Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: Πως καταλαβαινεις ποτε θα χασεις το μπροστινο;;;;

Banned Το avatar του/της anco
    Λοιπον η ονομασια του ποστ ειναι για τα μπαζα....

Γραφεις για μπροστινο και νομιζουμε οτι μιλας για πλαγιασμα.....

Βαλε τουλαχιστον "απο φρενο"

2ον σε τρωει ο κολος σου να φας τουμπα.........

Και αφου σε τρωει αρκετα.......

Και εχεις εντονη καυλα να κανεις μαλακιουλες...........

Η καλητερη δοκιμη ειναι να μαθεις σε γλιστερη ασφαλτο, ασε τον runner να λεει πιστες και αλλα....

Αυτος ειναι αλλο Level απο μονος του.

Καθημερινα κανω προπονηση σε αυτο που θες να μαθεις με το scooter μου στην Στρατηγου Καλαρη στα Πατησια, (μην αρχισουν οι πουριτανοι τις λεξεις καγκουριες.....)

Εχει πλακα αλλα αμα δεν εισαι γνωστης,αν δεν αφησεις την μανετα γρηγορα τρως συρσιμο.

Μετα απο αυτο οταν το κανεις για πλακα 10 φορες, εισαι ΟΚ.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Eχεις δικιο, λαθος μου.

Οι δοκιμες εγιναν, χτες το πρωι, στον αγιο. Και φρενα και στροφες....

ασφαλη συμπερασματα δεν βγηκαν...........ειδωμεν στο προσεχες μελλον..

Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
    Λοιπον η ονομασια του ποστ ειναι για τα μπαζα.....

siga re kake

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Eχεις δικιο, λαθος μου.

Οι δοκιμες εγιναν, χτες το πρωι, στον αγιο. Και φρενα και στροφες....

ασφαλη συμπερασματα δεν βγηκαν...........ειδωμεν στο προσεχες μελλον..

εαν ειναι καλη η ασφαλτος παει για endo συνηθως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    siga re kake
    Σεμνα.....

Παλαιό μέλος
    Καλα το εγραψες. Οντως μερικες φορες ακομα με πιανω να γερνω απο την αλλη μερια (motard) και το διορθωνω στο καπακι. Κακο πραγμα το συνηθειο....

Πιστα πρεπει να μπω οποσδηποτε. Ειναι κατι που φοβαμαι και γενικα οτι φοβαμαι προσπαθω να το κανω για να το ξεπερασω.

Το μηχανακι δεν εχει φτιαχτει να γλυστραει οντως. Πραγμα που εκανα με το 640 για πλακα και εσκεμμενα.

Περιμενω πως και πως το σουκου για αγιο. Δεν παει αλλο το μηχανακι πρεπει να το βγαλω και πιο εξω. Εκει σιγουρα κατι θα μαθω παραπανω απο το πειραιας - νεος κοσμος...

Ισως την κανω μετα για καμια λειβαδεια. Εχει κατι καλες στροφες κατα κει αν δεν κανω λαθος.

ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ........ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ

Όλα αύτά πού σού πρότειναν οί φίλοι τού forum........μία είναι ή λύση....

ΑΛΛΑΞΤΗΝ...........ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΜΕ ABS......!!!!!!!!!!!

Άλλιώς δύσκολα τά πράμματα..........
    Θά σού πώ καί έγώ τήν ταπεινή μου γνώμη

Οί ταρζανιές πού έκανες μέ τό έντουροειδές είναι άλλου είδους καί άλλου
    έπιπέδου....!!!!!!!

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ...........ή άποψη σου ότι δέν κέρδισες τίποτε μέ τήν άσχολία σου
    μέ τό χώμα,όταν σέ σώσει τότε ίσως τό καταλάβεις....!!!!!!!!

Άν γλίστρησε τό μπροστινό μπλοκαρισμένο 2 μέτρα καί δέν έπεσες........
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ..........καί μήν τό ξαναπροσπαθήσεις...

Όπως είπε καί κάποιος φίλος σέ αύτά τά μηχανάκια ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
    προειδοποίηση,άν άρχίσεις καί φεύγεις είναι πολύ δύσκολο μετά νά σταθείς
    όρθιος όπότε αύτά τά όρια πού ψάχνεις μέ τόν τρόπο πού θές θά έλεγα
    νά τά ξεχάσεις.........

Έπειτα είναι όλα τόσο ρευστά, πού τί νά πούμε καί πώς....????
    Δρόμος,συνθήκες,κλ.π.κ.λ.π......

Άν θές πάντως νά έχεις πιθανότητες νά σταθείς όρθιος σέ φρενάρισμα
    πανικού........
    ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ZIREUS..............
    ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ.........!!!!!!!!!!!!!έκτός άν δέν τό κατάλαβα καλά.........

Πάντα τό ένα δάκτυλο ή το πολύ τά δύο στή μανέττα τού φρένου.....!!!!
    Τό φρενάρισμα πανικού κάποια στιγμή ...ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ..........
    Μέ τό ένα ή τά δύο δάχτυλα στή μανέττα έχεις πολύ περισσότερες
    πιθανότητες νά σταθείς όρθιος..........

Τό φρενάρισμα ,κατά τήν άποψη μου πάντα ,είναι μιά πολύ σύνθετη ίστορία πού στό δρόμο
    δέν μαθαίνεται άπό κανένα σχολείο παρά μόνο άπό τήν πείρα τών χιλιομέτρων πού έχεις γράψει

Άν λοιπόν γνωρίζεις τά βασικά ,πάρε τό μηχανάκι σου καί καλές βόλτες καί άν πάλι σέ φοβίζει
    γιά τόν όποιονδήποτε λόγο ,τότε..............
    ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΓΩΙΣΜΟΙ.............βρές κάτι άλλο πού θά τό κατέχεις όσο πιό πολύ γίνεται....!!!!

Καί προσοχή ......ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΚΛΙΚ...........ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ.....!!!!!!!!!!
    Ή ζωή είναι πολύ γλυκειά.........!!!!!!!!!!!!!
    Γιά νά χαιρόμαστε τίς βόλτες μας.....!!!!!!!!!!

Σε μια μέρα δε βγάζεις συμπεράσματα.

Όποιος έχει φρενάρει σωστά σε ψιλοκαλή άσφαλτο με ss ξέρει ότι δύο δάχτυλα δέν φτάνουν -εκτός άμα έχεις τους απύθμενους μυώνες μου.

Το έντο είναι μακρυά άμα βάζεις πίεση στα μαρσπιέ και έχεις λυγισμένα χέρια (και φρενάρεις σωστά).

anco, πιές ένα μίλκο γιατί όλο αηδίες κάθεσαι και λες τελευταία εδώ (πολλοί θα φοβούνται το έντο με αποτέλεσμα να μή φρενάρουν καν άμα σε ακούνε).

Βάζωντας τη κατάλληλη ταχύτητα στις κατάλληλες συνθήκες τα φρένα πάντα είναι αρκετά -άρα είναι πιο σημαντικό το να εκτιμάς καλύτερα τις συνθήκες και ειδικά στο δρόμο.

Είναι καλό να μάθεις να αντιδράς σωστά στο μπλοκάρισμα, και αυτό γίνεται αναίμακτα στο χώμα με λίγα.

Υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς να φταίνε διαβάζουν ή ακούνε κάτι 1000 φορές και το κάνουν λάθος συνέχεια, οι εκπαιδευτές είναι η λύση.

Όποιος νομίζει ότι οι μηχανές (ειδικά τα ss) είναι μόνο θέμα καύλας και ταχύτητας, και όχι κυρίως καύλας λόγω ελέγχου και ακρίβειας (και τέλος ταχύτητας) είναι βαθειά νυχτωμένος και ελπίζω να ωριμάσει εγκαίρως.

Παλαιό μέλος
    ΡΕ ΣΥ.........ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΩΡΑ........ΧΟΥΦΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΕΤΤΑ...???????

Μόνο στο βεσπάκι τό κάνω......!!!!!!!!!!!

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Kαλημερα. Λοιπον εγιναν καποια πραγματα στον αγιο. Νορμαλ ομως, γιατι ειχε και γιορτη και γινοταν Ο χαμος την κυριακη.

Αλλαξα μηχανακι γιατι μου αρεσε και γιατι ηθελα καποια στιγμη να δω και αυτα τα SS τι κανουν στο δρομο. Επισης με φοβιζαν παντα. Οποτε ενας τροπος να ξορκισω το κακο ηταν να αγορασω ενα τετοιο.
    Τελικα βλεπω οτι μου αρεσει, απλα θελει πολυ δουλεια. Δεν με ενδιαφερουν οι τελικες, το στριψιμο με ενδιαφερει.

Στον αγιο τωρα:......... Επερνα τις στροφες με κολο στην σελα και πλαγιαζα ολο και πιο πολυ. Οποτε λεω οκ, τωρα θα βγαλω κολο, στην πρωτη στροφη εχασα το πισω αλλα το εχασα τοσο γλυκα που κρατησα το γκαζι ανοιχτο (εκλεισα λιγο, οχι ολο) και τελικα ηρθε παλι. Ξανα ο κολος εξω και παλι το χανω. Κατι λαθος κανω και θελει διορθωμα.
    Επισης δεν μου δινει την αισθηση του τι κανουν τα λαστιχα οταν ειμαι εξω απο την μηχανη. Οταν ειμαι πανω καταλαβαινω καλυτερα. Την διαδρομη την ευχαριστηθηκα, δεν εχασα το μπροστινο απο φρενα αν και ημουν σχεδον οριακα πριν την στροφη (φρεναρω παντα οριακα, παντα το εκανα, γιαυτο ισως και εχω μια μανια με το φρεναρισμα) οποτε θεωρω οτι στο φρεναρισμα εμαθα κατι.........

Με περασαν και μερικα SS και προσπαθουσα να δω γραμμες και στησιμο. Μερικα τα εκανα αλλα οχι.

Το συμπερασμα ειναι οτι μου αρεσει πολυ το μηχανακι και θελω να το μαθω. Οχι στον αγιο φυσικα αλλα μεσα σε μια πιστα. Το ψαχνω......

Y.Γ. Oσο για τα 2 μετρα που εχασα το μπροστινο ναι, ημουνα ΠΟΛΥ τυχερος. Με βροχη κιολας. Αφου ειχα μπει στην διαδικασια να σκεφτομαι ΠΩΣ θα πεσω και ωχ το εσπασα το μηχανακι. Η αισθηση που μου εδωσε οταν αφησα το φρενο ηταν σαν ενα χερι να ηρθε να επιασε το μηχανακι και το εβαλε καθετα στο δρομο. Απιθανο.....

μου αρεσει πολυ το μηχανακι και θελω να το μαθω. Οχι στον αγιο φυσικα αλλα σε μια πιστα μεσα . Το ψαχνω......

epeigontws!

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    ΡΕ ΣΥ.........ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΩΡΑ........ΧΟΥΦΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΕΤΤΑ...???????

Μόνο στο βεσπάκι τό κάνω......!!!!!!!!!!!

Δεν είναι χούφτωμα, το έχω ξαναπεί παραπάνω τι κάνω, πρώτα μαλακά ώσπου να κατέβει η μπροστινή ανάρτηση (όσο λίγο κι αν κατέβει), και μετά δυνατά -όσο σε παίρνει και ανάλογα το που είσαι.

Τα σωστά φρένα με σώσανε 3 φορές φέτος ήδη εδώ στο επαρχία που η άσφαλτος είναι μεν ψιλοκαλή, αλλά παίζουν περίεργα τύπου κουτί διαγώνια στη μέση του πουθενά (μετά από τυφλή στροφή), χώμα και υγρά στο δρόμο, και τετράποδα (δεν τα πατάω πια) κλπ -και μία πέρυσι που μου βγήκε στην Αθήνα μία ενώ είμουνα σε λεωφόρο -παρόλο που με γρατζούνισε, τα φρένα κάνανε τη δουλειά τους παρά το ψιλομπλοκάρισμα.

Επειδή οδηγάτε μερικοί σε παγοδρόμια δέ σημαίνει ότι τα ss δεν φρενάρουν καλά -ο μόνος τρόπος για να δείτε πόσο καλά φρενάρουν είναι να ελέγχετε το μπλοκάρισμα στις συνθήκες που οδηγάτε και με όρθιο μηχανάκι πάντα να κάνετε εξάσκηση στο να αφήνετε και να ξαναπιάνετε τα φρένα άμα μπλοκάρουν -ξεχάστε στα ss το blipάρισμα και ταυτόχρονο κατέβασμα ταχυτήτων όταν μαθαίνετε τα φρένα πανικού. Αυτά που είπε ο runner ισχύουν, οφείλετε να κάνετε δοκιμές όμως πρώτα για να μή χέζεστε όταν τύχει και μπλοκάρει το μπροστινό, και μετά σε καλύτερη άσφαλτο να δείτε τί φρένα κουβαλάτε στη πραγματικότητα.

Όταν έχετε αρκετή εμπειρία και ξέρετε πού και πότε μπλοκάρουν μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε λιγότερο βαθμό ώστε να μην έχετε απώλειες πρόσφυσης -οι περισσότεροι όμως χέζονται είτε ότι θα τους κάτσει έντο, είτε ότι θα τους μπλοκάρει το μπροστινό και απλά ΔΕΝ φρενάρουν αρκετά (άμα τύχει και μπλοκάρει το μπροστινό για ελάχιστο χρόνο δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, αρκεί η μηχανή να είναι όρθια και να μη πανικοβληθείς).

Τα ss διορθώνουν άψογα σε ευθεία συνήθως λόγω κατασκευής αλλά σε στροφές με πολλά το highside ή το lowside είναι δίπλα άμα κάνεις λάθη ή δε ξέρεις με πόσα μπαίνεις και πόσα αντέχει η μηχανή.

ktm640lc4, τα άλλα που λες (πχ χάσιμο του πίσω σε στροφή) έχουν να κάνουν καί με σένα καί με το μηχανάκι (αλλά κυρίως με εσένα).

Υπάρχουνε αρκετά τόπικς εδώ για να ξεκινήσεις, αλλά θέλει κάποιο χρόνο για εξοικείωση, και σταδιακό ανέβασμα του ρυθμού για να έχεις αποτελέσματα. -παρόλο που στρίβω με σχετικό τρόπο χρόνια και με διάφορα μηχανάκια, ακόμα μαθαίνω και γω και ο μόνος λόγος που δεν στολίζω συχνά γκρέμνα και κουτιά είναι η σωστή επιλογή συνθηκών. Η ταχύτητα πρέπει να είναι σε δεύτερη μοίρα.

Αντί να φρενάρεις οριακά (άσε που έτσι είναι πιο εύκολο να έχεις προβλήματα στο δρόμο, και ειδικά άμα ψάχνεις αγωνιστικές χαζογραμμές και οριακά φρένα μέσα στη στροφή όπως πχ στις πίστες), προτείνω να διαβάσεις το ποστ του ρυθμού, και να αρχίσεις από κει, και μετά τα διάφορα σχετικά της Οδήγησης.

Το πόσο καλός (και ζωντανός) αναβάτης είσαι έχει να κάνει όμως περισσότερο με άλλα πράγματα, πχ δες τις πρώτες 4 σελίδες της Οδήγησης για να πάρεις μια ιδέα τί εννοώ.

Ειδικά για την οδηγική σου τεχνική κατάρτιση, ψάξου με κάνα CSS, οι εκπαιδευτές εκεί μόνο διαβάζουν τα λάθη σου αρκετά εύκολα και ξέρουν τι να σου δείξουν για να τα ξεπεράσεις, εδώ όλοι κουλομαρίες είναι ή στη καλύτερη δεν είναι μάντεις για να ξέρουν που είσαι λάθος -no offence, αλλά αυτό βγαίνει από τα φόρα γενικά.

Δες και ασχολήσου με αυτά που λέει ο Code (στα βιβλία του πχ, και στα άρθρα του στα έξω φόρα), και ο Ibbot -πχ σε ένα σχετικό σάιτ που είναι στο νετ.

Μπορείς να δείς σχετικά λινκς αν πατήσεις στην υπογραφή μου και μετά στις σχολές.

Για το χούφτιασμα.. και παλι.

Δύο δάκτυλα μόνιμα πάνω στο συμπλέκτη και άλλα δύο μόνιμα πάνω στο φρένο είναι αρκετά σε χαλαρούς ρυθμούς, αλλά όταν με περιμένει γυναίκα σπίτι (και θέλω να τη δώ, άμα δε λέει σιγά μη βιάζομαι) και ανεβάζω το ρυθμό ελαφρά, μπαίνουν 3 δάκτυλα στο φρένο και φρενάρω αρκετά χωρίς να τα σέρνω -και να τα ζεσταίνω ταυτόχρονα. Αυτά (όπως και τα περισσότερα που λέω εδώ) δέν τα λέω εγώ, αλλού τα έχω δει και τα μεταφέρω επειδή δουλεύουν για μένα.

Αυτά ισχύουν σε μένα, μπορεί εσείς να χρειάζεστε περισσότερα δάχτυλα πάνω στη μανέτα (πέντε δεν είναι καλός αριθμός πάντως), μπορεί να μήν έχετε συνηθίσει καν να οδηγάτε έτσι μπορεί όμως και να έχετε πάνω σωληνάκια υψηλής, ultra τρόμπες, δωδεκαπίστονα (!) και άλλες αηδίες -εγώ έχω καινούρια τακάκια και θεόσκληρα φρένα μαμά εξαερωμένα πριν μια βδομάδα πάντως που μου είναι αρκετά για φέτος-, οπότε μπορεί (λέω μπορεί) να σας φτάνουν δύο δάχτυλα (ένα το βλέπω πολύ χλωμό) σε δρόμους της ψιλοπροκοπής -σε παγοδρόμια εγώ δε πατάω, και άμα πρέπει, δεν το ανοίγω πολύ.

Η μόνη παγίδα του να φρενάρεις απότομα εξακολουθεί να ισχύει και στα ss όπως σε όλα τα πραπρά -άμα δε δώσεις χρόνο στην ανάρτηση, μπλοκάρει πολύ πιο εύκολα.

Μπαίνωντας σωστά σε στροφές, άμα βγάζεις σώμα πριν τη στροφή, κάνεις γυροσκοπικό, η μηχανή γέρνει, σκας αρκετά νωρίς το γκάζι (για να μή χάσεις το πίσω) και αρχίζεις πολύ ελαφρά να το ανοιγείς όταν αποκτήσεις μέγιστη κλίση (το μέγιστη είναι σχετικό, περισσεύουν κάτι μοίρες γιατί ο δρόμος δεν είναι πίστα), και με ανάποδο γυροσκοπικό το ανεβάζεις (ελαφρά) όταν τελειώσει η στροφή και το ανοίγεις δυνατά μόνο όταν ισιώσει η μηχανή.

Ενδεχομένως άμα δεν έχεις καλή επαφή με το συμπλέκτη να χάνεις συχνά το πίσω επειδή είσαι απότομος, ή μπαίνεις φρεναριστός και σκας το γκάζι πολύ και αλλοιώνεις απότομα τη γεωμετρία της μηχανής τη στιγμή που πρέπει αντίθετα να είσαι πολύ ομαλός στις κινήσεις σου.

Αυτά για κάνα 20άλεπτο ή μέχρι να κουραστείς, και πάντα εφόσον έχεις ευνοϊκές συνθήκες (άδειοι δρόμοι πχ), και τη διαδρομή την έχεις στη τσέπη (μιά άγνωστη λακούβα με χιλιόμετρα μπορεί να σε σκοτώσει).

Πάτε CSS, τα λένε καλύτερα και στη πράξη, εδώ ότι και να λέμε πρέπει να λέμε και άλλα συνέχεια (πχ πόσο πριν τη στροφή σημαδεύεις το σημείο εισόδου, πριν το ακουμπήσεις σημαδεύεις το σημείο εξόδου κλπ), και ένα πράγμα να καταλάβεις στραβά μπορεί να είναι κρίσιμο.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Ποτε θα ματακερδισω το φλουρι ;;
    από tifoefs στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2008, 16:35
  2. Πότε θα έρθει το νέο Ζ?
    από medieval στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2006, 09:28
  3. Πώς θα σταματήσει το τρίξιμο της ζελατίνας???
    από OdySV στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2006, 12:04
  4. Πως θα απαντούσες το τηλέφωνο αν δούλευες εκεί;
    από marine521 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 01:06
  5. Ποτε θα γινει το καινουργιο track-day στα Μεγαρα
    από anco στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2005, 18:34

Κανόνες δημοσιεύσεων