Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 95

Θέμα: ΑΛΥΣΙΔΑ - ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    ειμαι εθισμενος......δε σου λεω!!

:a34: :a34:
    Είμουν στις καλές μου ρε γαμώτο.. :rotflmao: :a12:
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Εχω ξεπερασει τα 24000 χλμ και η αλυσιδαμου και τα γραναζια, ειναι μια χαρα στο 650 του 2005. Πειραζει; Μεχρι που μπορω να την φτασω χωρις να εχω προβλημα; Και αν την φτασω στο αμην, τι θα μου παρουσιαση; Κινδυνευω να μην το παρω χαμπαρι και α μ αφησει στο πουθενα; Την λαδωνω τακτικοτατα και στα σερβις μου ειμαι απικο. Την γνωμη σας παρακαλω, συναδελφοι.

Μπορεις ευκολα να δεις σε τι κατασταση ειναι τα αλυσιδογραναζα σου.

Αν η αλυσιδα εχει χαλαρωσει τοσο ωστε οταν την τραβηξεις στο πισω μερος του γραναζιου με τα δαχτυλα σου φευγει πανω απο τα δοντια του γραναζιου.

Αν οι ρεγουλατοροι της αλυσιδας στο ψαλιδι εχουν τερματισει.

Αν η αλυσιδα εστω και αν δεν εμφανιζει τα παραπανω, σε αλλα σημεια στην περιστροφη του τροχου ειναι πολυ σφικτη και σε αλλα χαλαρη.

Αν τα δοντια του γραναζιου εχουν παρει σχημα πτερυγιου καρχαρια.

Τοτε πολυ απλα πας για αλλαγη.

Τιποτα απο τα παραπανω δεν παιζει κατ εμε. Ο μηχανικος μου μετα το σερβις που , εκανε πριν καμια εβδομαδα, δεν εδειξε ανησυχος αν και μου ειπε οτι απο την αλλη φορα με τα λαδια να την αλαζα. Καποιος που να τουχει βγαλει πανω απο 30000 χιλομετρα παιζει; Γιατι εδω μεσα βλεπω οτι στην αλυσιδα δεν δινουν και πολυ ζωη. Ειναι ολοι τοσο καγκουρες, οι ειναι υπερβολικα ψειρες και την αλαζουν γυρω στα15000; Οι εταιριες τη ζωη δινουν στις αλυσιδες τους πανω κατω; Η Σουζουκι τη λεει για το vstrom; Δεν ειναι καλα τα Αγγλικα μου για να συμβουλευτω το μανιουαλ. Πιστευω πως ειναι χρησιμες οι απαντησεις σας. Ευχαριστω.

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Τιποτα απο τα παραπανω δεν παιζει κατ εμε. Ο μηχανικος μου μετα το σερβις που , εκανε πριν καμια εβδομαδα, δεν εδειξε ανησυχος αν και μου ειπε οτι απο την αλλη φορα με τα λαδια να την αλαζα. Καποιος που να τουχει βγαλει πανω απο 30000 χιλομετρα παιζει; Γιατι εδω μεσα βλεπω οτι στην αλυσιδα δεν δινουν και πολυ ζωη. Ειναι ολοι τοσο καγκουρες, οι ειναι υπερβολικα ψειρες και την αλαζουν γυρω στα15000; Οι εταιριες τη ζωη δινουν στις αλυσιδες τους πανω κατω; Η Σουζουκι τη λεει για το vstrom; Δεν ειναι καλα τα Αγγλικα μου για να συμβουλευτω το μανιουαλ. Πιστευω πως ειναι χρησιμες οι απαντησεις σας. Ευχαριστω.
    Κατά τα λεγόμενα μηχανικού που εμπιστεύομαι στο 650 βγάζουν από 25000 μέχρι 35000 ανάλογα την χρήση. Εγώ αν θυμάμαι καλά έχω καταφέρει ένα 32000 (που όμως ήταν σε κακό χάλι όταν την άλλαξα) και ένα 30000. Αυτά με μέτρια φροντίδα (καλή πρόθεση είχα και πέρασε η αλυσίδα περιόδους εξαιρετικής φροντίδας αλλά πέρασε και κάτι άλλες μαύρης μαυρίλας και αλαδιάς) και με χρήση κάθε είδους (πολλά χιλιόμετρα ταξιδιού, σβέλτης βόλτας αλλά και πόλης). Με περισσότερη πόλη π.χ. θα περίμενα χειρότερο σκορ με το ίδιο λάδωμα.

Ελπίζω να βοήθησα.
    Δρομερός και τριάθλιος....

karamoto , με καλυψες ! Ευχαριστω πολυ.

Παλαιό μέλος
    εχω 35 000 χλμ με τη μαμα αλυσιδα και ειναι σε αριστη κατασταση..

την λαδωνω καθε 1000 χλμ και στα 35 000χλμ την επλυνα με παραφινελαιο και εγινε καινουργια..

Την ειδε μηχανικος της σουζουκι και η γνωμη του ειναι οτι ηταν αριστη..σσ την τεντωσα πολυ πολυ λιγο..τα γραναζια ειναι σε πολυ καλη κατασταση...δικη μου γνωμη

καντε τουλαχιστον 50 - 60 000 χλμ και μετα ελεγξτε αν χρειαζεται κατι....

μετα το πλυσιμο με παραφινελαιο εφυγαν οι κομποι και ολα και ειναι ολοκαινουργια παλι...

ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΤ ΣΤΑ 20 ΚΑΙ 25 000 ΧΛΜ...ΕΛΕΟΣ...
    Leave it to Random to needlesly complicated things

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
    εχω 35 000 χλμ με τη μαμα αλυσιδα και ειναι σε αριστη κατασταση..

την λαδωνω καθε 1000 χλμ και στα 35 000χλμ την επλυνα με παραφινελαιο και εγινε καινουργια..

Την ειδε μηχανικος της σουζουκι και η γνωμη του ειναι οτι ηταν αριστη..σσ την τεντωσα πολυ πολυ λιγο..τα γραναζια ειναι σε πολυ καλη κατασταση...δικη μου γνωμη

καντε τουλαχιστον 50 - 60 000 χλμ και μετα ελεγξτε αν χρειαζεται κατι....

μετα το πλυσιμο με παραφινελαιο εφυγαν οι κομποι και ολα και ειναι ολοκαινουργια παλι...

ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΤ ΣΤΑ 20 ΚΑΙ 25 000 ΧΛΜ...ΕΛΕΟΣ...
    Μπράβο για το καλό σου σκορ και την οικονομία που πέτυχες με την φροντίδα και την χρήση που της κάνεις. Η γενίκευση όμως "κοιτάτε την κάθε 50000" θα κάψει πολύ κόσμο. Εμένα πριν την αλλαγή είχε ήδη παραμορφώσεις και είχε τελείως διαφορετικά μπόσκα για διαφορετικές θέσεις του τροχού. Τόσο πολύ που είχε αρχίσει να προκαλεί και έναν αντιληπτό (ελάχιστα) κραδασμό κατά την πορεία.

Πιθανά επόμενα βήματα είναι να σου χαλάσει ο κραδασμός τα σινεμπλόκ (ή και κάτι σπουδαιότερο) και βέβαια σημαίνει ότι η αλυσίδα πορεύεται για βγάλσιμο ή κόψιμο που μπορεί να τραυματίσει τον οδηγό ή τον κινητήρα.

Οδηγοί που έχουν βάλει λαδωτήρα στην αλυσίδα τους γράφουν στο δίκτυο ότι πετυχαίνουν μέχρι και διπλές χιλιομετρικές αποδώσεις από τις αλυσίδες τους (δεν ορκίζομαι γι'αυτό αλλά το έχω διαβάσει). Ο καθένας όμως πρέπει να κρίνει από την δική του.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Παλαιό μέλος
    και εγω βρησκω οτι η αλλαγη της στα 24000 ειναι πολυ λιγο.εχει περιπου 1 εκατοστο μεχρι να τερματησουν οι ρεγουλατωροι οποτε δεν λεει να την αλλαξω στ α24000.και δεν κανει κομπους οπως αναφερουν μερικοι.την λαδωνω με λαδι 90αρι καθε 300 η κ λιγοτερο αν και καπου ειδα οτι θελει 120αρι λαδι.δεν ξερω αν υπαρχει τοσο πυκνο αλλα θα το ρωτησω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
    Μπράβο για το καλό σου σκορ και την οικονομία που πέτυχες με την φροντίδα και την χρήση που της κάνεις. Η γενίκευση όμως "κοιτάτε την κάθε 50000" θα κάψει πολύ κόσμο. Εμένα πριν την αλλαγή είχε ήδη παραμορφώσεις και είχε τελείως διαφορετικά μπόσκα για διαφορετικές θέσεις του τροχού. Τόσο πολύ που είχε αρχίσει να προκαλεί και έναν αντιληπτό (ελάχιστα) κραδασμό κατά την πορεία.

Πιθανά επόμενα βήματα είναι να σου χαλάσει ο κραδασμός τα σινεμπλόκ (ή και κάτι σπουδαιότερο) και βέβαια σημαίνει ότι η αλυσίδα πορεύεται για βγάλσιμο ή κόψιμο που μπορεί να τραυματίσει τον οδηγό ή τον κινητήρα.

Οδηγοί που έχουν βάλει λαδωτήρα στην αλυσίδα τους γράφουν στο δίκτυο ότι πετυχαίνουν μέχρι και διπλές χιλιομετρικές αποδώσεις από τις αλυσίδες τους (δεν ορκίζομαι γι'αυτό αλλά το έχω διαβάσει). Ο καθένας όμως πρέπει να κρίνει από την δική του.
    ΤΑ 50000 ΚΜ ΚΑΙ 60000 ΚΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ SERVICE MANUAL. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΣΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 10000ΚΜ .

ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΠΑΙΝΟΝΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΝΟΜΟΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ
    http://www.db0anf.de/app/aprs/statio...lemap-SV1DPF-8

ΦΩΤΟ ΜΟΤΟΤΕΕΜ
    http://agrinion-moto-team.blogspot.com/

----- ΓΙΩΡΓΟΣ-----

costas81 , παιζει αυτην την αλυσιδα που προτινεις, να την βρω στο ebay φθηνοτερα; Εκτος απο μαρκα και κωδικους πρεπει να πω εκει που θα την παρω οτι ειναι για vstrom 650, η κανει για πολλες μοτοσυκλετες η συγγεκριμενη; Μεσα στο κουτι εχει και τα γραναζια, η τα δινουν ξεχωριστα; Και τελος αν την παω κομπλε στον μηχανικο μου θα μου την τοποθετησει και τελειωσε η θα χρειαστουνε και αλλα μπιχλιμπιδια που θα επρεπε να του παω; Ρωταω μηπως και γλυτωσω κανενα φραγκο. Υπαρχει και η λυση να του την παραγγειλω και να τα αναλαβει ολα ομηχανικος, αλλα μηπως δεν με συμφαιρει ετσι; Με την τοποθετηση, πανω κατω ποσο παει τα μαλλλι; Ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
    και εγω βρησκω οτι η αλλαγη της στα 24000 ειναι πολυ λιγο.εχει περιπου 1 εκατοστο μεχρι να τερματησουν οι ρεγουλατωροι οποτε δεν λεει να την αλλαξω στ α24000.και δεν κανει κομπους οπως αναφερουν μερικοι.την λαδωνω με λαδι 90αρι καθε 300 η κ λιγοτερο αν και καπου ειδα οτι θελει 120αρι λαδι.δεν ξερω αν υπαρχει τοσο πυκνο αλλα θα το ρωτησω.
    Χρησιμοποιούσα κ εγώ 90άρι, για περίπου 6 μήνες. Ήμουν ευχαριστημένος από τη λίπανση της, αλλά πολύ λέρωμα κάτω ρε παιδιά! Το μέρος που τη παρκάρω έχει γίνει χάλια! Ιδιαίτερα όταν έτρωγε κ λίγο βροχή… άστα να πάνε! Δεν έχετε παρόμοια προβλήματα, όσοι χρησιμοποιείται βαλβολίνη; Πάντως 120 υπάρχει, αλλά βρίσκεται πιο δύσκολα.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nadware
    Χρησιμοποιούσα κ εγώ 90άρι, για περίπου 6 μήνες. Ήμουν ευχαριστημένος από τη λίπανση της, αλλά πολύ λέρωμα κάτω ρε παιδιά! Το μέρος που τη παρκάρω έχει γίνει χάλια! Ιδιαίτερα όταν έτρωγε κ λίγο βροχή… άστα να πάνε! Δεν έχετε παρόμοια προβλήματα, όσοι χρησιμοποιείται βαλβολίνη; Πάντως 120 υπάρχει, αλλά βρίσκεται πιο δύσκολα.
    Ναι εχεις δικιο οσον αφορα με τις σταγονες που πεφτουν κατω απο το μικρο γραναζι.Ομως αν μετα απο καθε λαδωμα με 90αρι λαδι σκουπισεις με ενα πανακι η με μια χαρτοπετσετα και τα δυο πλαινα της αλυσιδας τοτε αυτο που σταζει θα ειναι πολυλιγοτερο.Καντο και θα δεις την μεγαλη διαφορα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
    Ναι εχεις δικιο οσον αφορα με τις σταγονες που πεφτουν κατω απο το μικρο γραναζι.Ομως αν μετα απο καθε λαδωμα με 90αρι λαδι σκουπισεις με ενα πανακι η με μια χαρτοπετσετα και τα δυο πλαινα της αλυσιδας τοτε αυτο που σταζει θα ειναι πολυλιγοτερο.Καντο και θα δεις την μεγαλη διαφορα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
    Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω άμεσα...

Παλαιό μέλος
    ακουστε και αυτο πως λετε οτι μου γρασαρε την αλησιδα ενας εξουσιοδοτημενος??πλαγιασε τη μοτο με το πλαινο σταντ ανοιχτο στηριξε την μοτο ολη πανω στο πλαγιο σταντ και τον μπροστινο τροχο,ετσι σηκωθηκε η πισω ροδα και με την βοηθεια μου γρασαρε την αλησιδα,,απορω με το πλαγιο σταντ πως σηκωσε ολο αυτο το βαρος??

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΛΥΣΙΔΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΓΙΑ Varadero
    από alex-varadero στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2015, 07:53
  2. σε αλυσίδα γρανάζια για zzr400?
    από zzr2005 στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2010, 10:34
  3. Αλυσίδα - γρανάζια
    από pissaman στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket