Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: μεταχειρισμενo ZX10-R '06 ή καινούργιο Gsx-r 750

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Αν πολλούς ξενίζει η αποψή μου και δεν συμφωνούν μαζί μου, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να πω ποτε σε κανέναν μην πάρεις μεγάλη μηχανή σαν πρώτη μηχανή.

Η προσωπική μου εμπειρία αλλά και η προϊστορία από πολύ καλούς μου φίλους δείχνει ότι εαν είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός και σέβεσαι το τι αγόρασες, έχεις το ίδιο ποσοστό επικυνδυνότητας με το μέσο αναβάτη. Έχω δει άσχημα ατυχήματα με όλου του έιδους τις μηχανές ή τα παπιά ή τα σκούτερ ή ακόμη περισσότερο με τα αυτοκίνητα ή βάλτε ότι άλλο θέλετε.

Και έχω δει 17χρονους να έχουν μυαλό και 40αρηδες να είναι αλλου΄γι αλλού... Δεν είναι θέμα ηλικίας το μυαλό. Όλες οι μηχανές εξ ορισμού είναι επικίνδυνες.

Συμφωνώ ότι θα ταίριαζε καλύτερα και δεν θα είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα ο φίλος εαν έπαιρνε ενα SS600 αντί για το 750/1000 που θέλει. Αλλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με συμβουλές τύπου πάρε ένα 250, ενα εντουράκι, ενα παλιό street και τέτοια αντίστοιχα.

ΤΟ Bross πχ που αναφέρθηκε δεν το θεωρώ οτι έχει αφαλέστερη συμπεριφορά από το CBR600RR κι ας έχει πολύ λιγότερα άλογα. ΦΡΕΝΑ? ΠΛΑΙΣΙΟ? ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ στα δύσκολα? Άσε που το Bross πχ θα το πιέζεις στα όριά του για να ακολουθήσεις τους άλλους και ΚΑΜΙΑ μηχανή όταν οδηγείται στα όριά της δεν έχει καλή συμπεριφορά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Το βέλτιστο για τον φίλο μας είναι να πάρει ενα SS600 καινούργιο. Αλλά εαν επιμένει στην ερώτησή του η απάντηση είναι GSXR χωρίς δευτερη κουβέντα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Ότι και να πάρει να πάει να κάνει τα μαθήματα του CSS. Τα θεωρώ καλύτερη επένδυση από 2 χρόνια οδηγικής εμπειρίας στον δρόμο. Αφού θέλουν να του κάνουν δώρο οι δικοί του, ας τα βάλουν κι αυτά μέσα ώστε να αισθάνονται πολύ πιο ήσυχοι κι αυτοί και ο φίλος μας.

Γνώμη μου παιδιά και μπορεί και να κάνω λάθος αλλά έτσι το βλέπω εγώ.

θυμάμαι ακόμα που πριν απο 15 χρονια άλλαξα το παπί για πρώτη φορά και πήρα
    ένα ΑΧ-1 250.
    καλά μου φάνηκε λες και πηρα το hayabusa της εποχής...
    τι επιταχύνσεις, τι αίσθηση τι ουαου my man... και όλα αυτά μου τα έδωσε
    ένα 250άρι (σε σύγκριση με το παπί βέβαια) ..

τα σκαλιά πρέπει να τα ανεβαίνουμε ΕΝΑ ΕΝΑ, αν απο το πρώτο
    σκαλί προσπαθήσουμε να πάμε στο δέκατο σίγουρα θα φάμε τα
    μούτρα μας.. και στη μοτοσυκλέτα αυτο μπορεί να είναι μοιραίο..

κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και στους γονείς σου που δεν θέλουν
    με τίποτα να μετανοιωσουν για την επιβράβευση τους σε σένα..

υπάρχουν σήμερα καταπληκτικές μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού
    όπως ειπωθηκε παραπάνω που πίστεψε με θα σου φανούν πύραυλοι

φιλικά
    νίκος

Παλαιό μέλος
    Φίλε Νικολή,αν αγαπάς τους γονείς σου,που θέλουν να σου κάνουν τέτοιο δώρο,να μην πάρεις αυτά που σκέπτεσαι.Πάρε ένα 250αρι supersport ή στην χειρότερη ένα μεταχειρισμένο 400αρι και μόλις γράψεις πολλά χιλιόμετρα,αλλάζεις κατηγορία.Από ένα παπάκι σε μια μηχανή με 2+ φορές μεγαλύτερο βάρος,μεγαλύτερο όγκο και καμια 100αρια φορές μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή,θα φλερτάρεις το χάρο.Οι μηχανές δεν είναι δύσκολες να τις οδηγήσεις-μάλλον να σε πάνε αυτές-αλλά μόλις χρειαστεί να αντιδράσεις σε κίνδυνο με έναν ταύρο στα πόδια σου,το πράγμα αγριεύει.Σε άλλο θέμα,ένας φίλος ανέφερε το ZXR250.Ήταν η πρώτη μηχανή δρόμου μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με XT125.Η μέρα με τη νύχτα.Σε αντιδράσεις,σε δύναμη,σε αίσθηση.Με 40 άλογα στον τροχό.Πόσο μάλλον να έχεις 140...Πώς θα αντιμετωπίσεις μια ασυναίσθητη πλαγιολίσθηση σε ένα δρόμο ακόμα και στεγνό;Πιστεύεις ότι θα το ελέγξεις;Σε πληροφορώ ότι μετά από 4 χρόνια που έχω την Ducati έχω βρεθεί πολλές φορές σε πολύ δύσκολη θέση.Επίσης,ένα σημαντικό στοιχείο,είναι ότι με ένα μεταχειρισμένο δε θα σε ενδιαφέρει η κατάσταση της μηχανής μετά από κάποια πτώση,αλλά μόνο η δική σου.Έχεις ρωτήσει πόσο κοστίζουν τα πλαστικά από τις μηχανές που ονειρεύεσαι;Πάρε μια μικρή μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα,φύγε από τον κόσμο του ποδηλάτου-παπί-κάνε πολλά χλμ,αν μπορείς παρακολούθησε ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης,και μετά ανέβα κατηγορία.Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι κατά κάποιο τρόπο,ένας νέος πιλότος να πηγαίνει κατευθείαν σε mirage 2000.Και όμως ξεκινάει με ελικοφόρο Τ-6,μετά πάει σε Τ34 και μετά σε Τ2 που είναι πολύ γρήγορο.Και για να πετάξει με μαχητικό περνάει πολλές ώρες εκπαίδευσης.Εσύ αυτοδίδακτος σε παπάκι θέλεις να πας σε ένα μαχητικό δρόμου;Είναι πέρα για πέρα λάθος.Είναι κρίμα να στενοχωρήσεις τους γονείς σου,σε μια πιθανή πτώση-ατύχημα.Μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις αυτά που ονειρεύεσαι.Πάρε κάτι μικρό,αργό και ελαφρύ.Και πάλι από τους φίλους σου θα είσαι πιο γρήγορος!Και ποτέ κόντρες σε δημόσιο δρόμο.

Για καινουργιο θα προτεινα 600αρι ss.Αφου αυτα γουσταρεις.Ο λογος οτι τα 600αρια στις χαμηλες στροφες ειναι ψοφια (σχετικο αυτο,ειναι πιο ζωντανα απο το παπι ) και θα σε μειησουν στην δυναμη τους. Γιατι ψηλα ειναι ασχημα τα πραγματα.Η δυναμη ειναι υπερβολικη για αρχαριο.
    Στουκα εγκυημενη.Δεν ειναι κακία απλα δε μπορω να φανταστω οτι θα δεις χιλιομετρα σε λαθος σημειο και θα σταματησεις εγκαιρα.Εχεις μεγαλη γκαμα ταχυτητων 20-240 και μεγαλη γκαμα οδωστροματων και συνθηκων.Αυτο σημαινει οτι χρειαζεται εμπειρια.
    Οπωσδηποτε πληρη ποιοτικο εξοπλισμο και σχολειο.Μιας και παιζεις με τη φωτια.Φιλικα απο εναν τυπο που εχει φιλησει το οδοστρωμα πανω απο 30 φορες
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

καταρχην εχω παρει βολτα πολλες μηχανες (και οχι για ενα τετραγωνο) απο βαραντερο μεχρι cbr600RR.Ο Θειος μου με τον οποιο διαφερουμε περιπου 9 χρονια εχει ενα ΧΧ και χαρις σε αυτον εχω αυτη την εμπειρια (οι περισσοτερες μεγαλες μηχανες που εχω οδηγησει ηταν φιλων του).

Να πω την αληθεια 750 και 1000 ss δεν εχω οδηγησει αλλα δεν νομιζω να εχουν τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο τεραστια διαφορα απο το cbr ωστε να μην μπορω να τα κουμανταρω.Δεν ειμαι ο καγκουρας που νομιζετε οτι ειμαι το 98% των παιδιων ετσι ειναι και ειναι λογικο να νομιζετε οτι ειμαι ετσι και εγω (να φανταστιετε τους καθρέφτες απο το παπι δεν τους βγαζω γιατι δεν μπορω να οδηγησω και ολοι οι φιλοι μου με κοροϊδεύουν!!!!)

οδηγω απο τα 14 αλλα δυστυχως οι γονεις ηταν τελειως καθετοι στην αγορα μηχανης....δεν το συζητουσαν καν...δεν μπορουσα να δουλεψω γιατι ειχα και το διαβασμα οποτε καταλαβετε....

ο Θειος μου λεει παρε οτι σ'άρεσει δεν σε φοβαμαι σου εχω μεγαλη εμπιστοσυνη,εχουμε παει απειρες βολτες μαζι αυτος με το ΧΧ και εγω με την δευτερη του μηχανη ενα LC4 620

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Ο συγγενής σου δηλ. συμφωνεί να πας από παπάκι σε αυτές τις 2 επιλογές?

Αρτιμελής... ακόμη. Το avatar του/της eXJey
    Οτι κι αν αγοράσεις, θα το τερματίσεις σύντομα. Εκτός κι αν δεν είσαι άνθρωπος, αλλά από άλλο πλανήτη.

Το θέμα είναι ότι τα SS εκλιπαρούν να τις φθάσεις στα όρια και συνέχεια. Δύσκολα κάνεις κάτι τέτοιο σε δικύλινδρο μεγάλου κυβισμού ειδικά με όρθια θέση οδήγησης.

Ο αδερφός μου θα έμενε για πάντα παράλυτος όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο του έκοψε τον δρόμο στην μέση πηγαίνοντας κάθετα και πάτησε φρένο αντί γκάζι μόλις τον είδε να έρχεται με ένα XL 250, με 80km/h. Τρία κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, λίγο πιο κάτω και δεν θα ξαναπερπατούσε.
    Αποστόλης

Εγω θα έπερνα cbf-250 ή ybr-250 καινούργια ή κανα kle-250 μεταχ.
    Αν ήμουνα αδερφός σου θα σε μάλωνα.
    Αν είναι να γίνω ποτε πατέρας, δεν θέλω να κάνω αγόρι - για τέτοια φάση σαν και τη δικιά σου.
    Δεν σε ξέρω φίλε μου.... και ίσως νομιζεις ότι σε υποτιμώ...???... αλλα δεν είμαι κυνικός.
    sotomoto

Μαγαζατουρας Το avatar του/της warlord
    Φιλε μου το προβλημα δεν ειναι τι ξερεις για σενα
    Το πραγματικο προβλημα ειναι τι νομιζεις οτι ξερεις για σενα.....
    Εγω ειμαι 27 εχω ενα bandit 400 του 91,ειμαι τελευταιος παντα στις βολτες που παμε και δεν ειμαι ο μικροτερος σε ηλικια(αν με πιανεις),αλλα ρε φιλε ενω και εγω λογο της δουλειας μου εχω οδηγισει πολλα γρηγορα μηχανακια ε λεω το καλοκαιρι ισως παρω τελικα ενα 600.Το 750 ειναι το πιο δυνατο μηχανημα που μπορεις(ισως)να οδηγησεις στο Ελλαδα(εκτος και αμα μπαινεις στην πιστα).
    Το θεμα φιλε για μενα ειναι να εισε ικανος να διαχειριστεις την δυναμη που θα εχεις και αυτο δυστηχως το αποκτας μερα με την μερα και στις δυσκολες στιγμες
    Παρε οτι πιστευεις εσυ οτι μπορεις να κανεις κουμαντο
    Α και μην ξεχασεις οτι καποιος θα πρεπει να το συντηρει αυτο το μηχανακι και σε περιπτωση στραβης να φτιαξει πλαστικα κτλ..
    Εχεις ιδεα σε τι φραγκα πανε?
    Φιλικα
    Κωστας
    Ο πυργος της Βαβελ

Πάρε την μηχανή που ονειρεύεσαι αφού μπορείς, η μηχανή (καινούρια) είναι υπέροχο κατασκεύασμα.

Μην καταλήξεις άλλο ένα νουμεράκι στατιστικής αν μπορείς, για κανέναν και για τίποτα.

Σου εύχομαι καλές σπουδές, καλά χιλιόμετρα ότι κι αν πάρεις και πάντα με υγεία.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Τάπα

Πάρτο τώρα που μπορείς και λιώστο, σκίστου τον κατασκευαστή που το έβγαζε, αλλά όχι στην πόλη μέσα στην πόλη χρειάζεσαι παπί, μόνο εθνική και πίστα. Μην ανησηχείς θα το συνηθείσεις
    σιγά σιγά θα τα καταφέρεις. Συγχαρητήρια ρε φίλε καλήτερα μηχανή παρά αυτοκίνητο.
    Ωραίος.
    soraios

Φίλε Νικολή,

Βάσει της ηλικίας σου και της οδηγικής σου εμπειρίας θα σου πρότεινα να μην πάρεις σε καμία απολύτως περίπτωση το 1000. Εάν έχεις αποφασίσει 100% ότι θέλεις ένα από τα συγκεκριμένα δύο μηχανάκια πάρε το 750.

Υπόψιν ότι το δικό μου πρώτο μηχανάκι ήταν ένα κατοστάρι σκούτερ το οποίο κράτησα δύο χρόνια και μετά αγόρασα ένα Kawasaki ZX-6R 636 (2003) το οποίο έχω δύο σχεδόν χρόνια τώρα κι ακόμη το μαθαίνω. Btw, είμαι 35 ετών.

Εάν, λοιπόν, επιμένεις οπωσδήποτε σε κάποιο SS και είσαι ανοιχτός σε προτάσεις πέρα των δύο που έχεις στο μυαλό σου θα σου πρότεινα το Honda CBR 600R, το οποίο έχω οδηγήσει και το οποίο είναι πιο φιλικό από το δικό μου. Άλλα SS δεν έχω οδηγήσει για να έχω προσωπική γνώμη.

Εν πάση περιπτώσει:

1. Να μην έχεις αυταπάτες ότι θα το πηγαίνεις αργά (εγώ στις δύο πρώτες εβδομάδες το τελίκιασα και χέστηκα)

2. Τα SS δεν έχουν καμία μα καμία μα καμία μα καμία (να το ξαναπώ: μα καμία!) σχέση με το παπί σου ή τα υπόλοιπα μηχανάκια που οδήγησες μία, δύο, τρεις φορές για x, y χιλιόμετρα.

3. Διάβασε ό,τι πέφτει στα χέρια σου σχετικά με την οδήγηση και τις μηχανές. Ρώτα άλλους εμπειρότερους.

4. Φόρα πάντοτε -μα πάντοτε- προστατευτικό εξοπλισμό (όχι μόνο κράνος).

5. Μην το φοβάσαι το μηχανάκι, αλλά να το σέβεσαι και να μην αυταπατάσαι σχετικά με τις οδηγικές σου ικανότητες.

6. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα!

ΥΓ. Εάν πάλι θες το δυνατότερο και ομορφότερο SS πάρε το 636 του 2003 σε μαύρο -φυσικά!
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Νικολής90

οδηγω απο τα 14 αλλα δυστυχως οι γονεις ηταν τελειως καθετοι στην αγορα μηχανης....δεν το συζητουσαν καν.
    Ενώ τώρα όχι μόνο το συζητάνε αλλά σου παίρνουν χιλιάρι?Πως φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα.Δεν διάβασα πουθενά να σχολιάζεις για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς..Είμαι 27 οδηγώ από τα 14 μου, είμαι πρωην αγωνιζόμενος και σε χώμα και σε πίστα και άκου καλά αυτό που θα σου πω.Αν νομίζεις ότι στο ελλαδιστάν μας θα μπορέσεις ποτέ να στίψεις 100% τις δυνατότητες ενός naked 600αριού είσαι ΠΑΡΑ πολύ γελασμένος.Εσύ από την άλλη επιλέγεις κάτι ακόμα πιο δυνατό, απόλυτο και κατά συνέπεια δύσκολο..Κάνε υπομονή φίλε μου.Στην τελική σκέψου.Θες να απολαύσεις κάτι που πραγματικά γουστάρεις η να φοβάσαι κάθε φορά που ανεβαίνεις?Γιατί ΘΑ το φοβηθείς..και αυτή δεν ήταν πότε η βάση μιας υγιούς σχέσης.Ο Νίτσε έχει πει "Κάποιος πρέπει πρώτα να μάθει να στέκεται και να προχωράει και έπειτα να πετάξει". Μην ακούς εμάς..Άκου αυτόν
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Άσε που το Bross πχ θα το πιέζεις στα όριά του για να ακολουθήσεις τους άλλους και ΚΑΜΙΑ μηχανή όταν οδηγείται στα όριά της δεν έχει καλή συμπεριφορά.

αυτή είναι η ΑΛΛΗ παγίδα της υπόθεσης....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
    μην παρασύρεσαι απο τους ΚΑ'ΛΟΥΣ άλλους της παρέας.....χουν γίνει αιτία για αρκετα ατυχήματα αυτη η ιστορία του να αρχίζουν 1-2 τα γκάζια και να τους πέρνους οι υπόλοιποι απο πίσω!!!
    CALCULATOR ISLAND

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. "Τρυπα στην αποδοση" απο 2000-4000 rpm σε GSX-R 750 '92
    από vvvippperrr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2006, 10:11
  2. GSX-R 750 K6 video...
    από lampros_fazer στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2006, 15:39

Κανόνες δημοσιεύσεων