Αν πολλούς ξενίζει η αποψή μου και δεν συμφωνούν μαζί μου, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να πω ποτε σε κανέναν μην πάρεις μεγάλη μηχανή σαν πρώτη μηχανή.
Η προσωπική μου εμπειρία αλλά και η προϊστορία από πολύ καλούς μου φίλους δείχνει ότι εαν είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός και σέβεσαι το τι αγόρασες, έχεις το ίδιο ποσοστό επικυνδυνότητας με το μέσο αναβάτη. Έχω δει άσχημα ατυχήματα με όλου του έιδους τις μηχανές ή τα παπιά ή τα σκούτερ ή ακόμη περισσότερο με τα αυτοκίνητα ή βάλτε ότι άλλο θέλετε.
Και έχω δει 17χρονους να έχουν μυαλό και 40αρηδες να είναι αλλου΄γι αλλού... Δεν είναι θέμα ηλικίας το μυαλό. Όλες οι μηχανές εξ ορισμού είναι επικίνδυνες.
Συμφωνώ ότι θα ταίριαζε καλύτερα και δεν θα είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα ο φίλος εαν έπαιρνε ενα SS600 αντί για το 750/1000 που θέλει. Αλλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με συμβουλές τύπου πάρε ένα 250, ενα εντουράκι, ενα παλιό street και τέτοια αντίστοιχα.
ΤΟ Bross πχ που αναφέρθηκε δεν το θεωρώ οτι έχει αφαλέστερη συμπεριφορά από το CBR600RR κι ας έχει πολύ λιγότερα άλογα. ΦΡΕΝΑ? ΠΛΑΙΣΙΟ? ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ στα δύσκολα? Άσε που το Bross πχ θα το πιέζεις στα όριά του για να ακολουθήσεις τους άλλους και ΚΑΜΙΑ μηχανή όταν οδηγείται στα όριά της δεν έχει καλή συμπεριφορά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Το βέλτιστο για τον φίλο μας είναι να πάρει ενα SS600 καινούργιο. Αλλά εαν επιμένει στην ερώτησή του η απάντηση είναι GSXR χωρίς δευτερη κουβέντα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ότι και να πάρει να πάει να κάνει τα μαθήματα του CSS. Τα θεωρώ καλύτερη επένδυση από 2 χρόνια οδηγικής εμπειρίας στον δρόμο. Αφού θέλουν να του κάνουν δώρο οι δικοί του, ας τα βάλουν κι αυτά μέσα ώστε να αισθάνονται πολύ πιο ήσυχοι κι αυτοί και ο φίλος μας.
Γνώμη μου παιδιά και μπορεί και να κάνω λάθος αλλά έτσι το βλέπω εγώ.