Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 55

Θέμα: Pws tha plagiasw perissotero???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Πως μπορειτε να βγαζετε ποσοστα συμμετοχης του αναβατη δεν μπορω να καταλαβω;
    Τι σημαινει 60% η 80% ;
    Μου φαινεται πολυ αυθαιρετο αυτο.
    Απλα περιεργος.....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Τι σημαινει 60% η 80% ;
    Απλα περιεργος.....
    και εγώ ρε φίλε......
    Όπως και το 110% που διαβάζω μερικές φορές.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    και εγώ ρε φίλε......
    Όπως και το 110% που διαβάζω μερικές φορές.
    Αυτο ειναι ευκολο ρε...
    Πεφτεις.....

και παιρνεις ταξι.....

Στο 120% ΚΤΕΛ

Και απο 130% και πανω.....

αμπουλανς

-..Not Yet!

Τι σημαινει 60% η 80% ;
    Απλα περιεργος.....
    Nα σου πώ...

Αν σε μία στροφή θεωρείς οτι το όριό της δεδομένου του πακέτου σου (οδ.ικανοτητες αναβάτη + δυνατότητες μοτοσυκλετας) είναι τα 100χλμ/ω τότε αν βρίσκεσαι στο δρόμο θα την πάρεις με 60-70 χλμ/ω ενώ αν είναι η ίδια στροφή στη πίστα με 80χλμ...
    TELL YOUR CAT I SAID PSPSPSPSPSPS

BMW R25/3 1955 Restoration

Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
    Nα σου πώ...

Αν σε μία στροφή θεωρείς οτι το όριό της δεδομένου του πακέτου σου (οδ.ικανοτητες αναβάτη + δυνατότητες μοτοσυκλετας) είναι τα 100χλμ/ω τότε αν βρίσκεσαι στο δρόμο θα την πάρεις με 60-70 χλμ/ω ενώ αν είναι η ίδια στροφή στη πίστα με 80χλμ...

Γιωργη να σΕ κανω μια ερωτηση.Εσυ στην πιστα πηγαινεις με το 80 τοις εκατο??
    Δεν το ρωταω με εμπαθεια απλα απο καθαρη περιεργεια!
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Γιωργη να σΕ κανω μια ερωτηση.Εσυ στην πιστα πηγαινεις με το 80 τοις εκατο??
    Δεν το ρωταω με εμπαθεια απλα απο καθαρη περιεργεια!
    ναι πάντα αφήνω περιθώριο και με λιγότερ πάω...

σπανίως ξεφεύγω απο τα όρια που θέτω...

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Για τι χρόνους μιλάς, όταν αφήνεις περιθώριο;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Nα σου πώ...

Απο που να το πρωτοπιασω τωρα αυτο να το σχολιασω ρε τιταν;
    Τα χλμ εισοδου δεν αποτελουν μετρο συγκρισης του οριου του δρομου και του αναβατη, ασχετα αν τυχαινει σε συγκεκριμενες διαδρομες που κανουμε να κραταμε καποια σταθερη ταχυτητα συνολικα.
    Επισης η ταχυτητα μιας στροφης και παλι ειναι λαθος μοναδα μετρησης ας το πουμε, γιατι δεν παραμενει σταθερη,αλλα μεταβαλλεται αναλογα με την γραμμη που παιρνουμε (στην εισοδο) ,αναλογα με το στυλ οδηγησης (quick turn αν και εδω θελει πολυ κουβεντα γιατι μονο to quick turn κατανοω εγω σαν τεχνικη οδηγησης) ,και τελος μεταβαλλεται αναλογα με το ποσο γκαζι θα δωσουμε στην εξοδο κτλ κτλ.
    Το να μπεις σε μια στροφη που σηκωνει 100 χλμ με 60 ΔΕΝ παει να πει οτι μπαινουμε με το 60% των δυνατοτητων μας, γιατι πολυ η δυνατοτητα μας δεν ειναι απλα να μπαινουμε με οσα πιο πολλα χλμ μπορουμε σε μια στροφη, ουτε ειναι αυτη η ουσια την γρηγορης οδηγησης.
    Καπου εδω πονοκεφαλιασα, γιατι ξερω οτι το θεμα δεν θα μπορεσει να εξαντληθει γραπτως, και δεν ειναι καθολου απλο.
    -..Not Yet!

Τι να σου πω ρε φιλαρακι!Αν οντως πηγαινεις με το 80 τοις εκατο και πηγαινεις ετσι οποως πηγαινεις εχεις πολλες απο εμενα!

(χωρις το παραμικρο ιχνος ειρωνιας η εμπαθειας ε? )
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Για τι χρόνους μιλάς, όταν αφήνεις περιθώριο;
    3-5 sec πάνω απο το καλύτερο χρόνο μου...

Απο που να το πρωτοπιασω τωρα αυτο να το σχολιασω ρε τιταν;
    Τα χλμ εισοδου δεν αποτελουν μετρο συγκρισης του οριου του δρομου και του αναβατη, ασχετα αν τυχαινει σε συγκεκριμενες διαδρομες που κανουμε να κραταμε καποια σταθερη ταχυτητα συνολικα.
    Επισης η ταχυτητα μιας στροφης και παλι ειναι λαθος μοναδα μετρησης ας το πουμε, γιατι δεν παραμενει σταθερη,αλλα μεταβαλλεται αναλογα με την γραμμη που παιρνουμε (στην εισοδο) ,αναλογα με το στυλ οδηγησης (quick turn αν και εδω θελει πολυ κουβεντα γιατι μονο to quick turn κατανοω εγω σαν τεχνικη οδηγησης) ,και τελος μεταβαλλεται αναλογα με το ποσο γκαζι θα δωσουμε στην εξοδο κτλ κτλ.
    Το να μπεις σε μια στροφη που σηκωνει 100 χλμ με 60 ΔΕΝ παει να πει οτι μπαινουμε με το 60% των δυνατοτητων μας, γιατι πολυ η δυνατοτητα μας δεν ειναι απλα να μπαινουμε με οσα πιο πολλα χλμ μπορουμε σε μια στροφη, ουτε ειναι αυτη η ουσια την γρηγορης οδηγησης.
    Καπου εδω πονοκεφαλιασα, γιατι ξερω οτι το θεμα δεν θα μπορεσει να εξαντληθει γραπτως, και δεν ειναι καθολου απλο.
    Ρε σύ δεν μιλάμε οτι έχεις 100 πρίν τη στροφή έχεις 100 στο απεξ έχεις 100 και 100 στη έξοδο...

Αυτό σημαίνει οτι η στροφή έχει πολύ παραπάνω όρια...

Αυτό που λέω εγώ είναι οτι αν έχεις 100 στο άπεξ το 80% είναι 80 στο άπεξ ή στην είσοδο ή στην έξοδο όπου θές δηλαδή με ένα σημείο αναφοράς όχι όλα με την ίδια ταχύτητα...!

Όπως είπες αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα...

Με το καλό να φτιάξεις το μηχανάκι σου και να λύσουμε τις διαφορές μας εντός πίστας...
    Θα βλέπεις τη τεχνική μου κάθε φορά που θα τρώς γύρο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Τι να σου πω ρε φιλαρακι!Αν οντως πηγαινεις με το 80 τοις εκατο και πηγαινεις ετσι οποως πηγαινεις εχεις πολλες απο εμενα!

(χωρις το παραμικρο ιχνος ειρωνιας η εμπαθειας ε? )
    Γιώργο έχουν υπάρξει λίγες φορές που έχω βάλει και το 110% (ποιός ακούει τον κρούκη τώρα) των δυνατοτύτων μου και το θεωρώ λάθος

:a47: :a47: :a47:
    -..Not Yet!

Titan σου κανω quote ενα ποστ του road spirit που μιλαει για quick turn που συμπληρωνει αυτα που σου ειπα, και μαλλον αναιρει αυτο που εγραψες εσυ περι οριων.

- η αμεσότητα της αντίδρασης της μηχανής (πολύ ταχύτερα): τη στιγμη που η μοτο παίρνει κλίση αρχίζει και διαγράφει τοξο. Όσο ταχύτερα βρεθεί απο την κάθετη θέση σε κλίση πχ 40 μοίρες, τόσο μικρότερη ειναι η ακτίνα του τόξου που θα διανυθεί. Μάλιστα, όσο ταχύτερη/δυνατότερη είναι η συνειδητή εφαρμογή του "γυροσκοπικου-3" (άρα κάνοντας αυτό που στα σχολεία λένε "quick turn") τόσο το τόξο τήνει να μην είναι τόξο - στιγμιαία - και να μοιαζει με τόξο σπασμένο σε ένα σημείο (εκεί που έγινε το quick turn). To πόσο ταχύτερο είναι αυτό στο τελικό αποτέλεσμα : το κουικ τερν είναι ο μόνος τρόπος να βάλεις βαθύ σημείο εισόδου στη στροφή και ο μονος τρόπος να πάς γρήγορα, όταν - μέχρι πρότινως - νόμιζες οτι η "στροφή δεν σηκώνει άλλα χλμ". Βαθύ σημειο εισόδου σημαίνει καλύτερη ορατότητα για το τι έρχεται μεσα στη στροφή (άμεσα εφαρμόσιμο στο δρόμο, οχι μονο στη πίστα). Eπίσης με τη βαθιά είσοδο έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα για περισσότερη ώρα πριν ξεκινήσεις να στρίβεις (αφού μένεις περισότερη ώρα όρθιος), και μετά, γιατί το "σπασμένο" τόξο θα σου επιτρέψει να κλείσεις τη στροφή γρηγορότερα άρα-->να σηκώσεις τη μηχανή γρηγορότερα, άρα--> να ανοίξεις το γκάζι γρηγορότερα και πιο έντονα.
    ένα παράδειγμα από προσωπική μου εμπειρία: στη Κ1 σερρων χωρίς κουικ, απλά σαν να παίρνω μια καμπή του δρόμου ... θα έχω μια ταχύτητα εισόδου γύρω στα 100 χαω (για τα δικά μου δεδομένα και επίπεδο). Τώρα, χωρίς να αλλάξει τπτ άλλο (πχ σημείο φρένων, ένταση φρένων, σώμα κλπ), κάνω το κουικ όσο πιο απότομα μπορώ. Θα μπω με 120 χαω χωρίς δράματα... και πολύ πιο "βαθιά" στη στροφή (late entry ή turn-in) ... και αυτό, είναι ένα απο τα πράγματα που κάνει τεράστια διαφορά πχ στους χρόνους μέσα σε μια πίστα. Ταχύτερα λοιπόν (και ασφαλέστερα, αυτό σχετικά με την ορατότητα...)
    Ολη η συζητηση στο παρακατω λινκ:
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=43995
    -..Not Yet!

Τι σημαινει 60% η 80% ;
    Απλα περιεργος.....
    γιώργο, το ποσοστό το βάζει ο καθένας μας για τον εαυτό του. Ο καθένας μας μπορεί να εκτιμήσει τι σημαίνει να πηγαίνει στο 100% των δυνατοτήτων του. Είναι το σημείο εκείνο που το μυαλό και το σώμα ασχολούνται με την προβλεπόμενη οδήγηση και το χειρισμό της μοτο, χωρίς κανένα περιθώριο άλλης σκέψης ή αντίδρασης
    (ααα, κοιτα μια θέααα/ τη ηλίθια την γκόμενα, με συφίλιασε πάλι σήμερα/ γαμώτ, μπήκα
    ρεζέρβα, που έχει κοντά βενζινάδικο/ ωχ, πιάστηκε ο κώλος μου, να σταματήσω για τσιγάρο/ Όχι ρε! το κουλάδι! τι κάνει! θα με κλεισει ο παπαρας! φρένααααααα... γαμωτ γαμωτ... @#$%^&*/ στον επόμενο γύρο να ψάξω για καλύτερα σημάδια στη κ5/ χμμμ, γιατί μου κούνησε το
    μπροστινό ρε γαμωτ καθώς άνοιγα στη κ-πιτς/....)

Ανάλογα λοιπόν πας στο 70% και θα προσαρμόσεις την ταχύτητα σου. Δεν είναι εύκολο να εξηγηθει, αλλά ισχύει. Είναι και αυτό ένας απο τους "κανόνες" των σχολείων... "πάμε στο 70%, οχι παραπάνω".

Θα μεταφέρω πάλι τα λόγια των εκπαιδευτών. Το 70% το θέλουμε γιατί πρέπει να υπάρχει ενα περιθώριο ~ 20% στην CPU σου να μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα που σου μαθαίνουν στη θεωρία τη στιγμή που οδηγείς. Αν πηγαίνεις 100% δεν θα μπορείς την ίδια ώρα να σκέφτεσαι αυτό που πριν λίγο σου έδειξαν και που τώρα πρέπει να το κάνεις βήμα-βήμα μεσα στη πίστα.
    Επίσης, πάντα αφήνεις ενα 10% ως περιθώριο ασφάλειας, για να χειριστείς την έκτακτη στιγμή, τη στραβή, το απρόοπτο...
    Στο δρόμο συμβαίνει κατί ανάλογο. Μόνο που εκεί, το τυχαίο συμβάν είναι πιο έυκολο να έρθει, και έτσι το περιθώριο ασφάλειας που αφήνει ο καθένας μας πρέπει να είναι πάνω από 10%

Επίσης το 20% είναι απαραίτητο αν κάποιος θέλει να βελτιωθεί. Το χρειάζεται :
    - αφενός για να σκέφτεται το τι θα κάνει στα επόμενα μέτρα/ επόμενη στροφή κλπ. Ε αυτό δεν γίνεται αν πηγάινεις "ταπα", θα φας τα μουτρα σου.
    - αφετέρου για να "sample-αρει" το τι συμβαίνει σε χρόνο real-time και να έχει τη δυνατότητα, όταν βγει στα πίτς/ σταματήσει στον αλεξίου/ στο στορκ / κλπ, να ανακαλέσει τα δεδομένα και να τα αναλυσει...να δει τι δούλεψε και τι όχι...

Σκεφτείτε το: έχει τύχει να σταματήσετε από "γΛηγορη βόλτα" και να μην μπορείτε μετα να εξηγήσετε ή να θυμηθείτε ακριβώς μια χ-ψ στιγμή? είναι γιατί πηγαίνατε κοντά στο 100% και ο εγκέφαλος δεν ειχε χρόνο και δυνατότητα να κρατήσει δεδομένα.

Τέλος, το 20% χρειάζεται γιατί μόνο τότε πάς "ανετα". Και άνετα σημαίνει με ασφάλεια. Και άνετα, μπορεί κάλιστα να σημαίνει γρήγορα. Όταν όμως οδηγούμε "τάπα", σφιγγόμαστε, κουραζόμαστε,δεν έχουμε καθαρή αντίληψη, το λάθος έρχεται έυκολα ...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. pws tha thelate ena steki motosykletistwn!
    από Nefeli- στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2004, 11:40
  2. kata tis 15.00 simera tha eimai nea makri
    από monstermind στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2004, 13:03
  3. pote tha ta poume???
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2004, 20:44
  4. paidia tha
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2003, 09:22
  5. Epesa kai poios tha me sikwsei...Odiki Voitheia??
    από Traveller στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2003, 13:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF