Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 55

Θέμα: Συνειδητοποιημένος πολίτης (ρουφ)

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Noμίζω ότι δεν υφίσταται η έννοια της ανώνυμης καταγγελίας. Κάθε καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη (προς τον φορέα), και απλώς ο φορέας υποτίθεται είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την ανωνυμία σου... Και μετά βάζουμε μια μάσκα και βουτάμε στα βαθιάαααα
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Noμίζω ότι δεν υφίσταται η έννοια της ανώνυμης καταγγελίας. Κάθε καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη (προς τον φορέα), και απλώς ο φορέας υποτίθεται είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την ανωνυμία σου... Και μετά βάζουμε μια μάσκα και βουτάμε στα βαθιάαααα

Όσον αφορά την καταγγελεία για παράνομο παρκάρισμα σου ζητάνε μόνο τηλέφωνο. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κινητό ή σταθερό. Αυτοί μπορούν να σε βρούνε! Είχε τύχει πέρσι 25/12 (χριστουγεννιάτικα) να δω παρκαρισμένο τζιπάκι πάνω σε νησίδα σε διασταύρωση με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω τι έρχεται από τον κάθετο!!!! Έτρεμα στην ιδέα ότι μπορεί να περνάει καμιά μηχανή και να μην τη δω! (για τα αυτοκίνητα δε με νοιάζει!). Ναι πήρα την αστυνομία. Δεν περίμενα να δω τι θα συμβεί αλλά....!

Σίγουρα δεν υπάρχουν υποδομές για πολλά πράγματα στην Αθήνα/ Ελλάδα (ότι θέλετε διαλέγετε!) Το θέμα είναι ότι όταν κατεβαίνω στο κέντρο με αμάξι θα το βάλω στο πάρκινγκ. Υπάρχουν αρκετά. Και αν θέλω να πάω Συγγρού θα παρκάρω 8 στενά πιο μακριά και όχι σε σημείο που θα δυσκολεύω τους συνανθρώπους μου!!!Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις! Απλά ο κάθε ένας σκέφτεται μόνο την πάρτη του!!!!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Προσωπικά δεν θα το έκανα...Το θεωρώ ρουφιανιά. Αν και παραδέχομαι ότι έχετε δίκιο και ότι ενοχλούν αυτοί που ασυνείδητα παρκάρουν όπου θέλουν. Ούτως ή άλλως από τη στιγμή που ούτε καν το παίρνει ο γερανός, είναι απλά εκδικητική αυτή η πράξη.Δηλαδή, αφού το πρόβλημα παραμένει,το αρχικό κίνητρο που είναι η οδική ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών-αναβατών παύει να υφίσταται.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να παίρνουμε τηλέφωνο για να γράφουν τα μηχανάκια που είναι παρκαρισμένα πάνω σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί με όλους. Θα είναι υποκρισία να πεί κάποιος ότι ενοχλούν λιγότερο...

Προσωπικά, δεν "μου πάει" να το κάνω...Μπορεί να του αφήσω μήνυμα ή αν είναι μπροστά να του εξηγήσω ότι ενοχλεί. Σε τελική ανάλυση τι περιμένετε; Όταν η πλειοψηφία έχει πάρει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου με λάδωμα-Όταν η εξέταση γίνεται με ένα παρκάρισμα και μία οπισθογωνία, τι περιμένετε να ξέρει αυτός ο οδηγός ρε παιδιά; Δυστυχώς δεν είναι όλοι κατάλληλοι να οδηγούν και δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Υ.Γ.:Εντάξει δεν το συζητάμε όταν κάποιος σου έχει κλείσει την πόρτα του γκαράζ...Εκεί δεν υπάρχει άλλη λύση.

ποιο "ασφαλη" λυση βλεπω τα αυτοκολλητακια των στριτ-πανθερς.
    προσβαλουν την ανθρώπινη υποσταση του "ανθρωποειδούς" που παρκαρει εγωιστικα χωρις να σκεφτεται τον συνάνθρωπο του κ εαν ο οδηγος εχει λιγο τσιπα επανω του θελω να πιστευω οτι την επομενη φορα ΙΣΩΣ να σκεφτει κ μια δευτερη φορα πριν παρκαρει παρανόμως!

η κλιση της αστυνομιας δε μου φαινετε (προσωπικα) ορθη γιατι πιστευω μεγαλα παιδια ειμαιστε δε θελουμε "δασκαλους" να μας κυνηγανε ......... αν κ καποιες φορες επιβάλλετε!

ρε συ εςεφ τελικα ο κωδικας ακουγετε σαν ανεκδοτο !!!!!!

ΤΙΠΟΤΑ απ'οσα οριζει ο νομος ΔΕΝ ισχυει σε καθημερινη βαση κ ουτε προκειτε!!!!

τα αυτοκολλητα ΔΕΝ ειναι παρανομα εφ'οσον δεν προκαλλουν φθορα κ εφοσον δεν θεωρουνται αφισοκολληση/τοιχοκολληση!
    ενα μπερντε ομως τον σηκωνουν εαν σας πετυχει ο ξαδερφος του ζαμπιδη!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από carjunkie
    Προσωπικά δεν θα το έκανα...Το θεωρώ ρουφιανιά. Αν και παραδέχομαι ότι έχετε δίκιο και ότι ενοχλούν αυτοί που ασυνείδητα παρκάρουν όπου θέλουν. Ούτως ή άλλως από τη στιγμή που ούτε καν το παίρνει ο γερανός, είναι απλά εκδικητική αυτή η πράξη.Δηλαδή, αφού το πρόβλημα παραμένει,το αρχικό κίνητρο που είναι η οδική ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών-αναβατών παύει να υφίσταται.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να παίρνουμε τηλέφωνο για να γράφουν τα μηχανάκια που είναι παρκαρισμένα πάνω σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί με όλους. Θα είναι υποκρισία να πεί κάποιος ότι ενοχλούν λιγότερο...

Προσωπικά, δεν "μου πάει" να το κάνω...Μπορεί να του αφήσω μήνυμα ή αν είναι μπροστά να του εξηγήσω ότι ενοχλεί. Σε τελική ανάλυση τι περιμένετε; Όταν η πλειοψηφία έχει πάρει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου με λάδωμα-Όταν η εξέταση γίνεται με ένα παρκάρισμα και μία οπισθογωνία, τι περιμένετε να ξέρει αυτός ο οδηγός ρε παιδιά; Δυστυχώς δεν είναι όλοι κατάλληλοι να οδηγούν και δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Υ.Γ.:Εντάξει δεν το συζητάμε όταν κάποιος σου έχει κλείσει την πόρτα του γκαράζ...Εκεί δεν υπάρχει άλλη λύση.
    Βλέπω ότι δεν έχεις βάλει κάποιο μηχανάκι στο προφίλ... να υποθέσω πως οδηγείς μόνο αμάξι γι' αυτό είσαι ευαισθητούλης απέναντι στον παράνομα παρκαρισμένο και χαλαρός απέναντι στο γεγονός ότι όποιος οδηγεί μηχανή αναγκάζεται να μπει στο αντίθετο ρεύμα για να ελλιχθεί γύρω από τον μαλακομαλάκα που πάρκαρε σε γωνία ή σημείο που κλείνει ορατότητα και γενικά προκαλεί κίνδυνο ατυχήματος; Μήπως κάποιες φορές έχεις κάνει το ίδιο; Γιατί για τέτοιες παραβάσεις μιλάω αν διάβασες από την αρχή. Α ξέχασα, σε κόφτει περισσότερο όμως μη σου κλείσουν το γκαράζ... Δηλαδή να αργήσεις λίγο και να χάσεις μερικά λεπτά από τον πολυτιμότατο χρόνο σου... Παρά η φτηνή ζωούλα του άλλου... Εύγε, άξιος...

Κάτσε όμως λίγο και προβληματίσου... ρουφιάνος ο καταγγέλλων ή μαλακομαλάκας ο παραβάτης... για δούλεψέ το λίγο ακόμα... έλα... το χεις...

ΥΓ: Αν και πάλι νιώθεις το στίγμα της ρουφιανιάς βαρύ αναλαμβάνω ευχαρίστως να σε απαλλάξω... να ρουφιανέψω εγώ στη θέση σου. :a29:

ΥΥΓ: Συμφωνώ ότι συνήθως δεν μετακινούνται τα παράνομα παρκαρισμένα με γερανοφόρα αλλά κάπως πρέπει να γίνει μια αρχή... αν το ρίξουμε όλοι στον ωχαδερφισμό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
    ...............
    [/SIZE]

εαν αυτο το θεωρεις σωστο κ υποχρεωση προς τη κοινωνια γιατι ντρεπεσε να κανεις επωνυμη καταγγελεια?

η εχεις τα @@ να το κανεις ή πας για καφε κ κανεις τουμπεκι!

Κατ’αρχήν έχω να σου πω ότι δεν κατάλαβες τι θέλω να πω-αν και νομίζω ότι ήμουν σαφής. Δεύτερον, από ότι βλέπω και μόνο η υποψία σου ότι είμαι απλά ένας οδηγός αυτοκινήτου σου έβγαλε όλη την εμπάθεια που έχεις για τα αυτοκίνητα. Τρίτον, το ύφος σου είναι πολύ ειρωνικό αλλά δε θα σου απαντήσω αναλόγως διότι θα αρχίσουμε να τσακωνόμαστε και δεν θα έχει νόημα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν:

Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125

Βλέπω ότι δεν έχεις βάλει κάποιο μηχανάκι στο προφίλ... να υποθέσω πως οδηγείς μόνο αμάξι

-Είμαι οδηγός αυτοκινήτου (για αυτό το λόγο και το nick μου "carjunkie"). Στο φόρουμ αυτό μπαίνω διότι μου αρέσουν οι μηχανές και θέλω να πληροφορούμαι για διάφορα πράγματα-ελπίζω να αποδέχεστε και όσους δεν έχουν μηχανή να μπαίνουν στο φόρουμ. Θεωρώ ότι οδηγώ προσεκτικά και ύστερα από 2 χρόνια που χαζεύω το φόρουμ αυτό έχω καταλάβει και πως σκέφτονται οι αναβάτες και αυτό είναι καλό για όλους. Είναι το απωθημένο μου η μηχανή και ελπίζω κάποια στιγμή να αγοράσω. Συμμερίζομαι τους φόβους σας για τα αυτοκίνητα, μιας και ο ίδιος φόβος είναι αυτός που με αποτρέπει να καβαλήσω μηχανή τοσα χρόνια. Από την εφηβεία μου όποτε είχα τα λεφτά για μηχανή, λίγο πριν την αγοράσω έβλεπα μπροστά μου σοβαρό τροχαίο με μηχανή (αναίσθητους-αίματα κλπ) και το θεωρούσα σημάδι (είμαι λίγο προληπτικός) ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Δηλαδή, πάνω που πήγαινα να ξεπεράσω τη φοβία μου, έβλεπα το ατύχημα και πάθαινα σοκ!

-Στο θέμα μας τώρα.

γι' αυτό είσαι ευαισθητούλης απέναντι στον παράνομα παρκαρισμένο και χαλαρός απέναντι στο γεγονός ότι όποιος οδηγεί μηχανή αναγκάζεται να μπει στο αντίθετο ρεύμα για να ελλιχθεί γύρω από τον μαλακομαλάκα που πάρκαρε σε γωνία ή σημείο που κλείνει ορατότητα και γενικά προκαλεί κίνδυνο ατυχήματος;

-Κάνεις λάθος. Δεν είμαι καθόλου “ευαισθητούλης”σε παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου. Το θεωρώ απαράδεκτο και ενοχλητικό. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το δικαιολογώ; Δηλαδή όταν εσύ με τη μηχανή για να περάσεις πρέπει να βγείς στο αντίθετο ρεύμα, τι να πω εγώ που πρέπει να μπώ τελείως στο αντίθετο δεδομένου του όγκου που έχει το αυτοκίνητο;; Το γεγονός ότι ένα ατύχημα είναι πιο σοβαρό με τη μηχανή, δε σημαίνει ότι και το τρακάρισμα με αυτοκίνητο δεν ενέχει κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο θα βγούμε αντίθετο ρεύμα ή θα προσπαθούμε να βγούμε πιο έξω από το στενό για καλύτερη ορατότητα. Στην τελική αν γίνει ατύχημα και εσύ κι εγώ θα βγούμε φταίχτες!

Μήπως κάποιες φορές έχεις κάνει το ίδιο; Γιατί για τέτοιες παραβάσεις μιλάω αν διάβασες από την αρχή.

-Για να είμαι αυστηρός με τους άλλους, είμαι πρώτα με τον εαυτό μου. Δεν παρκάρω σε σημεία που υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί εξαιτίας μου πρόβλημα. Όπως, δεν παρκάρω μπροστά σε ράμπες που είναι για να περνάνε ανάπηροι.Το θεωρώ απάνθρωπο. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι τέλειος ή ότι δεν κάνω λάθη. Αλλά προσπαθώ να μην κάνω!

Α ξέχασα, σε κόφτει περισσότερο όμως μη σου κλείσουν το γκαράζ... Δηλαδή να αργήσεις λίγο και να χάσεις μερικά λεπτά από τον πολυτιμότατο χρόνο σου...

-Ο χρόνος είναι πολύτιμος…Το γκαράζ ήταν ένα παράδειγμα που αναφέρθηκε από κάποιο παιδί σε προηγούμενο post ο οποίος ανέφερε ότι ήθελε να βγεί με τη μηχανή από το γκαράζ και είχε κλείσει την είσοδο ένα αυτοκίνητο. Εγώ, δυστυχώς δεν έχω γκαράζ! Αλλά αν το θέλεις, ας πούμε ότι ήταν ένα ατυχές παράδειγμα. Απλά εννοούσα ότι όταν ο άλλος σε κλείνει χωρίς να σεβαστεί ότι εκεί απαγορεύεται και εσύ π.χ. θέλεις να πας το πρωί στη δουλειά σου, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αστυνομία…Αυτό ήθελα να πω!

Παρά η φτηνή ζωούλα του άλλου... Εύγε, άξιος...

-Η ζωή είναι ανεκτίμητη!Ακόμα και σκυλί να χτυπήσεις λυπάσαι…

Κάτσε όμως λίγο και προβληματίσου... ρουφιάνος ο καταγγέλλων ή μαλακομαλάκας ο παραβάτης... για δούλεψέ το λίγο ακόμα... έλα... το χεις...

-Το είπα και παραπάνω-ο παραβάτης δεν δικαιολογείται. Να είμαστε ξεκάθαροι. Αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες εσύ. Να κάτσω να πάρω τους μπάτσους-ΟΧΙ για να πάρουν (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) το όχημα που ενοχλεί και δημιουργεί πρόβλημα, αλλά για να φάει πρόστιμο να το ευχαριστηθώ εγώ . Είναι και θέμα ψυχολογίας ρε παιδί μου. Δεν πάω τους μπάτσους, δεν μου πάει.Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω… Ούτως ή άλλως είναι δουλειά της αστυνομίας (Ελληνικής+Δημοτικής) να βρίσκουν τους παραβάτες και να τηρούν την τάξη.

-Και εν τέλει πιστεύω ότι δεν είναι το πρόστιμο πάντα η λύση. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε καλύτερη εκπαίδευση στους νέους οδηγούς. Οι εξετάσεις διπλώματος να ήταν αδιάβλητες και πιο ουσιαστικές.Να πέρναμε περισσότερο τα Μ.Μ.Μ. Για μένα θα ήταν προτιμώτερο αν πετύχω αυτόν (και αν έχω όρεξη να τσακωθώ-διότι μπορεί να είναι ζώον...) που ενοχλεί, να του εξηγήσω ότι με το λάθος του μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, μπας και το καταλάβει και δεν το ξανακάνει, παρά να τον ρουφιανέψω και να βλαστημάει (χωρίς να καταλάβει καν τι πρόβλημα δημιούργησε). Κατά την γνώμη μου είναι πιο έντιμο αυτό που λέω εγώ (face2face) και πιο ύπουλο αυτό που λες εσύ (ανώνυμα, κάρφωμα κλπ).

-Ούτως ή άλλως όλα αυτά όπως είπα και παραπάνω είναι θέμα εκπαίδευσης. Σεβασμός απέναντι στον άλλον, σεβασμός στον κ.ο.κ. Αν κάποιος δεν μάθει κάποια πράγματα σωστά από την αρχή, τότε μετά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Άσε που μερικοί έχουν κανα γνωστό και τους τη σβήνει την κλήση.

ΥΓ: Αν και πάλι νιώθεις το στίγμα της ρουφιανιάς βαρύ αναλαμβάνω ευχαρίστως να σε απαλλάξω... να ρουφιανέψω εγώ στη θέση σου. :a29:

-Άσε μου ένα τηλέφωνο...Που ξέρεις, μπορεί να σε χρειαστώ!

ΥΥΓ: Συμφωνώ ότι συνήθως δεν μετακινούνται τα παράνομα παρκαρισμένα με γερανοφόρα αλλά κάπως πρέπει να γίνει μια αρχή... αν το ρίξουμε όλοι στον ωχαδερφισμό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

-Όχι, δεν ήθελα να πω ότι όλα είναι μάταια!

Υ.Γ.: Ρε παιδιά, κάηκε όλη η Β.Πελοπόννησος κι εμείς συζητάμε...Τραγικό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

ρε συ εςεφ τελικα ο κωδικας ακουγετε σαν ανεκδοτο !!!!!!

ΤΙΠΟΤΑ απ'οσα οριζει ο νομος ΔΕΝ ισχυει σε καθημερινη βαση κ ουτε προκειτε!!!!
    Και που να δεις και τις λεπτομέρειες άλλων άρθρων!
    Ανέκδοτο, όπως το λες.

Σε **καμία** διασταύρωση στην Αθήνα δεν υπάρχει ορατότητα για οδηγούς ή πρόσβαση για πεζούς, κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το πως θα βοηθήσουμε στην βελτίωση της "οδικής ασφάλειας"...
    ---

Και που να δεις και τις λεπτομέρειες άλλων άρθρων!
    Ανέκδοτο, όπως το λες.

Σε **καμία** διασταύρωση στην Αθήνα δεν υπάρχει ορατότητα για οδηγούς ή πρόσβαση για πεζούς, κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το πως θα βοηθήσουμε στην βελτίωση της "οδικής ασφάλειας"...

Τώρα που θα γίνω δημόμπατσος θα σου πω εγώ!!!! Η Ν.Ιωνία δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα ορατότητας στις γωνίες!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Τώρα που θα γίνω δημόμπατσος θα σου πω εγώ!!!! Η Ν.Ιωνία δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα ορατότητας στις γωνίες!!!!!!

Σε βλέπω σε κανένα ΚΑΤ σύντομα
    ---

ΚΑΤ ξεΚΑΤ, άμα γουστάρουν!!!!

(ε καλή είναι και η αναρρωτική!!! )

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Εδω να γραψω το εξης.
    Προσεχετε με τις επωνυμες καταγγελιες. Η αστυνομια θελει να σε προστατεψει αλλα δεν μπορει.

Ενα περιστατικο χοντρο μεν αξιο αναφορας δε.......(καμια σχεση με παρκαρισμενα και λοιπα.....)

Ληστεια σε βενζιναδικο και ο πιτσιρικας αναφερει το περιστατικο στην αστυνομια. Φυσικα και να ηθελε δεν μπορουσε να κανει ανωνυμη καταγγελια λογω της φυσης του περιστατικου.

Η αστυνομια κανει το εξης καταπληκτικο. Αντι να τον παει πισω απο τζαμι ή δεν ξερω και εγω τι, τον φερνει μπροστα φατσα στον τυπο που εκανε την ληστεια (προφανως τον πιασανε). Φατσα ομως. Σαν να μιλανε 2 ανθρωποι απο κοντα. Τον ρωτανε αυτος ειναι και λεει ναι. Μεσα στο αγχος και στον φοβο του τι να πει;

Μετα απο λιγες μερες τον βρισκουν νεκρο στο βενζιναδικο μεσα. Ο τυπος ειχε αποφυλακιστει και πηγε και τον σκοτωσε. Ρεπορταζ στα καναλια πριν κατι χρονια για οποιον θυμαται......

θα μου πεις αλλο το περιστατικο, καμια σχεση. Ναι αλλα το θεμα ειναι, προσεχετε ποιον καταγγελετε επωνυμα, δεν ξερετε ποιος ειναι.

Εγω φοβαμαι προσωπικα γιαυτο και δεν κανω τιποτα ποτε. Κοτα θα πεις; Οκ κοτα........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    πρέπει να 'ναι 2-3 για να τη δείρουν τούτη φίλε Κώστα
    σου 'χει ρίξει σφαλιάρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira

ναι ναι!

τη πρωτη βδομαδα.......

μετα θα πεις το κλασσικο "ρε γαμιεστε που θα κατσω να χαλασω την ηρεμια για τα βρωμοκαθικια???"

κ θα πινεις ξανα το καφεδακι σου σας να μην εγινε τπτ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    σου 'χει ρίξει σφαλιάρα
    νιντ μορ ντειτα!!!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κώστα Πολίτης - συνέντευξη
    από DimST στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2011, 10:23
  2. ρουφ ή οχι?