tai...
επειδή έχω ιστορικό γενικά στις προπονήσεις θα σου πω αυτά που βίωνα..
πάμε λοιπόν.
1) Οχι δύναμη... εκρηκτικότητα. Βάζεις απο 60-70% της αντοχής σου σε βάρος ή το βάρος του σώματος σου και προσπαθείς να γυμναστείς με εκρηκτικότητα για να διατηρήσουν οι μύς σου την ευλυγισία τους, χωρίς όμως να προκαλέσουν αιματώματα ή θλάσεις απο πολλά ζόρια βάρους κτλ.
2)το σκουώτ , είναι καλό εφόσον έχεις βοήθεια. Στο ελεύθερο και ειδικά στο βαθύ κάθισμα κινδυνεύεις να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά αν δεν προσέξεις. Για αυτό και καλό είναι να το αποφεύγουμε όταν γυμναζόμαστε μόνοι μας όπως ο φίλος Νίκος εδώ.
3)Άνοιχτη έλξη οπισθολαίμια με την "πάπια" όπως λέμε προς τα εμπρός. Είναι σαν να κάνεις στραβόμπαρα στο όρθιο αντί ξαπλωμένος.
4)Έχεις δίκιο... αντί για γλουτιαίους έγραψα μηριαίους.. έχεις δίκιο εδώ. Όσον αφορά την άσκηση , οχι δεν τους καις γιατί θα κάτσεις τόσο όσο να σε "κάψει" ο μύς. Οχι μέχρι να πάθεις κράμπα. Η συνεχής ένταση του μύωνα χωρίς επαναλήψεις δίνει την δύναμη που είπες παραπάνω. Κάντο 2-3 φορές μέσα σε προπόνηση για κανά μήνα. Δοκίμασε μετά να κλωτσήσεις σάκκο και έλα να μου πείς αν δυναμώνει ή οχι.
5)Η αντοχή και η καταπόνηση του σώματος με υπερβάλλων βάρος πάντα προκαλεί αιματώματα και θλάσεις που στο μέλλον θα σου δώσουν ουκ ολίγα προβλήματα στην κυκλοφορία και στα αιμοφόρα αγγεία σου. Μπορείς να ρωτήσεις γιατρό για αυτό... μην πιστεύεις εμένα.
6)Διορθωμένος... ποτέ δεν τα πήγα καλά με την διατροφολογία , εξού και οι μαλακίες που έκανααπο πότε αποθηκεύεται η πρωτεΐνη πέρα απο της 24 (περίπου ) ώρες??? έτσι ώστε να μετατραπεί σε λίπος???
το να μειώσει την πρόληψή της, εφόσον δεν την χρειάζεται για την επούλωση των κατεστραμμένων μυικών ιστών απο την προπόνηση, ναι, γιατί το περίσσεμα θα καταναλωθεί σαν καιώμενες θερμίδες και θα ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΎΝ ΤΑ ΛΊΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ! όχι οτι θα γίνει λίπος η πρωτεΐνη όμως. Και απο πότε το αποθηκευμένο λίπος έχει την ρατσιστική επιλογή να μην καίγεται όταν προέρχεται απο συγκεκριμένη τροφή???, για να φτάσω στα χάλια που είμαι σήμερα και προσπαθώ να διορθώσω.
Καλημέρα μας.