Επειδη τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα,θα σου πω το εξηςΑρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Σχετικα με τις μαρτυριες των παροντων να πω οτι αλλο πραγμα ειναι η γραμμενη ιστορια και αλλο η προσωπικη μαρτυρια.Αυτο δεν ειναι ιστορια ειναι η μνημη το συναισθημα και τα λοιπα.Αλοιμονο αμα αρχισουμε να αμφισβητουμε την ιστορια επειδη ειναι γραμμενη σε βιβλιο και δε βλεπουμε το θουκιδιδη ζωντανο να μας την διηγειτε.
Σε τετοια βαση δε μπορω να διαφωνησω μαζι σου.Αμα θες τραβα βρες βιβλια βρες ανθρωπους ρωτα και μαθε.Αν και ειμαι βεβαιος οτι ειναι απιθανο οτι θα σηναντισεις τετοια πληροφορια που σου εδωσα.
Απλα, δεν αντιλαμβανονται πολλοι τα παραδοξα της πολιτικης .Αυτο που ειπα με τους Τουρκους και τα οπλα,Η απειλη απο την ορθοδοξη Γιουγκοσλαβια,η προδοσια των ελληνων στην κυπρο.Ποιος φακελος της κυπρου και κουραφεξαλα;
Το οτι ο Μιαουλης πηγε να καψη ,και τα μισοκαταφερε ,τον ελληνικο στολο μεσα στο Ναυπλιο,και τον σταματησε ο Καναρης.Το οτι οι μισοι αγωνιστες του 21 εκτος απο ηρωες και πατριωτες ,ηταν και καθαρματα,αλλα αυτο δε μειωνει στο ελαχιστο την προσφορα τους στην πατριδα απλα ο πολυς κοσμος θελει να τους εχει εξιδανικευμενους αγιους εκει ψηλα γιατι αλλιως δε μπορει να παραδεχτει την παλικαρια τους.
Το οτι ολη η ιστορια με τους Τουρκους μπορουσε να ειχε τελειωσει εκει ακριβως που ξεκινησε στο Ματζιγκερτ το 1077 αμα ενας πουστης βυζαντινος στρατηγος εξαγορασμενος απο πολιτικους αντιπαλους δεν εγκατελειπε με το μισο στρατο του τον αυτοκρατορα ,Ρωμανο Διογενη.Εχασε τη μαχη ,αιχμαλωτιστηκε ,αλλα ο Τουρκος του φερθηκε καλα και τον παρεδωσε στους ελληνες.Κι αυτοι τον τυφλωσαν.Τι μου λες τωρα για τουρκους καθικια και παπαριες.
Ακροδεξιος δεν ειμαι,ΚΝΙτης δεν ειμαι και ουτε χουντικος.
Σε εκπομπες οπως οι Φακελλοι και ρεπορταζ χωρις συνορα κ.α εχει δειξει κατα καιρους το τι πραγματικα εγινε στην Κυπρο,απο Αγγλους αποστρατους και Αμερικανους οπου ηταν στην πρεσβυα Αθηνα-Κυπρο.
Ο παπαδοπουλος πηγαινε για πολεμο και οι Αμερικανοι τον θεωρησαν τρελλο γιατι σιγουρα θα χαναμε κατα αυτους...κατι Πατακοι,Ιαωαννηδηδες κλπ οταν εγινε η εισβολη νομιζαν οτι τους κανουν πλακα...
Δεν νομιζω να πιστευεις οτι η Χουντα επεσε λογω πολυτεχνειου!?
Απλα αλλοι εξυπηρετησαν τα συμφερωντα τους εις βαρος μας.
Οσο αναφωρα τα βιβλια και την ιστορια την συχγρωνη τουλαχιστον θα σου πω ενα παραδειγμα...
Ο πατερας μου καταγεται απο μια παρα πολυ γνωστη και ηρωικη οικογενεια στην Κρητη...η οικογενεια αυτη εχει ενα βιβλιο,γεννεολογικο δεντρο στην ουσια που ειναι απο το 1700 περιπου μεχρι και το 1947 -αυτο που εχω εγω-
Σε βιβλιο αντιστοιχο του στρατου μιλαει για μια ομαδα κρητικων οι οποιοι υποτιθεται παρατησαν τον πολεμο στην Αλβανια και γυρησαν στην Κρητη για να πολεμησουν για την Κρητη και οτι εγραψαν σταρχιδια τους στην ουσια την υπολοιπη Ελλαδα....αυτα τα γραφει εν ααντιστοιχο βιβλιο σαν αυτο που διαβασες για τους Τουρκους κλπ...
Η πραγματικη ιστορια αυτων των Κρητηκων που ηταν υπο την ηγεσια ενος απο την οικογενεια ηταν η εξης....αφου ειχαμε ΗΔΗ χασει τον πολεμο,γυρησαν μαζι με αλλους Κρητηκους πισω στην Κρητη να πολεμησουν για το Νησι...
Πολλες φορες τα βιβλια που διαβαζουμε δεν σημαινει οτι ειναι και 100% ετσι τα πραγματα...αναλογα τα συμφερωντα και την οπτικη αυτου που τα εγραψε...το λαθος ειναι να τα δεχεσαι αβασανιστα αυτα που λεει.
Αλλο παραδειγμα...ενας φιλος μου καταγεται απο την Λαμια,στον εμφυλιο εκει σφαζοντουσαν δεξιοι κ αριστεροι.....ξαδερφια ανηκαν σε διαφορετικα στρατοπεδα...τωρα μετα απο ποσα χρονια τα ιδια ξαδερφια μιλανε για την τοτε εποχη και κατασταση και τσακωνονται γιατι ο καθενας νομιζει οτι εχει δικιο...ο ενας εχει γραψει και βιβλιο που λεει τα συμπερασματα οπως αυτος ΘΕΛΕΙ αλλα δεν σημαινει οτι τα πραγματα ηταν ετσι!!!
Αν δεν υπηρχε ο Μιαουλης,Καραισκακης,Κολοκοτρωνης κ.α σημερα θα μιλαγαμε τουρκικα...και τωρα θα λεγαμε για τον Ιμαμη και τον Χοτζα...
Σε Ελληνες οφειλουμε οτι ειμαστε ελευθεροι και οχι σε Τουρκους..
Ελληνες μας ελευθερωσαν και οχι ξενοι....
Και τελος ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Η ΡΑΤΣΙΣΤΗ...
Οτι και να μου πεις για Τουρκους δεν ψαρωνω.......
Για εμενα ειναι εχθροι...ΤΕΛΟΣ