Τώρα πως έγινε αυτό;
Ήττα και μάλιστα καλή από την Ρωσία ενώ παίξαμε καλά. Νομίζω δηλαδή. Εγώ όσο είδα πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι.
Τεσπα τι να πω. ΆΝτε να δούμε το μέλλον τώρα.
Τώρα πως έγινε αυτό;
Ήττα και μάλιστα καλή από την Ρωσία ενώ παίξαμε καλά. Νομίζω δηλαδή. Εγώ όσο είδα πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι.
Τεσπα τι να πω. ΆΝτε να δούμε το μέλλον τώρα.
Παίξαμε πολύ καλά αμυντικά...Επιθετικά όμως τζίφος..Γι'αυτό & χάσαμε πιστεύω.
![]()
![]()
![]()
Δεν πειράζει που χάσαμε, περάσαμε κι αυτό έχει σημασία.
8 ποντάκια δεν είναι τίποτα με την αστοχία που είχαμε.
Αλλά ακριβώς η αστοχία είναι που με ανησυχεί. Ενώ μπορούν, βαριούντε.....και τους κάνουν μάγκες.
Τέσπα, έχει και συνέχεια.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Σκατα παιξανε.....ουτε αμυντικα ποσο μαλλον επιθετικα.....με πολλα νευρα και πολλες αστοχες προσπαθειες λογο μη καθαρου μυαλου......αμυντικα τα μπλοκ αουτ δεν λειτουγεισαν,βασικα δεν εκαναν κανενα,και πολλα κενα στην αμυνα......επιθετικα ελειψε ο παικτης που θα τραβηξει την ομαδα για το καλο ντου.....σπασμοδικες κινησεις,καθολου σχεδον κινηση,και καθολου βοηθειες για ελευθερα σουτ.....οταν εφταναν το σκορ σε αποσταση βολης δεν ειχαν την ψυχραιμια να παιξουν καλη αμυνα και να κανουν καλες επιθεσεις για να μεινουν κοντα στο σκορ....τελικα ο Φωτσης λειπει παρα πολυ απο αυτην την ομαδα απο οτι φαινεται....γιατι και μακρινο σουτ εχει,και καλο μπασιμο.....μαλλον φετος το eurobasket απο οτι ειδα θα μαθει ρωσσικα....πολυ καλη ομαδα με φοβερη αμυνα...σημερα δεν μπηκαν πολλα σουτ που εκαναν πολλες φορες ελευθεροι επειδη ειχαν κακη ημερα και οχι λογω της ελληνικης αμυνας.....μολις τα βαζουνε κλαφτα Χαραλαμπε....μονο μειονεκτημα τους ο προπονητης που καποιες φορες φανηκε να κοιματε στον παγκο....αυτα
Οι ΄Ρώσσοι;... στον επόμενο κύκλο αγώνων θα αποκλειστούν!
Μια ομάδα σαν την χθεσινή Εθνική , που έχει τόσο άσχημο επιθετικό παιχνίδι, και τους φέρνει στο καλάθι και χρειάζεται ενα τρίποντο με τεράστιες δόσεις τρέλας για να επανέρθει...
Μια ομάδα που οι περιφερειακοί της , σε έντονη άμυνα είχαν χάσει κοντρόλ και έλεγχο (θυμηθείτε την 3η περίοδο) απο την πίεση των δικών μας "κοντών"....
Ε οχι και ομαδάρα!
Οι δικοί μας ... τα γνωστά.
- Ο Παπαδόπουλος σε άλλο πλανήτη (12 λεπτά περιφερόταν χωρίς πόντους!!!... το center της Εθνικής!)
- Διαμαντίδης και Παπαλουκάς στα χειρότερα παιχνίδια που τους έχω δεί (τι μανία είναι αυτή με τα airball; )
- Ντικούδης (εμφανώς κουρασμένος) προσπάθησε αλλά δεν του έβγαιναν.
- Τσαρτσαρής... έπαιξε αυτό το παιδί;
Γενικά είναι δύσκολο για μια ομάδα να παίζει συνεχόμενους αγώνες , μεγάλης σημασίας σε διάστημα 3 ημερών (ενας κιόλας με παράταση) , αλλά οπως και να έχει, αυτό θα έπρεπε να φαίνεται στην άμυνα (που ήμαστα αρκετά καλοί) και οχι στην επίθεση!!
Δεν υπήρχε παίκτης που να δώσει το άνοιγμα στην ρακέτα... και αν δεν έκανε όπως είπα ο Σχορτσιανίτης... μπορεί να έκανε ο Κουφός... ακόμα και ο Τσακαλίδης. Εντάξει τα έχω ακούσει και εγώ τα περί "χημείας" και "ομάδας". Αλλά σίγουρα όταν είσαι σε μια φάση που η Εθνική είναι εμφανές οτι έχει πρόβλημα, απο το να μην έχεις άλλο center στον πάγκο και να κάνουν γιο-γιο τον Παπαδόπουλο οι δύο ψηλοί των Ρώσσων.... παίρνεις κάποιον ακόμα.
Είδε κανείς χθες το Ισπανία - Κροατία;... στο τσάκ οι τρελοί κροάτες με το 3ποντο , πέρασαν , αλλά εκείνο που είδα και τρόμαξα, είναι τους Ισπανούς ψηλούς που έκαναν κινήσεις Small-Power forward με την ίδια άνεση που έπαιζαν κοντά στο καλάθι. Την πατήσαν απλά απο υπεροψία χθες. Το άσχημο είναι οτι μάλλον παίζουμε μαζί τους, στην επόμενη φάση.
Ελπίζω η Εθνική να μας διαψεύσει και να "ξυπνήσει" απο τον λήθαργο γιατί κάθε θέση εκτός βάθρου, είναι αποτυχία για τους παίκτες που διαθέτει. Δεν χωράει καμιά δικαιολογία εκεί.
Μόνοι τους , άλλωστε , το είπαν.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ο Μπουρούσης για ποιό λόγο δεν παίζει; Επιθετικά ο Παπαδόπουλος είναι ανύπαρκτος άρα πόσο πιο χάλιας πρέπει να είναι αμυντικά ο Μπουρούσης για να μην μπαίνει καθόλου;
Γιατι ο Μπουρουσης δεν ειναι καθαρο 5...δεν εχει τις κινησεις και το καταλληλο βαρος.....4αρι ειναι το παιδι...Αρχικά δημιουργήθηκε από Eaglos
Ο Μπουρούσης για ποιό λόγο δεν παίζει; Επιθετικά ο Παπαδόπουλος είναι ανύπαρκτος άρα πόσο πιο χάλιας πρέπει να είναι αμυντικά ο Μπουρούσης για να μην μπαίνει καθόλου;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Οι ΄Ρώσσοι;... στον επόμενο κύκλο αγώνων θα αποκλειστούν!
Μια ομάδα σαν την χθεσινή Εθνική , που έχει τόσο άσχημο επιθετικό παιχνίδι, και τους φέρνει στο καλάθι και χρειάζεται ενα τρίποντο με τεράστιες δόσεις τρέλας για να επανέρθει...
Μια ομάδα που οι περιφερειακοί της , σε έντονη άμυνα είχαν χάσει κοντρόλ και έλεγχο (θυμηθείτε την 3η περίοδο) απο την πίεση των δικών μας "κοντών"....
Ε οχι και ομαδάρα!
Οι δικοί μας ... τα γνωστά.
- Ο Παπαδόπουλος σε άλλο πλανήτη (12 λεπτά περιφερόταν χωρίς πόντους!!!... το center της Εθνικής!)
- Διαμαντίδης και Παπαλουκάς στα χειρότερα παιχνίδια που τους έχω δεί (τι μανία είναι αυτή με τα airball; )
- Ντικούδης (εμφανώς κουρασμένος) προσπάθησε αλλά δεν του έβγαιναν.
- Τσαρτσαρής... έπαιξε αυτό το παιδί;
Γενικά είναι δύσκολο για μια ομάδα να παίζει συνεχόμενους αγώνες , μεγάλης σημασίας σε διάστημα 3 ημερών (ενας κιόλας με παράταση) , αλλά οπως και να έχει, αυτό θα έπρεπε να φαίνεται στην άμυνα (που ήμαστα αρκετά καλοί) και οχι στην επίθεση!!
Δεν υπήρχε παίκτης που να δώσει το άνοιγμα στην ρακέτα... και αν δεν έκανε όπως είπα ο Σχορτσιανίτης... μπορεί να έκανε ο Κουφός... ακόμα και ο Τσακαλίδης. Εντάξει τα έχω ακούσει και εγώ τα περί "χημείας" και "ομάδας". Αλλά σίγουρα όταν είσαι σε μια φάση που η Εθνική είναι εμφανές οτι έχει πρόβλημα, απο το να μην έχεις άλλο center στον πάγκο και να κάνουν γιο-γιο τον Παπαδόπουλο οι δύο ψηλοί των Ρώσσων.... παίρνεις κάποιον ακόμα.
Είδε κανείς χθες το Ισπανία - Κροατία;... στο τσάκ οι τρελοί κροάτες με το 3ποντο , πέρασαν , αλλά εκείνο που είδα και τρόμαξα, είναι τους Ισπανούς ψηλούς που έκαναν κινήσεις Small-Power forward με την ίδια άνεση που έπαιζαν κοντά στο καλάθι. Την πατήσαν απλά απο υπεροψία χθες. Το άσχημο είναι οτι μάλλον παίζουμε μαζί τους, στην επόμενη φάση.
Ελπίζω η Εθνική να μας διαψεύσει και να "ξυπνήσει" απο τον λήθαργο γιατί κάθε θέση εκτός βάθρου, είναι αποτυχία για τους παίκτες που διαθέτει. Δεν χωράει καμιά δικαιολογία εκεί.
Μόνοι τους , άλλωστε , το είπαν.
Gandalf
Εγώ πάντως αν και χάσαμε νομίζω μάγε ότι ήταν το καλύτερο από τα τρία παιχνίδια μας.
Με εμφανείς βέβαια πάλι τις αδυναμίες μας.
Καλά είδα και το καθαρό 5άρι τον Παπαδόπουλο πόσο γαμάτα παίζει και τι πληθώρα κινήσεων έχει στο ρεπερτόριό τουΑπλά όταν θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του (μόνο τότε θα μπει ο Μπουρούσης) τι θα πρέπει να περιμένει από αυτόν ο Γιαννάκης από τη στιγμή που τον έχει να σκουπιζει τον πάγκο;
Εγώ αυτά που είδα στον αγώνα με την Ρωσσία ήταν τα εξής:
1. Μία καταπληκτική άμυνα,δεμένη,ταχύτατη και αποτελεσματικότατη
2. Μία τραγική επίθεση ανοργάνωτη,αγχωμένη και χωρίς ρυθμό
3. Έναν καταπληκτικό Διαμαντίδη να βρίσκεται παντού και πάντα
4. Έναν ηγετικό Κακιούζη να δίνει λύσεις όταν στενεύαν τα περιθώρια
5. Έναν Σπανούλη που άργησε να ξυπνήσει αλλά έδωσε λύσεις στα τελευταία λεπτά
6. Έναν (ξανά) ανύπαρκτο Παπαδόπουλο
7. Έναν παντοδύναμο και σταθερό Ντικούδη
8. Έναν ταχύτατο Πελεκάνο (δεν κατάλαβα πότε μπήκε και πότε βγήκε από το γήπεδο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )
Είδα μία κουρασμένη ομάδα που είχε την καλύτερη άμυνα και την χειρότερη επίθεση.Γίνανε πολλά λάθη τόσο σε επίπεδο επιλογών του πώς θα τελειώσει η κάθε φάση όσο και σε επίπεδο κυκλοφορίας της μπάλας ειδικά κάτω από την ρακέτα.Εύχομαι σύντομα η Εθνική μας να μπορέσει να ανταπεξέλθει επιθετικά όταν μία ομάδα την παίζει μαν 2 μαν και όχι ζώνη.Κατά τα άλλα μου φάνηκε απλά πως η Εθνική μας ήταν απλά πιο κουρασμένη απο την αντίστοιχη της Ρωσσίας...
Fortis Fortuna Adiuvat
Ασάλιωτο μας τον πατάν πάλι οι Ισπανοί...![]()
![]()
![]()
...Καθένας το κουμάντο του στην πλάτη του φορτώνεται κι όποιος γουστάρει την μαγκιά,
περνάει βέβαια καλά ,μα η μαγκιά πληρώνεται...
Τα χρυσά συμβόλαια σας μαράνανε..
![]()
![]()
![]()
Πόσα τρίποντα χτες, 4/25![]()
Επίσης τι μέσο έχει ο Παπαδόπουλος; Στο ματς με τη Ρωσία έλεγε ότι "δεν έπαιξα καλά αλλά οι άλλοι μου έλεγαν μη μασάς συνέχισε". Χτες ο Ζήσης είπε " Πρέπει επίσης να τρέξουμε για να βοηθήσουμε περισσότερο τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Από δικά μας λάθη είναι εκτός παιχνιδιού". Τις τάπες από το Ρώσσο μάλλον από λάθη των άλλων τις έφαγε![]()
Έλεος δηλαδή, αν είναι να κάνει 1 παιχνίδι καλό σε όλο το τουρνουά και να είναι ανύπαρκτος στα άλλα, δεν έχει και πολύ νόημα. Κοιτάω στο Fiba, ο Παπαδόπουλος έχει 4 παιχνίδια, 70 λεπτά, 14 πόντους με 7/24 σουτ, βολές δεν έχει σουτάρει και ποσοστό 29.2%......
Πάντως χτες οι Ισπανοί ήταν μια κλάση επάνω, πολύ τρέξιμο, αυτοματισμοί, ευστοχία. Εμείς ακόμα το ψάχνουμε στην επίθεση και στην τελική δεν νομίζω να δούμε σύστημα της προκοπής. Καλύτερα να το παίζουν 1 με 1.
Για να δούμε με τους Κροάτες αύριο.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ...........
Τώρα κουρασμένη είναι????
Κορεσμένη...???????
Λάθος έπιλογές τού πάγκου...???
Μάς λείπουν πολύ Φώτσης καί τό θηρίο....????????
Γιατί σέντερ,σέντερ........ΓΙΟΚ....!!!!!!!
Πολύ light τά σέντερ μας.......
Ό ΣΟΦΟ..........ήταν πολύ δυνατός
Ό Γιαννάκης θέλει σεμινάρια........40 λεπτά ζώνη οί Ίσπανοί μού θύμισε
τό Παγκράτι τού 75.......!!!!!!!!
Καί τέλος νομίζω ότι τέτοιοι παίκτες μέ τόσο ταλέντο........πρέπει νά κερδίζουν
τά μάτς..............
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ..........ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.........!!!!!!!!!
Δέ μάς πάνε τά σκόρ τού τύπου 50-60 πόντοι......
Λάθος έπιλογή αύτή τή φορά........ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ........
δέν ξέρω ποιανού ίδέα ήταν ,τού πάγκου ύποθέτω.......!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.............καί τούς ύπόλοιπους.........
ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ.........!!!!!!!!!!!!
![]()