Φίλε μου από κάτι τέτοιες φοβίες βρίσκουν και κάνουν τους μάγκες οι μ@λ@κες εργοδότες.... η Επ Εργασίας κάνει πολύ καλά την δουλεία της αν την αφήσεις......επίσης να σου πω οτι εργοδότης που θα ψάξει να βρει αν είναι 'μαυρισμένος' όπως λες ο νέος του υπάλληλος τότε και αυτός θα είναι τελικα για τον που.......Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
Καταρχήν όποιος καταπατά τα δικαιώματα του εργαζόμενου κατα τη γνώμη μου είναι κρετίνος. Δυστυχώς όμως το μπουρδελοκράτος που ζούμε έχει κάνει τη ζωή των εργοδοτών πολύ εύκολη. Ακούστε κάτι που θα σας πω και αν θέλετε το ψάχνετε παραπέρα. Παρακολουθώ κατα καιρούς διάφορα τόπικ με παρόμοια θέματα και βλέπω οτι υπάρχει πλήρη άγνοια και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Άσε που κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η ραδιοαρβύλα δεν οδηγεί πουθενα. Έχοντας αρκετή εμπειρία σε εργατικά λόγω επαγγέλματος, να σας πω κανα δυο πραγματάκια μερικά πράγματακια :
1. Η επιθεώρηση εργασίας έχει διακοσμητικό ρόλο. Εκτός από πρόστιμα που επιβάλει για παραβάσεις γραφειοκρατείας (πχ μη κατάθεση πίνακα εργασίας από τον εργοδότη), κατα τα άλλα τζίφος. Αν αποδειχθεί οτι ο εργοδότης σας κλέβει η επιθεώρηση το μόνο που θα κάνει είναι να έρθει στη δίκη ως μάρτυρας υπέρ του εργαζόμενου. Άρα όταν σας κλέβουν (το επιβαιβεώνει η επιθεώρηση εργασίας) καλύτερα να πάτε σε ένα ατυνομικό τμήμα και να καταθέσετε μύνηση. Ακόμα καλύτερα αυτό να το κάνει δικηγόρος (εργασιολόγος, όχι οποιοσδήποτε).
2. Επειδή όπως είπα το κράτος μαμιέται, μετρήστε τις πράξεις πριν τις κάνετε. Αν πχ δουλέυεις σε ένα κλειστό κλάδο που έχει σύλλογο εργοδοτών τότε είναι σχεδόν βεβαιο οτι δεν θα ξαναβρείς δουλειά (πχ εγώ αν ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων και είχαμε οι μηχανικοί κάποιο σύλλογο τότε πριν προσλάβω άτομο θα έπερνα ένα τηλέφωνο να δώ αν είναι "μαυρισμένο", παρομοίος αν κάποιος εργαζόμενος μου έκανε "νερα" θα τον "μαύριζα" στον σύλλογο. Αν πάλι κάνεις ένα πιο ανοιχτό επάγγελαμα είσαι πιο άνετος. Προς θεού δεν θέλω να τρομάξω κανέναν ή κάτι τέτοιο. Μεγάλα παιδιά είστε, δικές σας και οι αποφάσεις.
3. Πράγματα που εμάς μας κάνουν να βγαίνουμε από τα ρούχα μας, και πνιγόμαστε από την αδικία, δυστυχώς καλύπτονται πανέμορφα από ένα μικρό παραθυράκι ή κενο νόμου και ο κακός εργοδότης την βγάζει λάδι.
Εγώ ξέρω εργοδότες κύριους που κατα καιρούς έχουν προβλήματα με το προσωπικό, και στενοχωριούνται με άσχημες συμπεριφορές, ξέρω και εργοδότες που η πρώτη ιδέα που έχουν είναι να κλέψουν τον εργαζόμενο. Ειλικρινά δεν έχω δεί κανέναν να πληρώσει δεκάρα για αποζημειώσεις προσωπικού σε καταγγελίες κλπ.
Φίλε μου εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις για νέα δουλειά και να προσπαθήσεις να πάρεις και τα δεδουλευμένα. Άλλωστε αν η εταιρεία δεν έχει μέλλον δεν έχεις κι εσύ. Και να έχεις και στο μυαλό σου οτι σε μια αγορά που η εξάμηνη επιταγή είναι μετρητά, δυο μήνες καθυστέρηση στις πληρωμές είναι πταίσμα.
Κουράγιο, διοτι σε μερικούς από μας, λείπουν και τα λίγα. Σου εύχομαι τα καλύτερα και να λυθεί το πρόβλημα σου.
![]()
![]()
![]()
Το πρόβλημα στην σγορά είναι να βρεις ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και όχι παλικάρια που θέλουν να πίνουν καφέ και να είναι διευθυντές..... Όταν είσαι σε μια δουλειά και δεν σε πληρώνουν και δεν σου κολλάνε ένσημα τότε για μένα εσύ φταις.....ο εργοδότης βρίσκει και κάνει. Αν δεν αντιδράσεις και ο άλλος είναι μ@λ@κ@ς σαν άνθρωπος τότε θα βρει και θα κάνει.....Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και καλοί και κακοί.....![]()
![]()