Ωπ, Μαριε εδω κανεις λαθος φιλε!Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
+ 1000 (Ξεκωλάτε με τον Νές Καφέ. ΔΕΝ είναι καφές. Ειναι ενα χημικο σκευασμα ελληνικής πατέντας. Αν ξέρατε τι κακό κανει στην υγεία δεν θα το ξαναβάζατε στο στόμα σας)![]()
Επειδη και εγω ειχα κατα καιρους ακουσει αυτη την αποψη σχετικα με το ΤΙ ειναι και τι ΔΕΝ ειναι ο Nes, και για να πω την αμαρτια μου την ειχα πιστεψει και εγω, εκανα μια μικρη ερευνα στο Δικτυο απο περιεργεια.
Λοιπον, εχω να σου πω οτι η ιστορια οτι ο Nes ειναι χημικη πατεντα, οτι δεν ειναι καφες κλπ ειναι πολυ απλα ενας αστικος μυθος, αναλογος των ακεφαλων τερατων/κοτοπουλων των KFC κλπ.
Ο στιγμιαιος καφες κατ αρχας ΕΙΝΑΙ καφες.
Ξεκιναει ως κανονικοι ΨΗΜΕΝΟΙ κοκκοι καφε, οπου μετα απο μια διαδικασια αποξηρανσης και ψυξης προκυπτουν στην μορφη που ξερουμε.
"Instant coffee is a beverage derived from brewed coffee beans. Through various manufacturing processes the coffee is dehydrated into the form of powder or granules. These can be rehydrated using hot water to provide a drink similar to brewed coffee."
Λεπτομερεις πληροφοριες μπορεις να βρεις εδω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_coffee
Bιβλιογραφια:
(1993) in Jacqueline I Kroschwitz: Encyclopedia of Chemical Technology, volume 6, 4th Edition, John Wiley & Sons. ISBN 0-471-52674-6.
Masters, K (1991). Spray Drying Handbook, 5th Edition, Longman Scientific & Technical. ISBN 0-582-06266-7.
(1995) in John J. McKetta: Encyclopedia of Chemical
Processing and Design. Marcel Dekker Inc. ISBN 0-8247-2604-9.
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ Ο ΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΛΠ;;;;![]()
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΩ ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΤΕ!!!!![]()
:rotflmao: