Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μάνο, καλύτερα μεγάλωσε το πίσω γρανάζι !!!
(πιο ακριβή λύση κοντοπρόθεσμα, αλλά πιο φτηνή μακροπρόθεσμα...)![]()
Μάνο νομίζω οτι ο OldMan έχει (για άλλη μια φορά) δίκιο.
Και σίγουρα στο χώμα θα βολευτείς καλύτερα![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μάνο, καλύτερα μεγάλωσε το πίσω γρανάζι !!!
(πιο ακριβή λύση κοντοπρόθεσμα, αλλά πιο φτηνή μακροπρόθεσμα...)![]()
Μάνο νομίζω οτι ο OldMan έχει (για άλλη μια φορά) δίκιο.
Και σίγουρα στο χώμα θα βολευτείς καλύτερα![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Αναλόγος απο πού μετράειΑρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Αν αλλάξουμε το πίσω γρανάζι -τελικά- με άλλο μεγαλύτερο κατά δύο δόντια, οι ενδείξεις του ταχύμετρου θα επηρεαστούν όπως αν αλλάζαμε το μπροστά με άλλο 1 δόντι μικρότερο ;![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Αν το κοντέρ παίρνει πληροφορία με ντίζα από τον μπροστινό τροχό, το κοντέρ ΔΕΝ θα επηρεαστεί ΟΤΙ αλλαγή γραναζιών και να κάνεις...εξαίρεση μόνο αν αλλάζεις διάμετρο μπροστινού τροχού...
Αν παίρνει πληροφορία από τον άξονα του κιβωτίου, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγή γραναζιών, ζάντας, ελαστικών θα το επηρεάσει κατά το ίδιο ποσοστό που θα μεταβληθεί η σχέση μετάδοσης...
χωρις να εχω δει τι εχουν γραψει οι προ'ι'γουμενοι
για μπροστα γραναζει ενα δοντι λειγοτερο σημαινει 4% λιγοτερι τελικη και φυσικα μεγαλυτερη ροπη δεν ξερω ποσο αλλα εχει διαφορα το εχω κανει στο dakaraki μου
και ενα δοντι λιγοτερο πισω ειναι 6% λιγοτερι τελικη![]()
ελπιζω να βοηθησα
ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
a sub-forum you can trust....
ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ
Και εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης...Αρχικά δημιουργήθηκε από jasondakar
για μπροστα γραναζει ενα δοντι λειγοτερο σημαινει 4% λιγοτερι τελικη και φυσικα μεγαλυτερη ροπη δεν ξερω ποσο αλλα εχει διαφορα το εχω κανει στο dakaraki μου
και ενα δοντι λιγοτερο πισω ειναι 6% λιγοτερι τελικη![]()
![]()
δλδ θες να πεις οτι στην πρωτη περιπτωση το στροφομετρο και το ταχυμετρο θα ειναι οπως πρην ιδες ταχυτητες στις ιδιες στροφες?Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Αν το κοντέρ παίρνει πληροφορία με ντίζα από τον μπροστινό τροχό, το κοντέρ ΔΕΝ θα επηρεαστεί ΟΤΙ αλλαγή γραναζιών και να κάνεις...εξαίρεση μόνο αν αλλάζεις διάμετρο μπροστινού τροχού...
Αν παίρνει πληροφορία από τον άξονα του κιβωτίου, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγή γραναζιών, ζάντας, ελαστικών θα το επηρεάσει κατά το ίδιο ποσοστό που θα μεταβληθεί η σχέση μετάδοσης...
ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ
ΝαιΑρχικά δημιουργήθηκε από jasondakar
δλδ θες να πεις οτι στην πρωτη περιπτωση το στροφομετρο και το ταχυμετρο θα ειναι οπως πρην ιδες ταχυτητες στις ιδιες στροφες?
Οχι παγίδα ερώτηση.
Τα όργανα θα δείχνουν σωστά οτι να είναι και αυτό.
Όχι βέβαια....λέω ότι το κοντέρ θα συνεχίσει να δείχνει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχύτητα κίνησης (ή γισ την ακρίβεια θα συνεχίσει να έχει το ίδιο σφάλμα που είχε και πριν...). Οι στροφές του κινητήρα για την ίδια ταχύτητα κίνησης θα έχουν αλλάξει ανάλογα το γρανάζωμα που θα έχει γίνει...Αρχικά δημιουργήθηκε από jasondakar
δλδ θες να πεις οτι στην πρωτη περιπτωση το στροφομετρο και το ταχυμετρο θα ειναι οπως πρην ιδες ταχυτητες στις ιδιες στροφες?
Το αντίθετο θα συμβαίνει στην 2η περίπτωση...το κοντέρ και οι στροφές θα δείχνουν ακριβώς όπως και πριν με την διαφορά ότι πλέον η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχύτητα κίνησης του οχήματος δεν είναι αυτή που θα δείχνει το κοντέρ, αλλά θα έχει ποσοστιαία διαφορά ίση με την ποσοστιαία διαφορά του γραναζώματος που έχει γίνει συγκριτικά με την μαμά κατάσταση...
και ρωτώ...
σε ενα δυναμόμετρο,η ίδια μοτοσυκλέτα,2 μετρήσεις (1 με κοντό , 1 νορμαλ) τι αποτελέσματα άραγε θα έχουμε?
Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.
τις ίδιες.....Η παραγόμενη από τον κινητήρα ιπποδύναμη και ροπή δεν αλλάζουν...
οκ το ιδιο λεμε απλα εγω ενοουσα αυτην την περιπτωση οσο για τα ποσοστα που χανεις τα ειδα απο το site που πηρα το γραναζιΑρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Όχι βέβαια....λέω ότι το κοντέρ θα συνεχίσει να δείχνει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχύτητα κίνησης (ή γισ την ακρίβεια θα συνεχίσει να έχει το ίδιο σφάλμα που είχε και πριν...). Οι στροφές του κινητήρα για την ίδια ταχύτητα κίνησης θα έχουν αλλάξει ανάλογα το γρανάζωμα που θα έχει γίνει...
ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ
Τα σέβη μας Μέγιστε Ποντίφηκα ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Και εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης...![]()
![]()
![]()
Υ.Γ.
Δίκιο έχεις, αλλά δεν το εξηγείς...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεν πληρώνομαι τόσο καλά ώστε να εξηγώ κιόλας...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τα σέβη μας Μέγιστε Ποντίφηκα ...!!!![]()
![]()
Υ.Γ.
Δίκιο έχεις, αλλά δεν το εξηγείς...![]()
![]()
![]()
![]()