Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 56

Θέμα: Αγορά κράνους από ebay, διαφορά μοντέλων και τελωνεία

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Αν δεν κάνω λάθος, τα κράνη απο polycarmbonate (με την ραφή) είναι αυτά που έχουν ημερ/νια λήξης και μαλιστα την ποιό μικρή (2-3 χρόνια), όπως επίσης επηρεάζονται εύκολα απο χημικά, κόλλα από αυτοκόλλητα κλπ.
    Θεωρητικά τα κράνη από fiberglass-carbon-kevlar και άλλα ευγενή υλικά με διάφορα ονόματα δεν έχουν ημερ/νια λήξης.
    και εγω το ίδιο νόμιζα παλιότερα, ωστόσο πολλές φορές ισχύει το αντίθετο... Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ είναι αυτός που θα μας πεί αν έχει ή όχι ήμερομηνία λήξης.

πχ. Δυο πολυκαρμπονάτα λοιπόν που είχα αλλάξει στο παρελθόν (ένα MDS, ένα FM) δεν ανέφεραν πουθενά (ούτε στο κράνος σε κάποιο ταμπελάκι, ούτε στα συνοδευτικά βιβλιαράκια) για ημερομηνία λήξης.
    Επίσης το τελευταίο OGK που ειχα το οποίο ειναι carbon composite, το ίδιο, καμία ημερομηνία λήξης, εκτός απο μια επισήμανση στο βιβλιαράκι του οτι "συστήνεται" η αντικατάσταση του μετά απο την πάροδο μερικών ετών (έτσι αόριστα).
    Στα αράι, αν δεν κάνω λάθος, το γράφει ρητά κάπου μέσα στο manual για αντικατάσταση μετά απο 5 έτη χρήσης

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ας κάνω και εγώ την ερώτηση μου που έχει άμεση σχέση με αυτά που λέτε. Θέλω να πάρω Shoei.Έχω ήδη πάρει ένα της κοπελιάς, αλλά το πήρα από το Motocard που είναι στην Ισπανία, οπότε όλα οκ με μέγεθος και φόρους. Το J-Helmet έχει όμως σαφώς καλύτερες τιμές. Τι παίζει με το συγκεκριμένο μαγαζί? Από όσο ξέρω είναι Ιαπωνία έτσι? Τι γίνετε με τελωνείο? & κατά δεύτερον. Υπάρχει αλλαγή μεταξύ small Ευρώπης & small Ιαπωνίας? Είναι λίγο πιο βαρύ το Ιαπωνικό από ότι το Ευρωπαϊκό..?
    Somebody help...

Μιχάλη, σχετικά με το τελωνείο, κατά κανόνα αν στο πακέτο γράφει την ένδειξη "gift" ή "low value", ή υπάρχει απόδειξη αγοράς/τιμολόγιο < 50Ε δεν πληρώνεις τελωνείο (...μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, ...)

Για το μέγεθος : για τα shoei δεν ξέρω (ο μακης206 απο j-helmet δεν το πήρε? για κάνε μια ερώτηξη). Για τα αραι: ΝΑΙ, εχει διαφορά. Δες την αγγελία για το κράνος στην υπογραφή μου και θα καταλάβεις.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
    Όσο για το τι θα μπορούσε να έχει μέσα στο κουτί...

θα μπορούσε ας πούμε να έχει θήκη μεταφοράς του κράνους...

Ή υποσιάγοννο... Ή ακόμη και 2η ζελατίνα (μου έχει τύχει) ...

Θέλω να μάθε ποιά αξεσουάρ έρχονται στάνταρ με το κράνος για να δώ αν χρειαστεί να παραγγείλω κάποια extra...
    Το δικό μου το RX7 που πήρα απ΄τον j-helmet (λίγο πριν σταματήσει να πουλάει arai) είχε βέβαια τον σάκκο μεταφοράς, και μια 2η ζελατίνα που αγόρασα extra. Είχε κάνει απίστευτη συσκευασία btw. Κουτί μέσα σε κουτί με αφρολέξ κλπ. Αψογος.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Ας κάνω και εγώ την ερώτηση μου που έχει άμεση σχέση με αυτά που λέτε. Θέλω να πάρω Shoei.Έχω ήδη πάρει ένα της κοπελιάς, αλλά το πήρα από το Motocard που είναι στην Ισπανία, οπότε όλα οκ με μέγεθος και φόρους. Το J-Helmet έχει όμως σαφώς καλύτερες τιμές. Τι παίζει με το συγκεκριμένο μαγαζί? Από όσο ξέρω είναι Ιαπωνία έτσι? Τι γίνετε με τελωνείο? & κατά δεύτερον. Υπάρχει αλλαγή μεταξύ small Ευρώπης & small Ιαπωνίας? Είναι λίγο πιο βαρύ το Ιαπωνικό από ότι το Ευρωπαϊκό..?
    Somebody help...

Μικe από Ισπανία είσαι οκ λόγω ΕΕ.
    Το jhelmet τα στέλνει ως δώρο και δεν έχεις πρόβλημα (τουλάχιστον εγώ δεν είχα, όπως και κανένα απ΄τα παιδιά που κατά καιρούς έχουν ποστάρει)
    Τα Ιαπωνικά είναι λίγο πιο βαριά. Τα shoei απ΄ότι ξέρω δεν έχουν διαφορά στα μεγέθη.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
    Εφόσον οι προδιαγραφές Snell ανεβάζουν το βάρος του κράνους κατά 200gr από τα ευρωπαϊκά σημαίνει ότι χρησιμοποιείται περισσότερο ή διαφορετικό υλικό. Εκτός αν δεν ιχύει αυτό...
    που διαβασες εσυ οτι το κρανος ειναι βαρύτερο αναλογα με την προδιαγραφή ασφαλειας?!?!?!

κατα κανόνα είτε μιλάμε για ECE22-05 ειτε για SNELL το κέλυφος μένει ιδιο!
    αυτό που αλλαζει αναλογα με την περισταση ειναι το αφρώδες υλικο (''αφρολεξ'') ΜΕΣΑ, που απορροφά και το μεγαλυτερο μέρος της κρουσης!
    όποτε δεν νομίζω να αλλάζει το βάρος απο προδιαγραφη σε προδιαγραφη, και σιγουρα οχι κατα 200γρ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    που διαβασες εσυ οτι το κρανος ειναι βαρύτερο αναλογα με την προδιαγραφή ασφαλειας?!?!?!

κατα κανόνα είτε μιλάμε για ECE22-05 ειτε για SNELL το κέλυφος μένει ιδιο!
    αυτό που αλλαζει αναλογα με την περισταση ειναι το αφρώδες υλικο (''αφρολεξ'') ΜΕΣΑ, που απορροφά και το μεγαλυτερο μέρος της κρουσης!
    όποτε δεν νομίζω να αλλάζει το βάρος απο προδιαγραφη σε προδιαγραφη, και σιγουρα οχι κατα 200γρ.

αρα μεγαλο κομματι της τεχνολογιας του κρανους πρεπει να ειναι στο αφρωδες αυτο υλικο κ οχι τοσο στο κελυφος!
    αλλα ολες οι εταιριες χρησιμοποιουν "κραχτες" εξωτικα υλικα δημιουργιας του κελυφους κ καμια μα καμια δεν ενημερωνει για τα αφρωδες υλικα που χρησιμοποιει!

ισως τελικα σε αυτα τα υλικα να οφειλετε η ημερομηνια ληξης κ οχι στα υλικα δημιουργιας του κελυφους!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    ισως τελικα σε αυτα τα υλικα να οφειλετε η ημερομηνια ληξης κ οχι στα υλικα δημιουργιας του κελυφους!
    Εγω θα το θέσω λίγο διαφορετικά ..
    Φίλος με κράνος SHOEI , που το πήρε πανάκριβα (ρεπλίκα) , το έχει δέκα χρόνια .. δεν το έχει χτυπήσει ποτέ ... χάλασε η εσωτερική επένδυση , και δεν αναλαμβάνει κανείς να του κάνει επισκευή !

Απο την άλλη ας πούμε , εντάξ παλιό είναι άστο ...

Πες τώρα , οτι πήγε ενα σπιτικό γατί , και αρχίζει να παίζει με την επένδυση από το κράνος , και την κάνει ρετάλια ... μιλάμε για το καινούργιο μου κρανάκι ( Υποθετικά πάντα ) ..

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?? ... το γατί πες ότι το έκανες σούπα από τα νεύρα σου , το κράνος ?
    ποιος το ζωντανεύει ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    αρα μεγαλο κομματι της τεχνολογιας του κρανους πρεπει να ειναι στο αφρωδες αυτο υλικο κ οχι τοσο στο κελυφος!
    αλλα ολες οι εταιριες χρησιμοποιουν "κραχτες" εξωτικα υλικα δημιουργιας του κελυφους κ καμια μα καμια δεν ενημερωνει για τα αφρωδες υλικα που χρησιμοποιει!

φαντασου το εξής: φανταχτερή διαφήμιση της ....μάρκας που υμνει το υπερσυχρονο σουπερντουπερ απορροφητικο ΑΦΡΟΛΕΞ!!!!!

τι θα σκεφτόσουν?...σωστα. για μλκ ψαχνουν θα ελεγες!

ποια τεχνολογία ψαχνεις? παρτο κρανος σου και κοιτα βρε αδερφε ΑΦΡΟΛΕΞ ειναι! το ιδιο ( σχεδον) που βάζουν στα χαρτοκουτα ηλεκτρικων συσκευων για την προστασία τους...
    δεν έχει καμια ιδιαιτερη τεχνολογια σαν υλικο. έχει ομως ακριβως εκεινες τις ιδιοτητες που το κάνουν εξαιρετικά αποτελεσματικό για την δουλεια που το θελουν!

το κλευφος απο την αλλη ειναι αλλο θεμα! εκει μπαινει ενα τσουβαλι τεχολογια και τεχνογνωσία (ιδιαιτερα στα ακριβα). πρεπει να ειναι
    α) ανθεκτικο στην κρουση
    β) ανθεκτικο στη διατρηση
    γ) ανθεκτικο στη τριβή
    δ) να ειναι ελαφρυ
    στ) να ΜΗΝ εχει μεγαλες συστολες/διαστολες
    ....
    ω) να ειναι φτηνο

και αντε εσυ τωρα ως κατασκευαστης, να συμβηβάσεις σε ενα προϊον ολες αυτες τις, πολλες φορες αντικρουόμενες, απαιτησεις...για καντο!

οσων αφορά την διαρκεια ζωής...έχεις δει ποτε ''πολυκαιρισμένα'' πλαστικα επιπλα κήπου?
    επιμένεις ακομα οτι τα ''συνθετικά'' υλικα δεν επιρρεάζονται απο την εκθεση στα καιρικά φαινόμενα?
    ΝΑΙ λοιπον επιρρεάζονται, εξασθενουν και χάνουν ενα (μεγάλο-μικρο, αδιαφορο ειναι..) μέρος των ιδιοτήτων τους (βλ. παραπάνω) οπότε ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!!! . + -

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Εγω θα το θέσω λίγο διαφορετικά ..
    Φίλος με κράνος SHOEI , που το πήρε πανάκριβα (ρεπλίκα) , το έχει δέκα χρόνια .. δεν το έχει χτυπήσει ποτέ ... χάλασε η εσωτερική επένδυση , και δεν αναλαμβάνει κανείς να του κάνει επισκευή !

Απο την άλλη ας πούμε , εντάξ παλιό είναι άστο ...

Πες τώρα , οτι πήγε ενα σπιτικό γατί , και αρχίζει να παίζει με την επένδυση από το κράνος , και την κάνει ρετάλια ... μιλάμε για το καινούργιο μου κρανάκι ( Υποθετικά πάντα ) ..

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?? ... το γατί πες ότι το έκανες σούπα από τα νεύρα σου , το κράνος ?
    ποιος το ζωντανεύει ?
    καταρχάς μετα απο 10 χρόνια ακόμα και να ηταν τελεια διατηρημένο καλο θα ηταν να το αλλάξει!
    για τον λογο οτι στο διαστημα αυτό έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές και τα νεότερα κράνη ειναι ασφαλέστερα...
    ( μα καλά κανεις δεν ψάχνεται ΤΠΓ!!!!!.... )

απο εκει και πέρα αν τα εσωτερικό δεν ειναι αφαιρούμενο, δεν έχεις και πολλες ελπίδες για επισκευή....μονο κανα μπάλωμα αν παιρνει....
    αν ειναι αφαιρουμενο το εσωτερικό απλα πας και παιρνεις ανταλλακτικά !!!

αν ειναι αφαιρουμενο το εσωτερικό απλα πας και παιρνεις ανταλλακτικά !!!
    Μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλη κουβέντα μην λες !!

Για βρες μου έστω ένα λινκ , για αλλαγή επένδυσης ? Οεοο

Μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλη κουβέντα μην λες !!

λινκ? τι εννοεις?

click here!
    και στο ενα απο τα δυο pdf που εχει εκει, γράφει για τα εναλλακτικα μαξιλαράκια με διαφορετικά πάχη. Το αυτό το είδα και στον αντιπρόσωπο της arai στην αθηνα όπου πήγα προχτές για δοκιμή, μου έβγαλε τα πλαινά απο τα μάγουλε και έβαλε (κουμποτά) άλλα πιο παχιά απο 30 mm σε 35 mm...

αλλά φαντάζομαι αυτά μονο σε ακριβά κράνη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ....
    αλλά φαντάζομαι αυτά μονο σε ακριβά κράνη...

και η shark διαθέτει ανταλλακτικά για τα κρανη της...ακομα και για το s500 των 150€

συγνωμη δεν ειναι λογικό απο την στιγμή που το εσωτερικο ειναι αφαιρουμενο, να διατίθεται και ως ανταλλακτικό?

οχι ε?

[B]που διαβασες εσυ οτι το κρανος ειναι βαρύτερο αναλογα με την προδιαγραφή ασφαλειας?!?!?!
    Σε διάφορα forum και σε άλλες συζητήσεις εδώ στο moto.gr λένε ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα στα ευρωπαϊκά SHOEI και στα Ιαπωνικά SHOEI είναι το βάρος (τα ιαπωνικά είναι πιο βαριά κατά 200γρ περίπου).
    Και αυτό γιατί οι Ιαπωνικές προδιαγραφές είναι πιο αυστηρές από τις ευρωπαϊκές.

Εγώ δεν προσωπικά δεν γνωρίζω αλλά θα μπορούσε να μας το βεβαιώσει κάποιος που έχει πάρει SHOEI από Ιαπωνία...

Έστειλα email στην SHOEI και τη ρώτησα για αυτό το θέμα αλλά δεν έχω πάρει απάντηση...

Ούτε από τον J-jelmet πήρα...
    Μου τρακάρανε το Z και με αναγκάσανε να αγοράσω V-Strom

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γνώμη για αγορά κρόνους απο Ebay
    από stratigos27 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2008, 19:49
  2. Αγορα κρανους απο Θεσσαλονικη.
    από georgekostas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 23:53