Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 85

Θέμα: ΧΡΙΣΤΟστομοι... και εποικοδομητικός διάλογος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Μιλάμε για μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη...
    οχι ρε μαγκα,δεν μπορει να λεει ο καθενας οτι θελει χωρις ενα επιχειρημα.

οπως εχω ξαναπει απο τα 6,5 δις περιπου που πιστευουν στο πνευμα,στην ψυχη,και γενικα σε διαφορες θρησκεις ,μια ομαδα αθεων(οσοι ειναι αυτοι,εκκατομυρια κτλ) θα μας πεισουν χωρις ενα επιχειρημα οτι το να μην πιστευεις πουθενα ειναι και ορθο?δικαιωμα και σεβομαι αυτους που το λενε αλλα να μου πουν πως το αποφασισαν αυτο?ξυπνησαν και ειπαν οχι,δεν υπαρχει τιποτα?

εγω πιστυεω οτι υπαρχει,αλλα λεω μεσα μου οτι οντως μπορει και οχι....

αυτοι που λενε οτι δεν υπαρχει τιποτα,πως ειναι τοσο σιγουροι δηλαδη?εχουν παει και εχουν γυρισει πισω?
    εδω ο λαζαρος μολις και αν αναστηθηκε επεσε σε μελαγχολια μετα την ανασταση !!!

αν δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο οκ ..σταματαμε εδω.
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    οχι ρε μαγκα,δεν μπορει να λεει ο καθενας οτι θελει χωρις ενα επιχειρημα.
    Γιατί;

Για αιώνες το επιχείρημα του εκάστοτε ιερατείου ήταν και είναι "ο θεός υπάρχει"

τι να σου πω, ατράνταχτο επιχείρημα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μωρε δε πα να πιστεύεις σε φλογες που ανάβουν μόνες τους και δεν καίνε κιόλας... όταν θα σε κάψει όμως στο γιατρό θα πας για το έγκαυμα όχι στον παπα

άντε γεια και καλά προσκυνήματα... βαρέθηκα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ

εσενα ρωταω ....ξυπνα επιτελους ..εσενα προσωπικα ρωταω...ανεφερα ιερατειο εγω??

το επιχειρημα του να πιστευω στον αερα στο εχει ξαναπει κανεις ετσι απλα και τεκμηριωμενα σε 5 λεξεις?

πες μου γιατι δεν πιστευεις χωρις να αναφερεις ποθ πιστευω εγω...κανοντας αναφορες στα του οικου μου...πες μου για τον δικο σου!θελω να ερθω εκει...καλεσε με ομως...μπορεις?

αντε ντε μια κουβεντα....περιμενω μερες τωρα..ΟΛΟ κριτικη στο παπαδαριο..χεσ τους ρε αυτους..

εσυ καλεσε με εκει που εισαι..
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

epidi varethika kai mono...

1. to periergo einai giati pistepses ston theo/pneuma pou (isos kai na) anavei fwties pou den kaine... gia 7 lepta...
    tromeri idiotita ti na sou pw... pragmatika ebiria pou sou allazei tin kosmotheoria...

kata ta alla den exeis tin paramikri idea gia asimada pragmata opws
    giati se eftiaje o theos...
    poios einai o theos...
    giati thelei na ton dojazeis...
    giati thelei na se swsei...
    giati eftiaje tosi distixia kai thanato ston kosmso (+ ta enoxlitika kounoupia... )

exeis SOVARES apadiseis gia ola auta wste na pisteueis?

pali kala pou gnorizoume oti eftiaje fwties pou den kaine... xwris kapoio vathitero logo :wacko:

2. to akoma poio periergo einai to giati pistepses ston theo kai aperipses ena soro alles dojasies...

ejogiinous...
    ton Santa Clause (opws grafete telos pados)..
    tous monokerous...
    ta jwtika...
    tous eswgiinous...
    ktlp...

kai auta den ta exeis dei pote alla gnorizeis (paradojos) para polla gia auta...

mipos telika kai esi epilegeis ti tha pistepseis?
    mipos apla exeis ligoteres pseudesthiseis apo allous pou tha apokalouses trelous/paranoikous?

3. to oti oi papades den dinoun tis labades pou autanaflegode gia ergastiriaki ejetasi meta to fws den to jereis?
    giati benei mesa se spilia?

taxidaktilourgous exeis dei pote?
    tous pistueis gia theous?
    emfanizoun pragmata apo to tipota, kovoun anthrwpous sta dio, aioroude kai pianoun fwtia xwris na kegode...

4. jereis prin apo tous orthodojou elines (pou exoun pistopoiisi ISO gia na paralamvanoun aflegis fwties) ipirxe enas allos "eklektos" laos tou theou...
    madepse ti ekanan autoi ston gio tou ...

isos i nea adiprosopia "eklektwn" na tou vgei kaliteri...
    pados periergo pou enas padognostis kai ALLANTHASTOS theos ekane toso kaki krisi "adiprosopwn" paliotera

ektos kai an ijere oti o gios tou paei gia "sfagi" san AMNOS...

xm... tromeri patriki agapi...
    alla nai agapouse perissotero tous "adiprosopous"...

ara kai dld thisiazei kapoion gia na swsei allous...
    ara o skopos agiazei ta mesa (arkei na pistepsoun oi amnoi)

xm... mipos prepei kai emeis na sfajoume merikous gia to kalo tis pistis?
    to dikio einai me to meros mas... tha tous swsoume allwste...

thes ki alla or na stamatisw edw?

Η ΤΑΣΗ να βγαζετε λαθος συμπερασματα ειναι προσον τον αθεων ή γενικα εχετε κομπλεξ κατωτεροτητας ορισμενοι?

ποιος σου ειπε οτι δεν ξερω τι ειναι ο θεος,ή γιατι με εκανε ή οτι πιστευω επειδη αναβει το φως και δεν καιει?

παλι τα ιδια.λες επιχειρηματα που αφορουν τον οικο μου.δεν θελω απαντησεις εγω για να πιστεψω..

ΕΣΥ πες μου γιατι δεν πιστευεις..

παμε παλι...θελω να ερθω εκει...καλεσε με ομως...μπορεις?ενα γαμημενο επιχειρημα να μην πιστεψω απο την πλευρα σας εχετε ρε ή θα κατηγορειτε τον χριστιανιοσμο??
    ειπαμε ειναι σκαρτοι ολοι οσοι πιστευουν σε θρησκειες...θα μου πειτε

ενα επιχειρημα γιατι να μην πιστευω εγω και καποια τοσα δις.

Ε Ν Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!!!!ΕΝΑ ΝΤΕ..γιατι δεν μου λετε?

εγω λεω πιστευω στον αερα για αυτους τους λογους...

ειναι το Α και το Ω για εμενα..δεν τον βλεπω (αρα δεν ειμαι ειδωλολατρης),δεν τον μυριζω,δεν τον πιανω,και υπαρχει απο συσταση της γης...

εχω ελευθερη βουληση και δεν με περιοριζει στις σκεψεις μου,ουτε αφορισμοι ουτε τιποτα..

λοιπον τι λετε?οι αθεοι θα με πεισετε να γινω αθεος?ή ειναι τοσο προσωπικο που δεν το μοιραζεστε μαζι μου?πειστε με αλλιως πιστεψτε στον αερα οπως και εγω...

αντι για εξομολογηση,αρκουν καθαρες εισπνοες....καθαρση εγκεφαλου και σωματος πληρης...

εσεις πειτε μου κατι αντιστοιχο..αντε ντε!!!με σκασατε....

ti adistoixo vre kamene?

ekanes tin AGNIA thriskia?

exeis idea ti skata exei mesa o aeras pou ispneeis kathimerina?

ektos twn allwn oi eleutheres rizes tou, alliwnoun (genetika) ta kitara sou...
    me kathe roufijia erxese pio koda ston thanto...

alla jexasa prwtarxika kathikon sou san kalos xristianos einai na pethaneis giati meta einai ta kala... :wacko:

to thema einai giati ESI pistepses ston theo/xristo kai oxi se kati allo...
    pws ekanes tin epilogi sou?
    tixaia or vasi logikwn sinirmwn?
    an isxiei to deutero poioi itan autoi?
    to A kai to W (W xa xa)

egw den ida tipota, den osfristika tipota, den epiasa tipota ( )

akolouthw tin logiki pou mou leei oti an den iparxoun apodijeis iparxoun mono ipotheseis...
    kai o kathenas ipothetei/leei oti thelei...

p.s. kai o xritos/theos na mou emfanistei den tha pistepsw amesos...
    exw polla erwtimata gia tin parti tous...

ta thaumata den me tromazoun...

gia kathe thauma iparxei mia distixia pou AUTOI eftiajan...

ΒΡΕ καημενε,

μαθε να γραφεις πρωτα ελληνικα..

δευτερο, μεταφορικα μιλαω οτι πιστευω στον αερα...τουλαχιστον καπου πιστευω...

δεν υπαρχει τελεια θρησκεια..αν υπηρχε ολοι εκει θα πηγαιναν.

πιστευω στον θεο για ενα εκκατομυριο λογους που γραφτηκαν πριν και απο αλλους.

ενα λογο που δεν πιστευεις εσυ μπορεις να γραψεις?

γιατι το αποφευγετε ?

παλι κρινεις τον αερα μου και την θρησκεια μου..

εσυ ρε καημενε εχεις κατι να κρινεις σε εσενα?τιποτα?αρα εισαι ενα τιποτα?

εγω πιστευω κατι και ξερω οτι μπορει να ειναι λαθος?εσυ βρε καημενε?

για παμε....αντε ντε ακομα περιμενω ενα πρωτογενες απο εσας επιχειρημα ΑΚΟΜΑ....

αν δεν μπορεις τα ελληνικα,παρε αλβανο για μεταφραση...και αυτος αθεος ειναι.

σεμνα και ταπεινα μην προκαλειται με επιθετα,νεος,καμενος,καλος χριστιανος κτλ,ηδη εχετε πεσει χαμηλα.ειπαμε ειμαι αμαρτωλος,επιθετικος,αξεστος,αγενης,ειρων,και αλλα σε αλλη στιγμη..
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ......μονον.old man μην το κοψεις ακομα....
    δεν εχω δωσει επιθετο σε κανενα,ειμαι σε αυτοαμυνα παντα....νομιμοτατη...
    περιμενω επιχειρημα ακομα...

A. den gnorizeis tipota OUSIASATIKO gia tin thriskia sou...
    B. anagageis tin agnia se dojasia kai ton fovo se texni...
    C. o kathenas borei na leei oti thelei xwris apodijeis... ( des auto[http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster] )
    D. to καημένος proerxete apo to καημός... o kamenos apo tis mal@@ me labades...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    A. den gnorizeis tipota OUSIASATIKO gia tin thriskia sou...
    B. anagageis tin agnia se dojasia kai ton fovo se texni...
    C. o kathenas borei na leei oti thelei xwris apodijeis... ( des auto[http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster] )
    D. to καημένος proerxete apo to καημός... o kamenos apo tis mal@@ me labades...
    d) στην κρητη οπου γεννηθηκε αυτος που με εσπειρε το καημενος σημαινει ΚΑΜΕΝΟΣ...

προσεξε οχι συγκαμενος αλλα ΚΑΜΕΝΟΣ..απο φωτια ή απο την μοιρα του...
    c)δεν λες τιποτα..εγω ζηταω εστω μια αποδειξη...ειστε ενα τιποτα..

Β)αγνοια?ξερω λιγα,ψαχνω πολλα και αμφισβητω αυτα που μου λενε...

a)διαβαζω Κοσμα Αιτωλο και αποκαλυψη Ιωαννη...εφτασα εκει που λεει οτι οι ψυχες στον παραδεισο θα κυκλοφορουν και θα φαινεται στην καθε μια ολες οι αμαρτιες που εχει κανει...
    εσυ γνωριζεις γιατι δεν πιστευεις?Θα παρω μια απαντηση καποια στιγμη..

εγω λεω παλι,για να μην ξεχνιομαστε πιστευω αλλα ξερω οτι μπορει να ειναι λαθος αυτο που πιστευω...εσυ γιατι δεν πιστευεις?επιτελους ενα επιχειρημα περιμενω.
    πρεπει τα ιδια να λεω συνεχεια?το κουραζετε το θεμα...απαντηστε...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ASTRAKITCAR

μαλλον κατι εχεις μπερδεψει και δεν το καταλαβαινεις.καπου το εγραψα αλλα το προσπερασες.
    ειπα λοιπον το εξης.
    δεν υπαρχει ανθρωπος ο οποιος δεν πιστευει πουθενα και τιποτα κατα τη γνωμη μου.η αποδειξη ειναι οτι πιστευει στο καλο και στην αγαπη τα οποια προσπαθει να υπηρετησει η στο κακο και στο μισος η στον εαυτο του η σε μια ανωτερη δυναμη η οποια απλα υπαρχει (δεν ειναι τιμωρος, δεν ζηταει δοξασιες κλπ).

μηπως εχεις μπερδεψει τη λεξη αθεος με τη λεξη απιστος?

και κατι ακομα...

το να σου παραθετουμε ενα σκασμο επιχειρηματα και εσυ απλα να λες οτι που ειναι τα επιχηρηματα σας ρε πουθεναδες κατανταει ενοχλητικο για να μη πω τπτ πιθο βαρυ.εμεις σου λεμε.ΕΣΥ ΑΚΟΥΣ??????????????
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Βρε καλώς το νυχτοπούλι!

Κι εγώ πιστεύω στο Θεό Γιώργο μου.Πιστεύω επίσης ότι ο Θεός δεν είναι τιμωρός.Είναι αγάπη.Αγάπη αλλά και δικαιοσύνη.
    Κάτι τέτοιο δεν εννοείς ή κατάλαβα λάθος;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Βρε καλώς το νυχτοπούλι!

Κι εγώ πιστεύω στο Θεό Γιώργο μου.Πιστεύω επίσης ότι ο Θεός δεν είναι τιμωρός.Είναι αγάπη.Αγάπη αλλά και δικαιοσύνη.
    Κάτι τέτοιο δεν εννοείς ή κατάλαβα λάθος;
    ρε βαγγελη εγω (συμφωνω με τον τασο) λεω το πολυ απλο...

εχω πιστη και προσπαθω να υπηρετησω (στο μετρο των δυνατοτητων μου και των δυναμεων μου) το καλο και δικαιο.πιστευω λοιπον στο καλο και δικαιο.αλλα δε πιστευω στον θεο (τουλαχιστον οχι σε αυτον που η καινη και παλαια διαθηκη εξυμνουν).

η ερωτηση ειναι απλη.σε τι ειμαι υποδεεστερος απο εναν ανθρωπο που πιστευει στο θεο, τη παναγια, το χριστο, τον βουδα, το ισλαμ κλπ? πιστευω απλα στη δυναμη του εαυτου μου.

και αν δεν υστερω σε τπτ γιατι να προβατοποιηθω σε μια κοινοτητα τετοιων ανθρωπων???

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Το ότι προσπαθείς για το καλό και πιστεύεις στην αγάπη,τα λέει όλα.Δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο.

Περί πίστεως,κολοκυθόσπορος!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Το ότι προσπαθείς για το καλό και πιστεύεις στην αγάπη,τα λέει όλα.Δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο.

Περί πίστεως,κολοκυθόσπορος!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ακριβώς αυτό που ειπώθηκε στο τέλος.... αυτή είναι η αλήθεια...

Και φίλε Astrakitcar....

Ο ορισμός της θρησκείας δεν σε κάνει να πιστεύεις σε κάτι. Σου είπα και πριν οτι μπορεί να είσαι όλη την μέρα στην εκκλησία και να κάνεις κωλοτούμπες κτλ σε εικόνες και καντήλια και να βγαίνεις έξω και να είσαι ο καθρέφτης του Βελζεβούλη.

Γνωρίζω για παράδειγμα ανθρώπους που δεν είναι δογματικοί στο ορθόδοξο της πίστης, αλλά η καρδιά τους είναι πιο αγνή και απο μωρού παιδιού. Μην , λοιπόν , συγχέεις τα πιστεύω κάποιου με τον δρόμο που ακολουθεί.

Και αφού διαβάζεις την Αποκάλυψη, θα έχει φτάσει φαντάζομαι και στο σημείο που αναφέρει πως υπάρχει χώρος στον επονομαζόμενο Παράδεισο -Ναό του Κυρίου και για εκείνους που δεν θα είναι Χριστιανοί (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες; ... τι ακριβώς αλήθεια; ).
    Αρκεί να ακολουθούν τον δρόμο της αγάπης. Και εκεί ακριβώς είναι το θέμα...

Μπορεί να είσαι οπαδός ακόμα και του Παγανισμού , αλλά στο τέλος να είσαι καλύτερος απέναντι στους συνανθρώπους σου , ακόμα και απο ιερέα. Σπάνιο ίσως... αλλά οχι απίθανο.
    Γιατί λοιπόν αντίστοιχα τέτοιο μένος με τους άθεους;... άστους να (μην) πιστεύουν οτι νομίζουν. Είναι κύριοι του εαυτού τους , με την ελεύθερη βούληση τους. Όπως είπα και πριν , ο καθείς φέρει ευθύνες για τον εαυτό του και μόνο αρχικά. Αν καταφέρει να είναι αυτός σωστός, τότε βλέπουμε και για τους άλλους.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. διάλογος νεαρού με μεσήλικα... (ψεύτικος...αλλά μπορεί να ήταν και αληθινός)
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2009, 09:46
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF