Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Άνοιξε την πόρτα και...

Παλαιό μέλος
    Καταρχήν περαστικα και πήγαινε να κάνεις καμιά ακτιγραφία και να σε δει ορθοπαιδικός, δεν παίζουμε με θέματα υγείας!

Όσο αφορά τη σύγκρουση, χωρίς να είμαι ο πιο ειδικός, συμφωνώ με τους περισσότερους ότι μάλλον είναι συνυπετειότητα, δική σου που πέρασες από δεξιά αλλά και του άλλου που άνοιξε πόρτα απροειδοποίητα. Το ποσοστό συνυπετειότητας το καθορίζει το δικαστήριο αν φτάσει μέχρι εκεί η υπόθεση.

Από τη στιγμή όμως που τραυματίστηκες (ελαφρά έστω) και σε παράτησε ουσιαστικά, είναι υπόλογος ποινικού αδικήματος, όχι μόνο παράβασης ΚΟΚ! Που πάει να πει μπορεί να μπει και φυλακή! Το ότι κατέβηκε να δει αν ζεις και όταν είδε ότι αναπνέεις την κοπάνησε για να μην μπλέξει δεν τον απαλλάσει, μην πω ότι τον ενοχοποιεί περισσότερο (δεν μπορεί να επικαλεστεί. ψυχικό σοκ κλπ)! Τουλάχιστο θα μπορούσε να σε πάει μέχρι ένα νοσοκομείο για εξετάσεις ή να καλέσει γιατρό και να αφήσει τα στοιχεία του. Αυτό για μένα είναι μέγιστη γαιδουριά και πολύ πιο σημαντικό από τον ΚΟΚ ή το γράμμα οποιοδήποτε νόμου! Εγώ στη θέση σου θα έκανα μήνυση και θα διεκδικούσα τουλάχιστο τα ιατρικά έξοδα και ψυχική οδύνη, και να του αφαιρέσουν το επαγγελματικό δίπλωμα για να πεινάσει λίγο ο κιτρινιάρης μπας και είναι πιο ευαίσθητος άλλη φορά!

Η θέση σου δεν είναι ευνοϊκή βέβαια εφόσον δεν ειδοποίησες αστυνομία εγκαίρως και έχεις και συνυπετειότητα, αλλά δε χάνεις τίποτα να συμβουλευτείς δικηγόρο. Αφού κάνεις πρώτα προληπτικές εξετάσεις και κρατήσεις τα χαρτιά του νοσοκομείου ή γιατρού!

Παίδες καλημέρα. Χθες πήγα τελικά στο ΚΑΤ και αφού έφαγα ταλαιπωρία 3 ωρών, έφυγα με λιγα ράμματα στο γονατο και κάτι φαρμακάκια για να φύγει το πρήξιμο. Δεν έχω κανένα σπάσιμο ευτυχώς.:smilea:
    Σε αντιστοιχες περιπτώσεις αν συμβεί ξανά,το απεύχομαι για όλους μας, είτε είμαι από δεξιά είτε από αριστερά και χτυπήσω, τι θα πρέπει να κάνω?Γιατί κάποιος είπε ότι το μηχανάκι θα πρέπει να είναι μέσα στη λωρίδα του και να μην περνάει ανάμεσα.
    Θα είμαι εγώ ο υπαίτιος ή ο άλλος?
    Θα φταίει ο ταρίφας ή ο πελάτης που άνοιξε την πόρτα?

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vandrielos
    Παίδες καλημέρα. Χθες πήγα τελικά στο ΚΑΤ και αφού έφαγα ταλαιπωρία 3 ωρών, έφυγα με λιγα ράμματα στο γονατο και κάτι φαρμακάκια για να φύγει το πρήξιμο. Δεν έχω κανένα σπάσιμο ευτυχώς.:smilea:
    Σε αντιστοιχες περιπτώσεις αν συμβεί ξανά,το απεύχομαι για όλους μας, είτε είμαι από δεξιά είτε από αριστερά και χτυπήσω, τι θα πρέπει να κάνω?Γιατί κάποιος είπε ότι το μηχανάκι θα πρέπει να είναι μέσα στη λωρίδα του και να μην περνάει ανάμεσα.
    Θα είμαι εγώ ο υπαίτιος ή ο άλλος?
    Θα φταίει ο ταρίφας ή ο πελάτης που άνοιξε την πόρτα?
    κατ αρχην φιλε περαστικα και σαν συμβουλη...οποτε συμβει κατι με τη μηχανη που υπονοει την οποιαδηποτε σωματικη βλαβη πας στο νοσοκομειο εστω και προληπτικα!!!!ΝΟΜΟΣ!!!!!

τωρα σε αναλογη περιπτωση μια και οπως ειδες διαφωνουμε στο θεμα κατεβασε τον νεο κ.ο.κ. και διαβασε τα αρθρα που εχω βαλει εγω και ο crs-k και σκεψου το.εγω επιμενω οτι το λαθος ητανε δικο σου.ο χρηστος επιμενει οτι ητανε του ταριφα.κατι τετοια γινονται και τελικα παμε στα δικαστηρια και βγαινουν συνυπαιτιοτητες...προσωπικα ρωτησα και δικαστη τον οποιο ο χρηστος αμφισβητησε.

οι αποψεις λοιπον διιστανται....τι να σου πω φιλε μου...εγω αντιλαμβανομαι οτι περνοντας τον απο δεξια και μαλιστα στη δικια του λωριδα, φταις.

σε καθε περιπτωση φωναζουμε αστυνομια παντως...!

αυτα.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Παιδιά μη γράφετε "φταίει ο τάδε". Το ποιός φταίει το αποφασίζει ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Απο τη μια οι πόρτες και το άρθρο 30, από την άλλη η παράνομη διήθηση και προσπέραση, η κουλή χρήση alarm, το ότι οι πελάτες ταξί (και επιβάτες ΙΧ γενικότερα) που ανοίγουν τις πόρτες πριν δώσει το ΟΚ ο οδηγός... τίποτα δεν είναι σαφές όταν γίνει τέτοιου είδους ατύχημα. Ιδίως στις ελληνικές συνθήκες όπου ο επίσημος ΚΟΚ λίγη σχέση έχει με τους εμπειρικούς κανόνες που τηρούμε ανενόχλητοι όταν οδηγούμε.

Το ένα μάθημα που μένει νομίζω είναι το ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ! Περαστικά στον φίλο...

---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    και ας έχουμε πάντα στο νου μας αντίστροφα οταν ανοίγουμε πόρτες αυτοκινήτων να κοιτάμε πίσω μπας και έρχεται κάποιος...

Παλαιό μέλος
    Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα (ήμουν με το παπάκι) πριν μερικούς μήνες με 5 χλμ. και η μόνη ζημιά ήταν ένα γδάρσιμο στην πόρτα του ταρίφα! Χωρίς αλάρμ σε ένα στενό σταμάτησε απροειδοποίητα, αφήνοντας χώρο απο δεξιά (για να ανοίξει προφανώς η πίσω πόρτα, αλλά και για να περάσει άνετα ένα μηχανάκι) και κλείνοντας τελείως τη δίοδο από αριστερά του! Δέχτηκα αμέσως ότι φταίω γιατί πίστευα αυτά που λέει ο trooper. Αργότερα όταν διηγήθηκα σε δικηγόρο τι έγινε, μου είπε πως έφταιγε αποκλειστικά ο ταρίφας. Το είπα και σε ανώτερο αξιωματικό της τροχαίας και μου το επιβεβαίωσε κι αυτός! Και όπως φάνηκε το ήξερε και ο ίδιος πως φταίει! Στην αρχή επειδή είδα πως η ζημιά ήταν μια γρατζουνιά στην πόρτα του, του είπα να μην πάμε στην ασφάλεια και να του πληρώσω τη ζημιά. Μετά μου τηλεφωνεί και μου λέει ένα υπερβολικό ποσό (νομίζοντας πως ήθελα να "τα βρούμε" γιατί δεν έχω ασφάλεια ή κάποιο άλλο έγγραφο). Του λέω πάμε στην ασφάλεια να σου κάνω δήλωση και μου λέει ψαρωτικά πως πρέπει να πάμε εκεί που έγινε το ατύχημα και να καλέσουμε αστυνομία! Του λέω δεν ισχύει αυτή η μπούρδα που λες αλλά επέμενε και του λέω τράβα εκεί και έρχομαι! Και μετά από 5 λεπτά με ξαναπαίρνει και λέει "εε.. να.. είχες δίκιο" και λοιπές παπαριές! Η πλάκα ήταν πως όταν πηγαίναμε στην ασφάλεια και ήμουν από πίσω του, άναβε φλας με την παραμικρή μανούβρα που έκανε στην ευθεία λόγω εμποδίων. Ήταν για πολλές σφαλιάρες αλλά δυστυχώς νόμιζα πως έφταιγα αποκλειστικά εγώ (που δεν αρνούμαι την ευθύνη μου για την έλλειψη υπομονής που επέδειξα, αλλά μετά τη συμπεριφορά του, έπρεπε να τον ζορίσω πολύ περισσότερο το μαλάκα).

Eπειδη ο καθενας εχει και μια ιστορια......
    στην προκειμενη περιπτωση,αν καταλαβα καλα,μιλαμε για αυτοκινητο σταματημενο πρωτο σε φαναρι με κοκκινο.....ο φιλος μας πηγε απο δεξια του...απο την στιγμη που απαγορευεται η διηθηση,και ανα λωριδα μονο ενα οχημα μπορει να καταλαμβανει αυτη,ο φιλαρακος εχει αδικο....σε αλλες περιπτωσεις μπορει να ηταν διαφορετικο το πορισμα.....στο συγκεκριμενο πιστευω οτι φταιει ο φιλος......τεσπα το ρεζουμε ειναι ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ......

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    [SIZE=4]

Το αρθρο 30 ειναι σαφεστατο και ΔΕΝ επιδεχεται ΚΑΜΜΙΑ παρερμηνια... :smilea:
    Τελικά μάλλον σηκώνει παρερμηνεία.
    Το άρθρο μιλά για την ΑΡΙΣΤΕΡΉ μεριά του οχήματος μιας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περνάμε δεξιά από (έστω και παρανόμως ) σταματημένο-σταθμευμένο όχημα.
    Για την δεξιά μεριά το άρθρο αναφέρεται (αυτονόητα) στους πεζούς, για τον παραπάνω λόγο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Τελικά μάλλον σηκώνει παρερμηνεία.
    Το άρθρο μιλά για την ΑΡΙΣΤΕΡΉ μεριά του οχήματος μιας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περνάμε δεξιά από (έστω και παρανόμως ) σταματημένο-σταθμευμένο όχημα.
    Για την δεξιά μεριά το άρθρο αναφέρεται (αυτονόητα) στους πεζούς, για τον παραπάνω λόγο.

ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ........αυτο το θρεντ μπορει να κλειδωθει και να γινει sticky.....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:a026:

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ........
    οχι σε σενα ομως...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    οχι σε σενα ομως...
    ......ακομα!!!

:wacko:
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    ακόμα το κουβεντιάζουμε το θέμα βλέπω

εγώ είμαι με το χρήστο
    όπως έγγραψα και στην αρχή έχω προσωπική εμπειρία με το θέμα και αποζημειώθηκα πλήρως για τις ζημιές στη μηχανή, με τα τιμιλόγια βέβαια, συν 100 ευρώ για το μπουφάν που απέκτησε ένα μικρό κάψιμο στο δεξί αγκώνα (και με γλύτωσε από το αντίστοιχο κάψιμο στον αγκώνα) 100 πήρα για το μπουφάν γιατί τόσα ζήτησα.

όταν μίλησα με τον ασφαλιστή μου, γιατί και γω λόγο του δεξιά δεν ήμουνα σίγουρος για το ποιος φταίει (ούτε ο ταξιτζής ήξερε) ούτε καν το συζήτησε μου είπε 100% ότι φταίει το ταξί, αργότερα που μίλησα και με τον ταξιτζή μου πε ότι κι ο δικός του ασφαλιστής του πε το ίδιο

επίσης νομίζω ότι ο επαγγελματίας οδηγός κανονικά απαγορεύεται να αποβιβάζει τον πελάτη όπου να ναι και σίγουρα δεν μπορεί να τον αφήνει τόσο μακρυά από το πεζοδρόμιο ώστε να χωράει να περάσει οποιδήποτε όχημα ανάμεσα

Αρθρο 34 παρ.13. Για τoν καθoρισμό στις κατoικημένες περιoχές των θέσεων στάσης, αφετηρίας ή στάθμευσης αστικών, υπεραστικών, ηλεκτρoκίνητων λεωφoρείων,
    τρoχιoδρoμικών oχημάτων ως και επιβατηγών αυτoκινήτων δημόσιας χρήσης (TAΧI-AΓOPAIΩN), επιτρέπεται παρέκκλιση από τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 τoυ άρθρoυ αυτoύ.
    Οπου παρ. 2 & 3:
    2. H στάση ή στάθμευση oχήματoς απαγoρεύεται:
    α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότε-
    ρη από πέντε (5) μέτρα από αυτές.
    β) Σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών,
    υπεραστικών, ηλεκτρoκίνητων λεωφoρείων και τρoχιoδρoμικών oχημάτων.
    γ) Σε εισόδoυς και εξόδoυς κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα
    (10) μέτρα από τη νoητή πρoέκταση της πλησιέστερης oριoγραμμής τoυ
    κάθετoυ oδoστρώματoς.
    δ) Σε σιδηρoδρoμικές ή τρoχιoδρoμικές γραμμές ή πoλύ πλησίoν αυτών,
    ώστε να παρεμπoδίζεται η κίνηση των σιδηρoδρoμικών ή τρoχιoδρoμικών
    oχημάτων.
    ε) Σε πεζoδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα πoυ πρooρίζoνται για πεζoύς
    ως και πoδηλατoδρόμoυς, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτoύς η στάθμευση με
    ειδική σήμανση.
    στ) Πάνω και κάτω από τις γέφυρες, εκτός αν υπάρχoυν χώρoι για στάθ-
    μευση ειδικά πρooρισμένoι.
    ζ) Πλησίoν και πάνω σε κυρτές καμπύλες αλλαγής των κατά μήκoς κλί-
    σεων των oδών (ράχεων) και σε στρoφές ανεπαρκoύς oρατότητας για πρo-
    σπέρασμα.
    η) Σε oδoστρώματα πoυ είναι χωρισμένα σε δύo λωρίδες κυκλoφoρίας και
    αν τo εναπoμένoν πλάτoς της λωρίδας μεταξύ oχήματoς και απαγoρευτικής
    γραμμής υπέρβασης είναι μικρότερo από τρία (3) μέτρα.
    θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκoσι (20) μέτρα από φωτεινoύς σημα-
    τoδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υπoχρεωτικής διακoπής πoρείας
    (STOP), ως και σε θέση, στην oπoία τo όχημα κρύβει από τoυς χρήστες της
    oδoύ τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματoδoτών.
    ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή
    των νoητών πρoεκτάσεων αυτών.
    ια) Πάνω στις νησίδες ασφαλείας ως και στις διαχωριστικές νησίδες.
    ιβ) Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και τις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, εκτός
    των χώρων στάθμευσης, πoυ καθoρίζoνται με σήμανση.
    ιγ) Σε λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.
    ιδ) Σε σήραγγες που υποδεικνύονται από ειδικές πινακίδες, εκτός από τους
    χώρους που υποδεικνύονται ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.
    ιε) Επί σημασμένης βοηθητικής οδού, η οποία προορίζεται για οχήματα
    που μετακινούνται βραδέως.
    ιστ) Σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης Ατό-
    μων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
    ιζ) Σε ειδικoύς χώρoυς στάθμευσης oχημάτων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
    ιη) Σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα Ατόμων
    με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
    3. H στάθμευση oχήματoς στo oδόστρωμα απαγoρεύεται και:
    α) Σε απόσταση μικρότερη από δεκαπέντε (15) μέτρα πρo και μετά τις
    ισόπεδες σιδηρoδρoμικές διαβάσεις.
    β) Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας
    ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η
    είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής.
    γ) Σε θέση από την oπoία παρεμπoδίζεται όχημα πoυ σταθμεύει κανoνικά
    να εξέλθει από τo χώρo πoυ έχει σταθμεύσει.
    δ) Αν τo ελεύθερo μέρoς της oδoύ πoυ απoμένει είναι ανεπαρκές για την
    κυκλoφoρία των oχημάτων.
    ε) Παράπλευρα άλλoυ oχήματoς, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλ-
    λως oρίζεται με ειδική σήμανση. Kατ’ εξαίρεση, τα δίτροχα πoδήλατα,
    μoτoπoδήλατα και μoτoσικλέτες χωρίς καλάθι, μπoρoύν να σταθμεύoυν τo
    ένα παράπλευρα με τo άλλo σε διπλή σειρά.
    ζ) Σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα πρo και μετά από πυρo-
    σβεστικά σημεία.
    η) Πρo της εισόδoυ και εξόδoυ της πρooριζόμενης για τη διακίνηση ασθε-
    νών πρoς και από νoσoκoμεία, κλινικές και σταθμoύς πρώτων βoηθειών γε-
    νικά.
    θ) Αν εμπoδίζει τη χρήση χώρων στάθμευσης πoυ σημαίνεται κατάλληλα.
    ι) Σε ειδικoύς χώρoυς στάθμευσης επιβατηγών αυτoκινήτων δημόσιας
    χρήσης (TAΧI).
    ια) Στις εισόδoυς και εξόδoυς των πεζόδρoμων ως και πάνω σ’ αυτoύς.
    ιβ) Επί του κεντρικού οδοστρώματος οδών τριών οδοστρωμάτων καθώς
    και εκτός κατοικημένων περιοχών, επί των οδοστρωμάτων οδών σημασμέ-
    νων ως οδών προτεραιότητας με κατάλληλες πινακίδες.
    Σαφέστατος και πάλι ο ΚΟΚ, ε; "Επιτρέπεται παρέκκλιση". Μέχρι που;;;;
    Για τα λεωφορεία το ξεκαθαρίζει παρακάτω... για τα ΤΑΞΙ δε βρήκα τπτ.
    safety doesn't happen by accident

Retired Rider Το avatar του/της 675
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
    προσπεραση απο δεξια απαγορευεται νομιζω το ξερεις!!!!!!

δεν απαγορευεται απο τη στιγμη που ο μπροστα σ εχει ειδοποιησει για την κατευθυνση του,
    δηλαδη στην περιπτωση μονο που εχει αναψει φλας

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    Σαν τέλειος οδηγός που είμαι

που πάντα ΠΡΟΣΕΧΩ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ που τηρώ τον ΚΟΚ μέχρι την τελευταία λέξη

που δεν έχω περάσει ποτέ από δεξιά (αν δεν χωράω)

που δεν έχω πάει ποτέ πάνω από 40 στην πόλη (όταν φρενάρω για να σταματήσω) κτλ

θα σου πω πως ΦΤΑΙΣ και να είσαι έτοιμος για "εκτέλεση"

μα που ακούστηκε να περάσεις από δεξιά
    άσε που δεν φορούσες δερμάτινο παντελόνι με επιγονατίδες κλπ αλλά ούτε και γάντια

Είδες τι έπαθες τώρα

και τώρα σε ρωτώ

αν ο ταρίφας πίστευε πως έφταιγες θα έφευγε….

εκτός αν έπαιζε κάτι άλλο , δεν είχε κάρτα δεν δεν …

στο αποτέλεσμα θα συμφωνήσω (τι σπάνιο) με τον sf ( πως πήγε η δίκη Κωστή;

απλά το νου μας , γιατί όλοι κάνουμε λάθη
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2013, 08:14
  2. Ξεκλείδωσε την μηχανή, άνοιξε το γκαράζ, και go...
    από Lupo στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2008, 23:43
  3. Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 20:41
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2003, 10:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας