Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 71

Θέμα: Θορυβος αλλα δε ξερω απο τι ειναι...

Το πηγα σημερα πρωι πρωι στο κεντρικο συνεργειο του Σφακανιακη για να το δει ο πρωτομαστορας...

Γεματος απορια μου ειπε πως δεν το ειχε ξανακουσει (!!!!) και πως θα κλεισουμε ραντεβου για να το κοιταξει.

Οπως και εγινε. Την αλλη πεμπτη θα παω να το αφησω και να το δουν.... Μου ειπε βεβαια να μην ανησυχω και ... μπλα μπλα μπλα, δεν ειναι τιποτα, μπλα μπλα μπλα.... αλλα δε μου ειπε ουτε τι ειναι, ουτε τι μπορει να ειναι...

τουτεστιν... το ταξιδι για τη θεσσαλονικη ακυρωνεται...

καλα πηγες που πηγες δεν του ειπες να σου κοιταξει μια την αλυσιδα και αν ειναι να σου κανει ενα σφιξηματακι...2 λεπτα υποθεση ειναι! να εβλεπες αν τουλαχιστον προερχοταν απο εκει ο θορυβος τελικα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από low__rider
    καλα πηγες που πηγες δεν του ειπες να σου κοιταξει μια την αλυσιδα και αν ειναι να σου κανει ενα σφιξηματακι...2 λεπτα υποθεση ειναι! να εβλεπες αν τουλαχιστον προερχοταν απο εκει ο θορυβος τελικα...
    Πραγματικα δεν το σκεφτηκα αλλα θεωρω αδιανοητο να ειναι προβλημα αλυσιδας και δυο εξουσιοδοτημενα συνεργεια να κοιτανε το μηχανακι με γουρλωμενα ματια....

Θεωρω οτι κατι τοσο απλο θα το εβρισκε ο οποιοσδηποτε....

Αν δεν φυγει κανενα εμβολο στο δρομο μεχρι την αλλη πεμπτη... θα μαθουμε τοτε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από geomanous
    Πραγματικα δεν το σκεφτηκα αλλα θεωρω αδιανοητο να ειναι προβλημα αλυσιδας και δυο εξουσιοδοτημενα συνεργεια να κοιτανε το μηχανακι με γουρλωμενα ματια....

Θεωρω οτι κατι τοσο απλο θα το εβρισκε ο οποιοσδηποτε....

Αν δεν φυγει κανενα εμβολο στο δρομο μεχρι την αλλη πεμπτη... θα μαθουμε τοτε.
    Πολυ περιεργο γιατι οταν ειχα παει εγω στον Σκουρτα και του για ειπα τακ μολις ξεκιναω μου ειπε κατευθειαν οτι ειναι αλυσιδα και το ρυθμισε το θεμα...τεσπα! Υπομονη και ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο

Παλαιό μέλος
    Καλημερα,

Πιστευω οτι το κοιτανε περιεργοι λογω του οτι αυτο που αναφερεις δεν ειναι bug, ειναι feature , λογικα ο θορυβος που λες ειναι η χαλαρη αλυσιδα που τεντωνεται αποτομα, το κανουν ολα τα μηχανακια.......

Ελπιζω να ειναι αυτο και οχι τιποτα αλλο (η αν ειναι κατι αλλο να στο φτιαξουν τσαμπα)

Μακαρι ρε παιδια να ειναι η αλυσιδα....

Παντως εγω τον πηρα τηλεφωνο τον μαστορα (οπως μου ειχε πει προκειμενου να "εξετασει" την αντιστοιχη συμπεριφορα σε αλλα v-strom) και μου ειπε πως δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την αλυσιδα....

Στις 27 του σεπτεμβρη θα λυθουν (ας το ελπισω τουλαχιστον) οι οποιες αποριες μου.

27 Σεπτέμβρη;

Για να μην περιμενεις μεχρι τοτε... ανεβα πανω στο μηχανακι, βαλε πρωτη, κρατα μπροστινο φρενο, και χωρις γκαζι αφησε αποτομα συμπλεκτη, αλλα οχι τερμα, στη μιση διαδρομη. Ισα ισα να κομπλαρει το γραναζι, αλλα αποτομα οπως ειπα. Καντο 2-3 φορες, και αν ακουσεις το θορυβο, σβησε φωτα-μηχανη και κατεβα για τεντωμα...

Να κανω μια ερώτηση... όταν την κοιτάς την αλυσίδα είναι στα επιτρεπτά όρια ανοχής? (RTFM)

Στο προηγούμενο TDM μοντέλο 99 έκανε ακριβώς το ίδιο. όταν ήτο χαλαρή η αλυσίδα "χτυπούσε" πάνω στις "γλύστρες" (οι οποίες ήταν απο σκληρό πλαστικό) και έκανε έναν χαρακτηριστικό ήχο σαν να έχει κάπου "μπόσικα" το ψαλίδι ...

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις (το ίδιο σκηνικό με έσενα) αρκετών μηχανικών (όπου άκουσα ότι π@π@ριά μπορείς να φανταστείς) και αφού τεντωσα την αλυσίδα ο θόρυβος εξαφανιστικε για να εμφανιστεί και πάλι κάθε φορά που χαλάρωνε η αλυσίδα...

Τελικά το αποδέχτηκα... και ρύθμιζα την αλυσίδα ποιό συχνά....

"It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

Εκανα το τεστ που αναφερει ο ΚΟΚΟ$ παραπανω και δε μπορω να πω οτι ειδα καμμια διαφορα ειτε οταν το μηχανακι ειναι κρυο ειτε οταν ειναι ζεστο.

Να επαναλαβω οτι το χαρχαλεμα ακουγεται οταν ειναι ζεστο και μονο στην 1η/2α με χαμηλες στροφες (<3500-4000 rpm).

Η αλυσιδα δε φαινεται να εχει μποσικα, αλλα ειναι δυνατο να χτυπουσε μονο οταν ειχε "ζεσταθει". Τι να πω ρε παιδια... εγω ακουω το θορυβο απο τα αντερα....

Μακαρι να ειναι τοσο απλο οσο το λετε.... μακαρι....

Και μια αλλη περιγεφη του ηχου... μηπως και το εχει ακουσει κανεις....

Σβηνοντας τον κινητηρα ακουγονται κατι τσικ τσικ... απ' οτι μου ειχε πει καποιος καποτε, αυτος ο θορυβος ειναι τα λαδια που σταζουν απο τα τοιχωματα του κινητηρα και καθονται στο καρτερ.

Ενας τετοιος ψιλος ηχος ειναι ο επιμαχος που μου εχει δεσει τα... λαστιχα και δεν βγαινω να κανω κανα χιλιομετρο, βεβαια χωρις περιοδικοτητα και σταθεροτητα....

Θορυβος

Νομιζω πως αυτος ο θορυβος που περιγραφεις τελευταια, δεν εχει καμια σχεση με τον αλλο θορυβο που συζηταμε ως τωρα.

Το "ταπ" που ακουγεται στο ξεκινημα πιθανοτατα ειναι απο χαλαρη αλυσιδα. Το "τσικ-τσικ" νομιζω ειναι φυσιολογικο να ακουγεται απο μια ζεστη μηχανη, οταν σβησει...

Ας ακουστουν ομως και αλλες αποψεις μηπως υπαρχει και κατι διαφορετικο...

Ενταξει... δεν μπορει κανεις να καταλαβει τι ακριβως σημαινει τικ τικ... και τι τακ τακ...

Φυσικα και πρεπει να ακουγεται ο ηχος αυτος οταν η μηχανη σβηνει....

το προβλημα μου ειναι πως αυτο ακουγεται και οταν η μηχανη ειναι αναμενη και εχει ζεσταθει αρκετα.... Δεν ξερω αν σχετιζονται... απλα προσπαθω να τον περιγραψω οσο καλυτερα γινεται ουτως ωστε αν καποιος εχει παρατηρησει κατι σχετικο και εχει αποψη... να την καταθεση, για να ησυχασω και εγω....

Γιατι ειναι πολλα τα λεφτα για ενα καινουριο μηχανημα και να εχει προωβλημα που δεν μπορει να αναγνωριστει τι ειναι...
    και δεν εχω και πολλη αισιοδοξια για το ποσο θα ασχοληθουν στην suzuki επι του θεματος...

Παλαιό μέλος

Talking ignore it

Καλημερα,

Δεν ξερω ποσο καιρο οδηγας μηχανες και ποσο εχεις την συγκεκριμενη, θα σου πω την γνωμη μου και θα περιγραψω αυτο ακριβως που θα εκανα και εγω, οποτε μην με παρεις κακοπροαιρετα.

Το να νομιζεις οτι ακους θορυβους δεν ειναι προβλημα, η μπιελα κανει χαρακτηριστικο θορυβο, ολα τα υπολοιπα αγνοησε τα..

Μπορει να ακους τους εκκεντροφορους να δουλευουν, μπορει η καδενα σου να ειναι στα προθυρα να σφιξει και να παιζει λιγο, μπορει να ακους τα reed του pair (αν εχει) τιποτα απο αυτα δεν ειναι προβλημα.... Κοιτα τα βασικα πραματα πριν φυγεις (πιανουν τα φρενα, αν εχει χαλαρωσει καμια καιρια βιδα κτλ) και μην ασχολεισαι παρακατω. Απο μηχανακια που ειχα μου εχει ξεβιδωθει και μπουκαλα και πισω αναρτηση, ποτε δεν με προειδοποιησαν πριν συμβει αυτο με καποιο θορυβο, μου εχουν φυγει τα παντα κατα καιρους, εχω κολλησει μοτερ κτλ, ποτε δεν καταλαβα τιποτα παρα μονο οταν συνεβαινε.. Αντιθετα καθε φορα που νομιζα οτι ακουω κατι ηταν η καποιος θορυβος που υπηρχε η κατι φυσιολογικο......

(ΥΓ, η καμπανα μερικες φορες μπορει να ψιλοακουγεται οταν αποσυμπλεκεις.... Αυτο δεν ειναι και τοσο καλο βεβαια, αλλα αν δεν το εχεις λιωσει στην σουζα η αλλαζεις λαδια φυσιολογικα δεν θα εχεις τετοια προβληματα)

Προφανως δεν παρερμηνευω ουτε παρεξηγω. Αλιμονο...

Οδηγω μηχανες απο το 96 και ειναι η τριτη μου μετα απο ενα GLX 50 (72cc) και ενα ΧΤ 600.

Επειδη και τα δυο ηταν μεταχειρισμενα και μου εβγαζαν διαφορα μικροπροβληματα που δε τα περιμενα γιατι δεν ηξερα την προιστορια τους πηγα και πηρα μια μηχανη καινουρια προκειμενου να εχω γνωση για οτιδηποτε συμβαινει και εχει συμβει.

Ισως ψειριζω τα πραγματα λιγο παραπανω απ' οτι πρεπει αλλα επειδει το vstrom κοστησε το 75% του εισοδηματος μου του 2006 ειναι λογικο πιστευω να μην αγνοω το παραμικρο... γι'αυτο ειναι και εισαγωγης αντιπροσωπιας, γι' αυτο τρεχω και αμεσως.

Αν τα 2 εξουσιοδοτημενα συνεργεια που το ακουσαν μου ελεγαν: "δεν τρεχει τιποτα... ειναι το ταδε" ισως να μην εδινα και εγω σημασια, αλλα βλεποντας την απορια στην εκφραση των προσωπων τους οπωσδηποτε με πιανει μια ανησυχια...

Και το κυριοτερο ειναι να "τρεξω" την suzuki οσο το καλυπτει η εγγυηση... Αν υπαρχει προβλημα, ο,τι προβλημα και να εχει... να το καλυψει η suzuki οπως οφειλει!!!

Το ολο concept αυτης της συζητησης ειναι να ακουγω γνωμες, εμπειριες και συμβουλες για το συγκεκριμενο ζητημα ωστε να μπορω να κρινω και να "αντιμετωπισω" με επιτυχια και αποτελεσματικοτητα τους τεχνικους στο συνεργειο, γιατι κακα τα ψεματα το πιο πιθανο ειναι οτι θα κουσω κατι του τυπου "δεν ειναι τιποτα"/"δε βρισκουμε τιποτα"... και αυτο εμενα δε μου αρκει. Απο τη στιγμη που ακουνε κατι "περιεργο" πρεπει να βρουν τι ειναι.... σωστα???

Απλα ελπιζω να ειναι καμμια λασκα βιδα και να ζεστενεται κανα λαστιχακι και να κουδουναει...

ps: το vstrom το εχω 2 μηνες περιπου

Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό. Όταν την πας στον μηχανικό μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις. Ενδιαφέρει όλους.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2011, 10:52
  2. Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2009, 14:46
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2008, 22:45
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2007, 22:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα