Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 74

Θέμα: S(h)ag assistant

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Βρε συ dirtbird

ΕΙΣΕ ΠΟΛΥ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ .. όλο ειρωνεία και ηλίθια σχόλια !! άντε κανε μας την χάρη !!

Εσυ συμπεριφέρεσαι χειρότερα από την Λαμπίρη στα μεσημεριάτικες εκπομπές του κώλου , σύνελθε γιατί αλλιώς θα σου γυρίσω την πλάτη ..
    Ρε συ ΑX-lover...

Μην μου ξαναγράψεις τη γνώμη σου για κάτι που με απασχολεί ή συζητάω εδώ μέσα και θα στο ανταποδώσω στο πολλαπλάσιο.....

άντε παλικάρι μου, άντε στο καλό....

You BETA believe...

Βρε συ dirtbird

ΕΙΣΕ ΠΟΛΥ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ .. όλο ειρωνεία και ηλίθια σχόλια !! άντε κανε μας την χάρη !!

Εσυ συμπεριφέρεσαι χειρότερα από την Λαμπίρη στα μεσημεριάτικες εκπομπές του κώλου , σύνελθε γιατί αλλιώς θα σου γυρίσω την πλάτη ..
    Επίσης θα ήθελα να σου συστήσω αφού -επιεικώς- δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς το ύφος και τα σχόλια μου, να είσαι πιο προσεκτικός με τους χαρακτηρισμούς σου.

You BETA believe...

Φιλε ... ξεκινάς ενα θέμα .... που πραγματικά έχει αξία .... και αντί να γίνει συντριβάνι γνώσης ... αρχίζεις τα Rol eyes και τα ανεξήγητα πειράγματα ..

Ετσι έκανε και η Μήδεια .. σκότωνε τα παιδιά της .

Οταν αποφασίσεις , να ξοδεύεις περισσότερο μελάνη στις απαντήσεις σου, ωστε να αρχίζουν να φαίνονται ως καλοπροαίρετες , τότε θα αρχίσω να συμμετέχω ξανά σε αυτές ..

Ετσι λοιπών απο σήμερα όπου βλέπω θέμα από dirtbird , θα απέχω ... διότι σίγουρα θα είναι ένα άλλο ναρκοπέδιο , δημιουργίας παρεξηγήσεων .

Δεν είναι υποχρέωση κανενός μέλους , να πηγαίνει για ψυχανάλυση με σκοπώ να αποκωδικοποιεί τις αόρατες προθέσεις , η το τι στο καλό έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους , τα άλλα άτομα, σε αυτό το , η το κάθε φορουμ.

Συμπέρασμα .. συνεχίστε την κουβεντούλα περί του κύριου θεματος , και αφήστε με εμένα , να είμαι εγώ το μυστήριο τραίνο του φόρουμ .. έχω συνηθίσει πια να έχω αυτό τον τίτλο , αλλά ταυτόχρονα και την ησυχία μου.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Βρε συ dirtbird
    Δεν το βγάζω στις Διαμάχες, γιατί πρόκειται για παρεξήγηση επί Τεχνικού ζητήματος...!!!

Φίλε Κυριάκο, όταν γράφεις το παρακάτω:
    Είναι σεταρισμένο για 80 κιλά αναβάτη, και εγώ είμαι 115 !
    Μάλλον ΕΣΥ είσαι εριστικός !!!
    (εκτός αν μας ειρωνεύεσαι...)

Υ.Γ.
    Την περίπτωση να μιλάς ειλικρινά ΔΕΝ την λαμβάνω υπόψη, γιατί σε προσβάλει περισσότερο από τις άλλες !!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    _
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    [FONT=century gothic]EVERYBODY CHILL MOOON...... [/FONT]

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	mnlsdvnc.jpg 
Προβολές:	68 
Μέγεθος:	10,0 KB 
ID:	90310
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Συμπέρασμα .. συνεχίστε την κουβεντούλα περί του κύριου θεματος , και αφήστε με εμένα , να είμαι εγώ το μυστήριο τραίνο του φόρουμ .. έχω συνηθίσει πια , να έχω αυτό τον τίτλο , αλλά ταυτόχρονα και την ησυχία μου.
    Oldman .... Αφιερωμένο .... βρε μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι, ... με πότισες φαρμάκι βρε μελαχρινάκι.

Moderator
    Oldman .... Αφιερωμένο .... βρε μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι, ... με πότισες φαρμάκι βρε μελαχρινάκι.
    Ρε συ...

Ξημερώματα γράψαμε και οι 2 αλλά εσύ μΕ φαίνεται ότι διατελούσες εν ευθυμία ...

Υ.Γ.
    Μπορείς να παρεξηγηθείς όσο θέλεις, αλλά προσπάθησε να καταλάβεις το "γιατί" !!

Μετά λοιπόν τα ως επί το πλείστον άσχετα σχόλια με το εργαλείο και τη διαδικασία μέτρησης του βυθίσματος της πίσω ανάρτησης που προηγήθηκαν, ας δούμε λίγο την χρήση του και χρησιμότητα του.

Καταρχάς, να σημειώσω ότι μία αλλαγή της προφόρτισης του ελατηρίου της τάξης των 2 χιλιοστών -που συνήθως αντιστοιχεί σε περίπου 1 και κάτι περιστροφή του δακτυλίου προφόρτισης- επιφέρει αντιληπτή αλλαγή στο ζύγισμα (περισσότερο σε μοτό δρόμου) ή/και στη συμπεριφορά της μοτό σε ανωμαλίες του τεραίν (ευκολότερα αντιληπτό σε μοτό εκτός δρόμου).

Στις μοτό εκτός δρόμου για να ρυθμίσουμε 'σωστά΄την προφόρτιση της πίσω ανάρτησης ακολουθούμε τον GROS -golden rule of sag ή χρυσός κανόνας της υποχώρησης (της ανάρτησης)- ο οποίος λέει -για τις μοτό εκτός δρόμου- ότι η πίσω ανάρτηση πρέπει να βυθίζεται 10%(της συνολικής της διαδρομής) με το βάρος της μοτό (στατικό βύθισμα ή static sag) και 30% με τον αναβάτη επάνω (δυναμικό βύθισμα ή race sag).

Mάλιστα......

Δηλαδή είτε κάνουμε εντούρο, είτε μότοκρος είτε σουπερκρος θα πρέπει να έχουμε το ίδιο ελατήριο που θα ικανοποιεί τον παραπάνω κανόνα.............

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..

Ο GROS επαρκεί ως σημείο εκκίνησης. Από κει κι έπειτα μπαίνουν στο παιχνίδι (εκτός της χρήσης που προορίζεται η μοτό) και οι προτιμήσεις του αναβάτη (που φυσικά είναι άμεσα συνδεδεμένες και με τις εμπειρίες του και την ικανότητα αντίληψης που έχει).

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, είναι αρκετά σημαντικό να υπάρχει επαναληψιμότητα στην ακρίβεια των μετρήσεων αφού θα γίνουν αρκετές αλλαγές μέχρι το επιθυμητό, άλλες μεγάλες (αλλαγή ελατηρίου), άλλες μικρές (αλλαγή της προφόρτισης) αλλά εξίσου σημαντικές.

Στο παραπάνω βοηθάει το εν λόγω εργαλείο σε σχέση με μία μεζούρα ή μία ταινία, ειδικά εάν δεν υπάρχει πάντα διαθέσιμη βοήθεια (κάποιος να μετράει).

Στην παρακάτω φωτό βλέπετε το sag tool τοποθετημένο.
    Πρέπει να βγει το παξιμάδι του άξονα ώστε να 'φωλιάσει' μέσα (στον άξονα) ο πείρος του εργαλείου.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	51 
Μέγεθος:	58,4 KB 
ID:	90352

You BETA believe...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Στις μοτό εκτός δρόμου για να ρυθμίσουμε 'σωστά΄την προφόρτιση της πίσω ανάρτησης ακολουθούμε τον GROS -golden rule of sag ή χρυσός κανόνας της υποχώρησης (της ανάρτησης)- ο οποίος λέει -για τις μοτό εκτός δρόμου- ότι η πίσω ανάρτηση πρέπει να βυθίζεται 10%(της συνολικής της διαδρομής) με το βάρος της μοτό (στατικό βύθισμα ή static sag) και 30% με τον αναβάτη επάνω (δυναμικό βύθισμα ή race sag).
    Δεν το λέει ο "χρυσός κανόνας" mon cheri, αλλά τα συνεργεία που ΔΕΝ έχουν manual των μοτό !!!

Υ.Γ.
    Μην νευριάζεις (ούτε η γάτα σου), αλλά unfortunately αυτό συμβαίνει!!!

Να σημειώσω ότι πολλά από αυτά που έγραψα παραπάνω (και περισσότερα), τα έχει καταγράψει και στικάρει ο oldman.

Καλό θα ήταν πριν γράψουμε την -όποια- άποψη μας, να έχουμε αντιληφθεί περί τίνος συζητάμε.

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Δεν το λέει ο "χρυσός κανόνας" mon cheri, αλλά τα συνεργεία που ΔΕΝ έχουν manual των μοτό !!!

Υ.Γ.
    Μην νευριάζεις (ούτε η γάτα σου), αλλά unfortunately αυτό συμβαίνει!!!
    Μην φύγεις, ....έρχεται... (και να σκεφθείς ότι τα παραπάνω τα έγραφα από μνήμης και ... της όποιας εμπειρίας)....

You BETA believe...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Στην παρακάτω φωτό βλέπετε το sag tool τοποθετημένο.
    Πρέπει να βγει το παξιμάδι του άξονα ώστε να 'φωλιάσει' μέσα (στον άξονα) ο πείρος του εργαλείου.

(άμα βγάλεις την μαύρη τάπα του άξονα, δεν μπαίνει ???)

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

(άμα βγάλεις την μαύρη τάπα του άξονα, δεν μπαίνει ???)
    Άμα εσύ μπορέσεις να την βγάλεις χωρίς να την κάνεις π@#^άνα, σου κάνω τα εισιτήρια

Είπαμε... παραμένει κούτα το μηχανάκι :smilea:

You BETA believe...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Suzuki AG Address vs Honda ANF 125 Innova vs Yamaha Crypton R 115 vs Modenas Kristar
    από sNaKeGT στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2012, 01:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ