υπαρχουν μερικες χιλιαδες θυσιες , αυταπαρνησης,συνηθως δραματικοτερες.Οι οποιοι μαλιστα δεν ανασταινωνται,μετα,τους τρωνε τα σκουληκια.Και πολλες φορες θυσιαζονται ματαια.Για μενα η θυσια του θεανθρωπου μου λεει λιγοτερα απο οτι μου λεει η θυσια ανθρωπου.
Γενικα δε με ενδιαφερει καθολου το τι εκανε αυτος ο τυπος.Με ενδιαφερει το τι ειπε, οχι για τη θεωρια αλλα για την πραξη ζωης.
Επισης ειμαι υπερ της αποψης του "πιστευε, και μη ερευνα" και κατα αυτη την εννοια η πιστη δεν προυποθετει αποδειξεις .Δε γινεται να ζητας απο την μια αποδειξεις και απο την αλλη να πιστευεις ειλικρινά.Οπως λεει κι ο φιλος μου ο Φιοντορ τρια ειναι τα εργαλεια του κακου.Το κυρος ,το θαυμα και το μυστηριο.Η αποδειξη δινει κυρος αρα ειναι κακο. Τετοια πραγματα τα προσεγγιζεις με την καρδια οχι με το μυαλο.
Για μενα προσωπικα ισχυει οτι λεει η υπογραφη μου.Προς το παρον.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
παράδοξο μου κάνει το μήνυμα σου φίλε μου...
Απο την μια εξυμνείς το οτι κάποιοι άλλοι , μαρτύρησαν/πέθαναν ώς ένδειξη αυταπάρνησης και θυσίας για ευτελή πράγματα επί αυτής της διάστασης/πραγματικότητας/πλανήτη.
Απο την άλλη λες οτι πιστεύεις αλλά δεν παραδέχεσαι το οτι η θυσία Του έγινε για σκοπούς πολύ ανώτερους απο τους παραπάνω.
Για να είμαι και ειλικρινής δεν σε κρίνω... απλά μου προκαλεί την περιέργεια αυτό που αναφέρεις.
Gandalf
Δεν υπάρχει καλό και κακόΑρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
.Οπως λεει κι ο φιλος μου ο Φιοντορ τρια ειναι τα εργαλεια του κακου.Το κυρος ,το θαυμα και το μυστηριο.Η αποδειξη δινει κυρος αρα ειναι κακο. Τετοια πραγματα τα προσεγγιζεις με την καρδια οχι με το μυαλο.
Ούτε και υπάρχουν εργαλεία
Εμείς οι ίδιοι είμαστε τα "εργαλεία" για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο ή χειρότερο
Και γιατί το μυαλό να μην είναι αρωγός του καλού, παρά μόνο του κακού;
Η απόδειξη δίνει και φως. Μήπως και το φως είναι κακό;
LIBYKOS
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
Δεν υπάρχει καλό και κακό
Ούτε και υπάρχουν εργαλεία
Εμείς οι ίδιοι είμαστε τα "εργαλεία" για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο ή χειρότερο
Και γιατί το μυαλό να μην είναι αρωγός του καλού, παρά μόνο του κακού;
Η απόδειξη δίνει και φως. Μήπως και το φως είναι κακό;
1.
Εξαρταται.Μιλαω για κατι το συνγκεκριμενο.Σε κατι συνγκεκριμενο υπαρχει καλο και κακο.Οπως υπαρχουν καλοι και κακοι μαστορες,καλα και κακα κρασια.Οτι κανει καλο στην μοτοσυκλετα σου ειναι καλο,αν θελεις τη μοτοσυκλετα σου.
Ετσι αν θελουμε το υποτιθεμενο "καλο" του ανθρωπου,της κοινωνιας διαμορφωνουμε μια "ηθικη" καλων και κακων πραγματων αναλογα με το αν προσφερουν,προαγουν την υποθεση μας ή οχι.
Αοριστα οπως το θετεις "δεν υπαρχει καλο και κακο" μπορει να εχεις δικιο αλλα δεν εχεις πει τιποτα ΑΚΟΜΑ.
Θα μπορουσα να αμφισβητισω και την ιδια την λεξη "υπαρχει" αφου ο ιδιος ο θεος ο "πανταχου παρων και τα παντα πληρων" κυριολεκτικα "λαμπει (λατρευεται ,πιστευεται)........... δια της απουσιας του(μιας και ειναι μη αντιληπτος απο τις 5 αισθησεις)".Υπαρχει δηλαδη ακριβως επειδη δεν τον βλεπουμε.Γιατι αν τον βλεπαμε θα αμφιβαλαν πρωτοι για την υπαρξη του οι "πιστοι".
Οπως λεει κι ο Στανταλ: "Η μονη δικαιολογια του θεου ειναι οτι δεν υπαρχει"
2.
ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ υπαρχουν τα εργαλεια του σατανα:rotflmao: διαβολου ,βελζεβουλη κλπ κλπ.Η θρυσκεια ειναι γεματη με καλο-κακο, εργαλεια πιστης-απιστιας,τιπσ και τρικσ. Οποτε παλι εξαρταται.
3.
Δεν ειπα αν το μυαλο ειναι ή δεν ειναι αρωγος.Ειναι και τα δυο.Οπως και να χει σε θεματα πιστης και οχι μηχανολογιας πρεπει και το μυαλο να υπηρετει την καρδια.
4.
Σε θεματα πιστης (παλι).Η αποδειξη πειθει τους αφελεις.Για ενα γερο μυαλο με μια καλη καρδια,καμια αποδειξη δεν θα ειναι αρκετη,αν πρωτη η καρδια δε δειξει το δρομο.Κι ας'το θεο να χτυπιεται και να κανει θαυματα.
Κι εξ'ου η τραγωδια......
5.Περι φωτος:
Ο θεος του ηλιου ,Του Φωτος δηλαδη,οναμαστηκε απο τους αρχαιους ,Απόλλων.
"...και ποιός θα τ'αρνηθή πως ο Απόλλων μοιάζει τρομαχτικά μέ το "άπολλύων,σά νά είτανε είδος μετοχή τού ένεστώτα, γιά νά χαραχτηρίση τό θεό πού όλοένα σκοτώνει."Ψυχαρης, το ταξίδι
Αυτες ειναι οι απαντησεις.Δεν ειναι αστειο:rotflmao:
Δεν εξυμνώ,απλα παρατηρω. Πως να το κανουμε; ...κατωτεροι του θεανθρωπου,με μια πιστη και βεβαιοτητα μερικες φορες στα ορια της ανοησιας,αλλες του μεγαλειου εδωσαν περισσοτερα προσδοκωντας λιγοτερα.Διαφωνω με την "θυσια" αλλα τους σεβομαι πολυ περισσοτερο,γιατι ηταν θνητοι, με ανθρωπινους δεσμους,αμφιβολια,φοβο θανατου κλπ κλπ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
παράδοξο μου κάνει το μήνυμα σου φίλε μου...
Απο την μια εξυμνείς το οτι κάποιοι άλλοι , μαρτύρησαν/πέθαναν ώς ένδειξη αυταπάρνησης και θυσίας για ευτελή πράγματα επί αυτής της διάστασης/πραγματικότητας/πλανήτη.
Απο την άλλη λες οτι πιστεύεις αλλά δεν παραδέχεσαι το οτι η θυσία Του έγινε για σκοπούς πολύ ανώτερους απο τους παραπάνω.
Για να είμαι και ειλικρινής δεν σε κρίνω... απλά μου προκαλεί την περιέργεια αυτό που αναφέρεις.
Gandalf
Σε αυτη την περιπτωση ο σκοπος ΔΕΝ αγιαζει τα μεσα.Τα μεσα αγιαζονται απο αυτα που θυσιαζεις.
Νομιζω οτι αυτο πρεπει να ειναι και το θεμα στον "Τελευταιο πειρασμο" του Καζαντζακη
Δεν ειπα οτι πιστευω.Ειπα οτι ισχυει η υπογραφη μου.Διαβασε την.
Ειπα οτι μεταξι του "Πιστευε ,και μη ερευνα" και του "Πιστευε και μη, ερευνα" κατ εμε σωστο ειναι το πρωτο.Οποιος ασπαζεται το δευτερο ,δεν πιστευει.Ερευνά.Για να πιστεψει πρεπει να ασπαστει την πρωτη εκδοχη.Γιατι ξαναλεω ειναι υποθεση καρδιας κι οχι λογικης διαδικασιας,γι αυτο δεν τιθεται θεμα αποδειξεων,θαυματων κλπ κλπ.
Η ουσια ,το ζουμι ειναι οτι μπορει η υπαρξη "πίστης" να ειναι ,ας πουμε ,καπως αοριστη μη αντιληπτη,Αλλα το αποτελεσμα της ειναι απτο,εστω και αν δεν φαινεται.Θα μπορουσε δηλαδη κανεις να θεσπισει αντικειμενικα κρητιρια του αν καποιος πιστευει ή οχι.
Μπορει ισως κανεις να πει οτι ο "Θεος" ειναι μοναχα μια λεξη που τοποθετηθηκε μπροστα απο την λεξη "Πιστη" γιατι να αποκτησει η τελευταια νοημα.Κατα την γνωμη μου η λεξη "Θεος" ειναι εντελως περιττη.