Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Περι πάγκου+μπάρας ο λόγος... (σοβαρές απαντήσεις μόνο)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    tai...

επειδή έχω ιστορικό γενικά στις προπονήσεις θα σου πω αυτά που βίωνα..

πάμε λοιπόν.

1) Οχι δύναμη... εκρηκτικότητα. Βάζεις απο 60-70% της αντοχής σου σε βάρος ή το βάρος του σώματος σου και προσπαθείς να γυμναστείς με εκρηκτικότητα για να διατηρήσουν οι μύς σου την ευλυγισία τους, χωρίς όμως να προκαλέσουν αιματώματα ή θλάσεις απο πολλά ζόρια βάρους κτλ.

2)το σκουώτ , είναι καλό εφόσον έχεις βοήθεια. Στο ελεύθερο και ειδικά στο βαθύ κάθισμα κινδυνεύεις να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά αν δεν προσέξεις. Για αυτό και καλό είναι να το αποφεύγουμε όταν γυμναζόμαστε μόνοι μας όπως ο φίλος Νίκος εδώ.

3)Άνοιχτη έλξη οπισθολαίμια με την "πάπια" όπως λέμε προς τα εμπρός. Είναι σαν να κάνεις στραβόμπαρα στο όρθιο αντί ξαπλωμένος.

4)Έχεις δίκιο... αντί για γλουτιαίους έγραψα μηριαίους.. έχεις δίκιο εδώ. Όσον αφορά την άσκηση , οχι δεν τους καις γιατί θα κάτσεις τόσο όσο να σε "κάψει" ο μύς. Οχι μέχρι να πάθεις κράμπα. Η συνεχής ένταση του μύωνα χωρίς επαναλήψεις δίνει την δύναμη που είπες παραπάνω. Κάντο 2-3 φορές μέσα σε προπόνηση για κανά μήνα. Δοκίμασε μετά να κλωτσήσεις σάκκο και έλα να μου πείς αν δυναμώνει ή οχι.

5)Η αντοχή και η καταπόνηση του σώματος με υπερβάλλων βάρος πάντα προκαλεί αιματώματα και θλάσεις που στο μέλλον θα σου δώσουν ουκ ολίγα προβλήματα στην κυκλοφορία και στα αιμοφόρα αγγεία σου. Μπορείς να ρωτήσεις γιατρό για αυτό... μην πιστεύεις εμένα.

6)
    απο πότε αποθηκεύεται η πρωτεΐνη πέρα απο της 24 (περίπου ) ώρες??? έτσι ώστε να μετατραπεί σε λίπος???
    το να μειώσει την πρόληψή της, εφόσον δεν την χρειάζεται για την επούλωση των κατεστραμμένων μυικών ιστών απο την προπόνηση, ναι, γιατί το περίσσεμα θα καταναλωθεί σαν καιώμενες θερμίδες και θα ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΎΝ ΤΑ ΛΊΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ! όχι οτι θα γίνει λίπος η πρωτεΐνη όμως. Και απο πότε το αποθηκευμένο λίπος έχει την ρατσιστική επιλογή να μην καίγεται όταν προέρχεται απο συγκεκριμένη τροφή???
    Διορθωμένος... ποτέ δεν τα πήγα καλά με την διατροφολογία , εξού και οι μαλακίες που έκανα , για να φτάσω στα χάλια που είμαι σήμερα και προσπαθώ να διορθώσω.

Καλημέρα μας.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
    @NIKoskazer: Δοκίμασε άρσεις θανάτου... αλλά πολύ αυστηρά αλλοιώς θα σε πιάσει στη μέση!
    Θα το προσπαθήσω!

...αλλα μόνο με τη μπάρα και χωρίς κιλά γιατί μου φαίνεται δύσκολη και φοβάμαι να μην τραυματιστώ.

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
    Είμαι πολύ γυμναστερό παιδί και θα τα καταφέρω! :smilea:
    Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας κι' οτι γίνει (εξάρθρωση, δισκοπάθεια, μηνίσκος, έμφραγμα :rotflmao: )
    (οχι αλήθεια θα τα κάνω ολα - αλλα μονόζυγο ΔΕΝ ξαναπαίρνω αν δεν το βιδώσω στην πόρτα)

@Tai: Γίνεται να επιτευχθούν 50 επαναλήψεις σε ενα συνεχόμενο σετ απο βαθιά καθίσματα; :hypnotize
    Δεν ξέρω δηλαδή...μου φαίνεται κάπως πολύ ακόμα και ΧΩΡΙΣ μπάρα.
    Are you crazy man!!!!!
    Έχεις παρανοήσει, δε γίνεται με την καμία ρε Χρήστο αυτό!!!
    (θα συγκάψω ρε γμτ)

ΕΙΝΑΙ Γ@ΜΑΤΗ ΆΣΚΗΣΗ ΑΝ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ
    ξεκίνα με όσες μπορείς και ανέβαζε 2 σε κάθε προπόνηση. Και αντοχή θα αποκομίσεις και λίπος θα χάσεις και το κάνεις όπου να είσαι (ακόμα και στη δουλειά)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    tai...

επειδή έχω ιστορικό γενικά στις προπονήσεις θα σου πω αυτά που βίωνα..

πάμε λοιπόν.

3)Άνοιχτη έλξη οπισθολαίμια με την "πάπια" όπως λέμε προς τα εμπρός. Είναι σαν να κάνεις στραβόμπαρα στο όρθιο αντί ξαπλωμένος.
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ο τρικέφαλος γυμνάζεται με ΕΚΤΑΣΗ του χεριού! για πές μου ΠΩΣ γυμνάζεται, που η μόνη κίνηση που κάνει το χέρι ειναι ΚΑΜΨΗ?
    5)Η αντοχή και η καταπόνηση του σώματος με υπερβάλλων βάρος πάντα προκαλεί αιματώματα και θλάσεις που στο μέλλον θα σου δώσουν ουκ ολίγα προβλήματα στην κυκλοφορία και στα αιμοφόρα αγγεία σου. Μπορείς να ρωτήσεις γιατρό για αυτό... μην πιστεύεις εμένα.
    η παρεξήγηση είναι στο υπερβάλλων βάρος.
    Το να χρησιμοποιείς το βάρος που αντιστοιχεί στο 70-80% της δύναμης σου, και να φτάνεις 1-2 φορές στον μήνα το 100-110% είναι η σημερινή μέθοδος εκγύμνασης παγκοσμίως για αθλητές όλων των αθλημάτων (και δύναμης και ταχύτητας καί εκρηκτικότητας.)

Τα ΛΑΘΗ στην άσκηση και κυρίως στην προθέρμανση, είναι που παράγουν ΠΟΛΛΆ προβλήματα και όχι τα βάρη

ποτέ δεν τα πήγα καλά με την διατροφολογία , εξού και οι μαλακίες που έκανα , για να φτάσω στα χάλια που είμαι σήμερα και προσπαθώ να διορθώσω.βαλε μια φώτο (καλλιτεχνική )να κρίνουμε εξ ιδίων

Καλημέρα

Θα το προσπαθήσω!

...αλλα μόνο με τη μπάρα και χωρίς κιλά γιατί μου φαίνεται δύσκολη και φοβάμαι να μην τραυματιστώ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΤΕ!! ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΈΠΕΙ

Εντάξει Χρήστο!

Θα κάνω οτι μου πεις. Προς το παρόν βάζω 30κιλά στην μπάρα (36 νομίζω μαζί με το βάρος της μπάρας) και κάνω 12 επαναλήψεις συνεχόμενα.
    Θα δω αν μπορώ να κάνω 25 συνεχόμενες με τη μπάρα σκέτη μόνο και αν τα καταφέρω θα προσθέσω κιλά και βλέποντας και κάνοντας.

Να σε ρωτήσω (και ολους δηλαδή) και κάτι αλλο: υπάρχουν κάτι βοηθητικοί επίδεσμοι για τα γόνατα που είναι ειδικά για βαθιά καθίσματα. Να αγοράσω ή είναι περιττά;
    Ζώνη πάντως φοράω αν και δε μ' αρέσει.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	epidesmoi.jpg 
Προβολές:	61 
Μέγεθος:	9,2 KB 
ID:	95953
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Εντάξει Χρήστο!

Θα κάνω οτι μου πεις. Προς το παρόν βάζω 30κιλά στην μπάρα (36 νομίζω μαζί με το βάρος της μπάρας) και κάνω 12 επαναλήψεις συνεχόμενα.
    Θα δω αν μπορώ να κάνω 25 συνεχόμενες με τη μπάρα σκέτη μόνο και αν τα καταφέρω θα προσθέσω κιλά και βλέποντας και κάνοντας.

Να σε ρωτήσω (και όλους δηλαδή) και κάτι άλλο: υπάρχουν κάτι βοηθητικοί επίδεσμοι για τα γόνατα που είναι ειδικά για βαθιά καθίσματα. Να αγοράσω ή είναι περιττά;
    Ζώνη πάντως φοράω αν και δε μ' αρέσει.
    1ον ζώνη πάντα!!
    2ον βοηθητικοί επίδεσμοι με τόσα κιλά δεν χρειάζονται
    3ον κράτα τα 30 κιλά και ανέβαζε 2-3 επαναλήψεις σε κάθε προπόνηση. Θα φτάσεις σε 20 προπονήσεις (40 μέρες) την 50αρα. Στο μεταξύ θα κάνουν την δουλειά τους στο λίπος οι επαναλήψεις
    5ον κάνε της άσκησης αργά και ελεγχόμενα. Δεν πας να κουβαλήσεις βάρος (δεν είσαι χαμάλης ) το βάρος το βάζεις για να κουράσεις - γυμνάσεις-δυναμώσεις τους μυς.
    6ον το κάθισμα το κάνεις μέχρι να φτάσεις τον μηρό σε οριζόντια θέση.

Οκ για ολα εκτός απο το 6ο που δεν μπορώ να το ξέρω.
    (δεν είμαι εγω κανένα ματαιόδοξο πλάσμα που να εχω το γυμναστήριο μου ντυμένο με καθρέπτες) :o

...και πάλι

1000 ευχαριστώ για την βοήθειά σου και την βοήθεια ολων σας!

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

μην ξεχνάς ποτέ την προθέρμανση
    2-3 ελαφρά σετ πριν απο κάθε άσκηση και καλό στρέσιγκ θα σου δώσουν πολλαπλάσια αποτελέσματα και αποφυγή τραυματισμών
    +
    Ενα ελαφρύ σετ και πάλι στρέσιγκ στο τελος θα σε γλυτώσουν απο το 'πιάσιμο' και θα σε ξεκουράσουν σε λιγότερο χρόνο

tai..

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ο τρικέφαλος γυμνάζεται με ΕΚΤΑΣΗ του χεριού! για πές μου ΠΩΣ γυμνάζεται, που η μόνη κίνηση που κάνει το χέρι ειναι ΚΑΜΨΗ?
    Η κίνηση στο μονόζυγο δεν είναι μισή έλξη... είναι έλξη μέχρι να διπλώσει στις 90-70 μοίρες η γωνία που κάνει ο πύχης σου με τον δικέφαλο (Ανάποδο Γ). Μετά το βάρος σου (ελέυθερη άσκηση λέμε) με ελεγχόμενο κατέβασμα μέχρι να ισιώσει το χέρι γυμνάζει τον τρικέφαλο. Δοκίμασε το και πές μου.

Στο κατέβασμα μην αφήσεις το βάρος να σε τραβήξει κάτω... κατέβα ελεγχόμενα και πες μου.

Φωτό;... κάπου έχω μια... για μισό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

το πριν...(έτος 1997 όπου η προπόνηση ήταν 3 ώρες αγωνιστικού στο TKD). Επάνω σε ενα Rebel που με τσάντες συνεπιβάτη κτλ... έκανε απόσταση απο Πεντέλη-Κυλλήνη-χιλιόμετρα σε Ζάκυνθο και πίσω... Ακόμα το θυμάμαι... η μέγιστη ταλαιπωρία αλλά και το πιο έντονο ταξίδι μου με μηχανή.

Όνομα:	rebel-zante.jpg 
Προβολές:	55 
Μέγεθος:	21,2 KB 
ID:	96000

το μετά... έτος 2003 , τέλη Μαϊου... ξεπερνώντας τότε τον τριψήφιο αριθμό κιλών κατά 5. (105) .. Σήμερα, μετά απο 2-3 μήνες αποφασισμένης διατροφής και κίνησης (παλαιότερα γενικώς δήθεν έκανα) κατόρθωσα να σπάσω το τριψήφιο....χεχεχε ....99...χεχεχε

Αυτό και θα δούμε πόσο θα αντέξω πλέον.

Gandalf

Όνομα:	file0006.jpg 
Προβολές:	55 
Μέγεθος:	33,4 KB 
ID:	96003

Μάγε ολα θα γίνουν, μην ανυσηχείς. :smilea:

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται ο καθένας μας για να ξεκινήσει ή να σταματήσει κάτι που απαιτεί προσπάθεια και δύναμη εσωτερική είναι το κατάλληλο κίνητρο.

Όσο πιο ισχυρό το κίνητρο, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια.

Και 'γω απο παλιά ημουν αρκετά "ασθενικός". "Φτερό στον άνεμο" ηταν η πιο ευγενική επίκριση που άκουγα. αλλα δε μ' ένοιαζε και τόσο γιατί δεν είχα κάποιον να μου δώσει ενα αρκετά ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσω αυτό που προσπαθώ τόσα χρόνια.

Μόνο η γυναίκα που αγαπούσα μου αρκούσε να προσπαθήσω, πρώτα για κείνη και μετά για 'μενα. Και έτσι κι' έγινε...
    Μόνο που τώρα πια δεν ξέρω για ποιόν προσπαθώ ίσως γι' αυτό να μη γυμνάζομαι με το ίδιο πάθος οπως παλιά.

Έχασα το κινητρό μου...

Φρόντισε να μην το χάσεις και 'συ!
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Περί ντίζας συμπλέκτη ο λόγος....
    από kaps στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2011, 10:21
  2. Περι Sv 650 ο λογος
    από Band(age)it στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2008, 23:06
  3. Περι τιμων ελαστικων ο λογος....
    από Ταξιδευτής στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 29/02/2008, 11:44
  4. Περι διακενο βαλβίδων ο λογος...
    από red_monster στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2007, 08:23
  5. Περί βλακείας Μπους ο λόγος (revised: και όχι μόνο)
    από da_z_bro στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2005, 16:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF