Μιχάλη καλημέρα,Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Λοιπόν να βοηθήσω και εγώ λίγο την συζήτηση.
Κανονικά η εγγύηση είναι της SUSUKI και πρέπει να ισχύει, σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης, παντού και πάντα από όπου και να έχεις αγοράσει το μηχανάκι.
Αυτό φυσικά δεν το εφαρμόζουν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, στην Ελλάδα οι αντιπροσωπείες.
Σου λένε ότι δεν ισχύει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία δεν θα πάρουν τα λεφτά τους από την αντιπροσωπεία και δεν στο φτιάχνουν, γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν με την επίσημη SUSUKI.
Κανονικά αν είχε κάποιος την όρεξη θα έπρεπε να τους κυνηγήσει για αυτό.
Κατά τα άλλα τα μηχανάκια είναι ακριβώς τα ίδια!!
Είτε είναι από Γαλλία είτε από όπουδοίποτε αλλού.
Υπάρχουν πολλοί έμποροι που φέρνουν και τα δύο. Ειδικά στο v-strom είναι πολλοί αυτοί που φέρνουν και παραεισαγωγής και της αντιπροσωπείας. Η διαφορά είναι συνήθως 200 με 300 ευρώ πιο φτηνά για το παραεισαγωγής, αλλά η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις αντιπροσωπείας.
Για έναν βασικό λόγο. Για το παραεισαγωγής θα σου δώσει ο έμπορος εγγύηση δική του (στην ουσία ισχύει της SUSUKI, γιατί από εκεί θα πάρει τα λεφτά του ο έμπορος αν πάθει κάτι η μηχανή), με την προϋπόθεση να το πηγαίνεις σε αυτόν για sevice. Σου στερεί δηλαδή το δικαίωμα να επιλέξεις άλλο συνεργείο αν δεν σου αρέσει ή αν σου φαίνεται ακριβό. Πολλοί έμποροι σου πουλάνε την μηχανή φτηνά με τον όρο να την πηγαίνεις σε αυτούς και σε γδύνουν σε κάθε service.
Αν θες στείλε μου πμ να σου συστήσω 1-2 εμπόρους που έχουν και τα δύο
ο τύπος που πήγα για παραεισαγωγής δεν μου είπε ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να το πηγαίνω σε εκείνον, αντιθέτως μου είπε όπου θέλω απλά το συνεργείο να έχει κάποια σφραγίδα κάποια ιδιότητα κάτι τέτοιο δεν κατάλαβα ακριβώς. Και τι σημαίνει αυτό? Αν το πάω σε κάποιον που δεν είναι κάτι από αυτό που μου είπε χάνω την εγγυηση? Είναι κάτι σαν τον ιατρικό σύλλογο που σου δίνει το σήμα για να δείχνει στους πελάτες ότι είναι εγγεκριμενος γιατρός, υπάρχουν δηλαδή κάποιοι που έχουν δικαιώμα να σου σφραγίσουν το βιβλιαράκι για να μη χάσεις την εγγύηση ένω κάποιοι αλλοι όχι/? Τι συμβαίνει? Τι ισχύει?